Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OBEE czyli wychodzenie z ciała - Dyskusja

green242424

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jakoś natknęła mnie myśl, aby założyć taki temat i dowiedzieć się ciekawych rzeczy na temat OBEE, może niektórzy z was praktykowali to i chętnie podzielili się sugestiami i wrażeniami z innymi. Mnie osobiście jedno trapi czy w OBEE tak samo się czujemy świadomie jak w LD. Wielokrotnie udawało mi się doświadczyć LD i chciałbym spróbować czegoś nowego czyli wychodzenie z ciała, miał ktoś z was OBEE? Czy to jest podobne uczucie do LD czy prawdziwa rzeczywistość? Zapraszam do dyskusji

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Siemanko. Sam obbe nie miałem ,jednak duzo o tym czytałem. Czujesz się jak w realnym świecie , coś tam się może nie zgadzac.Ale głownie obbe to takie cos ze widzisz swój pokój i np masz jakas line i  idziesz do góry (mało realny) ale są też inne , zależy.

Opublikowano

OOBE polega na utracie bodźców zewnętrznych, jest to złudzenie umysłu, wydaje nam się, że wyszliśmy z ciała, da się to osiągnąć kilkoma czasochłonnymi metodami.

Opublikowano

Jedno pytanie. Po co to komu do szczęścia? 

Jak to po co? To jest niesamowicie przyjemne. Wychodzisz z ciałą i robisz co chcesz. Kto by tego nie chciał?

@up

od kiedy w oobe możesz sobie np. wyczarować prostytutke? W śnie możesz wszystko, w oobe wszystko co w realnym swiecie.

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Też nie wiem komu to do szczęścia potrzebne, według mnie to głupota żeby bawić się w jakieś wychodzenie z ciała xD

Opublikowano

Też nie wiem komu to do szczęścia potrzebne, według mnie to głupota żeby bawić się w jakieś wychodzenie z ciała xD

To ja jestem chyba jakimś dziwakiem, bo mnie to by jarało wyjść duszą z ciałą. Niezła zabawa by była. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

To na pewno nieprawiwe :) to musi byc jakas popierdolona sztuczka psychologiczna. Poza tym... To straszne.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Ja OOBE doświadczyłem może z 2 razy. I szczerze powiem że nie widzę żadnych różnic pomiędzy LD a OOBE.

Sądze, że nigdy nie miałeś OBEE a raczej LD często można zobaczyć jak myli się te dwa pojęcia. LD czyli świadome śnienie jest to świat kreowany przez nasze myśli, czyli to co sobie wyobrazimy bedziemy mogli zaświadczyć świadomie we śnie, natomiast z OBEE jest nieco inna sprawa i bardziej skomplikowana bo przy wyjściu z ciała widzimy i odczuwamy realizm odczuć zmysłowych czyli wzrok, słuch, węch itd. niż w rzeczywistości. W Astralu czyli świat, do którego się przenosimy po wyjściu z ciała, to świat zaraz po fizycznym jaki znamy, jest on narzucany z zewnątrz a nie w przypadku LD kreowany przez nas Jeśli chcecie więcej poczytajcie tutaj www.druga-strona.pl/ld-swiadomy-sen/jaka-jest-roznica-pomiedzy-obe-doswiadczeniami-poza-cialem-a-ld-swiadomym-snieniem

Opublikowano

Jedyny problem jest taki, że w świecie Astralnym możemy się natknąć na jakieś nieprzyjazne byty. Zazwyczaj nie kończy się to fajnie.

Opublikowano

Jedyny problem jest taki, że w świecie Astralnym możemy się natknąć na jakieś nieprzyjazne byty. Zazwyczaj nie kończy się to fajnie.

Co masz dokładnie na mysli?

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

Spotkasz Makina ;)

@top

A czy często są paraliże senne? Ja miałem LD, ale nie mogłem kreować swoich myśli, tylko mi narzucilo.

Opublikowano

Chodzi mu zapewne o istoty, które można spotkać w Astralu, jest możliwość spotkania takich istot, które będą zle nastawione na ciebie ale są także i dobre, które możesz porozmawiać, które ci doradzą itd...

Opublikowano

Chodzi mi o to że podczas OBEE można natknąć się na byty przyjazne i te mniej przyjazne. Najbardziej powszechne co się zdarza to gdy byt pasożytuje na twojej energii, ale są też i gorze sprawy. Ogólnie nie polecam tego dla ludzi co wdają się w to bez żadnej dobrej teorii i ogólnej wiedzy o tym jak i o magii. 

Opublikowano

Że co kurwa? Jakie istoty, energia? To brzmi jak jakis RPG o.O

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Spotkasz Makina ;)

@top

A czy często są paraliże senne? Ja miałem LD, ale nie mogłem kreować swoich myśli, tylko mi narzucilo.

Paraliż senny nie jest skutkiem LD, a jedynie tego, że wywołanie takich stanów zmusza nas do zmiany naszego rytmu sennego, co objawia się właśnie paraliżem sennym. Ktoś, kto nieregularnie i niewiele śpi również może doznawać paraliżu sennego.

@top

Na dłuższą metę bez sensu, jest się zmęczonym, stan jedynie chwilowo pozytywny. Informacje o 'istotach astralnych' to fake, po prostu nasz umysł chce nas odepchnąć od zmiany rytmu sennego wprowadzając nutkę strachu do tych 'snów', nic więcej.

Opublikowano

Paraliż senny nie jest skutkiem LD, a jedynie tego, że wywołanie takich stanów zmusza nas do zmiany naszego rytmu sennego, co objawia się właśnie paraliżem sennym. Ktoś, kto nieregularnie i niewiele śpi również może doznawać paraliżu sennego.

@top

Na dłuższą metę bez sensu, jest się zmęczonym, stan jedynie chwilowo pozytywny. Informacje o 'istotach astralnych' to fake, po prostu nasz umysł chce nas odepchnąć od zmiany rytmu sennego wprowadzając nutkę strachu do tych 'snów', nic więcej.

czyli nie wyskoczy mi nagle jakies jebane ufo albo jakis zombiak? bo bym sie normalnei zesrał ---______---

Opublikowano

Btw. nie znam się na temacie, ale jak sie za dużo tego robi to odpierdala. Czytałem o kolesiu, ktory przestał odrozniac przez te sny rzeczywistości od snu; szczypał się co chwilę, pisał jakieś karteczki i chował aby sie upewniać czy nie sni, byl swiecie przekonany ze jest jakby w matrixie... Nie polecam :)

No, a to że nie myślał trzeźwo i zaczął tracić przyjaciół a takze chodzil wiecznie zaspany jest chyba oczywiste...

Opublikowano

Btw. nie znam się na temacie, ale jak sie za dużo tego robi to odpierdala. Czytałem o kolesiu, ktory przestał odrozniac przez te sny rzeczywistości od snu; szczypał się co chwilę, pisał jakieś karteczki i chował aby sie upewniać czy nie sni, byl swiecie przekonany ze jest jakby w matrixie... Nie polecam :)

No, a to że nie myślał trzeźwo i zaczął tracić przyjaciół a takze chodzil wiecznie zaspany jest chyba oczywiste...

ja nie mam przyjaciół nic nei strace <forever alone>

Moim zdaniem jak sam tego nie doznasz to nie przekonasz się czy działa cze też nie.

w tym senk ze np. ja sie boje ze wyskoczy mi jakis zombiak czy ufo ---___---

@top. na 100% nic nei wyskoczy xD?

Opublikowano

ja nie mam przyjaciół nic nei strace <forever alone>

w tym senk ze np. ja sie boje ze wyskoczy mi jakis zombiak czy ufo ---___---

@top. na 100% nic nei wyskoczy xD?

Mozesz sie nie obudzić albo możesz zapaść (ekstremalny przypadek) w spiaczke czy cos. Wyskakiwać może :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...