Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OBEE czyli wychodzenie z ciała - Dyskusja

green242424

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja miałem takie coś i nie wiem co.

W nocy jak spałem, byłem na jakby wojnie. Leciałem helikopterem i ktoś mnie wywalił z tamtąd i jak spadałem to wszystko pamiętam, a jak już miałem spac na ziemie i się zabic to

się zawsze budziłem.

Zawsze sie budze, jak mam zginąc.

I zawsze to budzenie jest rano. CO to jest/

Też mam podobnie, ale to rzadko się zdarza.

Gdy spadam czuję takie uczucie w brzuchu, jakby mi wszystko ściskało od tego strachu spadania czy coś :P

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To było straszne, wydawało mi się, że ktoś mnie tnie na kawałki, a ja się nie mogłem obudzić! 

Paraliż senny

Btw. Jak masz świadomość we śnie i chcesz się obudzić, to zamknij na chwilę oczy (we śnie) i się obudzisz,  ja tak mam :D

Opublikowano

@endymion: kwasik zły ? dafuq o0 

Najwyżej na głowe ci jebnie, z ciałem za dużo się nie dzieje, sam Hoffman żył 102 lata więc LSD-25 nie jest takie szkodliwe, w polsce cięzko o dobrego prawdziwego bo najczęściej to jakieś nbomy itp. 

Wracając, ja jak chce się obudzić mocno zamekam oczy i się budze po chwili.

OOBE, po maju jakoś zacznę ćwiczyć, teraz brak czasu

Najbardziej i tak interesuje mnie Dream Walking i nie jestem pewien i nigdy pewnie nie będę ale miałem taki sen że wydaje mi się że ktoś mi wlazł do snu.

Tey właśnie ktoś pisał o spadaniu i miałem sen że sobie skoczyłem z bloku na podłoge robiąc jakieś akrobacje, rozjebałem się na bark, wstałem i nic mi nie było xD o0 

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Ja w LD Jak sobie spadne z gory to tylko nie lubie tego uczucia w powietrzu, jak jebne tez jest dziwnie ale nie boli. Btw. fajny sposob zeby sprawdzic i zyskac swiadomosc w Snie, zatykamy nos i probujemy przez niego oddychac, oddychasz? Witamy w LD. Jeszcze takie fajne uczucie jest :D Ja w Ld nie potrafie zbytnio latac, jak probuje to kurwa uderzam w sciane czy cos, nie idzie mi to zbytnio, jak probuje cos przywolac, to udaje mi sie to, ale nigdy nie potrafie ODWOLAC ludzi ! Zawsze beda jakies 3bity chodzic i mi przeszkadzac w moich planach, nie moge sie ich pozbyc, ktos ma pomysl ?!

( 3bity to inaczej noobki, zeby nie bylo, ze jakies batony mi sie snia ) :D

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Ja myślę że jak chce się robić jakieś LD to trzeba mniej grać w jakieś Battlefieldy czy oglądać The Walking Dead bo jak wam wyskoczy z samolotu jakiś zombie-astral to na drugi dzień trzeba będzie pościel zmienić albo przynajmniej bieliznę. Ja po tym wszystkim co się tu naczytałem zasnąć nie mogę a co dopiero jakieś ld uprawiać.

Pomogłem? Liczę na LIKE :D

Opublikowano

Ja myślę że jak chce się robić jakieś LD to trzeba mniej grać w jakieś Battlefieldy czy oglądać The Walking Dead bo jak wam wyskoczy z samolotu jakiś zombie-astral to na drugi dzień trzeba będzie pościel zmienić albo przynajmniej bieliznę. Ja po tym wszystkim co się tu naczytałem zasnąć nie mogę a co dopiero jakieś ld uprawiać.

Nie przesadzaj, jak ktoś ma bujną wyobraźnię, to tak się stanie...

Raz w życiu miałem LD, pamiętam że spadłem ze schodów, odczułem to normalnie i się obudziłem;p

Opublikowano

Ja czasem mam takie coś, że mi się coś śni i sen się kończy i poprostu wstaję a na zegarku godzina 06;00 i trzeba już się do szkoły zbierać. To możliwe, że organizm sam wie kiedy ma zakończyć sen? Na dodatek czasem mam też tak, że nwm. spadam z góry i się budzę.

Opublikowano

A mieliście kiedyś tak że leząc na łóżku już praktycznie śniąc (tak po granicy z snem a rzeczywistością), takie uczucie że np. się przewalasz ale jednak leżysz na łóżku i odzyskujesz świadomość i uświadamiając sobie, to nie miało miejsca 

Opublikowano

@up

Ja mam coś takiego że jak nieraz sie patrze na sufit to wydaje mi sie jak bym był na łódce :P

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

Miałem OBEE ostatnio jak wypiłem 0,5

Nic nie czułem, a myślałem tylko o tym żeby iść prosto

A mieliście kiedyś tak że leząc na łóżku już praktycznie śniąc (tak po granicy z snem a rzeczywistością), takie uczucie że np. się przewalasz ale jednak leżysz na łóżku i odzyskujesz świadomość i uświadamiając sobie, to nie miało miejsca

Kiedyś miałem taki sen że spadałem z nieba jakieś 15 minut i obudziłem się jak byłe 2 metry od gleby

Opublikowano

Wole LD.

Miałem już i jestem doświadczony, bawi mnie pisanie że "ja sie nie wybudze" . U mnie w LD kiedy chce koniec to zapominam o śnie i mówie sobie 'chce koniec', to pomaga i od razu wychodze z LD. Fajnie bo w LD (u mnie) świat jest realistyczny, myśle tylko 'chce autko' i mam auto przed sobą którym jeżdże. Zabawa się zaczyna jak opanujecie kontrolę, ale dużo czasu trza' poświęcić.

............

Opublikowano

Mam dla was sposob jak wyjsc z LD, u mnie zawsze to dziala i uzywam tego w 'sytuacjach krytycznych'. Probujcie MOCNO OTWIERAC OCZY, tak wiecie, jakbyscie sie patrzyli na Cycki czy cos >.< Wtedy otwieraja sie tez twoje w Realu, i sie budzisz :) ;p

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Miałem OBEE ostatnio jak wypiłem 0,5

Nic nie czułem, a myślałem tylko o tym żeby iść prosto

Kiedyś miałem taki sen że spadałem z nieba jakieś 15 minut i obudziłem się jak byłe 2 metry od gleby

To nie jest OOBE, zwykły sen, może nawet LD, no i może kac ;)

Opublikowano

Ja czasem mam takie coś, że mi się coś śni i sen się kończy i poprostu wstaję a na zegarku godzina 06;00 i trzeba już się do szkoły zbierać. To możliwe, że organizm sam wie kiedy ma zakończyć sen? Na dodatek czasem mam też tak, że nwm. spadam z góry i się budzę.

Ja też LD najczęściej mam tuż przed tym jak mam wstawać.

a ja chyba mam sposób na to, nie na całkowite ld, ale na pamietanie snu. Ustawiasz sobie budzik 2 godziny wcześniej, jak dzwoni to wstajesz i go wylaczasz, a potem idziesz spać dalej. Wtedy po przebudzeniu pamietam sny, u mnie działa. Czasem jestem świadomy ze śnie i robie co chce ;p

Heh też to odkryłem dawno temu. Mam budzik ustawiony zawsze na 6.40 (szkoła), kiedyś zapomniałem przestawić budzik na weekend, i po przebudzeniu się wyłączyłem go i spałem dalej. Robię tak teraz co każdy weekend, gdyż po takim "zabiegu" mam najbardziej kontrolowane i swobodne LD :D

Opublikowano

Najbardziej i tak interesuje mnie Dream Walking i nie jestem pewien i nigdy pewnie nie będę ale miałem taki sen że wydaje mi się że ktoś mi wlazł do snu.

Dream Walking to już kompletna bzdura, większa niż te obe

Opublikowano

Właściwie możne mi ktoś doradzić jak wejść w stan świadomego snu ? ogólnie kiedyś miałem takie sny, mogłem sobie latać itp. ale jakoś wyrosłem z tego (z 12lat temu to było a teraz ma 17 ) czasem nie mogłem odróżnić snu od rzeczywistości, a to było wspaniałe uczucie i chciał bym sobie znów tak polatać

Opublikowano

Właściwie możne mi ktoś doradzić jak wejść w stan świadomego snu ? ogólnie kiedyś miałem takie sny, mogłem sobie latać itp. ale jakoś wyrosłem z tego (z 12lat temu to było a teraz ma 17 ) czasem nie mogłem odróżnić snu od rzeczywistości, a to było wspaniałe uczucie i chciał bym sobie znów tak polatać

Czasami śnisz o świadomym śnieniu. Czyli opdczas snu uważasz, że masz świadomość, ale tak na prawdę jej nie masz. Jest to zbyt skomplikowane, bym bardziej ci to tłumaczył. Jest dużo poradników w google. 

Opublikowano

@up Co za bzdury...

Moim zdaniem nie ma na to konkretnego przepisu który działa na wszystkich, poczytaj to co wyżej pisze, może coś na Ciebie zadziała.

Opublikowano

Najważniejsze aby przed snem się zrelaksować, i skupić się na tym co chcesz zrobić inaczej nie osiągniesz tego co chcesz osiągnąć, masz różne techniki wchodzenia LD, poczytaj sobie o nich, ja mogę ci polecić z odliczaniem że liczysz od 1 i dalej dopóki nie wejdziesz, może też wykonywać TR, które podczas snu wykonasz i automatycznie się uświadomisz.

Opublikowano

W LD najlepsze co może być to chyba orgazm xD

Wykorzystywanie ld do takich celów to bezsens, lepiej sobie zjedź na ręcznym w realu, bo po ld możesz obudzić się z mokrymi majtami.

Opublikowano

Wykorzystywanie ld do takich celów to bezsens, lepiej sobie zjedź na ręcznym w realu, bo po ld możesz obudzić się z mokrymi majtami.

Zgadzam się, nigdy nie próbowałem w LD takich rzeczy :D Słyszałem tylko że niby orgazm jest kilkakrotnie silniejszy. 

Opublikowano

a po ręcznym ci nie cieknie? Fajnie masz. 

Ale rzeczywiscie nie jest to dobry pomysł na ld, bo marnuje się wowczas to co mozna zrobić lepszego w świadomym śnie

@up

nie wierze, że jest kilkakrotnie silniejszy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...