Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OBEE czyli wychodzenie z ciała - Dyskusja

green242424

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja nie mam przyjaciół nic nei strace <forever alone>

w tym senk ze np. ja sie boje ze wyskoczy mi jakis zombiak czy ufo ---___---

@top. na 100% nic nei wyskoczy xD?

nowłaśnie wyskoczy. To wszystko jest zaprojektowane przez twój mózg, który wie najlepiej czego się boisz, w odpowiednich chwilach może to wykorzystać. Ale jest to też okazja do pokonania słabości. 

W świadomych snach i oobe może też być tak, że nie możesz tego przerwać. Musisz wtedy długo czekać. 

1373637009-U477327.png

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mozesz sie nie obudzić albo możesz zapaść (ekstremalny przypadek) w spiaczke czy cos. Wyskakiwać może :)

to ja lece juz LD sie uczyc niz to :P

@offtop. w LD moze cos wyskoczyc? bo ja czytałem ze nie i w tym snie jestesmy 'bogami'?

Opublikowano

Że co kurwa? Jakie istoty, energia? To brzmi jak jakis RPG o.O

Dokładnie larwy astralne. Występują bardzo rzadko, najczęściej w miejscach gdzie się stało coś złego. Mógłbym więcej o tym napisać, ale pewnie wydaje się to dla Ciebie bardzo dziwne.

Opublikowano

nowłaśnie wyskoczy. To wszystko jest zaprojektowane przez twój mózg, który wie najlepiej czego się boisz, w odpowiednich chwilach może to wykorzystać. Ale jest to też okazja do pokonania słabości. 

W świadomych snach i oobe może też być tak, że nie możesz tego przerwać. Musisz wtedy długo czekać. 

a jak np. mama mnie obudzi to sienp. LD przerwie czy tez nie?

@edit

czyli w LD tez mi cos wyskoczyc moze? i czy tam moge decydowac czy jest noc czy dzien? bo jak nie to nawet nei próbuje :C bo jak w nocy cos wyskoczy to wyjdzie "ee" xD

Opublikowano

to ja lece juz LD sie uczyc niz to :P

@offtop. w LD moze cos wyskoczyc? bo ja czytałem ze nie i w tym snie jestesmy 'bogami'?

w LD też może ci to wyskoczyć jeśli nie kontrolujesz nad tym. Może też być tak, że wszystko jest ok,kontrolujesz wszystko, a nagle popełniasz jakiś błąd i zamienia się to w realistyczny koszmar. Ogólnie świat w LD jest wykreowany przez twój mózg, a nie tylko wyobraźnie. Więc jeśli wiesz, że za gwałt na środku ilicy mógłbyś być np. pobity to w świadomym śnie też będziesz.

a jak np. mama mnie obudzi to sienp. LD przerwie czy tez nie?

Raczej przerwie. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

w LD też może ci to wyskoczyć jeśli nie kontrolujesz nad tym. Może też być tak, że wszystko jest ok,kontrolujesz wszystko, a nagle popełniasz jakiś błąd i zamienia się to w realistyczny koszmar. Ogólnie świat w LD jest wykreowany przez twój mózg, a nie tylko wyobraźnie. Więc jeśli wiesz, że za gwałt na środku ilicy mógłbyś być np. pobity to w świadomym śnie też będziesz.

Raczej przerwie. 

hmmm. czyli jak mam teraz np. 14 lat i boje sie ufo oraz zombie to w LD (jak popadne pierwszy raz) moze mi cos takeigo wyskoczyc? bardzo sie tego boje i raczej chciałbym takiego czegos uniknac, a zarazem spróbowac (1 raz bede takiego czego próbował)

Opublikowano

Ja bym uważał, bo jeszcze jakaś dusza przejmie Ci ciało.

A tak seryjnie, to może być ciekawe doświadczenie. Opanuj LD, to opanujesz i to.

Opublikowano

hmmm. czyli jak mam teraz np. 14 lat i boje sie ufo oraz zombie to w LD (jak popadne pierwszy raz) moze mi cos takeigo wyskoczyc? bardzo sie tego boje i raczej chciałbym takiego czegos uniknac, a zarazem spróbowac (1 raz bede takiego czego próbował)

Właśnie przez ten strach wszystko może się zdarzyć. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Dokładnie larwy astralne. Występują bardzo rzadko, najczęściej w miejscach gdzie się stało coś złego. Mógłbym więcej o tym napisać, ale pewnie wydaje się to dla Ciebie bardzo dziwne.

Ja zostaje przy teorii, ze to dzieło naszego mózgu :D jak mu wmawiamy ze cos takiego istnieje i odprawiamy rytual przed zasnieciem, to on cos takiego odpierdala :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Właśnie przez ten strach wszystko może się zdarzyć. 

a co sadzisz o takiej teori ze:

jak takie cos by wyskoczyło by moglbym wezwac batmana? stac sie spajder menem? albo odrazu zamienci swiat w cos innego i by to zniklo :P?

Opublikowano

jak takie cos by wyskoczyło by moglbym wezwac batmana? stac sie spajder menem? albo odrazu zamienci swiat w cos innego i by to zniklo :P?

Gdyby to było takie łatwe..

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Jeśli tego nie kontrolujesz, to niestety, ale tak nie zrobisz

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0

AMD FX-8320E EIGHT CORE 3.5GHZ

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

CRUCIAL BALLISTIX ELITE 2x8 GB DDR4

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Opublikowano

Jeśli ktoś ma dość silną wolę, może nawet przeciwstawić się napotkanym bytom. Chętnie bym sobie powalczył z jakimś demonem lub innym pasożytem.

Opublikowano

Czyli kontrola nad ld jest bardzo trudna?

Tak. Jest bardzo trudna. Już nie wspomne, że samo wejście w ten stan nie jest łatwe bo to oczywiste.

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Sorki za tak oczywiste pytania ale wolę się upewnić. Jest szansa na zawał etc. Podczas ld albo na pozbycie sie leków?

Jest, jezeli nie panujesz nad LD czy tez OOBE
Opublikowano

Wszystko jest trudne, gdy wierzymy, że jest trudne. Przed snem poproś swoją podświadomość, że chcesz wejść w stan paraliżu sennego. Nie ruszaj się, leż w pozycji nieruchomej. Mów sobie zdania typu: "moje nogi, mięśnie się rozluźniają, przechodzę w stan paraliżu sennego" , "moja podświadomość sprawia, że jestem całkowicie rozluźniony". Jak poczujesz jakby takie dziwne zdrętwienie w mięśniach to mów sobie: "chcę mieć świadomy sen" oraz "gdy się obudzę, będę pamiętał wszystko z mojego snu". Musisz w to wierzyć oraz myśleć, jakby było jutro i to wszystko się zrealizowało. Wtedy twoja podświadomość zacznie realizować twoje marzenie.

Polecam książkę Potęga Podświadomości napisaną przez Jozepha Murphy. Coś niesamowitego.

@Edit

Zapomniałem dodać. Wyobrażaj sobie leżąc, że twoja ręka podnosi się i dotyka twojej klatki piersiowej. Możesz też sobie wyobrażać, że się huśtasz na huśtawce, musisz sobie wyobrazić to uczucie, które jest podczas huśtania. No wiesz :D. I tak sobie wyobrażasz, że się huśtasz coraz wyżej i wyżej, aż w końcu huśtawka się przekręca wokół własnej osi i z niej wypadasz. Musisz w to wierzyć przede wszystkim. Wtedy powinno ci się udać :D.

Opublikowano

Czyli narazie lepiej nie próbować? Czy mój organizm raczej nie dostanie zawału etc? 15 lat nigdy nie chorowalem poza ospa etc.

Jezeli podczas osiagania LD nie bedziesz sie stresowal i bedziesz wiedzial co chcesz tam zobaczyc to nie dostaniesz zawalu.
Opublikowano

Czyli narazie lepiej nie próbować? Czy mój organizm raczej nie dostanie zawału etc? 15 lat nigdy nie chorowalem poza ospa etc.

A czemu miałbyś zawał dostać? nie czytaj głupot. LD i OBEE jest bezpieczne i nigdy jeszcze nie znaleziono przypadku śmierci podczas LD i OBEE ale już inna sprawa tyczy się OBEE...

Opublikowano

xD śmiesznie to wszystko czytać. Ale wole jednak żyć :) ciekawi mnie czy uda mi się zapaść i czy coś wyskoczy. Ja lecę próbować teraz i jutro napiszę czy w ogóle się udało.

Powodzenia jak za pierwszym razem chcesz miec oobe. Szybko to Ci samo nie przyjdzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...