Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lewica vs Prawica

Gość Merceddes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli w ogóle jest coś takiego jak bóg, bo osobiście nie wierze w to. Idziesz do kościoła i modlisz się do obrazka, na którymś jest jakiś typ.

Bóg się piszę z dużej litery. 

Następnym razem poproś mamę aby ci wytłumaczyła, albo łaskawie zacznij chodzić do kościoła.

Miejscem modlitwy może być dom. Ile razy mam pisać, że wszystko jest domem boga (jeżeli istnieje, bo każdy wierzący dopuszcza możliwość jego nieistnienia, a fanatyk nie), bo jest wszechobecny.. 

A gdzie się wyspowiadasz i przyjmiesz opłatak? W kiblu?

Kościół domem Bożym i koniec. Czytałeś wgl. Biblie? 

Dlaczego mam pisać bóg z dużej litery? Nie będę czytał biblii bo jej nie mam. 

ale ja w tą bajeczke nie wierze, skąd człowiek mialby to wiedziec? 

Ty kup lepiej mózg najpierw. Nie masz w domu Pisma Świętego?

Biblia też z dużej litery. Ile ty masz lat?

• Odpowiedzi 146
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

O to właśnie się rozchodzi. To jest ta wiara. W to trzeba uwierzyć.

Sa ludzie, którzy uwierzą, gdy dostaną jakieś dowody na istnienie Boga. A są tacy, którym wystarczy Biblia.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Bóg się piszę z dużej litery. 

Następnym razem poproś mamę aby ci wytłumaczyła, albo łaskawie zacznij chodzić do kościoła.

A gdzie się wyspowiadasz i przyjmiesz opłatak? W kiblu?

Kościół domem Bożym i koniec. Czytałeś wgl. Biblie? 

Nie czytałem bo nie mam i nie czuje potrzeby. Nie bede pisal bóg z dużej litery. Dlaczego mialbym to robic? Tak samo czemu mam chodzic do kosciola skoro jestem agnostykiem. Uważam, że nawet bóg istnieje to nie w takiej formie jakiej jest postrzegany przez chrzescijanizm. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

bo to jest wiara . Są różne cuda które są potwierdzone przez agnostyków więc aspekt religijny nie gra roli .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

bo to jest wiara . Są różne cuda które są potwierdzone przez agnostyków więc aspekt religijny nie gra roli .

Cuda nie są bezpośrednim dowodem na istnienie boga. Też uważam, że jest coś wyższego, ale wolę o tym nie myśleć, bo mnie mózg zaczyna boleć. Napewno bóg nie jest postacią dobrą, ktora lezy sobie na chmurce i patrzy jak jego mrowki sie bawią. Pomyslales kiedys ile osób teraz jest gwałconych itp? Napewno sie modlą. bóg pomoże? Nie. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Cuda nie są bezpośrednim dowodem na istnienie boga. Też uważam, że jest coś wyższego, ale wolę o tym nie myśleć, bo mnie mózg zaczyna boleć. Napewno bóg nie jest postacią dobrą, ktora lezy sobie na chmurce i patrzy jak jego mrowki sie bawią. Pomyslales kiedys ile osób teraz jest gwałconych itp? Napewno sie modlą. bóg pomoże? Nie. 

Według chrześcijaństwa cierpienie jest wieczną nagrodą .   Istnieje coś takiego jak szatan .

Opublikowano

bo mnie mózg zaczyna boleć. 

Nie kłam <_<

Cuda są dowodem na istnienie Boga. Ty nic nie wiesz o chrześcijaństwie, więc się nie wypowiadaj w tym aspekcie, bo

a) Obrażasz katolików

B) Ośmieszasz się.

Bóg się pisze z dużej litery, bo jest stwórcą i taka jest poprawna forma gramatyczna.

Cierpienie nagrodą? nigdy czegos takiego nie slyszalem 

Człowiek, który umarł śmiercią męczeńską otrzymuje tytuł świętego, jeśli o to pytasz  -.-

Opublikowano

Skoro bóg jest stworca to dlaczego naukowcy mówią ze pochodzimy z małpy a ziemia powstała z wybuchu czegoś tam ?

Wiara =/= nauka.

Są różne religie także i różne wierzenia. Takie życie.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Skoro bóg jest stworca to dlaczego naukowcy mówią ze pochodzimy z małpy a ziemia powstała z wybuchu czegoś tam ?

Ewolucja  jak i   teoria wielkiego wybuchu jest bajką . Nie ma żadnych dowodów na tego typu zjawiska .  Używa się tych terminów bo nie ma lepszej koncepcji i tyle bo jest wygodniej .

Opublikowano

Ty wgl. chodzisz do szkoły? Czy nawet gimnazjum nie zacząłeś?

Nauka i Religia od dziejów działała jak ogień i woda. 

Skąd wiemy, że ' wybuch czegoś tam ' nie jest działalnością Boga?

Opublikowano

@up

Tak samo nie ma dowodów na istnienie Boga.

Są. Cuda.

Np. Stygmaty, objawienie się Maryi dzieciom w Fatimie, próbki badań, odcisk twarzy Jezusa i wiele wiele innych

Opublikowano

Są. Cuda.

Np. Stygmaty, objawienie się Maryi dzieciom w Fatimie, próbki badań, odcisk twarzy Jezusa i wiele wiele innych

Cuda nie są dowodem na istnienie boga. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

!!!RELIGIA ALERT!!!

UWAGA! ODPOWIEDZI ZNAJDUJĄCE SIĘ PONIŻEJ BĘDĄ NT. BOGA I RELIGII - JEŚLI SZANUJESZ SWOJE ZDROWIE PSYCHICZNE - ZAMKNIJ TĘ STRONĘ!

Zbieram warny za offtop (rzekomy SPAM).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...