Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lewica vs Prawica

Gość Merceddes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

88223931016190927859.jpg

W sumie to nikt, ale jeżeli nazywa siebie katolikiem to jest idiotą

Gratuluję. Aż szkoda mi się Ciebie robi jak to czytam. Jak geje otrzymają prawo do adopcji to ja wyjeżdżam z tego kraju, mimo tego, że jestem patriotą.

Z tego co wiem katolicyzm polega na wierze w boga, który siebie urodzil, zeby byc mesjaszem wiedzac, ze umrze. WIec katolicy to wszyscy co w to wierzą

1373637009-U477327.png

• Odpowiedzi 146
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z tego co wiem katolicyzm polega na wierze w boga, który siebie urodzil, zeby byc mesjaszem wiedzac, ze umrze. WIec katolicy to wszyscy co w to wierzą

Chyba dawno w kościele nie byłeś.

Bóg stworzył Adama i Ewe, a nie Adama i Stefana. Tyle w temacie.

Opublikowano

Polega też na praktykowaniu i trzymaniu się zasad kościoła, czyli zakaz pedałowania. 

Opublikowano

Chyba dawno w kościele nie byłeś.

Bóg stworzył Adama i Ewe, a nie Adama i Stefana. Tyle w temacie.

Byłem jakieś 3-5 lat temu. Jak jeszcze wierzyłem w te głupoty..  Po za tym co ma do tego Adam i Ewa?

@Up

to już zalezy dla kogo, można wierzyć nie uznając koscioła czyli też nie praktykując. Po co komuś pośrednik, modlić się przecież można w domu. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Tak jak mówią koledzy wyżej.

Normalna rodzina - Chłopak i Dziewczyna.

Był Adam i Ewa, a nie 'Adam i Stefan'.

Coś w tym jest, prawda?

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Mówię wam. Ochłońcie, bo zamkną ten temat i będzie koniec.

Byłem jakieś 3-5 lat temu. Jak jeszcze wierzyłem w te głupoty.. 

Skończ się ośmieszać, błagam

Opublikowano

Byłem jakieś 3-5 lat temu. Jak jeszcze wierzyłem w te głupoty.. 

@Up

to już zalezy dla kogo, można wierzyć nie uznając koscioła czyli też nie praktykując. Po co komuś pośrednik, modlić się przecież można w domu. 

Można, ale będąc pedałem nie spełniasz zasad kościoła, popełniasz te jakieś grzechy itd., więc to tak samo, jakbyś nie wierzył. 

Opublikowano

Można, ale będąc pedałem nie spełniasz zasad kościoła, popełniasz te jakieś grzechy itd., więc to tak samo, jakbyś nie wierzył. 

Nowłaśnie nie. Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Nie uznawanie kościoła i nienaturalna orientacja seksualna nie wyklucza wiary katolickiej. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Byłem jakieś 3-5 lat temu. Jak jeszcze wierzyłem w te głupoty.. Po za tym co ma do tego Adam i Ewa?

@Up

Człowieku, daj sobie już z nimi spokój. Z debilami nie warto dyskutować, bo i tak zostaną przy swoim.

Ja kończę się tu udzielać, nie widzę w tym sensu.

Game Over

Opublikowano

Nowłaśnie nie. Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Nie uznawanie kościoła i nienaturalna orientacja seksualna nie wyklucza wiary katolickiej. 

I kto tu nie czyta ze zrozumieniem? 

Tak po drugie to się ośmieszasz, Twoja wypowiedź sama się ze sobą nie zgadza.

Opublikowano

I kto tu nie czyta ze zrozumieniem? 

Tak po drugie to się ośmieszasz, Twoja wypowiedź sama się ze sobą nie zgadza.

CO w niej się nie zgadza z nią?

1373637009-U477327.png

Opublikowano

I kilka odpowiedzi więcej, nie chce mi się szukać.

Opublikowano

I kilka odpowiedzi więcej, nie chce mi się szukać.

Ale przecież to prawda. Co ma kościół do tego w jakiego boga wierzysz? Nie rozumiem nadal błędu którego rzekomo popełniłem. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Katolik - kościół

Muzułmanin - Allah Akbar i coś innego.

I inne, nie wymieniam bo mnie wiara nie obchodzi.

Tak więc, jak kościół, to raczej tylko katolicyzm, bo w innych religiach nazywa się to inaczej.

Opublikowano

No właśnie kościól chyba po coś jest. Prawdziwy, mocno wierzący katolik uczęszcza do Kościoła. Modli się tam itd.

A wierzący nie praktykujący to taka wiara na odwal się.

Opublikowano

Katolik - kościół

Muzułmanin - Allah Akbar i coś innego.

I inne, nie wymieniam bo mnie wiara nie obchodzi.

Tak więc, jak kościół, to raczej tylko katolicyzm, bo w innych religiach nazywa się to inaczej.

Aha, sorry masz racje. Mi chodziło o chrześcijanizm. 

No właśnie kościól chyba po coś jest. Prawdziwy, mocno wierzący katolik uczęszcza do Kościoła. Modli się tam itd.

A wierzący nie praktykujący to taka wiara na odwal się.

Ale po co chodzić do kościoła, skoro mozna sie pomodlic w domu. Nigdy tego nie rozumiałem. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Ale po co chodzić do kościoła, skoro mozna sie pomodlic w domu. Nigdy tego nie rozumiałem. 

Ja też się zastanawiałem . Ale to nie ten temat .

Masz coś do powiedzenia o lewicy ?

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Kościół jest domem pana Boga i do kościoła się chodzi po to, aby przyjąć go w swe serca ( w postaci baranka ) i wyspowiadać się z grzechów.

Opublikowano

Kościół jest domem pana Boga i do kościoła się chodzi po to, aby przyjąć go w swe serca ( w postaci baranka ) i wyspowiadać się z grzechów.

Jeżeli bóg jest wszechobecny (a napewno jest jeśli jest bogiem) to wszystko jest jego domem. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Jeżeli bóg jest wszechobecny (a napewno jest jeśli jest bogiem) to wszystko jest jego domem. 

szatan nie ma wstępu do kościoła , to trochę dziwne prawda ?

Kościół jest Domem Boga i miejscem modlitwy ,

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Poczytaj sobie Biblię,a znajdziesz odpowiedz na twoje pytanie.

PS. Bóg się pisze z dużej litery.  :mellow:

Opublikowano

Jeśli w ogóle jest coś takiego jak bóg, bo osobiście nie wierze w to. Idziesz do kościoła i modlisz się do obrazka, na którymś jest jakiś typ.

Opublikowano

szatan nie ma wstępu do kościoła , to trochę dziwne prawda ?

Kościół jest Domem Boga i miejscem modlitwy ,

Miejscem modlitwy może być dom. Ile razy mam pisać, że wszystko jest domem boga (jeżeli istnieje, bo każdy wierzący dopuszcza możliwość jego nieistnienia, a fanatyk nie), bo jest wszechobecny.. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Bóg jest Wszechmogący i Wszechobecny, ale jego głowna 'siedziba' to właśnie Kościół. Miejsce, do którego szatan nie ma wstępu.

Poczytaj trochę o tym..

Opublikowano

Poczytaj sobie Biblię,a znajdziesz odpowiedz na twoje pytanie.

PS. Bóg się pisze z dużej litery.  :mellow:

Dlaczego mam pisać bóg z dużej litery? Nie będę czytał biblii bo jej nie mam. 

Bóg jest Wszechmogący i Wszechobecny, ale jego głowna 'siedziba' to właśnie Kościół. Miejsce, do którego szatan nie ma wstępu.

Poczytaj trochę o tym..

ale ja w tą bajeczke nie wierze, skąd człowiek mialby to wiedziec? 

1373637009-U477327.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...