Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Bukkit-Info - Zastąpienie nicków na UUID - wielka zmiana w działaniu serverów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raczej zmiany przejda na plus :)

Czuje ze bedzie wiecej mozliwosci i wiecej wykorzystywania

teraz pytanie jak to bedzie dzialac dla nonPremium? Gdzie to sie bedzie zapisywac kto jaki bedzie mial UID? :)

I chcecie mi poweidziec ze bede musial od nowa robic AutoPremiumLogin ;c?

No tu jest problem... no-premium nie ma UUID

Więc trudniej teraz zrobic server dla premium i no-premium jednocześnie, szczególnie że większośc pluginów przejdzie na UUID pewnie bez możliwości przejścia na Nicki

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Szczerze mowiac :) Gratuluje Mojangowi ze wkoncu to zrobili , osobiscie nie lubie nonpremium :) Proste

Lecz zaloze sie ze kwestia 1-3 dni i ktos wpadnie na pomysl jak to ominac :D

Opublikowano

Wierzę mocno, że jednak nie @Up. Niech przez rok na to nie wpadają to się skończy era dzieci minecrafta. Ale wtedy zacznie się era dzieci umiejących namawiać rodziców. Ale chociaż przez chwilkę będzie spokój xD Przynajmniej upadną te chujowe serwery robione pod kasę (te wielkie). Wiadomo - co dobre się obroni. 

3foc.png

Szukam sponsora na prawdopodobnie jeden z najlepszych serwerów RolePlay jaki powstanie. Na razie tylko zarys.

Opublikowano

@up

Ja osobisciue jezeli zauwaze jak to zrobic , i nikt tego nie udostepni ani na bukkicie czy cos :) zrobie to osobiscie syf zostanie syfem :D zapameitaj :)

Opublikowano

Wierzę mocno, że jednak nie @Up. Niech przez rok na to nie wpadają to się skończy era dzieci minecrafta. Ale wtedy zacznie się era dzieci umiejących namawiać rodziców. Ale chociaż przez chwilkę będzie spokój xD Przynajmniej upadną te chujowe serwery robione pod kasę (te wielkie). Wiadomo - co dobre się obroni. 

WUT? będzie odwrotnie... zostaną tylko te na kasę... kasa rządzi światem...

W 3 dni sobie ogarną co trzeba... bo mają ekipe od tego

A ja się przyznam że nie mam premki <3 ale mam na to wylane i tak już nie gram, tylko piszę

PS: ja wszystko udostępnie jak znajdę, tak na złość

BukkitSmerf

Opublikowano

Jakie może wywołac problemy wprowadzona aktualizacja:

- mniejsza ilość graczy minecraft

- nie będzie działać wiele pluginów

Rozwiązania tego problemu:

ludzie będą grać na minecraft 1.7.2/1.7.4/1.7.5 (lub starszych) i na nowej wersji będą grać tylko konta premium

inaczej mówiąc oddzielenie graczy no-premium od premium

możecie ludzie dalej robić pluginy na wersję 1.7.2 bo z tym raczej nie powinno być problemu.

Nie macie co sie przejmować nie zagracie tylko na wersjach minecrafta 1.7.5+ a i tak coraz nowsze wersje są gorsze moim zdaniem

dodają same zbędne rzeczy 

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Jakie może wywołac problemy wprowadzona aktualizacja:

- mniejsza ilość graczy minecraft

- każdy gracz będzie musiał mieć premium bo no-premium prawdopodobniej będzie niemożliwe do wykonania)

- upadnie sporo hostingów

- nie będzie działać wiele pluginów

- straci mojang graczy

Rozwiązania tego problemu:

ludzie będą grać na minecraft 1.7.2/1.7.4/1.7.5 (lub starszych) i na nowej wersji będą grać tylko konta premium

inaczej mówiąc oddzielenie graczy no-premium od premium

możecie ludzie dalej robić pluginy na wersję 1.7.2 bo z tym raczej nie powinno być problemu.

Nie macie co sie przejmować nie zagracie tylko na wersjach minecrafta 1.7.5+ a i tak coraz nowsze wersje są gorsze moim zdaniem

dodają same zbędne rzeczy 

nie da sie zablokować piractwa :P

Ale będzie z tym więcej problemów, bo nie będzie pewnie pluginów, bo pluginy przejdą na UUID, a pirat go nie ma, więc lipa...

Ale...

Jeśli UUID będzie przechowywanie w zmiennej... to tylko 3 minuty roboty, by pirat też go miał :D ale pewne się będzie bugować

plugin który przypisze dla każdego UUID  to tylko 3 sekudny roboty :P

BukkitSmerf

Opublikowano

Moim zdaniem to bedzie lepsze nawet poniewaz te serwery  robione w 5 min z gotowa paczka z neta juz nie beda instniec ;).Wiec osoby ktore sie znaja na javie beda mogly sie wykazac,ale z drugiej strony trzeba bedzie pisac wszystko od zera ;c Ehhh trzeba zabrac sie do roboty i juz pisac na 1.8 ;D

Opublikowano

nie da sie zablokować piractwa :P

Ale będzie z tym więcej problemów, bo nie będzie pewnie pluginów, bo pluginy przejdą na UUID, a pirat go nie ma, więc lipa...

Ale...

Jeśli UUID będzie przechowywanie w zmiennej... to tylko 3 minuty roboty, by pirat też go miał :D ale pewne się będzie bugować

plugin który przypisze dla każdego UUID  to tylko 3 sekudny roboty :P

Czyli przy każdej "sesji" cracka generowałby się nowy UUID? Więc po co on?...

Przykład WorldGuard:

WorldGuard zapisuje regiony na UUID graczy. Utrata UUID do którego został stworzony region (może to być Twój domek na serwerze) uniemożliwi Ci ingerowanie w tym miejscu mapy.

Od 1.8 nie istnieje indentyfikator piratów.

BTW: Ten temat jest kopią założonego o pierwszej rano tego postu...

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Czyli przy każdej "sesji" cracka generowałby się nowy UUID? Więc po co on?...

Przykład WorldGuard:

WorldGuard zapisuje regiony na UUID graczy. Utrata UUID do którego został stworzony region (może to być Twój domek na serwerze) uniemożliwi Ci ingerowanie w tym miejscu mapy.

Od 1.8 nie istnieje indentyfikator piratów.

BTW: Ten temat jest kopią założonego o pierwszej rano tego postu...

po 1 nie zauważyłam tego posta...

po 2 zrypałeś bo pierdzielisz tam bez sensu....

Nie zniknie metoda getName...

Nie zniknie getPlayer ani getOfflinePlayer

Ogólnie nic nie zniknie....

I nie jest kopią... bo nie jest skopiowane nawet 1 zdanie :P

BukkitSmerf

Opublikowano

po 1 nie zauważyłam tego posta...

po 2 zrypałeś bo pierdzielisz tam bez sensu....

Nie zniknie metoda getName...

Nie zniknie getPlayer ani getOfflinePlayer

Ogólnie nic nie zniknie....

I nie jest kopią... bo nie jest skopiowane nawet 1 zdanie :P

W 1.8 zniiknie...

Commit do API https://github.com/Bukkit/Bukkit/commit/4bc86be459a7ce310f523ca03e2908c1d29956f4

Opublikowano

Szczerze mowiac wczoraj juz wymysylilem jak zrobic serwer pod to i pod to.. :) bez problemowo , jesli przez tydzien nie wyjdzie po 1.8 to ja udostepnie :D ale napnewo nie z autopremiumlogin ^^

Opublikowano

Bd tylko oznaczone jako przestarzałe... co też kompletnie nie ma sensu...

Bo getPlayer(nick) przyda się w komendach... bo chyba nikt nie będzie pisał "/msg y37f3ge4-4gt4t-rg45-g34g hej"

BukkitSmerf

Opublikowano

Czyli, że przy każdej sesji się generuje nowy klucz UUID ? Jak tak bez sensu i z tym problem byłby :D

UUID dla graczy premium (i crack) musi się generować raz na konto (z czego nie może kopiować żadnego innego UUID, więc potrzebny do tego jest jakiś hosting lub baza danych - koszt).

Opublikowano

UUID dla graczy premium (i crack) musi się generować raz na konto (z czego nie może kopiować żadnego innego UUID, więc potrzebny do tego jest jakiś hosting lub baza danych - koszt).

Żaden dodatkowy koszt, config by styknął, ale jak się generuje jedne uuid na konto to luzik czytając któryś post myślałem, że co reloga

Opublikowano

A czemu by nie zrobić wlasnego UUID? Bo przecież pirat nie dostaje, to chyba lepiej miec juz swoaja baze uuid niz jebac z mojangowska? c:

Opublikowano

A czemu by nie zrobić wlasnego UUID? Bo przecież pirat nie dostaje, to chyba lepiej miec juz swoaja baze uuid niz jebac z mojangowska? c:

A czy jest sens ?

Żeby zapisać gracza do własnego UUID to musisz pobrać mojangowe UUID

Opublikowano

A jak gracz zmieni nick, to co wtedy? lipa

Bo u cb nic się nie zmieni... a u mojangu tak

BukkitSmerf

Opublikowano

Nie zrozumieliście. Chodzi mi o to że UUID każdego cracka zapisuje się w jakiejś bazie danych na jakimś serwerze, po to aby inny crack nie mógł go skopiować (przy popularnych serwer jest prawdopodobieństwo skopiowania UUID i dostanie się do konta innej osoby).

Opublikowano

kurcze, przecież UUID to tylko identyfikator konta, którym nie da się zalogować on będzie gdzieś tam w bazie Mojangu. Logować możesz się tylko własnym hasłem i emailem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...