Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Bukkit-Info - Zastąpienie nicków na UUID - wielka zmiana w działaniu serverów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja na swój serwer napisze plugin, dzięki któremu nie będzie można zmieniać nicków. Na chacie, tabie i nad głową będzie wyświetlał się nick, z którego gracz zalogował się po raz pierwszy. I mam na to wywalone co o tym gracze premium myślą :>

Widać mało o tym wiesz, bo działa to trochę inaczej niż myślisz.

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Widać mało o tym wiesz, bo działa to trochę inaczej niż myślisz.

O to się nie martw, wiem jak to działa.

Po prostu na moim serwerze gdy gracz premium zaloguje się po raz pierwszy to jego obecny nick będzie w pliku *.yml przypisany do jego UUID. Więc nawet jeśli gracz zmieni swój nick to na serwie nadal będzie ten stary, ale tylko JAKO PSEUDONIM (tak jak komenda /nick).  Jeśli będę chciał np. zbanować gracza to od tego mam komendę która po jego pseudonimie wyświetli mi jego obecny nick i UUID. Poza tym dla ułatwienia dla adminów za nickiem gracza premium znajduję się *P*,  

Serio tak mało wiem?

Jesli pomoglem daj Like.

Opublikowano

A serio, nie lepiej żebyśmy Ci którzy coś na tym forum potrafią, ruszyli DUPSA, napisaliśmy launcher do mc, który dla no premium dodaje UUID wygenerowane przez nas, w innym stylu niz to z premek, zeby się nie kłóciło, dodajemy plugin na serwer, który zczytywał by z launchera(albo przez stronke po dodanio polaczenia z launcherem) czy na oryginalce czy na cracku przypisuje i bang ;0 nie dało by sie tego oszukać, launcher bo przecież miliony no premium by to sciagly, zeby grac na serwie   :) <----- Nie lepszy pomysł i niż trucie sobie dupska, kto co wie lepiej, i jak to bedzie działać ?

Jak popierasz to daj lajka, bo kurwa tak często czytam odpowiedzi na moje komentarze, że prawie nigdy ....

10732745374541468291.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...