Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Info Nowy Backdoor game r34083

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem z tym problem i jakoś się z tym uporałem bez edycji plików serwerowych.. więc wyciągnij z tego wnioski.

W game czy nie w game... Jest możliwość, że mogło by zadziałać na globalu wiec nie naskakuj tak następnym razem.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zapewne miales info od kogos i dlatego napisales temat by ostrzec ludzi. Typek wczoraj napisal Topic, ze znalazl buga na invori ale modek go zamknal.

Juz wczoraj do typka pisalem, i mowil, ze na invori dziala. Mialem wbic i zobaczyc ale bylo juz pozno i nie chcialo mi sie bawic w wywalanie.

Co do tematu, dla chcacego nic trudnego by zalatac buga.

Bug fajny choc skorzystal bym ale nie chce mi sie xD
1386175744-U112610.png
Opublikowano
http://pl.wikipedia.org/wiki/Backdoor

Nie wydaje mi się.

Jesteś takim idiotą, że nawet mając wikipedie nie potrafisz ogarnąć.

Backdoor - tylnia furtka, czy ten błąd pozwala Ci w jakiś sposób uzyskać kontrolę nad serwerem czy też uzyskać do niego dostęp? Nie, to zwykły bug, teraz możesz wypierdalać ze swoimi mądrościami.

Opublikowano

Jak dla mnie backdorem można nazwać każde umyślne działanie twórcy aby zaszkodzić użytkownikowi, więc o ile jest to umyślnie zrobione przez producenta to backdooe w sumie.

any idea na zabezpieczenie? bo nie bardzo mam pomysł.

Opublikowano

any idea na zabezpieczenie? bo nie bardzo mam pomysł.

Ktoś próbował to robić z większym odstępem czasowym między wejściami?

Opublikowano

narazie styknie zrobić max 2 osoby w PT :P

game_r2089_32 
00026D73: 08 02 
00026D79: 08 02

konto usuniete

Opublikowano

narazie styknie zrobić max 2 osoby w PT :P

game_r2089_32 
00026D73: 08 02 
00026D79: 08 02

Wróć do pytania o questy a nie za dify się zabierasz.

Przyda się :) Mowisz na Invori śmiga ? muszą to naprawić

Quarel jasno napisał, że to naprawił więc ulotnij się spamerze.

0LsM05U.png

Opublikowano

F5

Na epvp pojawił coredowner dzialajacy na game 2089 i wyżej

kto jest zainteresowany na pewno znajdzie bug udostepniony przez ta sama osobe co podany w tym temacie bugi osoba znajduje w source metina.

Opublikowano

Ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązać ten błąd na game34083?

Można wywołać crash danego kanału nawet za jednym wejściem, ograniczenie PT do 2 osób wydaje się mało trafnym wyjściem z tej sytuacji.

Na zagranicznych forach nie znalazłem dyskusji na temat błędu.

Znacie szczegóły, co w funkcjach PT może sprawiać takie problemy w wiadomym przypadku?

Opublikowano

d.JumpParty

W tym game powinna występowac taka funkcja, sprawdźcie czy po używaniu takiej funkcji też będzie wywalać. (Nie wiem czy ta funkcja działa, ani jak działa)

Opublikowano

d.JumpParty

W tym game powinna występowac taka funkcja, sprawdźcie czy po używaniu takiej funkcji też będzie wywalać. (Nie wiem czy ta funkcja działa, ani jak działa)

Problem pojawia się już przy dołączeniu do dungeonu - d.join, istnieje funkcja d.jump, ale z tego co się orientuje działa jako przeniesienie wewnątrz dungeonu, jeśli już na nim jesteśmy.

Wystarczy że wejdziesz, relog, zaprosisz do PT trzecią osobę i crash  ^_^

Opublikowano

buga nie naprawicie w game musicie zrobić liba lub podmienic d.join w queście na inną istniejąca juz funkcje w game

dodam że jest również bug wywalający serwer przy funkcji take oraz warp

jeden uzytkownik z epvp oferuje liste 20 bugów dzialajacych na game 2089 oraz 34083 + fixy za 500zl

Opublikowano

buga nie naprawicie w game musicie zrobić liba lub podmienic d.join w queście na inną istniejąca juz funkcje w game

dodam że jest również bug wywalający serwer przy funkcji take oraz warp

jeden uzytkownik z epvp oferuje liste 20 bugów dzialajacych na game 2089 oraz 34083 + fixy za 500zl

Nie jestem zainteresowany, ale możesz poprzeć taką informację chociażby screenem?

Co do take i warp, niewykluczone, mówisz z sensem, ale ciężko rozstać się z d.join z racji, że inną funkcją nowego dungeonu z party nie da rady stworzyć. 

@edit

@Domkisss ma chyba jakieś zaburzenia świadomości, wysłał pierwotne PW (brak edycji):

http://wrzuc.se/images/531a202f91cb6.png

Haha :)

Opublikowano

Teraz to przejebane po tym wycieku. Lepiej gdyby go nie było :D co z tego że ktoś ogarnia c++ jak znajdzie się koleś co zaraz coś napisze pod kawałek kodu i będzie sypał wszystkie serwery...

Szkoda, ale tylko najlepsi sobie poradzą. 

Opublikowano

Rozwiazanie tego jest proste, przed zakonczeniem Dunegona rozwiazuje sie pt , drugie zabezpieczenie to blokada proby dolaczenia do pt jesli lider jest w jakims dungeonie
@Domkis
A ty wypierdalaj z tego forum, najlepiej z calego internetu do grobu w ktorym niby lezysz, jestes zerem i cwelem ktoremu wiecznie malo hajsu  i zawsze nim bedziesz, twoje pierdolenie jest zalosne i smieszne. Mam nadzieje ze znowu "umrzesz" ale smiercia kliniczna. 

1857320.jpg55nC6Yi.png

Wypierdalaj poki masz jeszcze czas i ostrzegam cie nie probuj nawet probowac atakowac bo zle to sie skonczy dla ciebie bo cweli takich jak ty trzeba odcinac od internetu a najlepiej w kaftan.

Daj lajka zbieram na trumne

ban.gif

Opublikowano

Rozwiazanie tego jest proste, przed zakonczeniem Dunegona rozwiazuje sie pt , drugie zabezpieczenie to blokada proby dolaczenia do pt jesli lider jest w jakims dungeonie

@Domkis

A ty wypierdalaj z tego forum, najlepiej z calego internetu do grobu w ktorym niby lezysz, jestes zerem i cwelem ktoremu wiecznie malo hajsu  i zawsze nim bedziesz, twoje pierdolenie jest zalosne i smieszne. Mam nadzieje ze znowu "umrzesz" ale smiercia kliniczna. 

1857320.jpg55nC6Yi.png

Wypierdalaj poki masz jeszcze czas i ostrzegam cie nie probuj nawet probowac atakowac bo zle to sie skonczy dla ciebie bo cweli takich jak ty trzeba odcinac od internetu a najlepiej w kaftan.

Daj lajka zbieram na trumne

A.D. 1

Królu, na dungeonie możliwość rozwiązywania grupy została zablokowana ;)

67248792843061145727.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...