Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SingleBlock - przyjmij jedyne takie wyzwanie Multiplayer [Start 8.03.14 g.19:00] - Prawdopodobnie najlepszy serwer 2014 roku !

DeQUK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz napisać co daje VIP, SVIP i EVIP? I jak wycraftować ten blok, na którym się pojawia stone czy tam cobble?

I pisałeś, że macie plugin na wpadanie itemków do ekwipunku, a jakoś tego nie widzę.. 1/5 cobble wpada do lawy, przez co jest trochę trudniej.

Wg. mnie serwer jest niedopracowany. Niektórych rzeczy/pluginów nie ma, ceny w sklepie są nieproporcjonalne - żeby kupić 32 trzciny trzeba sprzedać 42 stacki cobble.. 32 trzciny kosztuje 420$ a sprzedaje się po 10$. Więc zmieńcie te ceny, a przynajmniej ceny w skupie.

Wtf wpisuję komende /help i mi się wyświetla, że wychwycono próbę sprawdzenia listy pluginów ;-;

Można by też zmienić crafting spawnerów na 4 bloki diaxów, bo na 1 spawner teraz trzeba wykopać 72x4x9 emeraldów i złota +72slimeballe to trochę dużo..

Działa fortunka na drop itemków?

Info o rangach zostanie wprowadzone, itemki narazie wypadaja z cobbla, trudnosc rozgrywki jest celowa. Fortune dodamy niedlugo ;)

CAMDNAx.png

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A kiedy dodacie drop do ekwipunku?

Dodajcie to, bo się naprawdę przyda. 2-3h pisania, a uszczęśliwi 99% serwera.

I ten blok, na którym się pojawia stone czy tam cobble to dodajcie jak najszybciej, bo nie chce mi się na tym słabym generatorze cobble jechać :c

Serwer jest całkiem spoko, ciekawy, tylko trochę trzeba jeszcze dopracować i będzie git :)

Jak dla mnie tylko to, że trzeba płacić za stawianie niektórych bloków jest troszkę słabe. A nawet bardzo słabe. Bo jeśli bym chciał enchant na 30lv, a za położenie biblioteczki płacę 1500$ no to to jest 30 parę ekwipunków pełnych bloków śniegu.. A to jest lekka przesada.

tenor.gif

Opublikowano

Wiesz co trochę nieogar. Nowa edycja nic ci nie da skoro ta wystartowała kilka dni temu. Dlaczego nowa? Na spawnie nie ma podstawowych informacji. Nie ma na serwerze nic nowego o czym jest wspomniane w reklamie. Nic autorskiego, zwykły IslandWorld w dodatku źle skonfigurowany. Nie ma info co mają rangi, rangi przyznawane są ręcznie nie z automatu. Nic na temat warpów które istnieją. Sklep i drop porażka. Suma gry 18h non stop (wiadomo z przerwami) i niestety wyspy się dorobiłem nic poza tym. 95% czasu spędzić trzeba na kopaniu stone. Z około 140 stacków cobblestone wypadło 30 żelaza. W sklepie nie ma czego szukać stawka np: 400:8 (kup sprzedaj). Zgrozo żelazo sprzedaż 32szt za 8$. Świetnie kopiemy 2 dni za 8$. Długo można było by pisać ale niestety jeśli ruszycie od nowa po 4 dniach nadejdzie naturalna śmierć serwera. Pomysł ciekawy wykonanie na szybko. Administracja nie zna odpowiedzi na podstawowe pytania. AAAAA sprzedać można Netherrack jednak Nether jest OFF. Nie tylko zresztą to. Jeśli moja odpowiedź komuś nie pasuje to po 18 godzinach gry mogę dokładnie opisać co i jak.

Opublikowano

Uwaga, wazna ankieta, prosze o wybor ;) Jest on bardzo wazny czy mamy wszystko przerobic i wystartowac jeszcze raz czy nie.

http://strawpoll.me/1257048

Nie startujcie znowu, bo tylko graczy stracicie.. Tyle macie do ogarnięcia, że szok ;-; Weźcie zróbcie przerwę techniczną na kilka dni i ogarnijcie wszystko te rangi, kity dla VIPów, generator, uzupełnijcie tabliczki i wtedy odpalcie, jak będziecie mieć pewność, że wszystko OK. Sklep szczególnie zmieńcie, no bo, że za stack cobble się zarabia więcej niż za 32 żelaza to trochę dziwne.

tenor.gif

Opublikowano

Jestem za nowym startem w poniedziałek naprzykład. Jestem chory więc mogę Ci coś pomóc. Pisz GG ;)

//Edit: Zrób tylko na 1.7 bo wtedy można użyć nowych bloków. A z 1.5 raczej graczy nie przybędzie ;P

Opublikowano

Widzę, że ktoś wziął sobie do serca niektóre posty. Serwer OFF ale info zmieńcie bo jest aktualnie, że start 01.03.2014 a dziś mamy 5ty. Tak poza marginesem przyznajcie się na prawdę ile lat ma administracja bo pomysł na Hard SkyBlock macie bardzo dobry jednak takie ogromne nieograrnięcie w tym co się robi na serwerze wskazuje na bardzo niski wiek administracji lub po prostu serwer zmienił właściciela z osoby rozgarniętej na 10-12 latka. Wiem to po sobie gdyż sam z moją mapą oddałem serwer dla chrześniaka gdzie u mnie biegał pięknie przez długi czas a u niego już po 2 dniach jest 5 adminów i straszna rozpierducha.

Opublikowano

@up Ja jako moderator mam 14 lat, a Właściciel 15 lub 16 - nie pamiętam.

Opublikowano

Lepiej zacząć od nowa, bo naprawianie zajęłoby dłużej.

Opublikowano

A podobno mod od 16 lat o.O

Mam nadzieję, że naprawicie wszystkie bugi, które wcześniej wymieniłem. Po starcie będzie dalej promocja? Bo chciałem dzisiaj kupić EVIPa i hajs i lipa

tenor.gif

Opublikowano

A podobno mod od 16 lat o.O

Mam nadzieję, że naprawicie wszystkie bugi, które wcześniej wymieniłem. Po starcie będzie dalej promocja? Bo chciałem dzisiaj kupić EVIPa i hajs i lipa

Wiek nie jest odzwierciedleniem czegokolwiek ;)

Opublikowano

Wiek nie jest odzwierciedleniem czegokolwiek ;)

Wiem, sam w wieku 11lat miałem 3 razy admina i spisywałem się dobrze, no ale jak napisali, że mod tylko 16+ no to sobie odpuściłem ^^

Będzie jakiś helper, chat helper czy coś w tym rodzaju?

tenor.gif

Opublikowano

Wiem, sam w wieku 11lat miałem 3 razy admina i spisywałem się dobrze, no ale jak napisali, że mod tylko 16+ no to sobie odpuściłem ^^

Będzie jakiś helper, chat helper czy coś w tym rodzaju?

Byc moze bedzie ;)

Ja nie mam 15 czy 16 lat,wypraszam sobie.

CAMDNAx.png

Opublikowano

Usprawnilismy autorski generator, dziala juz bez zarzutu, widzimy sie w sobote o 19:00 ! Przyznajemy,ze dostalismy mocnego kopa w cztery litery.

CAMDNAx.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...