Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początek zorganizowanych protestów w Polsce 1.03.2014

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

@Hrabia

Człowieku, ciężko mi z Tobą dyskutować, bo ciągle mnie wyzywasz zamiast po prostu dawać argumenty na poparcie swoich stwierdzeń.Naprawdę nie obchodzi mnie co o mnie sądzisz i Ciebie chyba też nie obchodzi co ja sądzę o Tobię, więć proszę Cie zostaw słowa "prawaczki", "zacofanie" i inne wyzwiska, nie wiem na spotkanie marszu narodowców z marszem Antify.Czy ja obrażam Ciebie i Twoje poglądy? I to ma być ta pokojowa i merytoryczna lewica?

Nawiązałem do islamizacji, żeby pokazać Ci, że poziom życia mieszkańców i bogactwo państwa to nie wszystko.Musi to iść w parzę z odpowiednim sposobem prowadzenia polityki, bo inaczej ktoś ten dobrobyt może zabrać.To, że byłeś w Niemczech i Szwecjii, i nie widziałeś imigrantów, to nie znaczy, że ich tam nie ma.Popatrz sobię na statyski.

Gender to ideologia próbująca zachwiać prawem naturalnym.Są męskie zawody np. budowalniec, górnik i damskie, np. projektantka wnętrz czy chociażby szeroko pojęty biznes.

Operujemy chyba na 2 różnych definicjach barabrzyństwa.Dla mnie barbarzyństwem jest pobłażliwe traktowanie groźnych przestępców.Więzienie ma być karą dla osoby łamiącej prawo a nie co prawda jednogwiazdkowym, ale hotelem.Więźniowie powinni sami pracować na swoje utrzymanie, np. poprzez pomóc w budowie, dróg autostrad, na pewno jakaś praca się znajdzie.Ta praca by ich resocjalizowała, a tego napewno nie robią godziny spędzone na siłowni czy spacerniaku.Można płacić podatki na budowę więzień i służbę więzienną, ale abstolutnie nie na życie więźniów.Każdy obywatel sam na siebie zarabia pracując, więc dlaczego więzień ma być lepszy? I gdzie tutaj masz speczność z logiką?

Państwo nie zapewnia nam warunków do życia.Warunki sami sobie zapewniamy idąć do pracy (chyba, że jes to posada państwowa) i zarabiając pieniądze.Co do przykładu z posłaniem dzieci do szkoły, to chodzi mi oto, że jakiś czas temu było podjętę referendum na ten temat, w którym obcy ludzie decydowali kiedy poślą cudzę dziecko do szkoły.Dobra, niech decydują o tym pedagodzy, profesorowie, psycholodzy, ale dlaczego ludzie, którzy nic nie wiedzą na temat szkolnictwa i psychki dzieci?

Globalne ocieplenie to proces naturalny tako samo jak globalen ocieplenie.Jak wiemy z historii Szwedzi w XVII wieku szli na Polskę przez zamaraznięty Bałtyk.Dlaczego był zamarznięty? Bo było oziębienie klimatu.Teraz jest ocieplenie, które może spowodować, krótkie zimy, zwiększenie temperatury o 2 stopnie.Naprawdę nie ma potrzeby wydawania na to 900 mld euro.To nie jest ekologia.Ekologia to dbanie o środowisko naturalne, a nie ingerowanie w prawa natury.

Gender to ideologia próbująca zachwiać prawem naturalnym.Są męskie zawody np. budowalniec, górnik i damskie, np. projektantka wnętrz czy chociażby szeroko pojęty biznes. 

A może ja chce projektować wnętrza? Ja pierdole chuj to kogo obchodzi ten "gender" każdy żyje swoim zyciem i kazdy podaza drogą jaką obrał więc kazdy moze byc tym kim chce i jesli bym poszedl na jakis damski zawod to dlatego bo mi sie to podoba jednak jakies półgłówki (czyt. ty) podepną mnie do jakiegoś gender ludzie widzicie zjawiska których nie ma.

Paktofoniczny_eune_64_2_logo.png

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Myu

Porponuje odwiedzieć z powrotem podstawówkę, jeżeli nie umiesz czytać ze zrozumieniem.Możesz robić, co chcesz.Chodzi mi o to, że kobiety lepiej sprawdzają się w właśnie w takich zawodach jak projektantka wnętrz niż policjantka czy górniczka.Nikt mężczyźnie nie zabrania projektować wnętrz, ale jak słyszę, że kobiety chcą robić to co jest męskiem fachem i jeszcze uważajac przy tym ze to świeta zabawa, to mnie szlak trafia.Niech kobieta zamiast męża idzie na budowę a mąż za nią zostanie w domu albo pójdzie do biura, zobaczymy kto będzie bardziej zmęczony.

Po za tym gender nie chodzi tutaj tylko o sfere zawodową.Ta idologia mówi o jakiejś "przymusowej heteroseksualnośći" o narzucani płci, mówi, że każdy człowie może decydować o tym czy jest kobietą czy mężczyzną, że nadal istnieje jakiś patraiarchat, no tak dla nich wszelka obecność mężczyzn na wysokich stanowiskach to patriarchat.Mało macie kobiet w biznesie? Mało macie kobiet w polityce? Angela Merkel, kobieta stoi na czele jednego z najpotęzniejszych krajów Europy, w Norwegii pastorami mogą być kobiety, gdzie wy macie tę dominację mężczyzn nad kobietami?

Uczeń
Opublikowano

@Myu

Porponuje odwiedzieć z powrotem podstawówkę, jeżeli nie umiesz czytać ze zrozumieniem.Możesz robić, co chcesz.Chodzi mi o to, że kobiety lepiej sprawdzają się w właśnie w takich zawodach jak projektantka wnętrz niż policjantka czy górniczka.Nikt mężczyźnie nie zabrania projektować wnętrz, ale jak słyszę, że kobiety chcą robić to co jest męskiem fachem i jeszcze uważajac przy tym ze to świeta zabawa, to mnie szlak trafia.Niech kobieta zamiast męża idzie na budowę a mąż za nią zostanie w domu albo pójdzie do biura, zobaczymy kto będzie bardziej zmęczony.

Czemu cie szlak trafia co to zmieni w twoim życiu?Żyj swoim.

Opublikowano

Mnie to dużo interesuje, bo ''coś w systemie'' nam będą od marca 2014 - blokować.

PRAWDOPODOBNIE!

Ale czekamy na 1szy marzec 2014.

bez gif

Opublikowano

@Myu

To chodzi o to, żeby na przykład ta kobieta pracująca powiedzmy jako górnik czy w wojsku nie była niczym dziwnym. Chodzi o to, żeby każdy mógł robić co chce bez bycia przy tym szufladkowanym przez resztę społ.

Gender ma na celu walkę z uprzedzeniami. Żeby nikt nie powiedział "O, co za pedał bo jest fryzjerem" czy "Patrzcie na nią, pracuje w kopalni, babochłop jeden". A taki problem jest, i to dość powszechny.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

podziwiam twoje rozumiewanie , wolisz złodziei niż polityka który kieruje się wartościami religijnymi . 

I co z tego? Kierowanie wartościami religijnymi nie daje KOMPLETNIE NIC. Prócz ośmieszania kraju, oczywiście. #pis

Opublikowano

@Hrabia

Jak kobieta ma pracować w kopalni węgla, skoro ta praca wymaga ogromenj siły ficzynej? Widziałeś kiedyś górnika? Kawał chłopa z łapami jak szufle.Owszem, z kobiety można zrobić "babo - chłopa", wystarczą sterydy, hormony no i godziny na siłowni, ale pytanie czy tego pragną kobiety? Jakby zrobić sondaż wsród przypadkowo spotkanych kobiet, to wątpie, żeby którakolwiek chciała pracować jako górnik.Druga sprawao, to ciekawe kto zatrudni kobietę w kopalni, jeszce o takim przypadku nie słyszałem.Po za tym to co, mówią ludzie nie jest problemem, problemem byłoby gdyby te osoby były jakoś szykanowane przez społeczeństwo, nie wiem, miały wybijane szyby w domach, ale coś takiego raczej nie ma miejsca.

Opublikowano

Wychodźmy! Jednoczmy się! A polska to chodzący PROTEST!

Potrzebna pomoc w robieniu grafiki/intra? Pisz! Znajdziesz mnie w pogaduszkach ;). Zagraj ze mną w Dead Island . Pisz na pw!

Opublikowano

Moim zdaniem to nie wypali ponieważ Polacy w Polsce nie potrafią się zorganizować.

Co do naszego zjebanego rządu i Tuska wiadomo że cały czas Nas wszystkich i całą Polskę ruchają 

9c8215e17f8b.gif

Opublikowano

Otóż od pewnego czasu każdy użytkownik internetu na pewno zauważył narastające niezadowolenie wynikające z złego zarządzania państwem i instytucjami mu podlegającymi. Niezadowolenie to przejawia się na każdej płaszczyźnie, niestety tylko w internecie. Jako 38 milionowy naród jesteśmy regularnie upadlani przez nasze elity wywodzące się, oraz odgórnie nam narzucone przez ZSRR. Wszyscy widzimy jak skala degeneracji i złodziejstwa staje się coraz trudniejsza do zniesienia. Nasz rząd, oraz bratnia mu opozycja pacyfikuje nasze nastroje zmuszajac nas do emigracji, która jednak wcale nie jest idealnym rozwiązaniem. Wyjeżdżając na zachód znacznie poprawiamy swoją sytuacje materialną, ale jesteśmy narażeni na życie w świecie przesiąknietym marksistowską ideologią kulturową Gramsciego. Wychowywanie dzieci w atmosferze gender, strach przez urzędami zabierającymi dzieci: Jugendamt, Barnevernet itp. uczucie bycia tym gorszym obywatelem drugiej kategorii, oraz wiele innych czynników sprawia, że wnioski nasuwają się same: Czemu to ja mam wyjeżdzać z mojego kraju, skoro wiadomo kto jest złodziejem i kto jest odpowiedzialny za obecną sytuacje? Przecież te same niezmienne ryje swiecące się na telewizyjnym ekranie gnębią nas od 20-30 lat! Narody Europejskie dojrzewają do tej świadomości i okazują to. Niestety MY jesteśmy chyba jedynym europejskim narodem, który ma w*****ne na to że jest codziennie dupczony i okradany. Wybory parlamentarne i prezydenckie odbędą się dopiero w 2015 roku, a do tego czasu z***bią nam nawet majtki z dupy co pokazali likwidujac OFE (150 mld zł) oraz na szybciacha "gubiąc" 19 mld złotych. Nie ma sensu czekać, jak żul na zasiłek trzeba działać. Pogoda się poprawia i nie jest tak zimno, więc proponuję nastepujacy plan działania. Większość z nas korzysta z forów, oraz stron o przeróżnej tematyce, a jak wiadomo Polacy najlepiej walczą ostatnio w sieci dlatego kopiujcie tą wiadomość wszędzie gdzie się da i oznajmiajcie wiadmość 1.03.2014 wychodzimy wszyscy na ulice. To jest Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych, wszyscy tego dnia bądzmy tymi wyklętym! Uprzedzając pytania to tak potwierdzam to ja sobie teraz wymysliłem ten termin i c*uj z tym. Prawdopodobnie pojawi sie wiele bólu dupy w komentarzach, oraz ocen nieprzychylnych tej idei, ale na co mamy do k**wy nedzy czekać? Kopiujcie wklejajcie, twórzcie wydarzenia na facebooku, bo miarka się przebrała. Ten kto uważa inaczej to jest j**any tłuk, albo jest w układzie i mu dobrze w takim systemie gnojacym zwykłych obywateli. Każde forum, każda strona musi być przesiaksięta ta wiadomościa, wklejajcie ją wszędzie nawet na ściane u siebie w pokoju! Oni są zwykłymi tchórzami i dupkami rozprawimy się z nimi szybko. Rozpowszechnianie tego w internecie was nic nie kosztuje, a zyskać możemy wszystko. Kluczem do sukcesu jest zalewanie internetu tą wiadomoscią przez prawie miesiąc, żeby każdemu w głowie utrwaliła się ta data 1.03.2014. Bez względu na to kim jesteś i jaki jest twój status społeczny wesprzyj tą akcje "zalania internetu tą wiadomościa", kopiuj i wklejaj pod każdym neewsem po kilka razy dziennie, żeby nawet niewidomy to zobaczył. Utrwalenie takiej wiadomosci w ludzkiej świadomosci pociągnie oddolne organizowanie się, a w marcu rozliczymy się raz na zawsze z tymi dziadami. Tak więc prosze Was o pomoc, wytrwałość i konsekwencję w działaniu. Z sadola wyjdzie ten promyk, który rozswieli tą ciemność i wyprowadzi nas z skarpety w której znajdujemy się aktualnie. Tak więc 1.03.2014. Do dzieła!!!!!!!!!!

tl;dr

129699016383.png

Opublikowano

Po pierwsze to ja mówię o czymś innym a ty pierwsze co robisz to zmieniasz temat "OMG TOP 1 TEMAT ISLAMIZACJA!!111!!".

Chuj mnie obchodzą ci twoi muzułmanie, tu takiego problemu nie ma, byłem w GB, byłem w Szwecji, byłem w Niemczech i tam też go nie zauważyłem. Bo takiego problemu nie ma, tak samo jak z polityką Gender. Coś czego nie ma zostaje przez zacofanych, wiernych stereotypom prawaczków wyolbrzymione i rozgłaszane na prawo i lewo. Kłamstwa.

Po drugie, nie wiem kim jesteś ale ja w swoim życiu nigdy nie widziałem konieczności by uciekać się do "barbarzyńskich metod" i przemocy, nie wiem kim jesteś, że rozpaczasz jakby całe życie to była jedna, wielka walka.

Po trzecie, wspomniałeś o karze śmierci. Kara śmierci to nie kara, to eliminacja. Odpowiednią karą jest dożywocie. Oh, nie pasuje ci bo więzień utrzymywany jest z twoich podatków? To wypierd*laj mieszkać w dżungli, z dala od społeczeństwa, które skonstruowane jest w sposób dobry a niszczone przez ludzi, którym on nie pasuje bo są zbyt ograniczeni by zobaczyć coś poza czubkiem własnego nosa.

Po trzecie, to nie rodzice decydują o tym kiedy dziecko idzie do szkoły. Rodzice są obywatelami państwa, które otacza ich pewną opieką i zapewnia warunki do życia w zamian wymagając przestrzegania kilku zasad. Dostosowują się albo wszyscy, albo nikt, inaczej powstanie anarchia, wybacz, ale jesteś pod tym względem w mniejszości przekonań i nikt nie będzie się do ciebie dostosowywał. Przyzwyczaj się.

I po czwarte, przeszkadza ci wydawanie pieniędzy na cele, które nie dotyczą bezpośrednio ciebie jak na ratowanie ekologii? To jesteś cholernym egoistą, tak jak już mówiłem wcześniej. 0 myślenia, 0 perspektywy, jedyne co potraficie zobaczyć to czubek własnego nosa a takie rzeczy jak zadbanie o przyszłość to już zbyt wiele do pojęcia...

Wspierają gender ?

Podziwiam Cię, nie przeszkadza Ci to ze twoje dzieci uczęszczają do przedszkola, gdzie mają swój kącik i ubierają się w sukienki =chlopcy

Dostają podręczniki o nazwie cipeczka, i podrażniaja swoje członki, prowadzi to do nałogów jak i zniewolenia przez grzech, zdrady, itd

Kolejna sprawa koszt utrzymania więźnia to ponad 2k zł miesięcznie, przeciętny Kowalski tyle zarabia żeby utrzymać rodzinę i gdzie tu kurna logika? Kulka w łeb za 1.5 zł ale wybierając zarobić na jedzenie albo nic nie zjesz.

Efekt cieplarniany nie ma czegoś takiego to chwyt marketingowy itd, weź sobie miernik i spr zawartość w powietrzu, słońce pracuje w fazach raz intensywniej raz mniej .

Proszę Cię nie kompromitujące się i nie wydania nikogo do dżungli bo żyjemy w państwie katolickim i nie masz za bardzo nic do powiedzenia.

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Wspierają gender ?

Podziwiam Cię, nie przeszkadza Ci to ze twoje dzieci uczęszczają do przedszkola, gdzie mają swój kącik i ubierają się w sukienki =chlopcy

Dostają podręczniki o nazwie cipeczka, i podrażniaja swoje członki, prowadzi to do nałogów jak i zniewolenia przez grzech, zdrady, itd

Kolejna sprawa koszt utrzymania więźnia to ponad 2k zł miesięcznie, przeciętny Kowalski tyle zarabia żeby utrzymać rodzinę i gdzie tu kurna logika? Kulka w łeb za 1.5 zł ale wybierając zarobić na jedzenie albo nic nie zjesz.

Efekt cieplarniany nie ma czegoś takiego to chwyt marketingowy itd, weź sobie miernik i spr zawartość w powietrzu, słońce pracuje w fazach raz intensywniej raz mniej .

Proszę Cię nie kompromitujące się i nie wydania nikogo do dżungli bo żyjemy w państwie katolickim i nie masz za bardzo nic do powiedzenia.

no i ja się pytam człowieku dumny ty z siebie jesteś? zdajesz sobie sprawę z tego co ty robisz? masz ty w ogóle rozum i godność człowieka? ja nie wiem ale żałosny typek z ciebie. chyba nie pomyślałeś nawet co robisz i kogo obrażasz.

129699016383.png

Opublikowano

Pisałem strasznie długi post ale w połowie go skasowało wiec powiem tylko tyle:

To jest zadziwiające, jak łatwo manipulować ludźmi. Przyjdzie taki Maxiu Kolanko i zobaczy "Oho, to to ludzi przemawia, to jest recepta na sukces. I zaczyna pleść te swoje wyssane z palca prawicowe brednie, samozwańczo określając sie "rzetelnym" a polaki cebulaki, które od dzieciństwa przyzwyczajone są do stereotypów łykają to jak ryba haczyk bo przedstawione jest w prostej formie.

Muzułmanie - Innowiercy/Tłuc jak widzisz

Geje - zboczeńcy/podludzie/Tłuc jak widzisz

Itp. Itd.

I tyle wam wystarczy, przyswojenie prostego obrazu nie wymagającego zastanowienia czy zbadania. Prawicowe "rzetelne" media właśnie to wykorzystują i odwołując sie do takich stereotypów i wartości wpajanych wam od dziecka jak patriotyzm czy wiara wpoją wam każdą, absolutnie każdą bzdure.

Przykre, naprawde przykro sie na to patrzy...

Uczeń
Opublikowano

jest nas ponad 95 procent,

jest nas ponad 95 procent,

HAHHSASHASHASHHASHASU

Niewiesz jak dużo ateistów/agnostyków etc nie dokonało aktu apostazji wobec kościoła katolickiego i są wliczani jako wierzący bo są w różnych księgach itp.

Tutaj twoja bajka sie kończy słodkich snów.

Opublikowano

państwo katolickie? zadbam oto, aby już niedługo.

Ta, bo jakby losowy gimbus mógł cokolwiek zrobić. Weź lepiej kasę od mamy na pierwsze podpaski.

Opublikowano

Pisałem strasznie długi post ale w połowie go skasowało wiec powiem tylko tyle:

To jest zadziwiające, jak łatwo manipulować ludźmi. Przyjdzie taki Maxiu Kolanko i zobaczy "Oho, to to ludzi przemawia, to jest recepta na sukces. I zaczyna pleść te swoje wyssane z palca prawicowe brednie, samozwańczo określając sie "rzetelnym" a polaki cebulaki, które od dzieciństwa przyzwyczajone są do stereotypów łykają to jak ryba haczyk bo przedstawione jest w prostej formie.

Muzułmanie - Innowiercy/Tłuc jak widzisz

Geje - zboczeńcy/podludzie/Tłuc jak widzisz

Itp. Itd.

I tyle wam wystarczy, przyswojenie prostego obrazu nie wymagającego zastanowienia czy zbadania. Prawicowe "rzetelne" media właśnie to wykorzystują i odwołując sie do takich stereotypów i wartości wpajanych wam od dziecka jak patriotyzm czy wiara wpoją wam każdą, absolutnie każdą bzdure.

Przykre, naprawde przykro sie na to patrzy...

Wskaż chociaż jedno rzetelne "lewackie" źródło masowego przekazu.

76561198001815076.png
Opublikowano

Jak dla mnie, to po obu stronach nie ma rzetelnego źródła informacji bo spójrzmy na to tak.

Co nam da, jeśli SLD dojdzie do władzy? Twierdzą że niby są pro Europejscy, a prawda jest taka, że są kolejnymi co chcą nachapać się dotacji z Unii i tyle.

Co nam da, jeśli PIS dojdzie do władzy? Wojna gwarantowana jak dla mnie.

Co nam da, jeśli PO utrzyma się w sejmie? Większy syf.

A może gdyby tak dać, teraz dla odmiany kredyt zaufania PSL?

Opublikowano

Mogę ci zadać to samo pytanie i żaden z nas nie bedzie miał racji. Tak działają media, że to my wybieramy co sie nam wydaje wiarygodne a co nie. Ja uważam swoje źródła informacji za najlepsze, ty pewnie swoje. Pytanie bez żadnego sensu, przemyślcie sprawe trzy razy zanim takie zadacie...

Opublikowano

Gimnazjum skończyłem już dawno dla twojej wiadomości ;)

Pomysł jest dobry ale kto tak naprawdę wyjdzie na ulicę?

Kto wyjdzie? a komu bedzie sie chcialo? Jezeli nie wezmiemy przykladu z innych krajow to nasza ojczyzna nigdy nie zazna lepszych czasow. chetnie wyjde na ulice i pierwszy rzuce kamieniem w tych pierdolonych zlodziei aby skonczyli te szopke. Dzis akurat rozmawialem z rodzina i wszyscy domownicy stwierdzili, ze gdyby jakies manifestacje mialy miejsce to wzieliby w nich udzial. I mam w dupie czy czyta ten post jakis rzadowy kabel moga mnie przymnkac, jesli tylko uslysze o jakichs protestach wyjde na ulice i bede walczyl o lepsza Polske, bo z tymi pier*olonymi ch*jami ktorzy aktualnie pelnia jakiekolwiek funkcje w rzadzie nie da sie zyc. Ja jestem za "wymiana" ich wszystkich na kogos komu choc troche zalezy na kraju a nie na wlasnej zakichanej du*ie.

sygna.png

Opublikowano

Ta, bo jakby losowy gimbus mógł cokolwiek zrobić. Weź lepiej kasę od mamy na pierwsze podpaski.

ale papieża to ty szanuj.

129699016383.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...