Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Sugestia wyboru anime dla początkujących.

-Vasto-

Wartość merytoryczna tematu  

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy uważasz ten temat za przydatny ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodałbym jeszcze jakieś krótkie anime.

Death note ma niewiele odcinków (nie ilość się liczy, ale jakość)

Spis świetny :D

Będzie mi łatwiej wybierać :D

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja tam nie wchodzę szukać anime na mpc, bo pewnie bym dostał dramat-romans i to jeszcze sprzed 2000 roku z najbrzydszą możliwą kreską xD

Poprzednia lista była niepotrzebna i tą też uważam za niepotrzebną.

Jak masz takie gusta to sobie zrób maraton pokemonów

:D

s2c77Oa.png

Opublikowano

Ja tam nie wchodzę szukać anime na mpc, bo pewnie bym dostał dramat-romans i to jeszcze sprzed 2000 roku z najbrzydszą możliwą kreską xD

Poprzednia lista była niepotrzebna i tą też uważam za niepotrzebną.

To nie jest spis anime tylko polecane anime, nie będę tutaj za dużo aktualizować więc temat nie upadnie bo nie ma powodów do tego, nie będę się znowu rozpisywać co i dlaczego bo napisałem wyżej, widać sama elita nadciąga oceniać, sama się opierdalając.

Jak masz takie gusta to sobie zrób maraton pokemonów, ale nie obrażaj innych bo tym swojej zajebistości nie pokażesz, a w dyskusje ze mną lepiej się nie wciągać.

A czemu do tasiemców nie dodałeś właśnie Dragon Ball ?

Dodam dzisiaj, będzie zmiana tematu już pisałem kilka razy.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Wy tego nie rozumiecie? Wchodzi sobie ktoś na forum i jest nowy z anime. KAŻDY mu pisze "Zobacz Death Note albo skończ z anime!!11oneoneeleven!!!", a tutaj ma podane wszystkie... Tak jakby powiedzieć... Tytuły, które powinien obejrzeć, aby zachęcić się do anime.

I ten temat nie pomoże tylko w takim celu, ja sam sobie obejrzę parę tytułów z listy.

Tak jak pisali - ogarnij trochę te gatunki, bo za bardzo pomieszałeś.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ja bym do tego spisu dowaliła jeszcze ze 100 tytułów, ale cóż. :P Uważam, że nie ma czegoś takiego, jak "poradniczek dla początkujących" jeśli chodzi o tą tematykę. Anime, anime nie równe i cięzko było by stworzyć spis "koniecznych" serii do obejrzenia z danej kategorii.

Opublikowano

To nie są konieczne seria ale takie polecane dla osoby która pierwszy raz wejdzie na forum i chce coś obejrzeć ale nie wie co, to raz. Chodziło o wrzucenie po kilku lepszych tytułów z różnych gatunków bo wrzucanie po kilkadziesiąt tytułów nie miało większego sensu.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Ja bym do tego spisu dowaliła jeszcze ze 100 tytułów, ale cóż. :P Uważam, że nie ma czegoś takiego, jak "poradniczek dla początkujących" jeśli chodzi o tą tematykę. Anime, anime nie równe i cięzko było by stworzyć spis "koniecznych" serii do obejrzenia z danej kategorii.

Jak dla mnie to ten tut jest trochę z dupy,

szczególnie jak przeczytałem takie coś:

Wiem że nie ma wszystkich gatunków, wybrałem te najbardziej popularne i te na których mam największe pojęcie.

podczas gdy sam autor niektórych anime z tej swojej listy o której ma największe pojęcie nie oglądał :) ale widać recenzja i komentarze z innych stron to największe pojęcie :D a co do tych już oglądniętych, to wiesz polecić dobre dla siebie tytuły każdy może, ale jak to się ma do początkujących to nie mam pojęcia :D

Opublikowano

Hmm, mi się podoba taka lista. Na pewno komuś, się przyda a może nawet sam skorzystam :) choć trochę w anime już siedzę. A co do nazwy to bardziej by pasowało wprowadzenie do świata anime, spis gatunków i tytułów które warto obejrzeć.

Opublikowano

Myślę, że nazwa tego tematu powinna być zmieniona na: Anime z poszczególnych gatunków, które polecam.

Wtedy powinno być ok. Ale byś musiał wywalic tytuły, których nie oglądałeś.

1373637009-U477327.png

Opublikowano

To nie są konieczne seria ale takie polecane dla osoby która pierwszy raz wejdzie na forum i chce coś obejrzeć ale nie wie co, to raz. Chodziło o wrzucenie po kilku lepszych tytułów z różnych gatunków bo wrzucanie po kilkadziesiąt tytułów nie miało większego sensu.

Bez obrazy, ale polemizowałabym nad tym. Każdy ma inne zdanie i np ja, osoba oglądająca anime od 1996 roku inaczej bym sporządziła tą listę ;-) Dodatkowo każdy ma inny gust i przykładowo, 2 tytuły podane przez Ciebie z danej kategorii komuś się bardzo spodobają, a reszta ich wręcz odrzuci. Dlatego ja nadal jestem przeciwna tego typu tutką, jak i sceptyczna co do ich "korzystnego działania".

Jak ktoś jest początkujący, niech sobie włączy jakąkolwiek stronę z anime online i po samych obrazkach, kategoriach, czy tez opisach zdecyduje, co chce oglądać. Dzieki temu w przyszłości będzie wiedział, co tak naprawdę go "rajcuje".

Opublikowano

Bez obrazy, ale polemizowałabym nad tym. Każdy ma inne zdanie i np ja, osoba oglądająca anime od 1996 roku inaczej bym sporządziła tą listę ;-) 

Tylko, że takie starsze anime dla początkującego są najgorszą rzeczą jaką można mu polecić nawet jeśli są w rzeczywistości bardzo dobre.

Przeglądając temat "Szukam anime" jak i ten dział wiele razy można się natknąć na opinie typu "nie oglądam bo kreska", "szukam czegoś z dobrą kreską", "podajcie anime 2005+", "nie chce starych anime".

btw.

Tutaj wszyscy byli za tego typu tematem, a teraz mówicie, że jest zbędny. :P

http://www.mpcforum.pl/topic/993056-otaku-do-ataku-hehe/

Może spróbujcie się dogadać tak jak to było zamierzone w pierwotnej wersji i zróbcie taką listę wspólnie. 

Dojdziecie do wszyscy do kompromisu i lista będzie bardziej obiektywna. ;)

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Tylko, że takie starsze anime dla początkującego są najgorszą rzeczą jaką można mu polecić nawet jeśli są w rzeczywistości bardzo dobre.

Przeglądając temat "Szukam anime" jak i ten dział wiele razy można się natknąć na opinie typu "nie oglądam bo kreska", "szukam czegoś z dobrą kreską", "podajcie anime 2005+", "nie chce starych anime".

btw.

Tutaj wszyscy byli za tego typu tematem, a teraz mówicie, że jest zbędny. :P

http://www.mpcforum.pl/topic/993056-otaku-do-ataku-hehe/

Może spróbujcie się dogadać tak jak to było zamierzone w pierwotnej wersji i zróbcie taką listę wspólnie. 

Dojdziecie do wszyscy do kompromisu i lista będzie bardziej obiektywna. ;)

To już nie moja wina, że wiele ludzi nie widzi tego, co starzy fani w dobrych starych anime ;-) Jak a moje, niektóre tytuły sa lepsze od tych, które powstały w 2005+. Teraz to połowa "młodych fanów" widzi zabawę tylko w.... cyckach.

Edit: Dodatkowo jest kilka starszych (nie starych) tytułów, które jak na moje mają ładna kreskę. Chociażby produkcje CLAMP'a.

Opublikowano

Oczywiście masz rację ale na początek trzeba kogoś zachęcić do tego by się wkręcił w oglądanie, a nie stosować od razu terapii szokowej.

Jeszcze raz proponuję byście się wszyscy zgadali i omówili to co powinno się na tej liście znaleźć, a co nie bo idea tematu nie jest taka zła.  :)

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Ponieważ tamten plan z zgraniem nie wypalił bo jak jednego nie ma to drugi nie ma czasu itd ...

Więc postanowiłem zrobić na własną rękę, zwłaszcza że wielu osobą to się przyda i tutaj mnie nikt nie przekona że nie.

Dlatego też napisałem abyście pisali sugestie o zmiany i ewentualne nowe tytuły, myślę że wprowadzę jakieś ograniczenie max 10 na gatunek.

Oczywiście masz rację ale na początek trzeba kogoś zachęcić do tego by się wkręcił w oglądanie, a nie stosować od razu terapii szokowej. :P

No takie GTO czy Hajime no ippo świetne seriie ale w życiu bym tego nie polecił osobie która zaczyna bo by miała traumę życiową i na tym by się skończyła jej przygoda z anime

a tak jak ktoś zacznie od takiego death note albo jakiegoś innego tasiemca i będzie z najpopularniejszych serii schodził w te mniej popularne ale równie dobre i sam się do nich przekona. I o to mi chodziło.

NJxbd4x.png

Opublikowano
Ponieważ tamten plan z zgraniem nie wypalił bo jak jednego nie ma to drugi nie ma czasu itd ...

Więc postanowiłem zrobić na własną rękę, zwłaszcza że wielu osobą to się przyda i tutaj mnie nikt nie przekona że nie.

Skoro się na gg nie udało to może zróbcie konferencję na forum za pośrednictwem prywatnej wiadomości. 

Może w niej uczestniczyć aż 7 osób więc spokojnie byście się dogadali i w ten sposób znikła by konieczność równoczesnej obecności każdego z Was.

j3o7of7.png

btw.

Coś czuję, że dzisiejszy dzień okaże się tym kiedy w dziale powstanie więcej niż 100 postów / 24h i tym samym zabraknie mi limitu.  <3

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Oczywiście masz rację ale na początek trzeba kogoś zachęcić do tego by się wkręcił w oglądanie, a nie stosować od razu terapii szokowej.

Jeszcze raz proponuję byście się wszyscy zgadali i omówili to co powinno się na tej liście znaleźć, a co nie bo idea tematu nie jest taka zła.  :)

Ta idea nie jest dobra, według mnie :P Przykładowo, ktoś w ogóle nie ogląda anime, chciałby zacząć oglądać np... z tego względu, że podoba mu się Japonia, czy ogólnie kreska w tych produkcjach. I teraz komuś takiemu zaproponujemy np.... Soul Eater bo pasuje do jego zainteresowań. Jest to tytuł podany w spisie i chyba każdy kto go oglądał przyzna mi rację, że zawiera w sobie "głupawke". My, osoby, ktore już jesteśmy obeznane z tego typu glupawkami będziemy sie smiać, a taki nowiciusz pomyśli np "chryste panie, co za idiotyzm, Ci Japończycy sa popierdzieleni....".

Albo chociażby Hellsing. Pierwsze anime mojej znajomej, które akurat wtedy oglądałam i jej poleciłam (biedaczka....oj biedaczka). No uraz na całe życie :D

Według mnie o wiele łatwiej jest komuś coś zaproponować w tego typu temacie:

http://www.mpcforum.pl/topic/749204-szukasz-anime-zajrzyj-postaramy-sie-pomoc/

Nic na siłe starac sie zaproponować to, co WEDŁUG NAS jest dobre.

Opublikowano

To według mnie i wielu osób te tytuły są dobre i jest ich na tyle dużo i tyle gatunków że na pewno ktoś wybierze sobie coś co mu przypadnie do gustu.

Może dodam ankietę z cyklu czy przydał się temat i rozwiążemy tym sprawę bo dyskusje już traci na sensie po woli w kółko to samo.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Ludzie, spokojnie, jeśli chcecie się spiknąć na poprawkę listy, to, na Planeptunię, zróbcie to na PW, bo tak trochę tutaj nie ma to sensu i robi sie spam.

Każda kolejna wycieczka personalna będzie brała udział w loteri na 5% warna. Każdy los wygrywa!

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Pozmieniałem trochę, jednak to nadal jeszcze nie wszystko, postaram się wrzucić jakieś gatunkowe obrazki żeby było SUGOI i KAWAI ale to nie dzisiaj.

Jeśli ktoś ma jakieś zażalenia to na PW, jestem skłonny dodać jeszcze kilka tytułów, a jeśli ktoś zna się to może polecić jakieś nowe anime np z gatunku muzyczne o których ja pojęcia nie mam.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Pozmieniałem trochę, jednak to nadal jeszcze nie wszystko, postaram się wrzucić jakieś gatunkowe obrazki żeby było SUGOI i KAWAI ale to nie dzisiaj.

Jeśli ktoś ma jakieś zażalenia to na PW, jestem skłonny dodać jeszcze kilka tytułów, a jeśli ktoś zna się to może polecić jakieś nowe anime np z gatunku muzyczne o których ja pojęcia nie mam.

Z gatunków muzycznych to jeżeli ja mogę coś zaproponować to K-ON ;-) Nie wiem, czy istnieją ludzie, którzy tego nie oglądali :P

Opublikowano

Z gatunków muzycznych to jeżeli ja mogę coś zaproponować to K-ON ;-) Nie wiem, czy istnieją ludzie, którzy tego nie oglądali :P

No tak ale jeśli miałbym dodawać jakiś gatunek to muszę mieć z 3-4 tytuły lepsze takie warte polecenia. Błagam nie wchodźmy już w temat o gustach xDDD

NJxbd4x.png

Opublikowano

Co do gatunku muzycznego to może Detroit Metal City ? Co prawda seria nie dla każdego(bo 18+), ale to chyba jedyne anime, przy którym prawie cały czas miałem banana na twarzy \m/ :D
Poza tym to jeszcze anime Beck jest całkiem ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...