Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

islam co się dzieje

ComeBack.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

judaizm jak i chrześcijaństwo jest jedyną prawdziwą , wiarą , nie będę się rozpisywał polecam przeczytać

http://www.zbawienie.com/prawdziwa-religia.htm 

Ps.

Sorry nie edytowało mi posta !

Tobie ta strona i ksiądz na religii wyprali mózg. Naucz się sam myśleć. Przecież to w co wierzysz zalezy od tego gdzie się urodzisz. Więc to, że jesteś chrześcijaninem jest kwestią przypadku. Dlaczego przypadek miałby decydować, czy pójdziesz do piekła czy nieba?

1373637009-U477327.png

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Brak umiejętności rozpoznawania sarkazmu, zalecam zaprzestanie bólu dupy.

HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHA

Nic dziwnego, że na świecie jest tyle nienawiści, wcale się nawet nie dziwię tym islamistom. Religia to narzędzie do jednego, wielkiego prania mózgu, wirus świadomości.

Powiedz mi, że logiczne jest oddawanie życia za coś, co nigdy nam nic nie dało a nawet nie wiemy czy istnieje.

Jesteś po prostu smutny. Już dyskusja się skończyła bo zamiast podawać dowody zacząłeś powoływać się na wiarę ale teraz mi ciebie żal. Bo religia tak bardzo zatruła twój umysł, jak i miliardów innych ludzi na świecie, że na jej podstawie tworzysz tyle niepotrzebnej nienawiści...

Z tego co pamiętam to było jakoś "Kochaj bliźniego swego", co nie?

O czym ty mówisz ? O jakiej nienawiści ? Chrześcijaństwo uczy miłości , w grupie ateistów jest największa przemoc , zabójstwa , narkotyki , gwałty , można wymieniać w nieskończoność ?

Zaraz ktoś przytoczy o księżach pedofilach ? Ile ich jest ? 1 na milion , zdarza się kościół nie jest bez grzechu , a teraz spójrzmy na islam , uprawiają sex z 9 latkami i to jest prawdziwa WIARA/RELIGIA ?

ten cały ich mahomet nie był bogiem .

Mówisz o nienawiści jest też taki stwór jak szatan .

Tobie ta strona i ksiądz na religii wyprali mózg. Naucz się sam myśleć. Przecież to w co wierzysz zalezy od tego gdzie się urodzisz. Więc to, że jesteś chrześcijaninem jest kwestią przypadku. Dlaczego przypadek miałby decydować, czy pójdziesz do piekła czy nieba?

Jak naukowiec lekarz udowadniający ocenił że cud /objawienie czy opętanie było prawdziwe to było bo były niewytłumaczalne . To jest najszybsza odpowiedź na istnienie boga jak i szatana !

dobre pytanie co z ludźmi którzy nigdy nie narodzili się w rodzinach chrześcijańskich , i nigdy nie słyszeli po jezusie , zostali już zbawieniu przez jezusa na krzyzu .

Zaczynacie dyskusje a polecam przestudiować maly katechizm /biblie i tą stronę którą podałe .

reasumując

1.Chrześcijaństwo pochodzi od boga , wszystko zostało udowodnione

2. islam - mahomet nie był żadnym bogiem

3. Buddy itd , nie może być kilku bogów .

hrabia14 jeśli masz jakiś problem to masz tu wszystko rozwiane , 2,5mld ludzi na świecie to bezmózgi , hahah

Pomodlę się za Ciebie wieczorem , może bóg Ci wybaczy .

Chrześcijaństwo jest obecnie najliczniej reprezentowaną religią na świecie.

Wyznawana jest obecnie przez ok. 33% ludności świata. Wśród blisko 2,5 miliarda chrześcijan wyróżnia się

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

O czym ty mówisz ? O jakiej nienawiści ? Chrześcijaństwo uczy miłości , w grupie ateistów jest największa przemoc , zabójstwa , narkotyki , gwałty , można wymieniać w nieskończoność ?

Zaraz ktoś przytoczy o księżach pedofilach ? Ile ich jest ? 1 na milion , zdarza się kościół nie jest bez grzechu , a teraz spójrzmy na islam , uprawiają sex z 9 latkami i to jest prawdziwa WIARA/RELIGIA ?

Jak naukowiec lekarz udowadniający ocenił że cud /objawienie czy opętanie było prawdziwe to było bo były niewytłumaczalne . To jest najszybsza odpowiedź na istnienie boga jak i szatana !

dobre pytanie co z ludźmi którzy nigdy nie narodzili się w rodzinach chrześcijańskich , i nigdy nie słyszeli po jezusie , zostali już zbawieniu przez jezusa na krzyzu .

Zaczynacie dyskusje a polecam przestudiować maly katechizm /biblie i tą stronę którą podałe .

reasumując

hrabia14 jeśli masz jakiś problem to masz tu wszystko rozwiane , 2,5mld ludzi na świecie to bezmózgi , hahah

Wyznawana jest obecnie przez ok. 33% ludności świata. Wśród blisko 2,5 miliarda chrześcijan wyróżnia się

Opętania, cudy, objawienia nie są żadnym dowodem na istnienie boga, szatana. Nic nie zostało udowodnione. Jesteś w błędzie.

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Opętania, cudy, objawienia nie są żadnym dowodem na istnienie boga, szatana. Nic nie zostało udowodnione. Jesteś w błędzie.

jeśli demon wypowiada się o bogu , to może to dowód na istnienie komputera ?

proszę CIę , nie kompromituj się .

Nie mam czasu na dyskusję z wami .

Na zakończenie , człowiek bez wiary jest półczłowiekiem , Żegnam

Opublikowano

Jeśli demon jest inteligentniejszy od ludzi, to może powiedział o bogu, bo tak, a nie dlatego, że istnieje.. Po za tym, ja żadnego demona nie spotkałem, a nawet gdybym spotkał to bym nie wierzył, że istnieje.

1373637009-U477327.png

Opublikowano

"Każda religia ma tyle samo czyli bardzo mało dowodów na autentyczność ale mimo wszystko chrześcijaństwo jest tą jedną właściwą, jej wyznawcy to najlepsi ludzie na świecie, czyści i grzechem nieskalani a wszyscy inni to ci gorsi"

reasumując

Wyjaśnijmy sobie coś teraz. Jeśli chodzi o nienawiść to chodziło mi o to, że ty - katolik nienawidzisz/nie lubisz muzułmanów. Po drugie, ja chcę potwierdzone dane według których wynika, że ateiści popełniają więcej przestępstw niż wyznawcy chrześcijaństwa. Po trzecie masz przekręcony obraz islamu (9latki, serio? Nic o tym nie słyszałem) ale cię nie winię, wszystko zależy od źródła i punktu widzenia. Dla przykładu niżej materiał skrajnego katolika, prawicowca, konserwatysty Cejrowskiego o islamie. Obejrzyj a potem pogadamy.

http://youtu.be/luRK77USEtQ

Prawicowe media szczycą się tym, że "Mówią prawdę" (Tfu Kolonko). Gówno prawda, nikt nie mówi prawdy, wszystko jest w jakiś sposób zmanipulowane, ja mam obraz islamu jaki widziałem na własne oczy i jest on dobry, ty masz ten obraz wykreowany przez media, plotki i stereotypy.

Po trzecie, zgodnie z moim agnostycyzmem nie widzę powodu dlaczego

• Nie mogłoby być kilku Bogów
  • Czemu niby chrześcijański jest tym jedynym

Chciałbym przypomnieć, że Jezus istnieje w Islamie i jest jednym z ważniejszych proroków, podczas gdy chrześcijaństwo neguje wszystko inne. Wszystkie religie mają tyle samo dowodów na prawdziwość i nie ma ŻADNEGO racjonalnego powodu by to Bóg chrześcijański był tym jedynym.

Po czwarte, nigdy nie nazwałem ludzi wierzących "bezmózgami". Po prostu uważam, że ideologia, którą znają i przyjmują od narodzin nie pozwala im na prawidłowe postrzeganie świata.

Na zakończenie, jeśli człowiek bez wiary jest półczłowiekiem, to kim jest człowiek, który nienawidzi innych ludzi w imię wiary? Do przemyślenia ;)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

"Każda religia ma tyle samo czyli bardzo mało dowodów na autentyczność ale mimo wszystko chrześcijaństwo jest tą jedną właściwą, jej wyznawcy to najlepsi ludzie na świecie, czyści i grzechem nieskalani a wszyscy inni to ci gorsi"

Wyjaśnijmy sobie coś teraz. Jeśli chodzi o nienawiść to chodziło mi o to, że ty - katolik nienawidzisz/nie lubisz muzułmanów. Po drugie, ja chcę potwierdzone dane według których wynika, że ateiści popełniają więcej przestępstw niż wyznawcy chrześcijaństwa. Po trzecie masz przekręcony obraz islamu (9latki, serio? Nic o tym nie słyszałem) ale cię nie winię, wszystko zależy od źródła i punktu widzenia. Dla przykładu niżej materiał skrajnego katolika, prawicowca, konserwatysty Cejrowskiego o islamie. Obejrzyj a potem pogadamy.

http://youtu.be/luRK77USEtQ

Prawicowe media szczycą się tym, że "Mówią prawdę" (Tfu Kolonko). Gówno prawda, nikt nie mówi prawdy, wszystko jest w jakiś sposób zmanipulowane, ja mam obraz islamu jaki widziałem na własne oczy i jest on dobry, ty masz ten obraz wykreowany przez media, plotki i stereotypy.

Po trzecie, zgodnie z moim agnostycyzmem nie widzę powodu dlaczego

• Nie mogłoby być kilku Bogów
  • Czemu niby chrześcijański jest tym jedynym

Chciałbym przypomnieć, że Jezus istnieje w Islamie i jest jednym z ważniejszych proroków, podczas gdy chrześcijaństwo neguje wszystko inne. Wszystkie religie mają tyle samo dowodów na prawdziwość i nie ma ŻADNEGO racjonalnego powodu by to Bóg chrześcijański był tym jedynym.

Po czwarte, nigdy nie nazwałem ludzi wierzących "bezmózgami". Po prostu uważam, że ideologia, którą znają i przyjmują od narodzin nie pozwala im na prawidłowe postrzeganie świata.

Na zakończenie, jeśli człowiek bez wiary jest półczłowiekiem, to kim jest człowiek, który nienawidzi innych ludzi w imię wiary? Do przemyślenia ;)

nienawidzi ? co masz na myśli ? Islam ?

Z twoim polem widzenia , dobrze mówisz twoim ale ni większości i to dużej .

Opublikowano

nienawidzi ? co masz na myśli ? Islam ?

Z twoim polem widzenia , dobrze mówisz twoim ale ni większości i to dużej .

Pisz poprawnie bo ciężko jest się domyślić co masz na myśli.

Tak, to mam na myśli, chrześcijan nienawidzących islamistów i vice versa.

Tyle, że, co do punktu widzenia to tylko mi się wydaje, że mój - wykształcony na podstawie obserwacji islamistów na własne oczy jest nieco bardziej obiektywny i opiniotwórczy niż twój - wykreowany na podstawie tego co piszą w internecie, wyświetlają w telewizji i co mówią inni ludzie...

Opublikowano

Pisz poprawnie bo ciężko jest się domyślić co masz na myśli.

Tak, to mam na myśli, chrześcijan nienawidzących islamistów i vice versa.

Tyle, że, co do punktu widzenia to tylko mi się wydaje, że mój - wykształcony na podstawie obserwacji islamistów na własne oczy jest nieco bardziej obiektywny i opiniotwórczy niż twój - wykreowany na podstawie tego co piszą w internecie, wyświetlają w telewizji i co mówią inni ludzie...

Kto nie na widzi kogo ?

Zabijają nas i ty jeszcze ich bronisz ?

Przypominam , dla nich jesteśmy psami i dziećmi szatana .

I nie wiesz w te bajki że pięknie ładnie , tak ale to są wyjątki i mydlenie oczu .

Opublikowano

Kto nie na widzi kogo ?

I nie wiesz w te bajki że pięknie ładnie , tak ale to są wyjątki i mydlenie oczu .

Ty nienawidzisz niewierzących oraz islamistów.

Myślisz, że chrześcijanin nie zabił nigdy islamiste?

Tak samo oni są psami dla ciebie i dziećmi szatana.

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Kto nie na widzi kogo ?

To jeśli tak twierdzisz to potwierdź to jakimiś dowodami a nie będziesz gadał sobie bo tak. Ja cały czas daję fakty, filmiki a ty tylko mówisz to co sam uważasz. Jak już się zabierasz za dyskutowanie to traktuj mnie poważnie a nie udawaj głupiego.

Nie wiem czy nie potrafisz czytać czy jak ale pisałem już tysiąc razy, że nie bronię radykałów tylko normalnych wyznawców, którzy muszą stawiać czoła nienawiści ze strony chrześcijan mimo tego, że nie mają i nigdy mieć nie będą złych zamiarów.

Psem i dzieckiem szatana jesteś dla radykała, siedzącego gdzieś tam daleko za morzem. Dla normalnego, pokojowego wyznawcy (a kilku takich znam w polsce) jesteś bliźnim, wierz lub nie.

Opublikowano

To jeśli tak twierdzisz to potwierdź to jakimiś dowodami a nie będziesz gadał sobie bo tak. Ja cały czas daję fakty, filmiki a ty tylko mówisz to co sam uważasz. Jak już się zabierasz za dyskutowanie to traktuj mnie poważnie a nie udawaj głupiego.

Nie wiem czy nie potrafisz czytać czy jak ale pisałem już tysiąc razy, że nie bronię radykałów tylko normalnych wyznawców, którzy muszą stawiać czoła nienawiści ze strony chrześcijan mimo tego, że nie mają i nigdy mieć nie będą złych zamiarów.

Psem i dzieckiem szatana jesteś dla radykała, siedzącego gdzieś tam daleko za morzem. Dla normalnego, pokojowego wyznawcy (a kilku takich znam w polsce) jesteś bliźnim, wierz lub nie.

http://www.youtube.com/watch?v=usLlIH40uBk 

są milione takich filmików . To barbarzyńska religia !

Opublikowano

Tak samo sama doktryna islamu jest pokojowa. Jeśli nie wierzysz, to udowodnij mi, że jestem w błędzie ale nie rzekomymi cytatami z koranu przetłumaczonymi na jakimś prawicowym portalu tylko prawdziwym, dosłownym tłumaczeniem.

Religia to zło. Każda religia. Może komuś daje poczucie spełnienia i satysfakcji ale jest również powodem cierpień, wojen i nienawiści. ŻADNE, NAWET NAJMNIEJSZE ZŁO nie może być usprawiedliwione nieważne jak dużym dobrem.

Skoro religia jest nastawiona pokojowa, to nie jest złem.Złem są ludzie, którzy wykorzystują ją do swoich celów.

A tutaj masz wersety Koranu na temat niemuzmułmanów przetłumaczonych przez Józefa Bielawskiego niezależnego arabistę z Uniwersytetu Warszawskiego.

http://www.poznajkoran.pl/koran/niewierni/
Opublikowano

RADYKAŁOWIE. KURWA MAĆ, NAUCZ SIĘ CZYTAĆ!

tak ale tych radykałów jest większość

te kurwy domagają się praw

jak wyzywają papieża to żadnej kary nie dostali za rasizm , jakbym ja obraził mahometa to by mnie zabili

http://www.youtube.com/watch?v=4qHBzGen_gs

wszystkie ciapaci są tacy sami .

Opublikowano

Skoro religia jest nastawiona pokojowa, to nie jest złem.Złem są ludzie, którzy wykorzystują ją do swoich celów.

A tutaj masz wersety Koranu na temat niemuzmułmanów przetłumaczonych przez Józefa Bielawskiego niezależnego arabistę z Uniwersytetu Warszawskiego.

http://www.poznajkoran.pl/koran/niewierni/

Zauważ, że ponad 90% z tych cytatów o wydźwięku czysto pejoratywnym mówi o walce odwetowej, nie o atakowaniu.

Wiecie co? Znudziło mnie to gadanie, nie przyjmujecie żadnych argumentów. Niech będzie, że wygraliście a ja sobie poczekam w spokoju na 3-cią wojnę światową. O ile nie zaczniecie myśleć, szukać kompromisów i nieco ustępować to niechybnie do niej dojdzie, prędzej czy później :)

Opublikowano

Islam to w chwili obecnej problem nie tylko religijny, ale chyba przede wszystkim - społeczny.

Islam jako religia pierwotnie nie wyróżniał się za nadto na plus lub minus. Ba - za swojej młodości była to wiara bardzo liberalna i tolerancyjna. W połączeniu z kulturą arabską jednak, stała się bardzo inwazyjna, a ponieważ zgrało się to w czasie z krucjatami, dao to ostatecznie bardzo wojowniczą i agresywną mieszankę.

Prawdziwym problemem krajów islamskich jest fakt, że są one cywilizacyjnie i społecznie zacofane. Tkwią one na tym poziomie społecznej świadomości, jaki w Europie przypadał na Średniowiecze. Innymi słowy - kraje te nie przeżyły rewolucji humanistycznej, nie miały swojego renesansu i wszystko wskazuje na to, że długo ten stan rzeczy się nie zmieni. Nie nastąpił tam rozdział kościoła od państwa, ba - tam kościół i państwo stanowi jedno. W związku z tym mają tam miejsce wszystkie te patologie, jakie miały miejsce w Średniowiecznej, ciemnej Europie. Dodatkowo jest gorzej, z racji silnego wpływu kultury arabskiej - wojowniczej, silnie patriarchalnej i niezwiązanej z nauką.

Gdyby islam wyrastał na ideałach kultury perskiej np. jego współczesny obraz byłby być może diametralnie inny. W tej chwili widać zresztą wyraźną różnicę między krajami półwyspu arabskiego i Afryki północnej, regionów silnie zarabizowanych, a terenami dawnej Persji jak np. Afganistan, Irak czy Iran, gdzie religia gra dużo mniejszą rolę (trend ten niestety się zmienia pod wpływem Arabów, czego przykładem jest choćby coraz bardziej radykalny teraz Iran).

Islamizacji Europy sprzyja fakt, że państwa europejskie stosują złą politykę imigracyjną. I być może w jej zmianie znajdzie się dla kultury europejskiej ratunek.

Opublikowano

Zauważ, że ponad 90% z tych cytatów o wydźwięku czysto pejoratywnym mówi o walce odwetowej, nie o atakowaniu.

Wiecie co? Znudziło mnie to gadanie, nie przyjmujecie żadnych argumentów. Niech będzie, że wygraliście a ja sobie poczekam w spokoju na 3-cią wojnę światową. O ile nie zaczniecie myśleć, szukać kompromisów i nieco ustępować to niechybnie do niej dojdzie, prędzej czy później :)

ale ty masz oczy zamydlone , szkoda mówić , zabiją CIę bo nie wierzysz w ich boga .

Opublikowano

Chyba żyjemy w 2 różnych światach.Ty w jakimś cudownym, utopijnym, gdzie każdy problem rozwiązuje sie rozmową.Niestety w dzisiejszym świecie ten kto ma siłę lub pienieniądze dyktuje warunki.Walce odwetowej? No tak nasz atak to nasza niewiara w islam, to mnie powaliło.Dla lewicowców każdy jest w porządku, bez względu co robi, tylko własny naród jest paskudny i winny każdego nieszęscia na świecie.Chłopie nie masz argumentów albo te argumenty są kulawe.Ja Ci udowodniłem, że Islam jest wrogo nastawiony do innowierców i to nie jest walka odwetowa jak to nazwałeś, chyba, że tak jak wspomniałem wcześniej dla ciebie atak do niewiara w Islam.

Opublikowano

Chyba żyjemy w 2 różnych światach.Ty w jakimś cudownym, utopijnym, gdzie każdy problem rozwiązuje sie rozmową.Niestety w dzisiejszym świecie ten kto ma siłę lub pienieniądze dyktuje warunki.Walce odwetowej? No tak nasz atak to nasza niewiara w islam, to mnie powaliło.Dla lewicowców każdy jest w porządku, bez względu co robi, tylko własny naród jest paskudny i winny każdego nieszęscia na świecie.Chłopie nie masz argumentów albo te argumenty są kulawe.Ja Ci udowodniłem, że Islam jest wrogo nastawiony do innowierców i to nie jest walka odwetowa jak to nazwałeś, chyba, że tak jak wspomniałem wcześniej dla ciebie atak do niewiara w Islam.

Jak niby udowodniłeś bo nie zauważyłem? Cytatami tłumaczonymi przez gościa, który całe swoje życie dedykował islamowi i znany był z radykalizmu? Ok, spoko.

Opublikowano

Jak niby udowodniłeś bo nie zauważyłem? Cytatami tłumaczonymi przez gościa, który całe swoje życie dedykował islamowi i znany był z radykalizmu? Ok, spoko.

To podaj mi dowód na to, że był radykałem.Jeżeli "fuck" przetłumaczę na "pieprzyć" a ktoś przetłumaczy to na "pierdolić" to znaczy, że jest radykałem? Znaczenie słowa pozostaje bez zmian, więc jak można coś radykalnie tłumaczyć? Po za tym profesorowie zobowiązani są do pisania obiektywej prawdy, faktów.

Jeżeli Islam byłby nastawiony pokojowy, to bym nie miał z tym problemu.Dlaczego miałbym pisać nieprawdę? Myślisz, że naprawdę wolałbym iśc na wojnę z muzułmanami niż wieść sobie spokojne życie? Myślisz, że jak to określiłeś "prawaczki" walczą dla samej walki? Że sami sobie wymyślili, że islam jest agresywny?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...