Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

islam co się dzieje

ComeBack.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to zacznijmy od nowa. Skąd 100% pewność, że bóg istnieje? Odpisz na pw

http://www.kazdystudent.pl/a/nauka.html

Biblia wszystko wyjaśnia , tylko nie piszczcie mi o jakichś spidermanach że książka o spidermanie jest dowodem na istnienie spidermana ,

Większość rzeczy które zostały spisane w bibli są prawdziwe udowodnione naukowo , biblia pisana była ponad 1k lat chodzi o stary testament bo tam jest dużo wyjasnione .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Teraz mi powiedzcie dlaczego atakujecie chrześcijaństwo?

Każdy wierzy w to co chce. Urodziłem się katolikiem, rodzice mnie ochrzcili, byłem u komunii, miałem bierzmowanie ale uważam, że każdy wierzy w to co chce.

Ja w pełni nie wierze sam nie wiem dlaczego po prostu nie wierze we wszystko ale niektóre nauki starają się przekazać naprawdę mądre rzeczy. Chociaż interesuję się ruchem gwiazd, wiarami Słowiańskimi, Nordyckimi, Buddyzmem, procesem reinkarnacji, Znachorstwem i czarną magią. Uważam, że wszystkie wiary na świecie jakie istnieją i istniały mają coś cennego i prawdziwego do przekazania, lecz nie każdy człowiek potrafi to zrozumieć.

Do kolegów wyżej panowie łatwo jest najeżdżać na innych ale powiedzcie mi kim wy jesteście żeby podważać nauki głoszone od ponad 2 tysięcy lat? Niektórzy nie potrafią odpowiedzieć na wasze pytania ale powiedzcie to księdzu, osobie która przestudiowała wszystkie nauki ona udzieli wam odpowiedzi.

Osobiście uważam, że osoba która w nic nie wierzy nie różni się niczym od pustej skorupy bez żadnej wyobraźni czy perspektyw.

Użyjcie mózgu i zastanówcie się nad tym jesteśmy tylko ludźmi a nasza ciekawość nigdy nie zostanie zaspokojona.

Człowiek bez wiary jest jak zwykłe bezmózgie zwierze. Niczym się nie różni prócz wyższym poziomem IQ.

Opublikowano

Jak już rozmawiamy o Bogu to odpowiem, że też istnieje szatan więc nie obwiniajcie Boga za wszystko złe co wam się zdarzy. Ja nie mam zamiaru wam pisać żadnych dowodów, bo jest to zbędne kto chce wierzyc to bedzie wierzyć i tyle każdy ma wolną wolę i inaczej patrzy na świat. Sam w Boga wierze, lecz nie chodze do kosciola. Gdy zaczalem sie modlic to moje zycie po prostu stalo sie lepsze :)

Opublikowano

Teraz mi powiedzcie dlaczego atakujecie chrześcijaństwo?

Każdy wierzy w to co chce. Urodziłem się katolikiem, rodzice mnie ochrzcili, byłem u komunii, miałem bierzmowanie ale uważam, że każdy wierzy w to co chce.

Ja w pełni nie wierze sam nie wiem dlaczego po prostu nie wierze we wszystko ale niektóre nauki starają się przekazać naprawdę mądre rzeczy. Chociaż interesuję się ruchem gwiazd, wiarami Słowiańskimi, Nordyckimi, Buddyzmem, procesem reinkarnacji, Znachorstwem i czarną magią. Uważam, że wszystkie wiary na świecie jakie istnieją i istniały mają coś cennego i prawdziwego do przekazania, lecz nie każdy człowiek potrafi to zrozumieć.

Do kolegów wyżej panowie łatwo jest najeżdżać na innych ale powiedzcie mi kim wy jesteście żeby podważać nauki głoszone od ponad 2 tysięcy lat? Niektórzy nie potrafią odpowiedzieć na wasze pytania ale powiedzcie to księdzu, osobie która przestudiowała wszystkie nauki ona udzieli wam odpowiedzi.

Osobiście uważam, że osoba która w nic nie wierzy nie różni się niczym od pustej skorupy bez żadnej wyobraźni czy perspektyw.

Użyjcie mózgu i zastanówcie się nad tym jesteśmy tylko ludźmi a nasza ciekawość nigdy nie zostanie zaspokojona.

Człowiek bez wiary jest jak zwykłe bezmózgie zwierze. Niczym się nie różni prócz wyższym poziomem IQ.

Miło że mnie obrażasz, mimo że jestem wierzącym lecz nie praktykującym oraz mający kryzys wiary. Miło wiedzieć że jestem bezmózgim zwierzęciem... :)

Po raz kolejny udowodniono, ze fanatyczni katolicy niczym od fanatycznych muzułmanów czy islamistów się nie różnią.

Opublikowano

Miło że mnie obrażasz, mimo że jestem wierzącym lecz nie praktykującym oraz mający kryzys wiary. Miło wiedzieć że jestem bezmózgim zwierzęciem... :)

Po raz kolejny udowodniono, ze fanatyczni katolicy niczym od fanatycznych muzułmanów czy islamistów się nie różnią.

Po raz kolejny udowodniono, że dzisiejsi gimnazjaliści nie wiedzą co to czytanie ze zrozumieniem.

''Ja w pełni nie wierze sam nie wiem dlaczego po prostu nie wierze we wszystko ale niektóre nauki starają się przekazać naprawdę mądre rzeczy.''

Drugie zdanie mojej wypowiedzi.

Opublikowano

Biblia nie jest dowodem na istnienie boga.

Jak biblia nie jest dowodem na istnienie boga ?

Skąd ludzie 3 tysiące lat temu wiedzieli że ziemia jest okrągła jak powstał świat , wiele rzeczy jest udowodniono naukowe , ateiści odwołują się do naukowców a coś im to nie wychodzi .

no przepraszam , ale taka jest prawda , Człowiek bez wiary jest NIKIM

Opublikowano

Dobrze napisane. Gdybyśmy wycofali wojska z Afganistanu (ogółem wszystkie wojska amerykańskie, niemiecki itp.) to wtedy doszło by na pewno do katastrofy. Talibowie z pewnością według ich myśli stali by się zwycięzcami tej wojny poszerzając swoje horyzonty a wtedy było by już kiepsko. Racją jest, że wojsko daja tam nieco bezpieczeństwa dla cywili.

Opublikowano

Jak biblia nie jest dowodem na istnienie boga ?

Skąd ludzie 3 tysiące lat temu wiedzieli że ziemia jest okrągła jak powstał świat , wiele rzeczy jest udowodniono naukowe , ateiści odwołują się do naukowców a coś im to nie wychodzi .

no przepraszam , ale taka jest prawda , Człowiek bez wiary jest NIKIM

Einstein z pewnością był NIKIM.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Jeżeli już wypowiadasz się o takich osobach jak Einstein miło by było gdybyś chociaż był pewien tego co mówisz.

Einstein wierzył w Scejntyzm oraz Panteizm czyli nie był osobą niewierzącą.

Jego cytat:

"Nie myślę, że z konieczności nauka i religia są naturalnymi oponentami. W rzeczy samej, myślę, że jest bardzo bliski związek między nimi. Co więcej, myślę, że nauka bez religii jest kulawa, i odwrotnie, religia bez nauki jest ślepa. Obie są ważne i powinny współpracować „ręka w rękę"

@edit

Czekam na więcej argumentów podważających wszelką wiarę i ataków w stronę osób wierzących (w tym chrześcijan mówię ogólnie o wierze w końcu wiara to nie tylko Islam, buddyzm i katolicyzm).

Opublikowano

Einstein nie był ateistą.Nie był praktykującym katolikiem, ale też nie odrzucał istnietnia Boga.Można powiedzieć, że był wolnomyślicielem albo agnostykiem.Pojęcie Boga nie było mu obce i nie wyśmiewał ludzi wierzących.

@UP szybszy

Opublikowano

Pytanie o istnienie boga jest pozbawione sensu, ponieważ nie posiada ono weryfikowalnych (czy testowalnych) skutków i dlatego powinno być zignorowane.

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Pytanie o istnienie boga jest pozbawione sensu, ponieważ nie posiada ono weryfikowalnych (czy testowalnych) skutków i dlatego powinno być zignorowane.

Zgodzę się wiara to indywidualna sprawa każdego człowieka.

Co do Islamu to kto jest zainteresowany założeniem organizacji anty muzułmańskiej? Coś jak Ak albo Naziści?

Opublikowano

Pytanie o istnenie Boga nie posiada skutków? Skutkiem zadania jakiegokolwiek pytania, po za pytaniem retorycznym, jest odpowiedź lub próba odpowiedzi na nie.Pytanie, czy Bóg istnieje nie jest pytaniem retorycznym, bo opdowiedź na nie nie jest oczywista.Nikt nie może powiedzieć opierajac się na dowodach, że Bóg istnieje lub nie, bo po prostu nikt nie ma niezbitych dowodów na to, że Bóg istnieje lub nie.Po za tym wiary nie można traktować jak nauki a Boga jako człowieka z supermocami.

@kkoondzio

Tu nie jest potrzebna organizacja do walki z islamem, tu jest potrzebna odpowiednia polityka.Jak chcą to niech sobie wyznają co chcą, każdy człowiek ma do tego prawo, ale dlaczego mają nas zmuszać do czegoś.

Opublikowano

Masz racje, te pytanie posiada skutek. Skutkiem tego pytania jest odpowiedź. Ale czy ta odpowiedź jest weryfikowalna? No nie. Nie sprawdzisz, czy bóg istnieje, to jest niemożliwe. Możesz wierzyć, że istnieje ale nie każdemu to jest potrzebne i nie każdy potrafi.

Tak samo nie sprawdzisz czy nie istnieje, no bo jak.

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Pytanie o istnenie Boga nie posiada skutków? Skutkiem zadania jakiegokolwiek pytania, po za pytaniem retorycznym, jest odpowiedź lub próba odpowiedzi na nie.Pytanie, czy Bóg istnieje nie jest pytaniem retorycznym, bo opdowiedź na nie nie jest oczywista.Nikt nie może powiedzieć opierajac się na dowodach, że Bóg istnieje lub nie, bo po prostu nikt nie ma niezbitych dowodów na to, że Bóg istnieje lub nie.Po za tym wiary nie można traktować jak nauki a Boga jako człowieka z supermocami.

@kkoondzio

Tu nie jest potrzebna organizacja do walki z islamem, tu jest potrzebna odpowiednia polityka.Jak chcą to niech sobie wyznają co chcą, każdy człowiek ma do tego prawo, ale dlaczego mają nas zmuszać do czegoś.

Typowy europejczyk.

Ja bym ich wszystkich kurwa spalił.

Opublikowano

Wobrazcie sobie, że planujecie jakąś niespodziankę dla przyjaciól i chyba chujowo by było gdyby wcześniej dowiedzieli się o tej niespodziance ? Tutaj chodzi o to, że nie ma i nie będzie dowodów na istnienie Boga, ponieważ gdyby każdy wiedział, że Bóg istnieje to pojęcie "wiara" jak i cały sens życia straciłyby sens.

POZATYM NIE PO TO MOJZESZ ZNOSIŁ DEKALOG Z GÓRY SYNA ABY JAKIŚ CIAPATY SKURWIEL ROBIŁ CO MU SIĘ PODOBA ! JEBAĆ CIAPATYCH !

Opublikowano

kim ty jesteś żeby podważać naukowy dorobek Einsteina , w porównaniu z nim jesteś NIKIM !

Opublikowano

Nie ma dowodów na istnienie boga i się z tym pogódz. Można w niego wierzyć, można nie wierzyć, ale nie wmawiaj komuś, że istnieje, bo nawet ty nie masz 100% pewności, że tak jest. Zakładasz, że tak jest, bo chcesz, żeby tak było, bo tylko tak można znaleźć odpowiedź na niektóre pytania. NO i po prostu urodziłeś się katolikiem. Jakbyś urodził się żydem to byłbyś katolikiem. Więc czemu twierdzisz, że tylko ta twoja wiara jest tą jedyną, prawdziwą, skoro jest masa innych, również ze swoimi pseudo dowodami na istnienie boga. Nie jest nic złego w wierze w boga, o ile to jest normalna wiara. nie podawaj tych swoich śmiesznych dowodów..

judaizm jak i chrześcijaństwo jest jedyną prawdziwą , wiarą , nie będę się rozpisywał polecam przeczytać

http://www.zbawienie.com/prawdziwa-religia.htm 

Ps.

Sorry nie edytowało mi posta !

Opublikowano

kim ty jesteś żeby podważać naukowy dorobek Einsteina , w porównaniu z nim jesteś NIKIM !

Brak umiejętności rozpoznawania sarkazmu, zalecam zaprzestanie bólu dupy.

judaizm jak i chrześcijaństwo jest jedyną prawdziwą , wiarą , nie będę się rozpisywał polecam przeczytać

http://www.zbawienie.com/prawdziwa-religia.htm 

Ps.

Sorry nie edytowało mi posta !

HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHA

Nic dziwnego, że na świecie jest tyle nienawiści, wcale się nawet nie dziwię tym islamistom. Religia to narzędzie do jednego, wielkiego prania mózgu, wirus świadomości.

Powiedz mi, że logiczne jest oddawanie życia za coś, co nigdy nam nic nie dało a nawet nie wiemy czy istnieje.

Jesteś po prostu smutny. Już dyskusja się skończyła bo zamiast podawać dowody zacząłeś powoływać się na wiarę ale teraz mi ciebie żal. Bo religia tak bardzo zatruła twój umysł, jak i miliardów innych ludzi na świecie, że na jej podstawie tworzysz tyle niepotrzebnej nienawiści...

Z tego co pamiętam to było jakoś "Kochaj bliźniego swego", co nie?

Opublikowano

Typowy europejczyk.

Ja bym ich wszystkich kurwa spalił.

Ponoć jesteś człowiekiem wierzącym. Chyba nieładnie tak mówić...

PS: Sorry, edit się zbugował

Opublikowano

@hrabia14

Sama doktryna chrześćijaństwa jest pokojowa, a to już jak ludzie wykorzystują religię do swoim potrzeb to jest zupełnie inna sprawa.Naziści widzieli w Jezusie antyżydowskiego buntownika, komuniści pierwszego socjalistę każdy jakoś próbował dopasować chrześćijaństwo do swojej idologii, żeby umocnić ją domienimaną aprobatą Boga, ale to nie prawda, bo Jezus sam był Żydem i jego pierwsi uczniowie również nimi byli.Tak samo z drugim przykładem.Jezus nie potępiał zamożnych ludzi, tylko ich zbytnie przywiązanie do pieniedzy.Nie wiem, dlaczego nazywasz religię "praniem mózgu" albo "wirusem świadomośći".Możesz przyjąć wiarę, możesz ją odrzucić.Dalej.No właśnie, czy Apostołowie oddali by swoje życie za coś czego nigdy nie widzili? Czy pisalby te wszystkie listy, żeby wmówić ludziom nieprawdę? W jakim celu? Czy ich działanie było szkodliwe? To, że ludzie zaczęli nawracać sie i życ według pokojowych zasad jest złe? Jeżeli chodzi o oddawanie życia za coś co nam nic nie daje.To jest dzisiejsze ultrakapitalistyczne myślenie.Ja coś Tobie daje, ale ty też musisz mi coś dać.Otóż nie, bo Bóg bez nas jest wielki i wszechmocny, ale nas kocha i kocha nas bezinteresowanie, bez wględu na to czy wierzymy w niego czy bluźnimy przeciw niemu.

Opublikowano

@hrabia14

Sama doktryna chrześćijaństwa jest pokojowa, a to już jak ludzie wykorzystują religię do swoim potrzeb to jest zupełnie inna sprawa.Naziści widzieli w Jezusie antyżydowskiego buntownika, komuniści pierwszego socjalistę każdy jakoś próbował dopasować chrześćijaństwo do swojej idologii, żeby umocnić ją domienimaną aprobatą Boga, ale to nie prawda, bo Jezus sam był Żydem i jego pierwsi uczniowie również nimi byli.Tak samo z drugim przykładem.Jezus nie potępiał zamożnych ludzi, tylko ich zbytnie przywiązanie do pieniedzy.Nie wiem, dlaczego nazywasz religię "praniem mózgu" albo "wirusem świadomośći".Możesz przyjąć wiarę, możesz ją odrzucić.Dalej.No właśnie, czy Apostołowie oddali by swoje życie za coś czego nigdy nie widzili? Czy pisalby te wszystkie listy, żeby wmówić ludziom nieprawdę? W jakim celu? Czy ich działanie było szkodliwe? To, że ludzie zaczęli nawracać sie i życ według pokojowych zasad jest złe? Jeżeli chodzi o oddawanie życia za coś co nam nic nie daje.To jest dzisiejsze ultrakapitalistyczne myślenie.Ja coś Tobie daje, ale ty też musisz mi coś dać.Otóż nie, bo Bóg bez nas jest wielki i wszechmocny, ale nas kocha i kocha nas bezinteresowanie, bez wględu na to czy wierzymy w niego czy bluźnimy przeciw niemu.

Tak samo sama doktryna islamu jest pokojowa. Jeśli nie wierzysz, to udowodnij mi, że jestem w błędzie ale nie rzekomymi cytatami z koranu przetłumaczonymi na jakimś prawicowym portalu tylko prawdziwym, dosłownym tłumaczeniem.

Religia to zło. Każda religia. Może komuś daje poczucie spełnienia i satysfakcji ale jest również powodem cierpień, wojen i nienawiści. ŻADNE, NAWET NAJMNIEJSZE ZŁO nie może być usprawiedliwione nieważne jak dużym dobrem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...