Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ever121

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 271
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Teraz jak zajmujesz się 2 serwerami to może połącz je przy pomocy BungeCord ( czy jakoś tak) wydaje mi się, że byłoby to duże ułatwienie dla graczy obu serwerów.

Opublikowano

Teraz jak zajmujesz się 2 serwerami to może połącz je przy pomocy BungeCord ( czy jakoś tak) wydaje mi się, że byłoby to duże ułatwienie dla graczy obu serwerów.

Ja nie polecam łączyć serwerów przez ByngeCord

Nie lupie takich serwerów gdzie jest ten plugin

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Co się dzieje z serwerem?

Na facebooku wszyscy się wkurzyli, że zajmujesz się innym serwerem bo przez długi czas nie dałeś o tym informacji, że nie zajmujesz się silvanią ;c

Powstanie to czy nie?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Spokojnie, Silvania dalej twardo prze do przodu. Najtrudniejsze okazuje się przygotowanie mapy z lokacjami dla wielu graczy. Skutkować to będzie najprawdopodobniej funkcjonowaniem dwóch światów - pvp i non-pvp. Oczywiście na każdym serwerze gracz będzie miał inną postać. 

Opublikowano

Brzmi ciekawie te światy pvp - non-pvp, jeśli pracujecie nad serwerem możecie pisać na facebooku lub tutaj nowości ? : >

Opublikowano

Niemoge sie doczekać! Grałem na Beta testach było super! Mam nadzieje że tu bedzie tak samo a nawet lepiej!

---Praca nad sygnaturą w toku---

Opublikowano

@UP

Jestem pewny, że się to tak nie skończy : Alpha wypaliła, Pre-Beta wypaliła, Beta wypaliła.

Poziom : Impossible żeby to nie wypaliło.

Opublikowano

Co do zapowiedzi serwera... Piękna, ładnie zrobiona zapowiedź. 

Wydaje mi się, że to będzie jedyny, serwer mmorpg jaki będzie dostępny na polskim rynku. Klany, mapa, bossy, przedmioty. Jedynie jak to jeszcze Ever zrobi, bo jak sam napisał ostatnim razem trochę przesadził z life steelem :D Myślę, że wyciągnie wnioski z poprzedniej edycji. 

Niestety jak to bywa często wątpię żeby questy były ciekawe, najpewniej to będzie łażenie i zabijanie co w 1000 tego typu grach jest.

Mapa, na moje oko trochę malusia. (Liczę, ze będziesz miał więcej chętnych graczy i nie pomieścisz ich na mapie chociaż może zrobisz lokacje oddzielne dla każdej grupy.

Itemy, zrobione ciekawe, fajne zachęcają do gry statystyki) chociaż... już widać, że to będzie w stylu metina, że kolesie będą mieli 1kk życia xD i każdy będzie koksu... mam nadzieje, ze się mylę. 

Niestety co do samego założyciela serwera mam pewne obiekcie. Jest kłótliwy, nieodpowiedzialny, umie w dyskusji obrażać tylko. Dodatkowo z tego co wiem, zabrał wszystkie pliki serwerowe wraz z (chyba) serwerem opłaconym na 3 miesiące... Głównie z tego powodu, nawet nie wbije na jego serwer.

Nova    tnXkN4Y.png    Regna

Opublikowano

Co do zapowiedzi serwera... Piękna, ładnie zrobiona zapowiedź. 

Wydaje mi się, że to będzie jedyny, serwer mmorpg jaki będzie dostępny na polskim rynku. Klany, mapa, bossy, przedmioty. Jedynie jak to jeszcze Ever zrobi, bo jak sam napisał ostatnim razem trochę przesadził z life steelem :D Myślę, że wyciągnie wnioski z poprzedniej edycji. 

Niestety jak to bywa często wątpię żeby questy były ciekawe, najpewniej to będzie łażenie i zabijanie co w 1000 tego typu grach jest.

Mapa, na moje oko trochę malusia. (Liczę, ze będziesz miał więcej chętnych graczy i nie pomieścisz ich na mapie chociaż może zrobisz lokacje oddzielne dla każdej grupy.

Itemy, zrobione ciekawe, fajne zachęcają do gry statystyki) chociaż... już widać, że to będzie w stylu metina, że kolesie będą mieli 1kk życia xD i każdy będzie koksu... mam nadzieje, ze się mylę. 

Niestety co do samego założyciela serwera mam pewne obiekcie. Jest kłótliwy, nieodpowiedzialny, umie w dyskusji obrażać tylko. Dodatkowo z tego co wiem, zabrał wszystkie pliki serwerowe wraz z (chyba) serwerem opłaconym na 3 miesiące... Głównie z tego powodu, nawet nie wbije na jego serwer.

Twoje informacje są nieprawdziwe, nie mogłem zabrać plików które sam zrobiłem, oraz nie mogłem zabrać serwera, do którego nie mam dostępu. Moja współpraca z serwerem MueumCraft została zakończona w pokoju i osoby przede wszystkim współodpowiedzialne za ten projekt są dobrze poinformowane (w przeciwieństwie do ciebie) i panuje pełen pokój i harmonia :)

Jeśli chodzi o Silvanie, to po nie rozumiem twojego postu, najpierw wyrażasz swoją opinię, rozterki i nadzieje a potem piszesz, że i tak nie wbijesz o.0? 

Od razu zaznaczam, że kwestie tych dwóch serwerów są oddzielone żelazną ścianą i nie mają absolutnie na siebie wpływu.

Opublikowano

Serwer wydaje mi się spoko, Ty nie i tylko przez ten drugi fakt nie wbije. 

Co do meuma i silvani... tak to dwa różne serwery, chociaż jedynie co je łączy to Ever. Ja do Ciebie niestety nie mam zaufania. Sam do końca może nie jestem dobrze poinformowany, ale według Historyka nie mamy(lub od razu nie mieliśmy) plików serwerowych. Swojego zdania jak na tą chwilę nie zmienię, jednak to jest już bardziej w gestii innego serwera niż Silvania. 

Co do budowli, szczerze mówiąc nie wiem co w nich takiego "fajnego". Są lekko dziecinne niektóre, ładnie wykonane, ale nic nadzwyczajnego. 

PS: Wbiłem głównie dlatego, bo ciekawiło mnie nad czym pracuje Ever. To ostatni post w tym temacie mój. 

Nova    tnXkN4Y.png    Regna

Opublikowano
Oto spis wyposażenia do jakiego dostęp będą miały poszczególne klasy, mogą one jeszcze ulec zmianie, jednak mniej więcej możecie już teraz wywnioskować jaką rolę będą pełnił poszczególne klasy.

zwiadowca:

- krotki miecz

- szaty

- krotki luk

lotrzyk:

- krotki miecz

- sztylet

- lekka zbroja

łowca:

- krotki luk

- dlugi luk

- lekka zbroja

wojownik:

- miecz jednoreczny

- miecz dwureczny

- topor jednoreczny

- szaty

- lekka zbroja

rycerz:

- miecz jednoreczny

- miecz dwureczny

- szaty

- lekka zbroja

- ciezka zbroja

barbarzynca:

- topor jednoreczny

- topor dwureczny

- miecz jednoreczny

- lekka zbroja

- ciezka zbroja

adept:

- krotki miecz

- szaty

- magiczne szaty

mag:

- krotki miecz

- magiczne szaty

- magiczna zbroja

- Kostur przyzwania

kaplan:

- krotki miecz

- magiczne szaty

- magiczna zbroja

- runy

- Kostur leczenia

Opublikowano

Tak, jego rola magiczna polegać będzie na zaklinaniu przedmiotów oraz używaniu kosturów rzucających czary. 

Opublikowano

Life-Steal wyłączone na prośbe graczy ? jakoś każdy chciał żeby to włączyć :D
Poza tym ... Life Steal działało jak nieśmiertelność , bo w itemy daliście 3-5 regeneracji , a lepiej ustawić było na 0,5 regen i starczy .
Przy uderzeniu i regenerowaniu 5serc to faktyczne ...
Jak wróci tym razem Life Steal (chociaż 0,5 regen) to wrócę :)

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...