Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ever121

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja grałem adeptem i wbiłem 37 w 2 dni :D ( grałem 20h) i polecam ci robić quest od inkwizytora to ci łatwo pójdzie. (lecz questy nie są za łatwe)

Da się kupić lecz po każdym zakupie sie wkłada item do /plecak

No jak widać tego fapania nie naprawią bo nie chce im się ;p

• Odpowiedzi 271
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam, pogralem, wbijem 10 lvl i wywniskowalem i zobaczylem pare blędów 

1. nie mozna kupic wiekszej ilosci mieczy bo teleportujac sie na mape gry zostaje nam tylko 1 

2. nadal mozna rozwalac sety fapaniem

3. tylko wojownik  moze wbic 30 lvl.....Inne klasy nie maja szans, jezeli kazdy łuk miałby punch II to inna sprawa bo po strzale zdązyłbym naciągnac cieciwe 

Hej, dzięki za komentarz, tutaj wyjaśnienia: 

1. Można mieć maksymalnie 1 początkowy miecz

2. Bug z niszczeniem zbroi ręką ze względu na integrację z innym pluginem jest obecnie nie do rozwiązania, zalecam zdjęcie zbroi w mieście.

3. Jeśli łuki miałby knockback to wtedy zwiadowca i łowca nie otrzymywali by żadnych obrażeń od mobów, bo nawet nie mogłyby by podejść. Spróbuje dodać jakieś delikatne odepchniecie przy strzale z łuku, ale pamiętaj, że możesz mieć np. spętanie na łuku, które spowolni twoje cele. 

Opublikowano

Ok, do każdego łuku został dodany punch I, aby zaktualizować swoją broń musisz kliknąć LPM trzymając ją. 

Opublikowano

Przez to że dodaje się tyle enchantów do różnych itemów magia traci swoją unikalność i staje się powszechna. Dołożenie nawet takiego słabego enchantu do łuku tylko dlatego żeby zbalansować rozgrywkę jest strzałem w stopę.

BTW Skoro już tak mówiłeś o popularności swojego serwera jak tak patrze to mamy właśnie tylko jakieś 10 osób na serwerze mniej niż ty. A w nocy (koło 2-3) mamy nawet więcej.

AVERNUS MINECRAFT RPG - SZUKAJ NAS W GOOGLE

28kht7s.png

Opublikowano

Jeśli znalbys serwer to wiedzialbys, ze nie używamy zwykłych enchantow tylko autorskiego zaklinania na bazie klejnotów, wiec punch 1 to jedynie szybki sposób na balans. Posłuchaj swoich graczy, bo z tego co widzę twoja działalność nie jest popierana przez większość graczy (OFC. Poza twoimi multikontami haha) Tylko jak będziesz chciał odpisasc to się przeloguj bo siara xD

Opublikowano

To "autorskie" zaklinanie jest tak samo autorskie jak mapa i inne pluginy ze screena? Enchant jest enchantem bo wykorzystuje jeden mechanizm mojangu. Tak czy inaczej przesada z enchantami odbiera przyjemnosc plynaca z posiadania czegos unikalnego. Od jakiejs 23 liczba ludzi u ciebie spada do kilku osob ale to zrozumiale - dzieci ida spac.

28kht7s.png

Opublikowano

Nie używam w ogóle stołu do zaklinania, więc nie rozumiem o co Ci chodzi, wypowiadasz się na tematy bez żadnej znajomości serwera, przez co wyglądasz śmiesznie i nieporadnie :D A jeśli chodzi o liczbę graczy, to ty tego tematu powinieneś unikać jak ognia, czekaj ile czasu prowadzisz swój "serwer" ? 3 lata? I chwalisz się tym, że masz 10 osób mniej tylko od Silvanii, która nie ma tygodnia i dopiero zajmuje swoje miesjce na scenie serwerów? No proszę cię, mi by było wstyd takie rzeczy pisać. 

PS. tutaj masz system zaklinania z Silvanii skoro tak ciężko Ci go zrozumieć.

89fsfd.jpg

Opublikowano

Przy starcie 150 osób (nadmuchanie emocji robi swoje). Po kilku dniach średnio 50. W tej chwili 20, podczas kiedy u nas jest 25. Naprawdę jestem pod wrażeniem tempa w jakim tak wielka ilość ludzi znudziła się tym serwerem.

A ten autorski plugin na enchanty to jak się nazywa? Też bym go sobie ściągnął z bukkitdev. Tylko nie będę sie bawił w tłumaczenie bo to bez sensu.

28kht7s.png

Opublikowano

Na bukkitdev to ty nawet nigdy nie byłeś, co najwyżej na bukking plugins. Jeśli znajdziesz ten plugin gdziekolwiek w internecie to oficjalnie zamykam serwer i wysyłam Ci 10.000 na twoje wakacje w Turcji o których mówiłeś, że "gracze z Avernusa" Ci stawiają :)

@Edit - cenzura bo poncjusz płacze i straszy policiom xD 

Opublikowano

Można sobie docinać i rzucać kłody pod nogi ale publiczne głoszenie nieprawdy, zwłaszcza jeśli chodzi o zaufanie ludzi i pieniądze, to poważna sprawa. Albo udowodnisz, że faktycznie tak powiedziałem, albo odwołasz to oszczerstwo. W przeciwnym wypadku gwarantuję Ci, że będziesz miał realne kłopoty.

28kht7s.png

Opublikowano

Ty chcesz mnie straszyć xD? Serio? Rozumiem, boisz się, że gracze Avernusa dowiedzą się jak na prawdę wygląda sprawa hostowania twojego serwera, opłata na pół roku z góry? HAHAHA wolne sobie, proszę bardzo wszyscy gracze VIP z serwera Avernus - tutaj macie odpowiedź jak dziarsko opłaca serwer poncek z waszych zakupów (nielegalnych swoją drogą), jeszcze bezczelnie pisze do nie takie rzeczy, nie wiem w sumie czy się chce pochwalić, czy pożalić, chciałeś dowodów, to masz :) Wstyd straszny :D

ag46lp.jpg

Opublikowano

Ja cie nie strasze dziecko, ja cie informuję, że właśnie narobiłeś sobie kłopotów. W swojej bezczelności poszedłeś o jeden kroczek za daleko, wymyślając oszczerstwa. Nigdy nie nazywałem swoich graczy "frajerami" którzy płacą. Sądzisz że Internet zapewnia ci bezkarność? Jesteś w błędzie. Teraz bredzisz coś o nielegalności i właściwie nie wiem o co ci chodzi. Może ktoś taki jak ty bawi się w serwery za pieniądze rodziców ale niektórzy po prostu wliczają sobie przychód z tytułu "świadczenia usług teleinformatycznych" do innej działalności gospodarczej. 

Nie będę tracił czasu na dalsze dyskusje z tobą tylko podejmę odpowiednie kroki.

28kht7s.png

Opublikowano

Czekam na odpowiednie kroki. Halo? Policja? Proszę przyjechać na MPC forum xD

ps. mam nadzieję, że to kończy twoją nieudolną działalność w tym temacie ? 

Opublikowano

ps. mam nadzieję, że to kończy twoją nieudolną działalność w tym temacie ? 

... lub (miejmy nadzieję) na MPC.

/// Kiedy zostaną podjęte kroki dążące do balansu klas? :(

Bo że mają być, to wiemy. Tylko kiedy.

yotsuba.jpg

Opublikowano

No Ever to pojechałeś jak przedszkolak, bo nazwać to buractwem byłoby obrazą dla buraków. Dobrej reklamy nie robisz tym swojemu serwerowi. Który z tego co widzę zaczyna właśnie zdychać. Ale nie ma się co dziwić. A najlepsze jest to że sam sobie odpowiadasz z multikont.

/// A teraz istotna kwestia. Kiedy do łuków zostaną dodane inne enchanty? Bo te na pierwszym poziomie to słabe. Na całość trzeba iść.

Opublikowano

Nie rozumiem jednej rzeczy. Po co Wam to? Jeżeli konkurencja chce pokazać poziom, niech na siłę nie stara się wypisać każdej wady, tych nieprawdziwych zresztą też... Gram na tym serwerze od kilku dni i jak czytam niektóre bzdury, to zastanawiam się, czy osoby po drugiej stronie myślą trzeźwo. Jeśli macie obrażać serwer dla samego obrażania, to moglibyście sobie darować. Wypowiadacie się najwięcej i macie najwięcej problemów, zapewne nie wbiliście nawet większego poziomu, ale i tak trzeba coś napisać, by być "fajnym". 

W dzień siedzi około 50 osób ogólnie, liczba ta waha się, a w nocy siedzi po 10 osób. Czy to jest taki zły wynik? Niech siedzi tyle osób, może to nawet i lepiej, można spokojnie expić bez ciągłego spamowania czatu, że ktoś nie umie wykonać banalnego questa, bo na prawie każdym serwerze znajdą się dzieci. To jest akurat oczywiste, bo jest to spora jak nie największa liczba graczy... Szczególnie w Polsce. 

Są także błędy i inne rzeczy, które można dopracować, ale to nie przechodzi bez reakcji. Z dnia na dzień jest coś poprawiane, dodawane. Nie chodzi mi tu teraz, by tylko bronić administracji, ale w porównaniu do większości śmieciowych serwerów, gdzie naprawdę można wiele napisać na temat ich pospolitości, nikt tam nie pisze :). Dlaczego? Jak ktoś gra na tym serwerze, wtedy będzie narzekać, inna osoba nawet nie będzie się fatygować, by coś pisać, bo nie ma w tym żadnego celu. 

Pozdrawiam, Loukey.

Opublikowano

Nie rozumiem jednej rzeczy. Po co Wam to? Jeżeli konkurencja chce pokazać poziom, niech na siłę nie stara się wypisać każdej wady, tych nieprawdziwych zresztą też... Gram na tym serwerze od kilku dni i jak czytam niektóre bzdury, to zastanawiam się, czy osoby po drugiej stronie myślą trzeźwo. Jeśli macie obrażać serwer dla samego obrażania, to moglibyście sobie darować. Wypowiadacie się najwięcej i macie najwięcej problemów, zapewne nie wbiliście nawet większego poziomu, ale i tak trzeba coś napisać, by być "fajnym". 

W dzień siedzi około 50 osób ogólnie, liczba ta waha się, a w nocy siedzi po 10 osób. Czy to jest taki zły wynik? Niech siedzi tyle osób, może to nawet i lepiej, można spokojnie expić bez ciągłego spamowania czatu, że ktoś nie umie wykonać banalnego questa, bo na prawie każdym serwerze znajdą się dzieci. To jest akurat oczywiste, bo jest to spora jak nie największa liczba graczy... Szczególnie w Polsce. 

Są także błędy i inne rzeczy, które można dopracować, ale to nie przechodzi bez reakcji. Z dnia na dzień jest coś poprawiane, dodawane. Nie chodzi mi tu teraz, by tylko bronić administracji, ale w porównaniu do większości śmieciowych serwerów, gdzie naprawdę można wiele napisać na temat ich pospolitości, nikt tam nie pisze :). Dlaczego? Jak ktoś gra na tym serwerze, wtedy będzie narzekać, inna osoba nawet nie będzie się fatygować, by coś pisać, bo nie ma w tym żadnego celu. 

Pozdrawiam, Loukey.

Ten wątek powinien już dawno zostac zamknięty bo służy tylko wyrażaniu rozżalenia przez Evera, sianiu przez niego oszczerstw oraz obrażaniu adminów i ludzi grających na innych serwerach od tego. 

Silvania nie jest tragiczna ale ma multum niedoróbek a do tego zarządzają nią ludzie którzy są emocjonalnie niedorzali. Jest potencjał, ale obawiam się że został już zmarnowany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...