Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Edycje Klienta Metin2 - Tworzenie Terenu mapy cz.1

baran860

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, chciałem poprowadzić taką serie poradników dotyczących edycji klienta,
Zacznę od nowo nabytej umiejętności tworzenia map xD poprzez grafikę 3D a skończę na pythonie.

Jako że nie jestem profesjonalistą, sam się wszystkiego uczyłem to musicie mi wybaczyć nie fachowe
określenia oraz pomyłki lub braki. Staram się opisywać w miarę wszystko co umiem i wiem lecz do tego wszystkiego dochodzi stres i czasami "wyjdzie jak wyjdzie" :)

"Jeszcze raz powtarzam, dziele się tym co umiem a że nie wiem wszystkiego to wybaczcie."

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dlaczego nie działają teksturki w programie "WorldEditor"?

-Umieść plik .txt w głównym folderze klienta tj: "główny_folder_klienta/tekstureset/plik.txt"

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pierwsza część: Tworzenie Terenu Mapy.

Druga część już niebawem, mam ją nagraną ale waży ~80+mb a z moim internetem to sobie mogę... ponieważ mam mobilny i po wykorzystaniu limitu działa z prędkością ~16kb/s MAX!

DOWNLOAD:

Szablon pliku zawierającego ustawienia oraz ścieżki tekstur + program "WorldEditor":

https://mega.co.nz/#!jRNk2CCC!WsX9NHMe6ncTFBBA7L-UpQ5z6dhRNBq4QW1fbIAy7vw

SKAN:

Szablon pliku zawierającego ustawienia oraz ścieżki tekstur + program "WorldEditor":

https://www.virustotal.com/pl/file/15e3927e540711d8f3b9d429d6826a4b0f0d7ed9b0f4906fa1bd2d89dc8df2f4/analysis/1389626950/

Opis pliku .txt zawierającego ścieżkę do tekstur oraz ich ustawień:

TextureSet

TextureCount 17  #Liczba tekstur w całym pliku
Start Texture001 #Numer kolejnej tekstury
    "d:\baran860 work\tekstury_map\miasto_pierwsze\field\field 01.dds" #Ścieżka do tekstury
    5.000000 #
    5.000000 #
    0.000000 #
    0.000000 #Informacje z ustawień tekstur
    0        #
    0        #
    0        #
End Texture001 #Koniec

Cała Seria:

FAQ czyli pytania i odpowiedzi:
Co ile będą nowe odcinki?
-Nie mam określonej daty, kiedy będą to będą ;) Dodam tylko że następny odcinek ściśle wiąże się z tym bo dodałem pare wyjaśnień do tego.

Dlaczego jest taka słaba jakość nagrań?
-Powodem jest moje łącze internetowe, jeśli odnowi mi się limit filmy będą w jakości FullHD 1024dpi!

Co zamierzam jeszcze nagrywać?
-Jednym słowem wszystkiego po trochę.

Jak będą zamieszczane pliki do pobrania?
-Będą umieszczane na hostingu "mega.co.nz" + jeśli mi miejsce na to pozwoli to w odnośnikach na forum.

Po co ta ankieta?
-Chcę znać waszą opinie i wiedzieć czy opłaca się nagrywać kolejne części. Bo skoro i tak je odrzucacie miejmy nadzieję że nie to szkoda mojego czasu.

Dlaczego nie działają teksturki w programie "WorldEditor"?

-Umieść plik .txt w głównym folderze klienta tj: "główny_folder_klienta/tekstureset/plik.txt"

8910814572903361049127.png

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Lajk za to, że jeszcze ktoś potrafi się postarać dać coś od siebie w tym dziale. Dobra robota.

"Kiedy nie chcesz - szukasz powodów. Gdy chcesz - szukasz sposobów"

Opublikowano

Mogę powiedzieć, że jest jeszcze jedna wersja WorldEdit bardziej mobilniejsza ;).

Jest już kilka wersji WorldEditora bo osobiście posiadam przerobiony który posiada nowe funkcje + robienie minimap.

Muszę obadać czy można w nim robić cienie na mapie, jeżeli nie to też dodam sobie. :P

0LsM05U.png

Opublikowano

Jest już kilka wersji WorldEditora bo osobiście posiadam przerobiony który posiada nowe funkcje + robienie minimap.

Muszę obadać czy można w nim robić cienie na mapie, jeżeli nie to też dodam sobie. :P

Mogę powiedzieć, że jest jeszcze jedna wersja WorldEdit bardziej mobilniejsza ;).

Czy można liczyć na ich udostępnienie?

Opublikowano

Dopisz do tematu, że sura jest bez włosów, bo włosy to model zmieniany :D

Później będą gimby pisać, że zbugowany <hahah> xD

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

chwała ci mój zbawco !!!!1

czekam na pythona bo w nim nic nie kminie ;d

a i by ktoś kopsną te pliki .dll czy jakoś tak bo ja większości się pozbyłem ;d

edit@

moze wie kttoś w którym plikach epk i eix znajduja sie te pliki bo nie chce ładować tego programu do clienta ;d :

0113 19:41:00311 :: CResourceManager::GetResourcePointer: File not exist D:/ymir work/special/fog.tga
0113 19:41:00312 :: CResourceManager::GetResourcePointer: File not exist d:/ymir work/special/white.dds
0113 19:41:00312 :: CResourceManager::GetResourcePointer: File not exist d:/ymir Work/special/PCBlockerAlpha.dds
0113 19:41:00319 :: CResourceManager::GetResourcePointer: File not exist D:\YMIR WORK\special\compas.dds

Dobra znalazłem ;d

1377774857-U369478.png

/\

|

Lepszej sygny w życiu nie miałem :D

Opublikowano

Moglbys jeszcze napisać ziomeczek jak dodawać obiekty :) PS: limit like dla CIebie

To będzie zaraz po 3D max'ie który ukaże się w 3x części. 2x część będzie za ~30min, czekam aż się filmik uploadnie ;)

PS. 3x część jeszcze nie nagrana!

Dopisz do tematu, że sura jest bez włosów, bo włosy to model zmieniany :D

Później będą gimby pisać, że zbugowany <hahah> xD

A widzisz dziwiłem się że ja mam akurat surę ale potem sobie przypomniałem że eksperymentowałem na tym kliencie ;)

<beka>Wiesz chciałem przeszczepić rękę sury do ninji xD<beka>

Pytanie za 100ptk. Kto wie w jakiej wersji działa najnowszy exporter do gr2, bo jakiś kolega mi już mówił ale umknęło mi to? Chodzi o to że po wyexportowaniu z wersji Max 2013 klient nie czyta modelu.

Opublikowano

To będzie zaraz po 3D max'ie który ukaże się w 3x części. 2x część będzie za ~30min, czekam aż się filmik uploadnie ;)

PS. 3x część jeszcze nie nagrana!

A widzisz dziwiłem się że ja mam akurat surę ale potem sobie przypomniałem że eksperymentowałem na tym kliencie ;)

<beka>Wiesz chciałem przeszczepić rękę sury do ninji xD<beka>

Pytanie za 100ptk. Kto wie w jakiej wersji działa najnowszy exporter do gr2, bo jakiś kolega mi już mówił ale umknęło mi to? Chodzi o to że po wyexportowaniu z wersji Max 2013 klient nie czyta modelu.

Akurat w tym programie każdy ma surę jako postać pomocniczą ;)

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Nie mam pojęcia może brakuje Ci jakiejś biblioteki .dll?

Gdy zainstalowałem czystego clienta 2010 to mi odpalił, więc rozpakowuję property itd. potem odpalam i to co mówiłem. Dll raczej żadnych nie brakuje, bo to czysty client.

Opublikowano

Gdy zainstalowałem czystego clienta 2010 to mi odpalił, więc rozpakowuję property itd. potem odpalam i to co mówiłem. Dll raczej żadnych nie brakuje, bo to czysty client.

Wyłącz i włącz kompa xD Czasami nawet najprostsze rozwiązanie przynosi pożądany efekt, może Ci się proces jakiś nie wyłączył albo już coś używa pliku syserr.txt i program nie może nadpisać swojego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...