Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Edycje Klienta Metin2 - Tworzenie Terenu mapy cz.1

baran860

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak obracać się wokół własnej osi ? ^^ 4:10min filmiku :P

>>>> Jakże będą chrząkać warchlaki gdy usłyszą jak cierpiał stary dzik <<<<

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dlaczego znika mi mapa jak zaczynam texturować?

7pufqi.jpg

Tak samo mam, najlepiej w pierwszej zakładce na samym dole w "Option" zaznacz sobie "Wire Frame" Pokaże Ci mape w takich paskach, będziesz mógł odróżnić gdzie są góry, a gdzie normalna ziemia. Zamaluj sobie całkiem i będziesz mógł później to odznaczyć, bo problemów z poprawieniem już nie będziesz mieć ;)

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Specjalista
Opublikowano

Świetny poradnik oby tak dalej :P

Można się czegoś porządnego nauczyć :P

Dzięki i Pozdrawiam :)

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

@@@UWAGA@@@

Dla wszystkich którym wyłącza worldedita od razu po odpaleniu:

Trzeba uruchomić go w zgodności z windows xp i jako administrator :)

29105455.jpg
Opublikowano

Witam. Mam pewien problem polega na tym iż nie mogę się poruszać.
P.S. Próbuję się poruszać klawiszami W,S,A,D.

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem polega na tym iż nie mogę się poruszać.

P.S. Próbuję się poruszać klawiszami W,S,A,D.

Chłopie masz w ogóle głośniki? Włącz je i oglądnij jeszcze raz a napewno się dowiesz.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Chłopie masz w ogóle głośniki? Włącz je i oglądnij jeszcze raz a napewno się dowiesz.

Sorry robiłem na szybkiego. ;) Już sobie poradziłem.

Opublikowano

Mam problem. Zrobiłem wszystko tak jak piszesz nawet zmieniłem dysk D z recovery na zwykły

Wszystko wgralem to co podawałes lecz mam problem odnośnie taki:

Czy znasz rozwiązanie tego problemu?
Co do tutka jest świetny :D
/edit
problem zniknał... wystarczyło ponowne wrzucenie all plików.
Ale mam kolejne pytanie skad pobrac lub z czego wypakować pliki które mam miec na dysku d?
Opublikowano

Szacun za tut. Fakt modelowanie w tym programie nie równa się modelowaniu w L3DT, ale i tak program przebija wszystko :D

Takie info. W tym programie możecie tworzyć bardzo łatwo mapy typu "indoor" - atlantyda, lochy małp. Powodzenia w robieniu labiryntów xD

Privy wrócą w końcu do łask <3

Opublikowano

Szacun za tut. Fakt modelowanie w tym programie nie równa się modelowaniu w L3DT, ale i tak program przebija wszystko :D

Takie info. W tym programie możecie tworzyć bardzo łatwo mapy typu "indoor" - atlantyda, lochy małp. Powodzenia w robieniu labiryntów xD

Privy wrócą w końcu do łask <3

Jeszcze jak bym wiedział jak tworzyć w Max'ie tego typu obiekty tzn. Dungeon Block to by było miodzio ;)

Niestety moje obiekty po eksporcie nie wczytują się jako "Dungeon block" tylko jako zwykłe "building" ;/

Nawet jak importuję gotowy obiekt np. jakąś komnatę z atlantydy to po exporcie jej nie "czyta".

Ma ktoś pomysł w jaki sposób wyeksportować z Max'a tego typu obiekty? Nagrałbym jakiegoś sensowniejszego TuT'a z Max'a. Bo tworzenie jakiejś latarni czy huj wie co to takie średnie jest ;)

Opublikowano

Na Maxie się nie znam... Ale jak to oficjalny program od YMIR'a to chyba w nim zostały stworzone wszelkie dungeony więc na pewno się da tylko trzeba rozkminić co zrobić aby załapało. W MapPointerze czy jak to się tam zwie szło postawić model(piętro) wieży demonów to i tu da radę :) .

Ja jeszcze się bawie w modelowanie. Jak dojde do rozstawiania obiektu to rozkminię z tymi dungeonami, chyba że ktoś prędzej to zrobi ^^ .

Opublikowano

Nie ma chyba "oficjalnego narzędzia YMIRA" do tego typu rzeczy, są jedynie narzędzia od RADGameTool ale w śród nich nie znajdę czegoś do modelowania a jedynie pluginy do exportu, i chyba jakieś tam studio do animacji oraz granny viewer.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy mi się wydaje czy ustawienia wysokości wody nic nie daje ? Niby wskaźnik rusza się do góry i na dół, ale woda pozostaje na tym samym poziomie ?

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Czy mi się wydaje czy ustawienia wysokości wody nic nie daje ? Niby wskaźnik rusza się do góry i na dół, ale woda pozostaje na tym samym poziomie ?

Niestety tak się dzieje jak raz ustawisz wysokość, ale gdy się zapisze i wyjdzie z programu, to później jest okey i da się ustawić inną wysokość. 

2jdf0ab.png     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...