Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobić by zwolnili nauczycielkę

Poslaniec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Współczuję wam... Jak was nęka to proste - zbierzcie grupkę rodziców i do dyrektora. Jak nie pomoże to do kuratorium. Oni przebadają sprawę i wszystko będzie git. Na jej miejsce może trafi lepsza, milsza i spokojniejsza ;) P.S. Jestem nowy na forum więc witam wszystkich :rolleyes:

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No niestety.. Tak funkcjonuje polska oświata. Wasza nauczycielka posiada kartę nauczyciela i nie może zostać zwolniona aż do emerytury. Całe szczęście, że mam te absurdy już za sobą..

Opublikowano

Najpierw przeczytaj statut szkolny. Jeśli łamie zasady zgłoś to (najlepiej gdybyś miał jakiś dowód), jeśli nie łamie wytrzymaj do końca szkoły.

Opublikowano

tak ale ogólnie chodzi o to że jak oni przyjdą na kontrolę  i babka będzie miła :( nie znacie tego? ;x jedynie co to nagrać ją 

No to ją nagrajcie. Niech menda się od was odczepi :)
Opublikowano

Teraz najlepsza gadka mojej mamy "przesadzasz na pewno tak nie jest" tak to ku*** bym się nie bał chodzić na chemie -,- żałosne nawet nie macie pojęcia jak mam dosyć tej starej prukwy od chemii ;x

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Teraz najlepsza gadka mojej mamy "przesadzasz na pewno tak nie jest" tak to ku*** bym się nie bał chodzić na chemie -,- żałosne nawet nie macie pojęcia jak mam dosyć tej starej prukwy od chemii ;x 

To jest standardowa reakcja rodziców :) Nagracie ją, pokażecie, a nauczycielka się zesra xD
Opublikowano

Przebierzcie się w kominiarki weźcie jakieś kamienie wycelujcie, jam wejdzie headshoot to babka będzie miała zwolnienie lekarskie przez kilka ładnych tygodni:-P Polecam poprosić kogoś z innej szkoły w zamian za flaszkę napewno się zgodzi... Mieliśmy kiedyś taką nauczycielkę z fizy, że masakra - dostała kasztanem - miesiąc zwolnienia,musieli dodatkowo zatrudnić nowa babkę, która została w szkolę i można było pisać petycję o zmianę nauczyciela.

Opublikowano

No tak naucz się 3 stron = 1 błąd masz 1 i tak do skutku, y albo siedzisz cicho ona podchodzi patrzy do ćwiczeń i jeb na środek klasy i o hugo chodzi ;x albo spóźnisz się 1 minute i musisz stać pod drzwiami do końca lekcji -_- i za brak identyfikatora nie możesz wejść na lekcje a nikt inny tak nie robi ;x a o darciu mordy to nic nie wspomnę :D kiedyś cofała się i wywróciła się o schodek to wiadomo jak ludzie w beke a ta nas do dyrektora -_-

No ale w sumie to jest szkoła wojskowa wnioskując z tego co napisałeś wcześniej. Więc baba już sporo klas musiała uczyć i wprowadza dyscypline :)

Opublikowano

Coś ci powiem chłopczyku, ale nikomu nie mów, bo to taka tajemnica.

Z nauczycielami nigdy nie wygrasz. Choćbyś robił nie wiadomo co, choćbyś niewiadomo jak się starał żeby ją wylali to i tak wrócisz na klęczkach błagać by cię przepuściła.
To taki system edukacyjny, w każdej szkole jest taka świnia za przeproszeniem, ale to działa w obie strony. Bo nie powiesz mi że my uczniowie nie jeździmy po nauczycielach,
bo może jest to w małym stopniu odczuwalne, gdyż skierowane jest to w stronę nauczyciela.

Jedynym rozwiązaniem tej sytuacji jest ewentualna interwencja rodziców, bo jako uczniowie mimo że "szkoła bez was by nie istniała" jak mówił mój dyrektor nic nie zdziałacie.

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

"Niewłaściwe zachowanie ma zróżnicowane stopnie i może dotyczyć różnych sfer życia ucznia. Najczęściej naruszana jest zasada poszanowania godności, czyli np. używanie obraźliwych epitetów, ironia, złośliwość, niecierpliwość i dyktatorstwo. Ośmieszanie ucznia jak i krzyczenie jest także zachowaniem niewłaściwym, chociaż niestety dosyć powszechnym.

Poza tym nauczycielowi nie wolno namawiać ucznia do określonych wyborów w kwestiach osobistych (wiara, przekonania politycznie), nie wolno mu zdradzać ani komentować problemów z jakich uczeń mu się zwierzył lub problemów, które nauczyciel poznał z innych źródeł, a które są prywatną kwestią w życiu ucznia (problemy w domu, wybór partnera, kompleksy, choroby itp.). "
zgadzacie się z tym? o.O

Jeśli nakłania was do wyborów osobistych, to już jest coś nie halo i sprawa nadaje się stanowczo do kuratorium. Bo urząd miasta nic tu nie zdziała niestety, kiedy dyrektor dalej obstaje na swoim że nie ma dla niej zastępstwa. Z drugiej strony, to w środku roku szkolnego ciężko będzie znaleźć zastępstwo.

Opublikowano

Jeżeli jesteś mocno zdesperowany to możecie tak ją wkurwiać, aż sama sie zwolni, tyle że z jej wiekiem to może paść na zawał... To jest ryzyko ;d

A poza tym to jak jest tylko jedna od chemii to raczej nic nie zdziałasz.

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Opublikowano

My w szkole mieliśmy z babką problem (poważny) - petycja, rodzicie podpisali i ją zmienili. Ale inna szkoła, inne zasady ;p

Na serwerach i forach pod nickiem Vater.

Opublikowano

Ja bym się na twoim miejscu nie bawił i jeśli rzeczywiście jest tak źle jak mówisz to nagrał bym kilka gorszych sytuacji i zaniósł materiały do odpowiednich instytucji. Wasze grupowe zbieranie podpisów gówno bo z nauczycielem i tak nie wygrasz, a szkoła to instytucja państwowa tak więc podlega innym, ważniejszym instytucjom. Działanie w obrębie samej szkoły skończy się na tym, że nauczycielka dostanie upomnienie albo i nie i na tym koniec.

Opublikowano

Do Dyrektorki/a z mamą, i że cie bije na lekcji, a niech najlepiej wszyscy uczniowie to potwierdzą. Albo że w ogóle nie uczy

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Na twoim miejscu wsadziłbym słuchawki w uszy i zaczął się uczyć sam, tzn. na lekcji nie rób tego co babka ci karze tylko przeczytaj tekst z książki i rób zadania. Ja jak miałem wkurwiającą babkę która pruła się o byle co to chodziłem do parku za szkołę i uczyłem się.

Haahahahahahahahahaha, śmieszne

Opublikowano

Bzyknij się ktoś z waszej szkoły z nauczycielką tą i nagrać i ją wywalą.

A tak na poważnie to załatwcie dowody w kompromitującej sytuacji i to trochę nich nazbierajcie.Jak mówisz ,że ona wjeżdża na psychikę i o ile to jest prawda to nie źle odwala tam na lekcji.Ja to bym narobił jakieś nagrania z lekcji i coś co ją kompromituje.

I jak będziecie mieć dowody to jeszcze rodziców brać niech ognien w szkole zrobią i wypier... ją ze szkoly.Możecie też z dowodami iść do dyrektora, kuratorium itp.

1373701876-U969346.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...