Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Metin2-Poland [Reaktywacja]

Spaxor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do pewnej odpowiedzi w temacie, butki wiatru otrzymacie oczywiście ;)

Co do Item-Shopu, większość przedmiotów z Item-Shop będzie można zdobyć ze szkatułek danego bossa.

Da się handlować każdym przedmiotem z Item-Shop.

Edit.. pewna informacja, jeżeli ktoś grał na globalnym serwerze Metin2.sg, powinien znać system króli, który i u nas się pojawi.

517981403547547309333.jpeg

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zmianki i dodania normalnie z mobów lecą?

Podczas expa będą wypadać nam jakieś szkatułki?

Bronie 75 tylko riper?

Będzie niebieska śmierć?

Opublikowano

Zmianki i dodania normalnie z mobów lecą? - Dodania będą dropić z metinów, zmianki zdobędziecie z misji.

Podczas expa będą wypadać nam jakieś szkatułki? - Tak, będą dropić lecz nie będzie tam mega dropu, ponieważ większość rzeczy z IS dropi ze szkatułek bossów.

Bronie 75 tylko riper? - Tak, poprawiony drop z Umarłego Rozpruwacza (wyeliminowane co nie które przedmioty)

Będzie niebieska śmierć? - Nie

Opublikowano

1. Czy wolicie więcej misji na mniejszym poziomie czy na większym? Bardzo nas to ciekawi a chcemy dla was najlepiej?

2. Czy chcecie w Item-Shopie najważniejsze rzeczy typu pierścień doświadczenia (róg) czy więcej dopalaczy? (my nie preferujemy)

3. Czy preferujecie dobrze zbudowany system zgłoszeń (ala. PL) czy standardowo zgłaszanie na forum?

4. Co oczekujecie od nas jako administracji? (my wiemy co możemy wam zaoferować, chcemy się dowiedzieć o tym, czego nie zaoferowali wam inni)

5. Czy chcecie konia czytać standardowo medalami, czy dodać do tego misje typu kliknij na medal i zniszcz metin 35lvl (po ubiciu metina otrzymuje level)?

6. 30 książek czy 35 książek do skilla G?

7. Z metinów drop pudełek z książkami czy losowo wybrana ilość? (ilość zależna od poziomu metina)

1. Wole misje zroznicowane aby byly misje i na 10lvl,30,40,50 w podobnych ilosciach :) W ten sposob bedzie czas miedzy expieniem na wykonanie misji.

2. Chce w IS tylko podstawowe itemki (pd 7 dni) w ten sposob gra bedzie bardziej sprawiedliwa.

3. System zgloszen i zglaszanie na forum i to i to :D

4. Dobrej reklamy i startu bez problemow i mega lagow to wystarczy :D no i eventy co jakis czas

5. Ja proponuje do bojowca czytac normalnie ale np misja na boja moglaby byc :D potem np od 11 lvl do 20 znowu a na militara kolejna misja :)

6. Jezeli drop bedzie przyjemny to 35 sztuk bo bedzie wiekszy zbyt na KU na rynku i nie straca wartosci ze bedzie sie je wyrzucalo...

7. Drop pudelek na od 1 do 35 lvl 1 sztuka od 45 do 60 dwie od 65 do 80 3 od 85 do 90 4 nowe metki 95 5 ku :)

Opublikowano

Kolejny hard na którym max to 200 online ? :rolleyes:

Ludzie, opamiętajcie się, nie róbcie serwerów dla sadystów... Moje zdanie, ciągle jest takie że serwer hard to pójście na łatwiznę i mega rozbudowany IS.

(chcesz mieć skille G o.O drop rady, egzo dwa tygodnie lub kup all za 23zł, chcesz mieć konia( O.oo matko boska, na privie ?!!) to drop medale 15 godzin lub kup za 11zł. Tak postrzegam wszystkie serwery Hard)

Robiąc Harda startujecie do Ravii, Balmory czy innych (nie znam, ale wiem że są gdzie gra +600 osóB). Z czym do ludzi ?! Nowych graczy co gustują w easy/medium na pewno nie przekonacie tym serwerem, a "wyjąć" graczy z w.w. privów będzie cholernie ciężko. No ale "róbta co chceta"

Jako, że nie będę się już tu udzielał, gdyż to nie moja bajka takie serwery to i tak życzę wam powodzenia i jeśli zobaczycie satysfakcjonującą was

liczbę osób oczekujących na serwer to startujcie <3

PS.Czy nikt nie zrobi dobrego mediuma czy easy na czas zimowy ?!

Opublikowano

Kolejny hard na którym max to 200 online ? :rolleyes: Chyba nie, to zwykli ludzie.

Ludzie, opamiętajcie się, nie róbcie serwerów dla sadystów... Moje zdanie, ciągle jest takie że serwer hard to pójście na łatwiznę i mega rozbudowany IS. - pisałem, nie będzie exp etc z is 4fun będą tam tylko podstawy

(chcesz mieć skille G o.O drop rady, egzo dwa tygodnie lub kup all za 23zł, chcesz mieć konia( O.oo matko boska, na privie ?!!) to drop medale 15 godzin lub kup za 11zł. Tak postrzegam wszystkie serwery Hard) - nie bd w is takich rzeczy.

Robiąc Harda startujecie do Ravii, Balmory czy innych (nie znam, ale wiem że są gdzie gra +600 osó B). Z czym do ludzi ?! Nowych graczy co gustują w easy/medium na pewno nie przekonacie tym serwerem, a "wyjąć" graczy z w.w. privów będzie cholernie ciężko. No ale "róbta co chceta" - startujemy do ravi? przecież ravia to jest medium... napisane hard a ful is i jazda. Ludzie zrozumcie, to dopiero będzie hard. Nie będzie to serwer gdzie załadujecie nawet 100zł i będziecie najlepsi. Nie będzie takich dopalaczy w item-shop ;)

Jako, że nie będę się już tu udzielał, gdyż to nie moja bajka takie serwery to i tak życzę wam powodzenia i jeśli zobaczycie satysfakcjonującą was

liczbę osób oczekujących na serwer to startujcie <3

PS.Czy nikt nie zrobi dobrego mediuma czy easy na czas zimowy ?! -Jaki zimowy, zimy nie będzie.

Opublikowano

startujemy do ravi? przecież ravia to jest medium.

Zainteresował mnie ten fragment. To jest powiedziane w tym sensie, że jak załadujemy w is-a to się zrobi medium? Czy nawet jak w niego nie załadujemy to i tak ten serwer będzie cięższy? (exp zblizony do pl-a?)

Opublikowano

startujemy do ravi? przecież ravia to jest medium.

Zainteresował mnie ten fragment. To jest powiedziane w tym sensie, że jak załadujemy w is-a to się zrobi medium? Czy nawet jak w niego nie załadujemy to i tak ten serwer będzie cięższy? (exp zblizony do pl-a?)

Napisane, jak załadujemy.

Exp nie będzie jak pl, exp będzie dopracowywany przez nas. Będziemy ustawiali różne raty i sami je testować aż dojdziemy wszyscy z administracją do zgody i będą pasowały do dobrego serwera. Nie będą nawet bliski do pla.

Opublikowano

Witam.

Postanowiliśmy [jako team] stworzyć ponownie serwer Waszych marzeń, lecz aby tego dokonać potrzebujemy dodatkowo informacji od Was. Przygotowaliśmy kilka pytań na które koniecznie chcielibyśmy poznać Wasze opinie oraz propozycje, dodatkowo jeżeli macie jakieś pytania śmiało piszcie w tym temacie, odpowiemy na wszystkie Wasze pytania!

1. Czy wolicie więcej misji na mniejszym poziomie czy na większym? Bardzo nas to ciekawi a chcemy dla was najlepiej?

2. Czy chcecie w Item-Shopie najważniejsze rzeczy typu pierścień doświadczenia (róg) czy więcej dopalaczy? (my nie preferujemy)

3. Czy preferujecie dobrze zbudowany system zgłoszeń (ala. PL) czy standardowo zgłaszanie na forum?

4. Co oczekujecie od nas jako administracji? (my wiemy co możemy wam zaoferować, chcemy się dowiedzieć o tym, czego nie zaoferowali wam inni)

5. Czy chcecie konia czytać standardowo medalami, czy dodać do tego misje typu kliknij na medal i zniszcz metin 35lvl (po ubiciu metina otrzymuje level)?

7. Z metinów drop pudełek z książkami czy losowo wybrana ilość? (ilość zależna od poziomu metina)

1. Nie za dużo misji na niskim lv, aczkolwiek takie, które by pozwoliły w miarę się rozpędzić - początki są nieco trudne. Na dużych lv może nie dużo ani nie mało, w miarę trudne ale opłacalne.

2. Dopalacze są wg mnie stałym dochodem dla serwerów, chyba że planujecie zrobić serwer nie na tyle trudny aby nie poradzić sobie bez tychże dopalaczy.

3. Dobrze zbudowany system zgłoszeń na pewno sprawdziłby się w przypadku dużej ilości graczy, bo jak wiadomo - więcej graczy więcej pajaców więcej zgłoszeń i łańcuch się ciągnie.

4. Przede wszystkim waszego zaangażowania w serwer. W przypadku gdy dzieje się coś z serwerem to natychmiastowej informacji na temat sytuacji. Poza tym nie chciałbym widzieć usiłowania zrobienia "fajnego serwera" na którym to sra się eventami itp.

5. Preferuję standard z medalami, aczkolwiek chętnie bym zobaczył skrócony czas oczekiwania i niekomplikowanie całego procesu zdobycia lepszego wierzchowca.

6. Chyba bez różnicy

7. Nie polecam dropu pudełek z książkami, ewentualnie ilość zależna od poziomu metina, gdyż serwery które miały opcję pudełek z 3 książeczkami które dropiły nawet z metinów w wioskach drugich po prostu zabijały rynek, książki były warte nic. A trzeba pamiętać, że powinien to być cenny produkt. :)

Opublikowano

1. Nie za dużo misji na niskim lv, aczkolwiek takie, które by pozwoliły w miarę się rozpędzić - początki są nieco trudne. Na dużych lv może nie dużo ani nie mało, w miarę trudne ale opłacalne.

2. Dopalacze są wg mnie stałym dochodem dla serwerów, chyba że planujecie zrobić serwer nie na tyle trudny aby nie poradzić sobie bez tychże dopalaczy.

3. Dobrze zbudowany system zgłoszeń na pewno sprawdziłby się w przypadku dużej ilości graczy, bo jak wiadomo - więcej graczy więcej pajaców więcej zgłoszeń i łańcuch się ciągnie.

4. Przede wszystkim waszego zaangażowania w serwer. W przypadku gdy dzieje się coś z serwerem to natychmiastowej informacji na temat sytuacji. Poza tym nie chciałbym widzieć usiłowania zrobienia "fajnego serwera" na którym to sra się eventami itp.

5. Preferuję standard z medalami, aczkolwiek chętnie bym zobaczył skrócony czas oczekiwania i niekomplikowanie całego procesu zdobycia lepszego wierzchowca.

6. Chyba bez różnicy

7. Nie polecam dropu pudełek z książkami, ewentualnie ilość zależna od poziomu metina, gdyż serwery które miały opcję pudełek z 3 książeczkami które dropiły nawet z metinów w wioskach drugich po prostu zabijały rynek, książki były warte nic. A trzeba pamiętać, że powinien to być cenny produkt. :)

Też to preferuje / pkt 7. ponieważ jeżeli dam szanse na np. 2 losowe książki wtedy może polecieć jedna, dwie lub zero a lepiej 1 niż nic. Pudełko jest jedno więc jeżeli pudełko nie dropnie posypie się fala płaczu że brak dropu.

Co reszta społeczności tego forum o tym sądzi?

Opublikowano

Też to preferuje / pkt 7. ponieważ jeżeli dam szanse na np. 2 losowe książki wtedy może polecieć jedna, dwie lub zero a lepiej 1 niż nic. Pudełko jest jedno więc jeżeli pudełko nie dropnie posypie się fala płaczu że brak dropu.

Co reszta społeczności tego forum o tym sądzi?

Ja cały czas pozostaje przy swoim typie, czyli aby były właśnie skrzynki z KU.

Co do szansy drop ksiąg z skrzyń. 1 księga 100%, 2 księga 75%, 3 księga 50%, 4 księga 25%, oczywiście można to uwydatnić i zoptymalizować pod serwer.

Co do dropu skrzyń z metków.

To coś takiego: 5 lvli różnicy (miedzy graczem a metinem) 100% szansy na drop, od 6 do 10 lvli różnicy 50% na drop, od 11 do 20 lvli różnicy 10%, od 20 w gore nie ma szans na drop...

Oczywiście w obu wypadkach można zmienić liczby, ja zademonstrowalem tylko przykład ;)

Opublikowano

Ja cały czas pozostaje przy swoim typie, czyli aby były właśnie skrzynki z KU.

Co do szansy drop ksiąg z skrzyń. 1 księga 100%, 2 księga 75%, 3 księga 50%, 4 księga 25%, oczywiście można to uwydatnić i zoptymalizować pod serwer.

Co do dropu skrzyń z metków.

To coś takiego: 5 lvli różnicy (miedzy graczem a metinem) 100% szansy na drop, od 6 do 10 lvli różnicy 50% na drop, od 11 do 20 lvli różnicy 10%, od 20 w gore nie ma szans na drop...

Oczywiście w obu wypadkach można zmienić liczby, ja zademonstrowalem tylko przykład ;)

Bardzo ciekawy pomysł, po sobotnim zebraniu całego Teamu M2-Poland przemyślimy tą opcje.

Już niedługo pojawi się strona na niej mały odnośnik tam gdzie będziecie mogli dyskutować.

Będą się też tam pojawiać najświeższe informacje, tutaj również. Pozdrawiamy wszystkich ludzi, którzy się interesują naszą dyskusją

Serwer Team Speak 3 jest cały czas dostępny pod adresem metin2-poland*pl

Pozdrawiamy Team M2-Poland

edit.... już dziś możecie wstawić sygnaturę:

1644766.jpeg

Jutro będzie kolejna, myślę że łądniejsza. Zrobił ją hacker harnas71x jego profil: http://www.mpcforum.pl/user/1063933-harnas71x/

Opublikowano

1. Czy wolicie więcej misji na mniejszym poziomie czy na większym? Bardzo nas to ciekawi a chcemy dla was najlepiej? I tutaj i tutaj duzo misji :) Jeżeli to serwer hard to np hmm, spolszczone misje z wycieku gf? :)
2. Czy chcecie w Item-Shopie najważniejsze rzeczy typu pierścień doświadczenia (róg) czy więcej dopalaczy? (my nie preferujemy) Najważniejsze rzeczy + wierzchowce, bez koni.
3. Czy preferujecie dobrze zbudowany system zgłoszeń (ala. PL) czy standardowo zgłaszanie na forum? Standardowe zglaszanie na forum + zakładka "Administracja" w grze (tam gdzie widać znajomych)
4. Co oczekujecie od nas jako administracji? (my wiemy co możemy wam zaoferować, chcemy się dowiedzieć o tym, czego nie zaoferowali wam inni) Przede wszystkim dobry i grzeczny kontakt oraz dobra robota bez opie*dalania się, brak wspierania znajomych w grze
5. Czy chcecie konia czytać standardowo medalami, czy dodać do tego misje typu kliknij na medal i zniszcz metin 35lvl (po ubiciu metina otrzymuje level)? Proponuje czytanie medali co 30 min (max), ewentualnie jakaś misja z metinami na wbicie 11 lvl'a i tak dalej.
6. 30 książek czy 35 książek do skilla G? MNIEJ niż 30, drop zwojow egzo z metinow :)
Drop pudełek, 2 ku 100 %. 3 ku 65 %, 4 ku 40 %, 5 ku 30 %

Oprócz tego proponuje również zrobić hard/medium, ponieważ teraz na rynku brakuje mi takich właśnie serwerów. Dungeony, nowości w cliencie jak np. As*arial, to zachęca. I oczywiście dobra reklama serwera, również nazwa jest za długa... Nie lepiej wymyślić coś oryginalnego?

- Gdzie grasz?

- Na metin2 poland

Trochę bez sensu ;) Powodzenia.

11573538277329494069.gif

Opublikowano

Widać jakim językiem i stylem pisania posługuje się administracja tj. Metin2-Poland. Kolega harnasia? Przypadek? Pewnie 17 lat -/-.

btw.

System ulepszeń jaki? Ulepszacze na wszystko?

Opublikowano

1. Czy wolicie więcej misji na mniejszym poziomie czy na większym? Bardzo nas to ciekawi a chcemy dla was najlepiej? I tutaj i tutaj duzo misji :) Jeżeli to serwer hard to np hmm, spolszczone misje z wycieku gf? :)

2. Czy chcecie w Item-Shopie najważniejsze rzeczy typu pierścień doświadczenia (róg) czy więcej dopalaczy? (my nie preferujemy) Najważniejsze rzeczy + wierzchowce, bez koni.

3. Czy preferujecie dobrze zbudowany system zgłoszeń (ala. PL) czy standardowo zgłaszanie na forum? Standardowe zglaszanie na forum + zakładka "Administracja" w grze (tam gdzie widać znajomych)

4. Co oczekujecie od nas jako administracji? (my wiemy co możemy wam zaoferować, chcemy się dowiedzieć o tym, czego nie zaoferowali wam inni) Przede wszystkim dobry i grzeczny kontakt oraz dobra robota bez opie*dalania się, brak wspierania znajomych w grze

5. Czy chcecie konia czytać standardowo medalami, czy dodać do tego misje typu kliknij na medal i zniszcz metin 35lvl (po ubiciu metina otrzymuje level)? Proponuje czytanie medali co 30 min (max), ewentualnie jakaś misja z metinami na wbicie 11 lvl'a i tak dalej.

6. 30 książek czy 35 książek do skilla G? MNIEJ niż 30, drop zwojow egzo z metinow :)

7. Z metinów drop pudełek z książkami czy losowo wybrana ilość? (ilość zależna od poziomu metina) Drop pudełek, 2 ku 100 %. 3 ku 65 %, 4 ku 40 %, 5 ku 30 %

Oprócz tego proponuje również zrobić hard/medium, ponieważ teraz na rynku brakuje mi takich właśnie serwerów. Dungeony, nowości w cliencie jak np. As*arial, to zachęca. I oczywiście dobra reklama serwera, również nazwa jest za długa... Nie lepiej wymyślić coś oryginalnego?

- Gdzie grasz?

- Na metin2 poland

Trochę bez sensu ;) Powodzenia.

Metin2-Poland z powodu tego iz bedzie to serwerownia, która chce pokazać Polską scenę serwerów metin2 jako dobrą. Co do serwera medium to dopiero daleka przyszłość więcej o tym wszystkim wie Michałek. Co do jednego z punktów pliki które wyciekły na pewno nie zostaną wykorzystane na tym serwerze. O reklamę proszę się nie martwić oraz w tym miejscu chcę poprosić abyście ustawili sygnaturę serwera.

u6pv.jpg

Opublikowano

Balmora, ravia to już starocia nie opłaca się na nich zaczynać, z jednej strony fubu który zyebał serwer, z drugiej 6 skill i dzieci wyznawcy pompy i KUPA innych rzeczy które mnie nie przekonują do tych właśnie serwerów. Dlatego szukam czegoś nowego. A jeśli chodzi o KU to może normalny drop KU 1/2/max 3 KU z jednego metka, nie wiem zależne od poziomu metka? Ale z możliwością stackowania, np. aura z aurą, silne z silnym, itd.

Tak mniej więcej na kiedy przewidujecie start? Macie już jakieś fundamenty?(Jeśli można to tak nazwać) Macie już coś zrobione? Czy dopiero będziecie zaczynać?

Opublikowano

Balmora, ravia to już starocia nie opłaca się na nich zaczynać, z jednej strony fubu który zyebał serwer, z drugiej 6 skill i dzieci wyznawcy pompy i KUPA innych rzeczy które mnie nie przekonują do tych właśnie serwerów. Dlatego szukam czegoś nowego. A jeśli chodzi o KU to może normalny drop KU 1/2/max 3 KU z jednego metka, nie wiem zależne od poziomu metka? Ale z możliwością stackowania, np. aura z aurą, silne z silnym, itd.

Tak mniej więcej na kiedy przewidujecie start? Macie już jakieś fundamenty?(Jeśli można to tak nazwać) Macie już coś zrobione? Czy dopiero będziecie zaczynać?

Jeśli będzie drop ku bez szkat to na pewno będą się łączyły.

Datę startu poda wam Michałek, co do prac do dokładnie nie wiem na jakim etapie w ten weekend mają być pierwsze testy.

Prawdopodobnie w ten weekend będzie też forum.

Na razie zapraszamy na ts3 : Metin2-Poland*pl

u6pv.jpg

Opublikowano

Hmm, nie grałem wcześniej na tym serwerze jednak na oko widzę że może to być coś przyjemnego dla weteranów PL'a bez dzikich map na 100 lvle itp.

1)Jak ktoś już wspomniał, dobrze by było mieć co robić na wyższych lvlach, więc jestem za większą ilością misji na wysoki level, jednak pragnę dodać by były za to sensowne nagrody, nie tak jak na PL'u za ktorąś misję (w pobliżu 100 levela) jako nagrodę mamy troche expa, troche yang i kawałek klejnotu... Po co to?

2)Do item shopu najlepiej dodać rękawiczki z dropem, pierścienie expa(róg), większą ilość yang, pety (typu smoki, niestandardowe, te zwykłe mogą być w grze od początku, bądź za wykonanie danej misji), olejki do biologa, certyfikaty na konie ale od odpowiedniego levela bojowiec 35, militar 55, kostiumy, fryzury (te nowe, te stare z PL'a raczej bym zostawił u fryzjera/trenera mocy zawsze to jakoś cieszy oko) itp. Broń Boże ulepszacze, metale, kd, skrzynie ripera czy inne takie abstrakcje. Oczywiście byłoby jeszcze milej gdyby te wszystkie przedmioty były zdatne do handlu (razem z pierścieniem, np po zakupie dostawałoby się pierścien zdatny do handlu który po kliknięciu przechodziłby w górny róg).

PS. Może w końcu się doczekam na jakimś serwerze opcji płatności zza granicy Polski bo nigdy nie mogę sobie nic kupić!(Aczkolwiek kiedyś isamu propnował przelanie pieniędzy na jego konto za co on doładowałby mi sm na ravii, nie doszło do skutku)

3)Co do zgłoszeń to nie uważam by na PL'u był jakiś super dopracowany, wiem to z doświadczenia (od tej drugiej strony) na wszystko są gotowce... w dodatku jeżeli GM jest "przyjacielem" naszego wroga do zbanowania, zawsze znajdzie się jakaś luka typu nie podana sekunda na ss, zasłonięte 0,5mm mapki, nie widać ch, nie widać serwera, nie widać nicku itp. itd. można wymieniać w nieskończoność. Wrzucając serwer na forum większe grono ma dostęp by to zobaczyć i ocenić, jednak z drugiej strony przy pierwszym systemie gagatek dostanie bana z nienacka i straci EQ, w drugim niestety będzie wiedział co się święci i przełoży eq no i będzie grał dalej nie wyciągając zbytnio wniosków.

4)Napewno od Teamu oczekuje się zachowania godnego tego stanowiska, w przypadku zgłoszenia które możliwe było wałkowane 100 razy ale ten ktoś jest nowy, powinno się mu i tak odpisać i odpowiedzieć na pytanie wprost, nie wyśmiewać czy coś w tym stylu. Nikt z ucziwych graczy nie chce też widzieć różnych nie udolnych przydupasków którzy siedzą nonstop na ts serwera i wchodzą w dupę administracji, za co mają skille, zrzucone metki czy zrespione bossy (już gdzieś tak było że ktoś komuś powchodził w dupę, następnie wyłączono komunikaty na ogólnym o zabijaniu bossów, i biedaczyna po dlugich staraniach dostał te parę bossów od GM'a, to jest karygodne).

5)Ja proponuję czytanie medali bez misji, jeżeli już to takie jakie są na PL'u, czyli przejedź się do punktu A, do punktu B i wróc do stajennego. Bicie metków przy pewnej populacji serwera może być ciężkie, prócz tego wiemy że na żadnym serwerze nie brakuje osób tego pokroju -> "HAHA BUFF BIJE METKA XDDD KSUJEMYY" w tym wypadku bicie szamanem/szamanką metina może być ciężkie.

6)Jeżeli ma zabraknąć rad/zwojów egzorcyzmu na serwerze stawiam na 30 książek, jeżeli mają być te dwa dopalacze 35+ też da radę.

7)Stanowczo stawiam na pudełka co jak co ale drop 3ku z jednego metka bardzo ograniczy nasze "farmienie" na metinach, gdyż poprostu często będzie brakować nam miejsca.

Oczywiście wygląd wszystkiego musi pozostać taki jak na PL'u, razem ze "smrodkiem" na epickich zbrojach. Bronie wiadomo Bojowy, Tryton, Runiczny i to wystarczy albo nawet bez tego runicznego. Rozwiązania zmuszające do dołączania do gildii bez jednoosobowego farmienia Azraela czy innych rzekomo mocnych istancji. Nie usuwajcie też dropu na tak zwanych "mapkach", kto grający na PL'u nie kochał tych kilku godzin nudnego farmienia kamieni duchowych? ^^

Czekam na Wasz projekt, nie spitolcie tego, mam nadzieję że któraś z moich propozycji zostanie wzięta pod uwagę.

Pozdrawiam, były gracz Metin2 PL

jenova1.jpg
Opublikowano

Hmm, nie grałem wcześniej na tym serwerze jednak na oko widzę że może to być coś przyjemnego dla weteranów PL'a bez dzikich map na 100 lvle itp.

1)Jak ktoś już wspomniał, dobrze by było mieć co robić na wyższych lvlach, więc jestem za większą ilością misji na wysoki level, jednak pragnę dodać by były za to sensowne nagrody, nie tak jak na PL'u za ktorąś misję (w pobliżu 100 levela) jako nagrodę mamy troche expa, troche yang i kawałek klejnotu... Po co to?

2)Do item shopu najlepiej dodać rękawiczki z dropem, pierścienie expa(róg), większą ilość yang, pety (typu smoki, niestandardowe, te zwykłe mogą być w grze od początku, bądź za wykonanie danej misji), olejki do biologa, certyfikaty na konie ale od odpowiedniego levela bojowiec 35, militar 55, kostiumy, fryzury (te nowe, te stare z PL'a raczej bym zostawił u fryzjera/trenera mocy zawsze to jakoś cieszy oko) itp. Broń Boże ulepszacze, metale, kd, skrzynie ripera czy inne takie abstrakcje. Oczywiście byłoby jeszcze milej gdyby te wszystkie przedmioty były zdatne do handlu (razem z pierścieniem, np po zakupie dostawałoby się pierścien zdatny do handlu który po kliknięciu przechodziłby w górny róg).

PS. Może w końcu się doczekam na jakimś serwerze opcji płatności zza granicy Polski bo nigdy nie mogę sobie nic kupić!(Aczkolwiek kiedyś isamu propnował przelanie pieniędzy na jego konto za co on doładowałby mi sm na ravii, nie doszło do skutku)

3)Co do zgłoszeń to nie uważam by na PL'u był jakiś super dopracowany, wiem to z doświadczenia (od tej drugiej strony) na wszystko są gotowce... w dodatku jeżeli GM jest "przyjacielem" naszego wroga do zbanowania, zawsze znajdzie się jakaś luka typu nie podana sekunda na ss, zasłonięte 0,5mm mapki, nie widać ch, nie widać serwera, nie widać nicku itp. itd. można wymieniać w nieskończoność. Wrzucając serwer na forum większe grono ma dostęp by to zobaczyć i ocenić, jednak z drugiej strony przy pierwszym systemie gagatek dostanie bana z nienacka i straci EQ, w drugim niestety będzie wiedział co się święci i przełoży eq no i będzie grał dalej nie wyciągając zbytnio wniosków.

4)Napewno od Teamu oczekuje się zachowania godnego tego stanowiska, w przypadku zgłoszenia które możliwe było wałkowane 100 razy ale ten ktoś jest nowy, powinno się mu i tak odpisać i odpowiedzieć na pytanie wprost, nie wyśmiewać czy coś w tym stylu. Nikt z ucziwych graczy nie chce też widzieć różnych nie udolnych przydupasków którzy siedzą nonstop na ts serwera i wchodzą w dupę administracji, za co mają skille, zrzucone metki czy zrespione bossy (już gdzieś tak było że ktoś komuś powchodził w dupę, następnie wyłączono komunikaty na ogólnym o zabijaniu bossów, i biedaczyna po dlugich staraniach dostał te parę bossów od GM'a, to jest karygodne).

5)Ja proponuję czytanie medali bez misji, jeżeli już to takie jakie są na PL'u, czyli przejedź się do punktu A, do punktu B i wróc do stajennego. Bicie metków przy pewnej populacji serwera może być ciężkie, prócz tego wiemy że na żadnym serwerze nie brakuje osób tego pokroju -> "HAHA BUFF BIJE METKA XDDD KSUJEMYY" w tym wypadku bicie szamanem/szamanką metina może być ciężkie.

6)Jeżeli ma zabraknąć rad/zwojów egzorcyzmu na serwerze stawiam na 30 książek, jeżeli mają być te dwa dopalacze 35+ też da radę.

7)Stanowczo stawiam na pudełka co jak co ale drop 3ku z jednego metka bardzo ograniczy nasze "farmienie" na metinach, gdyż poprostu często będzie brakować nam miejsca.

Oczywiście wygląd wszystkiego musi pozostać taki jak na PL'u, razem ze "smrodkiem" na epickich zbrojach. Bronie wiadomo Bojowy, Tryton, Runiczny i to wystarczy albo nawet bez tego runicznego. Rozwiązania zmuszające do dołączania do gildii bez jednoosobowego farmienia Azraela czy innych rzekomo mocnych istancji. Nie usuwajcie też dropu na tak zwanych "mapkach", kto grający na PL'u nie kochał tych kilku godzin nudnego farmienia kamieni duchowych? ^^

Czekam na Wasz projekt, nie spitolcie tego, mam nadzieję że któraś z moich propozycji zostanie wzięta pod uwagę.

Pozdrawiam, były gracz Metin2 PL

Witaj, bardzo dziękuje za tą odpowiedź ponieważ daje ona dużo do myślenia.

Przemyślę każdą z tych kwestii.

Co do banów nie banów, wszystko co jest wymagane zostanie stanowczo opisane i nie może się w dowodzie wkraść żaden błąd. Osobiście dopilnuję aby każda osoba, która w jakiś sposób złamała regulamin otrzymała odpowiednie wynagrodzenie.

Tym czasem mogę wam napisać że forum jest edytowane, gdy będzie skończone pewnie nie którzy się na nie dostaną (póki co nie jest żadne publiczne i używane)

Dziękuje każdemu za odpowiedź, już niedługo kolejna dawka pytań oraz informacji szczegółowych.

Opublikowano

Koń bojowy - każdy chce go mieć w jak najszybszy sposób bo jest on każdemu niezbędny :) Myśle, że wrzucanie ograniczeń typu 30 minut jest naprawde bezsensowne! Albo 1 dzień albo wcale, już wyjaśniam dlaczego - powiedzmy jakiś gracz wydropił sobie 11 medali konnych i wczytuje jeden po 30 minut, ale nic nie może zrobić (tzn. ani dropić, ani sprzedawać, najlepsze rozwiazanie to po prostu sie wylogować i czekać na następną szanse wczytania) więc tak jakby jesteśmy ograniczeni do stania w m1 bo w 30 minut ledwo znajdziemy metina (jeszcze zalezy gdzie :)) A jakie są plusy jednego dnia? Wczytamy sobie medal o 6 rano - mamy caaaly dzien zeby dropic na metinach, medale czy tez inne duperelki! Nic nas nie ogrniacza i nie musimy uwazac na zegarek zeby czasem nie spoznic sie na wczytanie medalu. Brak limitu czasowego w znacznym stopniu ulatwi nam dostep do bojowca, serwer wtedy bedzie mial tą nutkę serwera medium, ale Wy tego nie chcecie także jeżeli nie ma być limitu polecam zmniejszenie dropu medali lub własnie wprowadzenie tych misji z metinami/bossami (ew. quest o zabicie odpowiedniej ilosci danych mobow jak na militara)

Item shop - podstawowe dopalacze(pd,podwojny drop, monetka) + wierzchowce. Myślę, że wprowadzanie petów do itemshopu jest dobrym pomysłem, ALE jeżeli będą mieć bony nie z kosmosu np. jak na niektórych serwerach "2k pż 15 ludzi" owszem, może być PŻ, mogą być krytyki szycia itd. ale bez tych ludzi, gracze bardzo odczują tą różnice jeżeli będą walczyć z full is :) Myśle, że pecik z bonami typu : 1k pż, 12 siła, blok, krytyk, szycie będzie odpowiedni. Co do peta do zdobycia w grze to powiedzmy ze te same bony tylko że przez pół i bez peta level'owego :)

Opublikowano

Ja mam dla was jedną, ale mysle ze bardzo wazna rade - nie wypuszczajcie gowna, tylko porzadny, dopracowany serwer.

Przetesujcie kazdy dungeon, kazdy item, kazdy exp na kazdej mapie, przetestujcie wszystko dokladnie i powoli.

Nie ma nic gorszego niż z serwer z bugami, potem juz tego nie naprawicie, bo gracze zaczna odchodzic i odchodzic.

Tak więc najpierw serwer i wszystko co z nim zwiazane ma byc dopiete na ostatni guzik - dopiero potem oficjalny start.

Opublikowano

Witam.

Postanowiliśmy [jako team] stworzyć ponownie serwer Waszych marzeń, lecz aby tego dokonać potrzebujemy dodatkowo informacji od Was. Przygotowaliśmy kilka pytań na które koniecznie chcielibyśmy poznać Wasze opinie oraz propozycje, dodatkowo jeżeli macie jakieś pytania śmiało piszcie w tym temacie, odpowiemy na wszystkie Wasze pytania!

1. Myślę że misje powinny być zróżnicowane, zależne od typu serwera, tzn. Serwer Easy - misje pod koniec max lvl (gdy max 250, misje od np. 220), na takim serwerze lvl to nie problem a misje wtedy powinny być później i dość trudne by gra się nie znudziła. Serwer Medium - misje tak od połowy max lvl, na takim serwerze już jest co robić, natomiast na serwerze typu Hard misje powinny być od początku naszej przygody z serwerem do samego końca. Taka mała propozycja, by te misje były nie obowiązkowe, by była możliwość ich odrzucenia. Nie każdy ma na nie ochotę więc po co wciskać je na siłę :)

2. Nie sądzę by było to dobre rozwiązanie. Moim zdaniem w IS'ie powinny być rzeczy niezbędne i łatwe do zdobycia, tj. kd, itp.

3. Myślę że zgłoszenia na forum w zupełności wystarczą.

4. Na pewno aktywności, wielu eventów, ciekawych nagród. Nowości, wielu pomysłów, dużo uaktualnień w czasie gry - wprowadzenie nowości, KREATYWNOŚCI, i bardzo dużej możliwości kontaktu z wami, oraz byście nie odpowiadali jak BOTY ale jak LUDZIE.

5. Zniszcz Metin lub inna ciekawa misja :)

6. 30 :)

7. Losowo wybrana ilość :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...