Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozwiązanie problemu z LAGAMI!

LeeSinor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo wybrałeś serwer, gdzie jest większy ping i jest przeciążenie -.-. Od czegoś służy opcja "Sort by ping". :-)

Przecież uzyłem Sort by ping i wziąłem 2 serwery z najmniejszym pingiem dla testu :) Ale najlepiej mnie uważać za "mało rozumnego"..

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przecież uzyłem Sort by ping i wziąłem 2 serwery z najmniejszym pingiem dla testu :) Ale najlepiej mnie uważać za "mało rozumnego"..

Tego już niestety w poprzednim poście nie ująłeś :-).

8372383248.png
Opublikowano

Czy program działa tylko na LOL'u ?

Nie, działa do gier, które są podane na stronie producenta, lub w którymś z powyższych moich komentarzy ;-).

8372383248.png
Opublikowano

Wait, program zmniejszający opóźnienie?

Z programem wygląda to tak, że od serwerów LoLa info idzie do programu - 46ms opóźnienia, a potem serwerów programu do twojego komputera - dodatkowe 149 ms. Razem 195 ms.

Inaczej LoL pokazuje ping wysyłany do serwera w Holandii. Ty jeszcze musisz otrzymać te info z Holandii, co znacząco zwiększa realne opóźnienie.

Chyba, że to działa inaczej, lub to po prostu magia.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Mogę to zatrzymać na dłużej niż 30 dni bez wykupywania premium? ;d

Opublikowano

Witajcie. Mam dla was dobrą wiadomość, a mianowicie chodzi o zmniejszenie pingu w LoL'u. Jak pewnie zauważyliście ostatnimi czasami ping w LoL'u dla posiadaczy UPC był uciążliwy, więc daję wam tutaj proste rozwiązanie, które możecie zaobserwować na poniższym screen'ie. 

nalmDKK.png

Kolor żółty - jest to mój aktualny ping UPC

Kolor zielony - jest to aktualny ping, przechodzący przez serwery WTFast.

Co trzeba zrobić, aby ping w grze był mniejszy i pozbyć się lagów?

Najprostszym krokiem będzie pobranie programu, który znajduje się tutaj:

http://www.wtfast.com/download/start

Instalujemy go i logujemy się do WTFast, nie trzeba nic wpisywać, wystarczy kliknąć Login. Następnie wpisujemy grę League of Legends i wybieramy serwer Netherlands NL2 (najmniejszy ping = 41). Możecie zaobserwować to na screenie.

tsmg.png

Nic innego jak kliknąć Play.

Jeżeli wyskoczy nam taki komunikat, wystarczy kliknąć OK.

wg15.png

A więc teraz odpalamy League of Legends i wchodzimy do gry. Zauważymy spadek pingu z 140 do zaledwie 41.

Mało przydatne ,to wina waszego komputera. Ja mam jakoś cały czas po wyłączeniu wszystkich programów 39 pingu ,a fps 50-60

http://www.lolking.net/summoner/eune/41603982

Chcesz 1 vs 1 do 1 towera/ first blooda? Pisz na nick podany na lolkingu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Usuń z rejestru wszystkie informacje o tym programie i zainstaluj go jeszcze raz ;)

To pokaż jak, bo ja to zrobiłem ale trial nadal jest zużyty, a teraz mam kolosalne lagi  w grze i ten program by mi się przydał.

f1a327ea2f.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Raczej tak ;)

A wiesz jaki serwer byłby najlepszy? I jakie mam brać: League of Legends czy League of Legends (europe)?

Bo wiadomo mieszkam w Polsce czyl w Europie, ale chce grać na Ameryańskim serwerze więc co mam wybrać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...