Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zostac djem?

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgyztek, sory ale kontroler to nic innego jak 2xcdj i mixer w wersji mini, czyli okrojona. Jest wygodną, tańszą, mobilniejszą formą DJ'ingu lub zwykłej zabawy muzyką. Jeżeli ktoś nie umie się nią posługiwać, to żaden inny sprzęt tego nie zmieni. Oczywiście każdy sprzęt ma swoich zwolenników i przeciwników, ale świat pędzi do przodu i nieubłaganie wdzierają się na rynek kontrolery.

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tańszą ? Dobry kontroler około 1500xł + laptop 1200zł ,za to mam 2x cdj 1000 + prosty mixer *.* Może u was na pseudo radyjkach to modne ale znam wielu dj i grałem w paru klubach i nikt z tego nie korzysta ;_;

Opublikowano

Tańszą ? Dobry kontroler około 1500xł + laptop 1200zł ,za to mam 2x cdj 1000 + prosty mixer *.* Może u was na pseudo radyjkach to modne ale znam wielu dj i grałem w paru klubach i nikt z tego nie korzysta ;_;

Dobre playery to min. 4tyś. za sztukę... + mikser ok.2tyś. I co nadal nie wychodzi taniej ? Większość osób ma już komputery, dlatego nie musi specjalnie dokupywać. Ale po co mikser do kontrolera ? Nie gram na "radyjkach" i nie wiem jaka panuje tam moda, ale wiem, że na małe imprezy u znajomych lub troszkę większe, w szerszym gronie, kontroler starcza. Nikt nie mówi o graniu w klubie na midi -.-.

Opublikowano

Okej, margines 600zł. Może przesadziłem z tym minimum. CDJ 350, 400 nowe nie są, ale są odpowiednim sprzętem dla początkujących i średnio zaawansowanych. Ciekawe gdzie napisałem, że ten sprzęt to "gówno"...

Opublikowano

nie wiem czemu się boicie tych kontrolerów , nie jeden pobije nexusa mobilnością i wydajnością i efektami .

jeszcze produkujesz muzykę , pewnie electro więc kupiłbym kontrolera z samplerem .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

ComeBack. Proszę Cię nie wypowiadaj się już... Ciekawe co za matol produkuje muzyke na kontrolerze... Idź jeszcze poczytaj, bo chyba mylisz kontroler który podpinasz pod VDJa z kontrolerem MIDI którego podpinasz pod FLa

Opublikowano

ComeBack. Proszę Cię nie wypowiadaj się już... Ciekawe co za matol produkuje muzyke na kontrolerze... Idź jeszcze poczytaj, bo chyba mylisz kontroler który podpinasz pod VDJa z kontrolerem MIDI którego podpinasz pod FLa

wiele kontrolerów na samplera .

Opublikowano

Znajdź mi kogoś kto produkuje muzykę na kontrolerze geniuszu. Już lepiej kupić launchpada u chińskich...

Opublikowano

wiele kontrolerów na samplera .

Tia, 4, w porywach do 8 padów samplowch... WoW ! Hit dekady !

Opublikowano

Tia, 4, w porywach do 8 padów samplowch... WoW ! Hit dekady !

no ale ma , wystarczająco zeby zrobić stopke , i syntha

Opublikowano

...proszę cie, na prawdę się nie wypowiadaj w tym temacie, bo robisz niepotrzebny bajzel. Nie do końca wiesz o co chodzi, ale udzielasz się... Radzę poczytać na wiki, takie terminy jak produkcja muzyczna, DJ, Sampler, Kontroler MIDI, Mikser. Pozdro !

Opublikowano

no ale ma , wystarczająco zeby zrobić stopke , i syntha

No to życzę powodzenia. Mógłbyś nagrać jak produkujesz jakiś utwór na kontrolerze? Jestem bardzo ciekaw - chciałbym to zobaczyć, bo takich cudów to jak żyje na tym świecie nie widziałem :)

Opublikowano

nie wiem czemu się boicie tych kontrolerów , nie jeden pobije nexusa mobilnością i wydajnością i efektami .

jeszcze produkujesz muzykę , pewnie electro więc kupiłbym kontrolera z samplerem .

Wiesz ale kupno dobrego kontrolera to wydatek rzędu 2xcdj100+rmx20.

Opublikowano

Wiesz ale kupno dobrego kontrolera to wydatek rzędu 2xcdj100+rmx20.

No, wydaje mi się, że kupno na prawdę dobrego, to 2 razy więcej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...