Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zostac djem?

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A inwalido gdzie napisałem że osoba nie kontrolerze to nie "DJ" ?

Pokazałem tylko jak wygląda prawdziwa praca ,a zabawa :)

Niedawno rozmawiałem z pewnym grajkiem weselnym (8tyś za wesele) ,iż miał podpisaną umowę ,recz młodzi zrezygnowali ,bo znaleźli tańszego. Życzył tylko że laptop nie zaciął się podczas pierwszego tańca ;]

Wal kolego śmiało w cdj 100 i jakiś mikser z wymienionych .a kontrolery zostaw sobie na przyszłość ,żeby mieć czym się pobawić

Już lepiej pograć tak o https://www.youtube.com/watch?v=48pnTtnkV5c

Niż bawić się sync

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeśli kontroler to tylko od Pionka ;p Taki XDJ-R1 jest kozacki, tylko że cena 3k z hakiem. Ja mam cdj100 i reloop rmx 20, cały zestaw wylicytowalem za 900zł, gram już na tym jakiś rok i jestem zadowolony, lecz i tak muszę wymienić sprzęt bo jak dla mnie za mało funkcji/efektów. Także polecam odłożyć troszkę kasy i kupić setki :)

Opublikowano

Co do iPada mam super apke Launchpad, w którym ustawiasz tempo w bpm a potem masz konsole zlozona z kilkunastu kwadratow, po naciśnięciu jednego (z wejsciem w rytm albo od razu- można ustawic) włącza się sampl, np bit, do każdego kwadrata możesz przypisać dowolny sampl i czy ma być rytmicznie, czy nie, czy raz czy ma się powtarzać a zs 4€ jest do kupienia funkcja wgrywania własnych sampli :) i ma gamę efektow i dużą paletę sampli, bitow, głosów. Zawalista :> ją mam plan że będę wpinal ta apke przez wejscie liniowe i dorabial bity właśnie tym :p

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

To mam takie pytanie.

Ty chcesz zostać dj co gra w klubach czy dj producentem?

Tym co gra :D ale ci co grają chyba też czasami muszą poimprowizowac albo walnac bitem między pwejsciami nie? Co do @up- też mi się tak wydawalo ale to tylko zludzenie- wbrew pozorom trzeba coś umieć aby tym grać, ciężko jest zrobić tam cos więcej niż nudny i powtarzalny podkład a jeszcze ciężej sprawić zęby ktos chcial do tego tańczyć :) a jak kupię funkcję wgrywania sampli myślę że to już nie będzie taka zabawka.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Niedawno rozmawiałem z pewnym grajkiem weselnym (8tyś za wesele) ,iż miał podpisaną umowę ,recz młodzi zrezygnowali ,bo znaleźli tańszego. Życzył tylko że laptop nie zaciął się podczas pierwszego tańca ;]

Wal kolego śmiało w cdj 100 i jakiś mikser z wymienionych .a kontrolery zostaw sobie na przyszłość ,żeby mieć czym się pobawić

Już lepiej pograć tak o

Niż bawić się sync

Z całym szacunkiem, ale wyciągnąłeś jakiegoś lamusa ze śmieszną zabawką, który bawi się dwiema piosenkami...

Proszę bardzo, DJ Ravine. Człowiek który ma pojęcie o DJ-ingu...

oraz 

;) Pozdro !

Opublikowano

Kontroler ,cena tego kontrolera to cena 2 cdj-1000 :]

To jest kontroler bo taki sam stoi u nas w demonie (klub) ,ale doradzamy koledze który nie ma za dużo pieniędzy żeby jabnąć sobie kontroler za 3 tysie ,a reszta kontrolerów njumarka ,reloopa to syf ,pracujący z virtual DJ

Opublikowano

A ja jeszcze uwieńczę wszystkie odpowiedzi kolegów oraz swoje, że nie ważne czy masz sprzęt za 1000zł czy za 3000zł, bo trzeba mieć jeszcze słuch i odpowiednie predyspozycje, ponieważ gdyby to tylko zależało od tego kto ile ma kasy, każdy byłby DJ'em...

Opublikowano

@UP

Mylisz się takie mamy czasy ,moje zarobki coraz częściej spadają ,oraz wielu innych lepszych DJ'i ,bo teraz idzie się do mamusi i mówi ,mamo zostanę DJ ,i rodzice zamawiają bogatemu bachorowi sprzęcik z 3 kawałki ,chuj że umie play ,stop i podgłosić ,pójdzie zarobi 50zł i się cieszy :]

Opublikowano

Co do bycia DJ'em to wiek chyba nie odgrywa tak dużego znaczenia. Kiedyś widziałem uczennicę podstawówki która stała przy konsoli i nieźle jej szło ;) Problemem jest oczywiście kupno takowej, ale jak chcesz poćwiczyć to polecam program Virtual DJ.

Opublikowano

Co do bycia DJ'em to wiek chyba nie odgrywa tak dużego znaczenia. Kiedyś widziałem uczennicę podstawówki która stała przy konsoli i nieźle jej szło ;) Problemem jest oczywiście kupno takowej, ale jak chcesz poćwiczyć to polecam program Virtual DJ.

Virtual DJ... Już lepiej Traktor, Serato.

Opublikowano

Zeby zostac djem najpierw trzeba miec gruby portfel i to nawet bardzo na poczatek jest ok, ale jak juz sie dobrze wyuczysz to bedzie Ci potrzebne cos lepszego.

Opublikowano

I tutaj się mylisz. Nie musisz mieć na start nie wiadomo jakiego sprzętu. Jeżeli chcesz robić to w celach zarobkowych należy się ładnie wkręcić w biznes, oczywiście jeżeli robisz to dobrze. Najważniejsze żeby gra DJ'owi sprawiała przyjemność. Szczerze, to jest jak np z kościołem. Prawdziwy DJ to DJ z powołania ;)

Opublikowano

Już lepiej pograć tak o

Niż bawić się sync

Jeśli dla ciebie dj'ka to praca to Cię podziwiam , to jest hobby ale ogromna satysfakcje , nie mówię że można dorobić , ale zarobić dużo się na tym nie bo dużo osób marzy zostać dj i konkurencja jest duża , ale i tak Ci co chcą ogryzą swoje .

Ale nie o tym .

Autorze to twój wybór co kupisz nie mówię że pioneer 100 jest zły , był dobry ale 10 lat temu , teraz jest wiecej mozliwosci .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Tak kurwa praca ,weź kurwa 10 letni dzieciaku wyjdź stąd ,bo niektórzy dzięki temu utrzymują się przy życiu :) Może dla dziecka to hobby ,dla dorosłego to jak najbardziej praca.

Opublikowano

A ja mam inne pytanie.

Lepsze dla młodego dj jest konsola czy kontroler(doświadczenie na obu mam [mam wygrane na konsoli 20h a na kontrolerze 36h])

Ja polecam konsolę, jakoś do kontrolerów nie jestem przekonany - no chyba że jest to Pioneer XDJ-R1 :) Kup sobie najlepiej decki od razu z USB, bo po paru miesiącach nagrywanie płyt Cię będzie denerwować (z doświadczenia wiem) xD

Opublikowano

A ja mam inne pytanie.

Lepsze dla młodego dj jest konsola czy kontroler(doświadczenie na obu mam [mam wygrane na konsoli 20h a na kontrolerze 36h])

Zależy czy lubisz mobilności i czy masz dużo kasy. Generalnie "powinno" się zaczynać na playerach, ale kontroler też dobra sprawa ;)

Opublikowano

Zależy czy lubisz mobilności i czy masz dużo kasy. Generalnie "powinno" się zaczynać na playerach, ale kontroler też dobra sprawa ;)

Wiesz mobilność mogłaby być ale niekoniecznie(sprzęt będzie używany w domu do nauki)ew 18 i dyskoteki szkolne.

Co do kasy:Nie mam jej za dużo.

Polecacie coś taniego z usb?(Taniego w sensie nie ponad 1,5k)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...