Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zostac djem?

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie polecam :D Jakaś chińska firma, tylko volume na mixerze, a gdzie equalizer?

Chyba muszę jeszcze poczytać… :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Poszukaj Numark M101 lub Reloop RMX-20 - którego jak na razie sam używam. Dosyć tanie i w miarę dobre do nauki, jak chcesz możesz zainwestować.

Opublikowano

Zainteresuj się tym,a to co prezentowałeś sobie odpuść ,warte 30zł [cena z elektro**]

Masz tu coś lepszego ,jak teski wspomniał z equalizerem xD

http://allegro.pl/numark-m101-mikser-dj-mikrofon-sluchawki-smycz-i3855147257.html
http://allegro.pl/mikser-dj-behringer-vmx100-od-e-strada-ex-pl-i3851742925.html
http://allegro.pl/behringer-nox101-mikser-dj-pasja-i3823972361.html

A DJ'ka ogólnie to nie tania sprawa ,nie zainwestujesz ,nic nie zdziałasz ..

A jak chcesz coś z wyższej półki to Pioneer djm 250 :]

Opublikowano

@up co ty mu pionka od razu wciskasz?

Niech się chłopak nauczy najpierw w vdj.Potem ew sprzęt.

Ps:Niech poda jaki ma budżet.Bez tego ani rusz.Spróbuj się gdzieś wkręcić.Jak masz duże miasto na pewno jest klub.Idź i zagadaj do jakiegoś dj.Ktoś może udzieli ci pomocy

Opublikowano

co mu wciskacie sam mikser ?
na mikserze nie nauczysz się grać ?
jedyny sensowna konsola to cdj 2000 nexus , ale to wyższa półka , nie mówię że nie można pograć na zabytkowym pionku 100s

Ja bym celował w kontroler , dużo tańszy a więcej możliwości . Coś z tańszych cena za używkę to około +/- 500 zł to mixtrack pro , może to uwazacie za zabawkę to się dużo mylicie , niejedną konsole pokona .
Coś ze stajni reloopa też może być , np reloop contour .

Chyba że masz budżet w okolicy 1000 zł
to pionka i mikser i masz komplet za tysiaka , chodź Ci nie polecam . To już zabytek .

Aha zapomniałem jeśli ktoś będzie mówił że dj grający na sync to nie dj (kontroler , chodź można nauczyć się grać ze słuchu ), to niech lepiej się nie odzywa , 10% pracy dj to tylko zgranie bitu .

Jeśli chodzi o tworzenie muzyki electro hause jest to nie zbyt trudne , trzeba obczaić najpierw program najlepiej fl studio i pobrać sample electro hause .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Dobry mikserek

http://allegro.pl/behringer-pro-mixer-nox101-2-kanalowy-mikser-dj-i3823970344.html

. Oczywiście zależy jaki budżet :)

@UP, kolego czytaj dokładnie ^^. Pyta się o mikser i tani odtwarzacz...
Tia, 14-sto latek sobie kupi na pewno nexus-y... Tylko ile osób prywatnych sobie na nie pozwoli ? Poza tym są jeszcze cdj-850 albo 1000 które sprawują się także dobrze.
Kontroler ma więcej możliwości niż cała konsola ? Hmm... ciekawe. Dzisiejsi DJ'e grają z SYNC, bo to łatwe, szybkie i wygodne, co nie oznacza że ktoś nie potrafi sobie dokręcić.
Owszem, można pobierać sample, ale po pewnym czasie bym się bawił w robienie albo chociaż przetwarzanie.

Opublikowano

Jak kupi pionka ma go na przyszłość ,podałem mu różne typy :)

Numark ,weź się nie ośmieszaj włączyć utwór ,SYNC i włączyć kolejny to każdy chyba potrafi

Zabytek ? Pionki są nie zniszczalne wystarczy porządnie serwisować :) A 100 są idealne na start .

A jak widzę u kogoś

• Hobby:Dj'ka,Programowanie,Minecraft,Counter Strike

To raczej nie mamy o czym gadać :]

Aha zapomniałem jeśli ktoś będzie mówił że dj grający na sync to nie dj (kontroler , chodź można nauczyć się grać ze słuchu ), to niech lepiej się nie odzywa , 10% pracy dj to tylko zgranie bitu .

-Niestety nie prawda ,kiedyś DJ'ka wymagała umiejętności ,teraz kupi sobie 13 latek kontroler w LIDL'u ,zapoda 200 nieleglanych utworów z neta na laptopika i idzie do klubu się ośmieszać bo umie play ,sync wcisnąć i odpalić flangera na full'a

Opublikowano

Jak kupi pionka ma go na przyszłość ,podałem mu różne typy :)

Numark ,weź się nie ośmieszaj włączyć utwór ,SYNC i włączyć kolejny to każdy chyba potrafi

Zabytek ? Pionki są nie zniszczalne wystarczy porządnie serwisować :) A 100 są idealne na start .

A jak widzę u kogoś

• Hobby:Dj'ka,Programowanie,Minecraft,Counter Strike

To raczej nie mamy o czym gadać :]

-Niestety nie prawda ,kiedyś DJ'ka wymagała umiejętności ,teraz kupi sobie 13 latek kontroler w LIDL'u ,zapoda 200 nieleglanych utworów z neta na laptopika i idzie do klubu się ośmieszać bo umie play ,sync wcisnąć i odpalić flangera na full'a

dobrze napisałeś "kiedyś" teraz jest dzisiaj , za kilka lat ten kto nie gra ze synca będzie wyświany , Teraz się liczy miks . Słuchacz w klubie ma w dupie czy grasz z vdj czy ze synca czy z cidika .

ps . Kto powiedział że na kontrolerze nie mozna zgrać bitu ?

Opublikowano

2@UP,

No niestety, taka prawda. Takie czasy, kiedy każdy nastek, który jest przy kasie, kupi sobie sprzęcik, zgra najpopularniejsze electro wciśnie pare guzików w 10minutowym secie i jest wielkim DJ'em... Jednak kluby to przesiewają ;)

Come, nikt nikomu na ręce nie patrzy. Chodzi o sam fakt i samo poczucie, że grasz i sobie dokręcasz. To czysta przyjemność. Granie z synchronizacją jest łatwe, dlatego wiele osób go używa. Dla mnie sync, używane tylko gdy na prawdę trzeba.

Opublikowano

Widać pojęcie masz duże Comeback. . Weź swojego plastikowego numarka idź do klubu i powiedz że grasz seta dzisiaj . Chętny byłbym reakcji rezydenta :]

Może na pseudo dyskotekach szkolnych to przechodzi ,ale u mnie w demonie ,heaven kontroler zawsze stoi obok a korzystają z cdków :]

Opublikowano

napisałem poco wydawac kase na cidika jak za grosze mozna kupic kontrolera byc mobilniejszym i miec wiecej mozliwosci

Opublikowano

Ehhh ja nie wiem po co mu wciskacie tego zabytkowego pionka.Niech sb kupi jakiś sensowny mikser+ 2 cd/1 dual/2 gramce i niech gra :)

Ps:CO z tego że w hobby mam mc?Na DJ'ce się trochę znam więc wiecie.I jeżeli właściciel klubu zezwoli to możecie nawet z dvd sobie grać.

Pozdro :)

Opublikowano

Haha :D Właśnie widzę jak się znasz. Chociaż... może wiesz co to CDJ albo mikser, ale chyba kompletnie nie orientujesz się w cenach... Dlaczego mu wciskają pionka 100 ? Bo jest tani ? Owszem to zabytek, ale nie do zdarcia. Jak nie chce chłopak wydawać dużo kasy, albo nie ma, to na pewno sobie kupi "sensowny mikser +2 cd/ 1dual/ 2gramce"... Pomyśl zanim coś napiszesz ^^

Opublikowano

Szczerze? Chciałbym mieć mikser analogowy zamiast kontrolera zęby nie siedzieć dużo przy kompie, lubie grać robić filmy stop motion, sprawdzam forum itd. Wszystko to wymaga kompa a są też inni domownicy i tata który mnie wychował tak, żebym sobie nie spieprzyl dzieciństwa (i ją też nie chce dopuścić do tego aby mój syn miał dzieciństwo bez kolegów, jazdy na rowerze, wypadów itd. ). Dlatego chciałbym moc miksowac analogowo, bez udziału komputera- najwyżej z iPadem :) i moc usiąść w pokoju czy gdzieś. A laptop jest wspólny na całą chatę i mama czasami go bierze do pracy a stacjonarny to… stacjonarny, więc rozumiecie chyba :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Ale nadal nie wiemy jaki budżet chciałbyś poświęcić na sprzęt, także nie wiemy co mamy ci doradzać :)

PS: Analogi są bodajże troszkę droższe niż cyfrówki.

Opublikowano

Ojj... malutko. Za to dostaniesz sam mikser i to używke :unsure:. Oczywiście cyfrówkę, bo analoga za tą cenę ze świecą szukać...

Opublikowano

Mówiąc "analog" mam na myśli nie czystego analoga a coś co nie wymaga komputera podpietego calu czas :D

Opublikowano

To podałem Ci troszkę sprzętu ,oblookaj :)

A taki do grania ,+ sterowanie PC to american dj posiada ,zaraz sprawdzę w katalogu jak to się zwało :]

@EDIT American Audio 10MXR

PS Takie krótkie porównanko ,thx teski xD

Kontrolerowcy

https://www.youtube.com/watch?v=dsX-RtfVWp4

DJ'e

https://www.youtube.com/watch?v=A3U0WC8UtnI

czyli osoba grająca na kontrolerze to nie dj , on też nim nie jest bo nie gra na gramofonie , on też pewnie nie , najlepiej od razu miksować z instrumentów , przychodzą 2 kapele zgrywają bity a ty tylko robisz przejście , Proszę cię nie bądź śmieszny . Nikogo nie stać od razu na sprzęt od 10 do 30 zł , kontroler bardzo dobrze zastępuje konsole , nie ma co dyskutowac .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...