Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[xyz]

NeqGPlay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wszystko sie da, jezeli logo nie bedzie jako plik graficzny to mozna zakodowac szablon pod wp bez uzycia grafiki trudniej bedzie z silnikami forum.

Opublikowano

Plik 2x150 to ok. 500 bajtów więc nie wydaje mi się żeby przeszkadzał podczas wczytywania strony, jego załadowanie przy 56,6Kb/s to 1 sekunda.

Obrazek to pójście na łatwiznę? Ciekawa teoria bo wydaje mi się, że to normalne chyba, że potrafisz każdy projekt zakodować tylko za pomocą css.

Ale po to masz CSS, by go używać tak ? Odchodzi się się od używania obrazków. Oczywiście, masz trochę racji, ale każdy robi strony tak jak potrafi czy tak jak chce. Moja opinia po prostu wygląda następująco, że lepiej używać kodu css(który daje nam bardzo duże możliwości), niż zbędnych obrazków. A obrazki używać w ostateczności.

No raczej nie jest to możliwe, nie da się każdego layout'u zakodować bez użycia grafiki.

A jednak niemożliwe może stać się możliwe, ja i tak będę bronił swojego zdania. B)

Pozdrawiam,

SKmedix

sygna2014.png

Opublikowano

Logo to to nie będzie, to będzie logotyp. Logo to sygnet wraz z logotypem, poczytaj trochę o tym.

Przestan gadac glupoty z wiki bo logiem moze byc co kolwiek co zostaje do tego stworzone.

Opublikowano

No ale szczerze mówiąc po co obrazki skoro to jest strasznie prosty pod względem wyglądu szablon?

Uważacie (nie którzy), że prawie wszystkie projekty można zakodować za pomocą CSS bez użycia przynajmniej jednego obrazka.. I tutaj macie racje pisząc prawie wszystkie. Powiedzmy sobie prawdę. Obrazki nigdy nie odejdą i zawszę będą wykorzystywane. Pełnią ważną funkcję w szablonie i pozbyć ich się nie da. A co do czasu wczytywania.. wystarczy edytować w dowolnym edytorze graficznym (tylko nie paint :D ) i jakość o te kilka % zmienic i zobaczycie różnice w wielkości.

Szablon pusty strasznie. Kolory takie trochę od czapy.. wygląda to tak, jakbyś tworzył szablon o paincie z Win 98 :)

Opublikowano

Przestan gadac glupoty z wiki bo logiem moze byc co kolwiek co zostaje do tego stworzone.

Wiesz niektórzy korzystają z lepszych źródeł nauki niż wiki...

Następnym razem najpierw poczytaj a potem pisz, że pisze głupoty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...