Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Liga Mistrzów 2013/2014

Gość Kacperovsky.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wiemy sezon już w pełni, więc chyba trzeba założyć temat poświęcony tego rocznej lidze mistrzów

Zacznijmy od tego jak wyglądały tabele na początku sezonu

635133995247700000.jpg

Z grupy A do dalszych rozgrywek weszli :

• Man United
  • Bayer Leverkusen

Z grupy B do dalszych rozgrywek weszli :

• Real Madrid
  • Galatasaray SK

Z grupy C do dalszych rozgrywek weszli :

• Paris St-Germain
  • Olimpiacos

Z grupy D do dalszych rozgrywek weszli :

• Bayern Monachium
  • Manchester City

Z grupy E do dalszych rozgrywek weszli :

• Chelsea
  • FC Schalke 04

Z grupy F do dalszych rozgrywek weszli :

• Arsenal Londyn
  • Borussia Dortmund

Z grupy G do dalszych rozgrywek weszli :

• Atletico Madrid
  • Zenit Sankt Petersburg

Z grupy H do dalszych rozgrywek weszli :

• FC Barcelona
  • AC Milan

Dzisiaj zostały wylosowane pary 1/8 finału Ligi Mistrzów ! Tak się prezentują .

• FC Barcelona - Manchester City
  • Olimpiakos Pireus - Manchester United
  • AC Milan - Atletico Madrid
  • Bayer Leverkusen - Paris Saint-Germain
  • FC Schalke 04 - Real Madrid
  • Zenit Sankt Petersburg - Borussia Dortmund
  • Arsenal Londyn - Bayern Monachium

A oto terminarz meczy 1/8 finału Ligi Mistrzów

Wtorek 18.02.2014

FC Barcelona - Manchester City

Bayer Leverkusen - Paris Saint-Germain

Środa 19.02.2014

AC Milan - Atletico Madrid

Arsenal Londyn - Bayern Monachium

Wtorek 25.02.2014

Olimpiakos Pireus - Manchester United

Zenit Sankt Perersburg - Borussia Dortmund

Sroda 26.02.2014

Galtasaray Stambuł - Chelsea

FC Schalke 04 - Real Madrid

Wtorek 11.03.2014

Atletico Madrid - AC Milan

Bayern Monachium - Arsenal Londyn

Sroda 12.03.2014

FC Barcelona - Manchester City

Paris Saint-Germain - Bayer Leverkusen

Wtorek 18.03.2014

Chelsea - Galatasaray Stambuł

Real Madrid - FC Schalke 04

Środa 19.03.2014

Manchester United - Olimpiakos Pireus

Borussia Dortmund - Zenit Sankt Petersburg .

Czeka nas przerwa od Ligi Mistrzów ze względu na zimę :)

Obstawiajmy zwycięzców , ćwierć finały , pół finały oraz zwycięzce Ligi Mistrzów 2013/2014 !

Zapraszam do dyskusji !

@Współtwórcą tematu jest CrysisAngel

• Odpowiedzi 243
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Edytuj daty, bo wpisałeś, że będą grali w lutym i marcu 2013 roku.
Co do meczów to stawiam tak:

FC Barcelona - Manchester City - Remis
Bayer Leverkusen - PSG - Zwycięstwo PSG

AC Milan - Atletico Madrid - Remis
Arsenal Londyn - Bayern Monachium - Zwycięstwo Bayernu

Olimpiakos Pireus - Manchester United - Zwycięstwo ManU
Zenit Sankt Petersburg - BVB - Zwycięstwo BVB

Galata - Chelsea - Zwycięstwo Galaty
Schalke - Real Madrid - Zwycięstwo Realu

Rewanże:

Atletico Madrid - AC Milan - Zwycięstwo Atletico
Bayern Monachium - Arsenal Londyn - Zwycięstwo Bayernu

FC Barcelona - Manchester City - Zwycięstwo Barcy
PSG - Bayer Leverkusen - Zwycięstwo PSG

Chelsea - Galata - Zwycięstwo Chelsea
Real Madrid - FC Schalke 04 - Zwycięstwo Realu

ManU - Olimpiakos Pireus - Zwycięstwo ManU
Borussia Dortmund - Zenit Sankt Petersburg - Zwycięstwo BVB

Dokładniejsze wyniki napisze u buka.

NateRobinson_zps5c418c8c.png

Opublikowano

Poprawione, dzięki .

Jako kibic Barcelony wątpię na remis na CampNou :) Messi pewnie będzie chciał się pokazać przed publicznością ,ze wraca po kontuzji . Myślę ,ze będzie grad bramek :]

Może podyskutujmy o finale ?

Ja obstawiam Barcelona - Real , jako kibic :)

Fajnie by było tak aby Finał ligi mistrzów rozgrywano na stadionie poprzedniego zwycięzcy, ale UEFA jest mało kreatywna i na to nigdy nie wpadnie :C

Opublikowano

Często ludzie stawiają, że ich ulubiony klub zagra w finale, więc za bym chciał zobaczyć Atletico Madryt z Bayernem lub Barcą.
Ale w rzeczywistości po formie klubów bardziej stawiam, że będzie Manchester City z Bayernem Monachium.

Jak stawiam na remis w Barcelonie, ponieważ ekipa po przyjściu Pellegriniego naprawdę gra fajną piłkę i może być trudno Barcy wygrać ten mecz. Messi musiałby być naprawdę bogiem, żeby wracając po kontuzji grać na bardzo wysokim poziomie.

NateRobinson_zps5c418c8c.png

Opublikowano

Ja nie byłbym taki pewny wyjścia United. Lepiej od Juve w tym roku nie grają... raczej na pewno już odpadną dwa angielskie kluby, United może być trzecim. Całą edycje może drugi raz z rzędu wygrać Bayern... wcale z tonu nie spuścili z Guardiolą

The past has gone

Opublikowano

• FC Barcelona - Manchester City - Remis

• Olimpiakos Pireus - Manchester United - Wygrana Man Utd

AC Milan - Atletico Madrid - Wygrana Atletico Madryt

Bayer Leverkusen - Paris Saint-Germain - Wygrana PSG

FC Schalke 04 - Real Madrid - Zwycięstwo Realu

Zenit Sankt Petersburg - Borussia Dortmund - Wygrana Borussi

Arsenal Londyn - Bayern Monachium - Remis

Opublikowano

• FC Barcelona - Manchester City - Remis
  • Olimpiakos Pireus - Manchester United - Wygrana Man Utd
  • AC Milan - Atletico Madrid - Wygrana Atletico Madryt
  • Bayer Leverkusen - Paris Saint-Germain - Wygrana PSG
  • FC Schalke 04 - Real Madrid - Zwycięstwo Realu
  • Zenit Sankt Petersburg - Borussia Dortmund - Wygrana Borussi
  • Arsenal Londyn - Bayern Monachium - Remis

W Barcelona vs City, nie może być remisu... Obie drużyny stawiają na ofensywę, raczej autobusu u City nie będzie .

Opublikowano

W Barcelona vs City, nie może być remisu... Obie drużyny stawiają na ofensywę, raczej autobusu u City nie będzie .m

Ja stawiam na 2-2 , City jest bardzo grozne w tym sezonie i nie bedzie stawiac autobusu skoro strzelilo 6 bramek Arsenalowi w jednym meczu...

Opublikowano

Moje typy:

Barcelona 45% - 55% City

Olympiakos 20% - 80% United
Milan 35% - 65% Atletico
Leverkusen 20% - 80% PSG

Schalke 10% - 90% Real
Zenit 10% - 90% Borussia

Arsenal 40% - 60% Bayern

Opublikowano

Moje typy:

Barcelona 45% - 55% City

Olympiakos 20% - 80% United

Milan 35% - 65% Atletico

Leverkusen 20% - 80% PSG

Schalke 10% - 90% Real

Zenit 10% - 90% Borussia

Arsenal 40% - 60% Bayern

Nie był bym taki pewny wyjscia United .

Milan - 35% ? Twój typ ... Chociaż Milan to kmioty, daje im równe 0

Opublikowano

Nie był bym taki pewny wyjscia United .

Milan - 35% ? Twój typ ... Chociaż Milan to kmioty, daje im równe 0

Bario, Ricki i El Szarawi nie są tacy słabi. :D

Opublikowano

Jak postawią Autobus to może do karnych przetrzymają ...

Opublikowano
FC Barcelona - Manchester City - City ma tą przewagę ,że pierwszy mecz grają na wyjeździe , remis i do siebie (Każdy wie jak radzą sobie w lidze na własnym boisku).Z kolei Barcelona też u siebie jest mocnym klubem. Ciekawy jestem jak w tych meczach zaprezentują się napastnicy obu drużyn bo jest kim straszyć a jak wiadomo obie drużyny lubią 90 minut przebywać na połowie rywali .

Olimpiakos Pireus - Manchester United - Krótko i na temat-faworyt jest jeden,Manchester nie może sobie pozwolić na wpadkę z takim rywalem.

AC Milan - Atletico Madrid - Moim zdaniem jedna z ciekawszych par w tym losowaniu. Diego Simeone i jego zespół gra świetnie w LM/lidze i może sprawić niespodziankę .Z drugiej jednak strony Milan jest w rozsypce( liga to katastrofa a w LM zostali jedynym włoskim klubem) ale to jednak ciągle wielka drużyna rossonerich .Stawiam na awans Atletico z powodu ich formy, mogą ograć Włochów. Oczywiście nie zdziwię się jeżeli będzie inaczej.

Bayer Leverkusen - Paris Saint-Germain - Jednogłośnie PSG. W tym klubie czekają po mistrzostwie na sukces w LM , nie może być inaczej bo szejkowie zakręcą kurek z pieniędzmi :P . Bayer będzie miał strasznie ciężko (Widzieliśmy w meczach w grupie np. z MU - wystarczy wyłączyć z gry Stefana Kießlinga i ofensywa w tym klubie opada).Nie mówię oczywiście ,że w tym klubie nie ma kim straszyć ale na francuski klub to za mało.

FC Schalke 04 - Real Madrid - Awans Królewskich, nie ma innej opcji. Tak samo jak w przypadku Leverkusen tutaj również niemiecki klub będzie miał ciężko.Można oczywiście wrócić myślami to poprzedniej edycji LM i meczu Bayernu z Realem ale to za duża przepaść dla Schalke ale wnioski z tamtych meczów można wyciągnąć.Real na tym szczeblu również nie może sobie pozwolić na błąd i wczesne odpadnięcie tym bardziej,że pierwszy mecz gra na wyjeździe i awans będzie świętował u siebie.W tym meczu jednak myślę ,że indywidualności piłkarskie w hiszpańskim klubie zdecydują.

Zenit Sankt Petersburg - Borussia Dortmund - Niemiecki klub,chociaż łatwo mieć nie będą - rosyjskie kluby z roku na rok są coraz mocniejsze. Nie ma co się dużo rozpisywać, jeżeli do czasu tych meczów wrócą w pełni zdrowiu piłkarze BVB (Chodzi tutaj o parze stoperów) to będzie formalność a jeżeli tak nie będzie to Zenit może namieszać.

Arsenal Londyn - Bayern Monachium - Kolejny ciekawy mecz. Bayern jest w gronie faworytów do zdobycia LM (Sam osobiście myślę ,że niemiecki klub nie zdobędzie 2x tego trofeum z rzędu). Arsenal jednak może wyciągnąć wnioski z meczu grupowego City-Bayern i zaskoczyć niemiecką drużynę.Osobiście chciałbym aby Arsenal awansował lecz Bayern prezentuje cały czas najlepszy styl w Europie chociaż angielski klub w rodzimej lidzę również gra świetnie. Na dodatek Bayern gra pierwszy mecz na wyjeździe także już po pierwszym spotkaniu może być wszystko przesądzone.

Galatasaray Stambuł - Chelsea Londyn - Ciekawy mecz , nie powiem obie drużyny mają wielkie nazwiska w składach i właśnie one mogą przesądzić o wyniku jednak stawiam na angielski klub chociaż Turcy już namieszali w tej LM. Myślę jednak ,że The Special One ustawi swój zespół tak aby nie miał problemów z przejściem Galaty. Po coś w końcu Roman ściągnął Jose do tego Londynu. Wyżej mierzą w wygranie LM niż mistrzostwa.

Takie są moje typy. Za pewne już w tej fazie będą jakieś niespodzianki na,które nie mogę się doczekać ;)

#rein

Opublikowano

Na tych rozgrywkach Arsenal wygra z Bayernem i Bayer pożegna się z ligą

Borussia zawsze trafia na słabych przeciwników :)

moim zdaniem pół finał będzie taki

Real vs Chelsea

Barca vs Arsenal

Real wygra i Barca wygra

w finale wygra Barca :)

Opublikowano

Na tych rozgrywkach Arsenal wygra z Bayernem i Bayer pożegna się z ligą

Borussia zawsze trafia na słabych przeciwników :)

moim zdaniem pół finał będzie taki

Real vs Chelsea

Barca vs Arsenal

Real wygra i Barca wygra

w finale wygra Barca :)

2 raz z rzędu wygrała grupę śmierci ;/

Opublikowano

Już nie mówmy o kontekście samej grupy, bo potem trafia na stosunkowo łatwych przeciwników, dopiero w półfinale trafiają na lepszy zespół. Poza tym w tym sezonie LM jedna bramka i byliby na trzecim miejscu, taka jest prawda a według mnie Borussia nie grała najlepiej, wolałbym Napoli w dalszej części, bo prezentowali ładniejszy futbol.

Opublikowano

Już nie mówmy o kontekście samej grupy, bo potem trafia na stosunkowo łatwych przeciwników, dopiero w półfinale trafiają na lepszy zespół. Poza tym w tym sezonie LM jedna bramka i byliby na trzecim miejscu, taka jest prawda a według mnie Borussia nie grała najlepiej, wolałbym Napoli w dalszej części, bo prezentowali ładniejszy futbol.

Sorry, wyjście z grupy z Arsenalem, Napoli i Marsylią nie jest dość łatwe :]

Poza tym Real w Meczu z Elche gdyby mecz nie trwał 100 minut miał by remis i karny, to by było więcej straty do liderów .

Poza tym gdyby aktorstwo Ronaldo nie zadziałało to Chiellini nadal był by na boisku i nie wiadomo jak by się potoczyły losy .

Poza tym Real trafia na łatwe grupy i na łatwych przeciwników w dalszych fazach i nikt tu nie płacze, że wolał by Kopenhage .

( nie ja nie płacze ) .

Opublikowano

Marsylia to nie ten klub co kiedyś, tak na prawdę każdy z tych trzech zespołów powinien przejść, bo przykładowo Napoli z 12pkt odpadło a Zenit z 6 przeszedł dalej.

Co Ty mi tutaj wypisujesz? Napisałem coś o Realu? Twój wieczny syndrom gimbo-katalończyka się uruchomił? Wow. Co mnie interesuje mecz z Elche? Co mnie interesuje symulka Ronaldo? Powiedz mi jeszcze, że Messi nigdy nie symuluje. Real trafia na łatwe grupy? Toś dowalił.. przez ostatnie trzy lata Barca trafiała w grupie -

2011/12 - Milan, Pilzno, Borysów.

2012/13 - Benfica, Celtic, Spartak

2013/2014 - Ajax, Milan, Celtic

Real:

2011/12 - Olympique Lyon, Ajax, Zagrzeb

2012/13 - Borussia Dortmund, Manchester City, Ajax

2013/14 - Galatasaray, Juventus, Kopenhaga

Tak, Real trafia zdecydowanie na słabszych przeciwników w grupie! Poza tym w zeszłym sezonie od razu po fazie grupowej był mecz z United, bardzo łatwy rywal według Ciebie, co?

Twoje pojęcie o piłce nożnej mnie przeraża, na prawdę. Weź sobie melisę na uspokojenie, bo ja tutaj pisze o Napoli a Ty mi wyjeżdżasz z Reale, w tym momencie wyśmiałby Ciebie każdy kibic FCB.

Choćby w tym sezonie ani razu sędzia nie pomylił się na korzyść Barcelony, zawsze to ten Real oszukuje, co nie? xD Co z tego, że dzięki aktorstwie i błędom sędziów FCB przeszła dalej z Chelsea, z Realem w LM (o ile pamiętasz te mecze) Ty i tak będziesz swoje, lulz.

Opublikowano

Marsylia to nie ten klub co kiedyś, tak na prawdę każdy z tych trzech zespołów powinien przejść, bo przykładowo Napoli z 12pkt odpadło a Zenit z 6 przeszedł dalej.

Co Ty mi tutaj wypisujesz? Napisałem coś o Realu? Twój wieczny syndrom gimbo-katalończyka się uruchomił? Wow. Co mnie interesuje mecz z Elche? Co mnie interesuje symulka Ronaldo? Powiedz mi jeszcze, że Messi nigdy nie symuluje. Real trafia na łatwe grupy? Toś dowalił.. przez ostatnie trzy lata Barca trafiała w grupie -

2011/12 - Milan, Pilzno, Borysów.

2012/13 - Benfica, Celtic, Spartak

2013/2014 - Ajax, Milan, Celtic

Real:

2011/12 - Olympique Lyon, Ajax, Zagrzeb

2012/13 - Borussia Dortmund, Manchester City, Ajax

2013/14 - Galatasaray, Juventus, Kopenhaga

Tak, Real trafia zdecydowanie na słabszych przeciwników w grupie! Poza tym w zeszłym sezonie od razu po fazie grupowej był mecz z United, bardzo łatwy rywal według Ciebie, co?

Twoje pojęcie o piłce nożnej mnie przeraża, na prawdę. Weź sobie melisę na uspokojenie, bo ja tutaj pisze o Napoli a Ty mi wyjeżdżasz z Reale, w tym momencie wyśmiałby Ciebie każdy kibic FCB.

Choćby w tym sezonie ani razu sędzia nie pomylił się na korzyść Barcelony, zawsze to ten Real oszukuje, co nie? xD Co z tego, że dzięki aktorstwie i błędom sędziów FCB przeszła dalej z Chelsea, z Realem w LM (o ile pamiętasz te mecze) Ty i tak będziesz swoje, lulz.

PS. 12/13 to Borussia wygrała grupę . Pisałeś na Borussie, że trafia na łatwych, Real nie trafia! OK.

Czy ja napisałem, że tylko Real oszukuje ? Bo ja tego nie widzę, przepraszam .

Ja nie pisze, że Barcelona jest święta, Boże . To ty tak wymyślasz .

1522287_409086679221288_940970236_n.jpg

HAHAHAHAHAHAHAHHA IKSDE, KURWA BĘC :D .

@Cersiu, żeby ci się coś nie pomyliło to śmieje się z Hala Dziecka wyżej :D

Opublikowano

Pisałem, że trafia dalej na łatwych - chyba mi nie powiesz, że Szachtar Donieck i Malaga dla Borussi są trudnymi rywalami? Co to jest za zdjęcie? Kogo to interesuje po raz kolejny? Piszesz sam do siebie? Lolz. "Sezonowcy" są wszędzie - Barcelony czy też Realu wypisujące takie bzdury, nawet ot nie jest śmieszne a wręcz żałosne i głupie. Powiedz mi jedynie - po co dodajesz takie zdjęcia?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...