Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hip-Hop/Rap , przesłanie do ludzi ?

Wilku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Coś w tym jest ale nie powiem że to "naćpana chołota" ponieważ oni mają powód swojego zachowania, może to tylko pozory ?

Posłuchajcie. Dla tej piosenki mam szacunek nie przeklinają, to jest naprawdę piękne. Piosenka mówi o Polsce przez co przechodziła.

Zapraszam do odsłuchania.

Na głos. Polecam odrobić lekcje z wujka KRSa, Public Enemy, Nasa, Rakima itd.

"Ludzie, ludziki i podludzie. Przeczytałem wypowiedź Donatana odnośnie beefów i dissów. Mógłbym to podsumować prostym - HIP-HOP WZIĄŁ SIĘ Z RYWALIZACJI, HIP-HOP TO W GŁÓWNEJ MIERZE RYWALIZACJA ale to pewnie wiecie,

B-Boye RYWALIZUJĄ

Dj`e - RYWALIZUJĄ

Raperzy - RYWALIZUJĄ

Writerzy TEŻ KURWA MAĆ RYWALIZUJĄ

Po co to całe smutne pierdolenie że rap ma łączyć a nie dzielić. Jednych raperów się propsuje a innych wyśmiewa i udowadnia, że JA ZROBIĘ TO LEPIEJ, co w tym złego? Niedługo jakiś mesjasz wbije się na wbw i zbojkotuje bitwę szerząc miłość w barwach rasta, beka ful. Ludzie są dziwni, większość 'słuchaczy rapu' całkowicie nie kuma o co kaman, pierdoląc że MAKE LOVE NOT WAR (i oczywiście wiekszosc jak ZBUKU [kto kurwa?] ktośtam jeszcze korzysta na tej akcji, wygłaszając swoją mowę na ten temat i próbując zwrócić na siebie uwagę wmawiając ludziom że dissowanie itd jest takie złe) a jak przychodzi do beefu to odwiedzają kibel 4x częściej i nie po to by oddać mocz. Tak samo wielka beka jak czytam gdzieś, że "MÓGŁ MU TO POWIEDZIEĆ W OCZY, TAKI KOZAK NA FEJSBUKU PF PF PF" myślę że żaden z nich nie ma na tyle pojemnej czaszki skoro nie kuma że

a) wypadałoby mieć numer do takiego Pezeta czy Solara czy Peji czy Tedzika, czy kogokolwiek

B) miałbym jechać na koncert któregoś ww, poczekać aż zagra, LICZYĆ że mnie wpuszczą do nich osobiście i będę miał okazje mu powiedzieć "jesteś chujowy" co zapewne totalnie po nim spłynie i byćmoże w towarzystwie innych osób będzie mógł przekręcić fakty VEL "zajebalem mu w mordę" / "nigdy nic mi nie powiedział".

O wiele bardziej dziecinne jest to że 30-latki typu Peja / Tede zapierdalają dalej w fullcapach i kolorowych ciuszkach niz fakt że ktoś na portalu (który defacto jest portalem do WYGŁASZANIA OPINII, ZDJĘĆ, CZEGOKOLWIEK) napisze iż nie jara się albo wyśmieje jakiegoś innego rapera. Wierzę że wprowadzą internet od lat 18, albo chociaż jakieś testy iq i oszczędzą nam tego pierdolenia."

Wiecie co to jest kurwa w ogóle przekaz? Nie każdy kawałek ma treść i nie każdy musi, niema w tym czegoś złego ale jak słyszę jakiś bełkot gdzie typ leci obok beatu i słyszę "ale jest treść" to mnie chuj strzela, bo nie o to tu chodzi i nigdy o to nie chodziło.

Jest taki film Sztuka Rapu, na samym końcu Ice-T mówi:

"Dla każdego MC rap oznacza co innego, nie ważne czy to coś prostego co porywa tłumy, czy coś co ma głębie i wzrusza cały świat.

Wiem jedno hip-hop wymaga skilla, skilla dobrego dj'a, umiejętności dobrego breackdancera, stylu dobrego grafficiarza albo techniki zdolnego MC.

Dla mnie rap był jedną z dwóch rzeczy: albo rapowałem po to żeby przekazać wiedzę, oddać szacunek ulicy, albo naprawdę walczyłem, mikrofon był moją bronią, amunicją moja inteligencja, a kaliber to był mój rytm i flow, to nie gra, to sztuka rapu."

Rap jest dla młodzieży oporą w tych okrutnych biednych czasach :) wyciszają się, relaksują przy nim ^^ choć ja nie przepadam za tym gatunkiem :P

Okrutne czasy? Mam bekę z tego posta jak widzę dzieci z podstawówki z telefonami większymi niż własna głowa icon_bag.gificon_bag.gif

hahahahahahahahahahahahahaahhaahahahhahahahahahahaahhahahahaha

537353_179407215594463_1911590765_n.jpg

icon_bowdown.gificon_bowdown.gificon_bowdown.gif

Te zbuki, browary, baku, kurwa nie wiem kto jeszcze są do odjebania, kto w 2013 jedzie na czasownikach, wiadomo!

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Jak już ktoś odkopał...

Moim zdaniem hip-hop/rap jest/są nie potrzebne. Demoralizują tylko młodzież(typowe "JP", wiecie co by było bez policji? :) Istna anarchia, chaos jakich mało ). 

Pomaga zrozumieć rzeczywistość? Gówno prawda. Jeżeli ktoś nie potrafi przejrzeć na oczy, to niech dalej żyje w swoim świecie. 

Wszystko co tutaj pisaliście jest gówno warte. Rap i hip-hop ~ przesłanie żeby zniszczyć ludzi. Moim zdaniem robią tylko pranie mózgu.

Prawda o polityce? Prawda o miłości? Nic, a nic.. Co oni mogą tam wiedzieć? Byli w sejmie? Nie.

Tak jak już ktoś powiedział w tym temacie, ja trochę to zmienię. Naćpana hołota, idioci którzy lecą na kasę wkręcając ludziom że na nią nie lecą. Przekazy gówno warte.

Jeżeli już mówimy o relaksie przy tych gatunkach. Co drugie słowo "kurwa" "japierdole", czy to naprawdę jest relaks? Wtedy takie dziecko idzie i mówi do tak swoich rodziców.

Osobiście znam takie osoby.

Pozdrawiam, moderatora który będzie chciał mi za to dać warna. : ) Bać się prawdy, to jak bać się samego siebie.  

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Jak już ktoś odkopał...

Moim zdaniem hip-hop/rap jest/są nie potrzebne. Demoralizują tylko młodzież(typowe "JP", wiecie co by było bez policji? :) Istna anarchia, chaos jakich mało ). 

Pomaga zrozumieć rzeczywistość? Gówno prawda. Jeżeli ktoś nie potrafi przejrzeć na oczy, to niech dalej żyje w swoim świecie. 

Wszystko co tutaj pisaliście jest gówno warte. Rap i hip-hop ~ przesłanie żeby zniszczyć ludzi. Moim zdaniem robią tylko pranie mózgu.

Prawda o polityce? Prawda o miłości? Nic, a nic.. Co oni mogą tam wiedzieć? Byli w sejmie? Nie.

Tak jak już ktoś powiedział w tym temacie, ja trochę to zmienię. Naćpana hołota, idioci którzy lecą na kasę wkręcając ludziom że na nią nie lecą. Przekazy gówno warte.

Jeżeli już mówimy o relaksie przy tych gatunkach. Co drugie słowo "kurwa" "japierdole", czy to naprawdę jest relaks? Wtedy takie dziecko idzie i mówi do tak swoich rodziców.

Osobiście znam takie osoby.

Pozdrawiam, moderatora który będzie chciał mi za to dać warna. : ) Bać się prawdy, to jak bać się samego siebie.  

icon_lol.gificon_lol.gificon_lol.gif

jeśli to nie prowo to nieźle jesteś ograniczony

Opublikowano

Nigdy rapu nie sluchalem, nigdy mnie zbytnio nie iteresowal, a jak trafilem na jakis utwor tego rodzaju to co 2 slowo to byl wulgaryzm, ale znajda sie rowniesz perelki. Na tym miejscu polecam wszystkim SumaStyli np. utwror skazani na samotność. To jest jedyny zespol tego typu muzyki jaki slucham, lecz swego gatunku muzycznego nigdy nie porzuce :>

Opublikowano

A moze poprostu nasze problemy nas do tego ciągną?

jakie problemy? dostałeś lagę z pszyry? a może masz dylemat typu "najebać się czy zjeść obiad na chcie"? rzeczywiście problemy XIX wieku,

Nigdy rapu nie sluchalem, nigdy mnie zbytnio nie iteresowal, a jak trafilem na jakis utwor tego rodzaju to co 2 slowo to byl wulgaryzm, ale znajda sie rowniesz perelki. Na tym miejscu polecam wszystkim SumaStyli np. utwror skazani na samotność. To jest jedyny zespol tego typu muzyki jaki slucham, lecz swego gatunku muzycznego nigdy nie porzuce :>

perełki? aha...

Uczeń
Opublikowano

jakie problemy? dostałeś lagę z pszyry? a może masz dylemat typu "najebać się czy zjeść obiad na chcie"? rzeczywiście problemy XIX wieku,

perełki? aha...

a chuj cie to obchodzi jakie on ma problemy? Pustak.

Moim skromnym zdaniem jakieś podłamanie też skłania do słuchania rapu (ogl muzyki)

Paktofoniczny_eune_64_2_logo.png

Opublikowano

Metalu i innych takich ludzie słuchają, bo podobają im się gitary i reszta tego jakże skillowego sprzętu użyta w instrumentalach. Rapu ludzie słuchają, bo podobają im się jakże skillowe teksty. Nawet głupie kawałki o jebaniu policji wymagają minimalnej wiedzy o muzyce, przynajmniej dobrego zasobu słów i rymów. 

Jak ktoś zamierza napisać, że to nie problem poskładać 2x16 + refren, to niech sam zrobi to na mistrzowskim poziomie, niech to ma sens, bo napisać rymy typu: biegać-jebać, spać-prać to się dzieci w klasach 1-3 uczą. 

Zrobienie beatu to jest druga sprawa, polecam spróbować sił CHOCIAŻBY i w zajebiście prostym FL Studio i zrobić coś, co urwie głowy. Bez umiejętności gry na instrumencie(/instrumentach) ułożycie conajwyżej drum line, bez dobrego słuchu muzycznego prawdopodobnie nic nie zsamplujecie. 

Mając tekst i beat trzeba to też wykonać, spróbujcie nie wypaść z rytmu. Pomijając już dobrą technikę i flow..

Śmiem twierdzić, że rap sam w sobie wymaga na pewno więcej umiejętności niż pop, a przynajmniej tyle samo, co metal gdzie najtrudniejsza część to zagranie na gitarze. 

Kolejna rzecz, w cale nie prawda, że rap to kurwy, chuje i pierdolenie co drugie słowo. Są ofc i takie kawałki, ale jak ci to przeszkadza, po co słuchasz? Zostaw to tym, którym się to podoba, albo wróć do słuchania popu, który nie utrzymałby się z ordynarnym słownictwem(#radio).

Jak znacie osoby, które rodzicom wrzucają od kurew, to świadczy o was i o środowisku, w którym się znajdujecie. Nie może być nic bardziej prostackiego(=polskiego, więc coś dla was, patrioci) niż mówienie, że rap to shit na podstawie tego, że żyjecie w slumsach i biedzie oraz tego, że jakiś gówniarz źle się do rodziców odzywa. 

Jak "sąd rodzinny" nie robi z was prawników, "szpital" lekarzy, a "w11" policjantów, to dlaczego rap(&muzyka) ma robić z ludzi kryminalistów? Proszę was, nie bądźcie prawdziwymi polakami i wykażcie się rozumem. 

Opublikowano

a chuj cie to obchodzi jakie on ma problemy? Pustak.

Moim skromnym zdaniem jakieś podłamanie też skłania do słuchania rapu (ogl muzyki)

chyba nie skumałeś... i jaki pustak? żelbeton? łoteva...

śmieszy mnie to, jak ktoś mówi, że "słucham rapu bo mam problemy i mi to pomaga", w dzisiejszych czasach problemem nazywany jest brak internetu, albo to że mi fb nie działa, czy tam cs: go, więc o czym ty chcesz gadać, a większość problemów dzieje się we własnej głowie, są po prostu wyimaginowane #trudnesłowa

sam chodziłem do gimnazjum, chodziłem do lo i nie dość że mam świadomość, że choć jestem dorosły to nie mam pojęcia o tym wszystkim, bo taka jest prawda, to mam ochotę użyć sztachety na tych wszystkich chodzących i mówiących że tyle przeżyli w życiu (bo ktoś kto przeżył na prawdę wiele, się nie chwali), a w świecie jest tak że jesteś frajerem który mówi że rap pomaga w problemach, albo nie gadasz takich głupot i sam sobie radzisz, a rap ma poprawić humor bo to jest muzyka i takie ma założenia - to jest różnica

Opublikowano

mnie do rapu ciągnie to, że oni nie chcą być na playlistach na vivie... nie pierd*** sie w tancu :P piosenki często niosą przekaz, ostrzeżenie, opowiada historię.. lubie tez psycho rap, może powiecie że ryje banie ale właśnie to jest piękne :)

Opublikowano

mnie do rapu ciągnie to, że oni nie chcą być na playlistach na vivie... nie pierd*** sie w tancu :P piosenki często niosą przekaz, ostrzeżenie, opowiada historię.. lubie tez psycho rap, może powiecie że ryje banie ale właśnie to jest piękne :)

jesteś jednym z tych słuchaczy którzy powinni być bici za słuchanie rapu

Opublikowano

jesteś jednym z tych słuchaczy którzy powinni być bici za słuchanie rapu

ziomek a czy wszystkie piosenki niosą przesłanie? np. stara piosenka ,,bezele" jakie ona ma przesłanie? hmm nie udawaj znawcy bo mało wiesz o życiu no sorry ale taka prawda:) a jeśli chodzi ci o to że ryje banie to miałem na myśli że często ludzie mają problemy np. ja i są one różne a taki właśnie gatunek mnie uspokaja. mysle sobie są ludzie którzy mają gorzej, są bardziej psychiczni niż ja i czuje się lepiej... Ale do tego gatunku trzeba dorosnąć... :)

Opublikowano

Od kiedy rap ma jakieś przesłanie? Przecież smutne kawałki są ciskane, ze nie są bengerami a reszta nazywana truskulami. :v

Opublikowano

ziomek a czy wszystkie piosenki niosą przesłanie? np. stara piosenka ,,bezele" jakie ona ma przesłanie? hmm nie udawaj znawcy bo mało wiesz o życiu no sorry ale taka prawda:) a jeśli chodzi ci o to że ryje banie to miałem na myśli że często ludzie mają problemy np. ja i są one różne a taki właśnie gatunek mnie uspokaja. mysle sobie są ludzie którzy mają gorzej, są bardziej psychiczni niż ja i czuje się lepiej... Ale do tego gatunku trzeba dorosnąć... :)

#gówno_we_łbach_alert

idź walić konia pod pana z katowic bo ma przesłanie, a ty nie masz oleju we łbie i tyle, ale tam chuj, jedno zasadnicze pytanie:

słuchasz TYLKO polskiego rapu?

Opublikowano

UP najwięcej słucham polskiego i z tematu wywniosokowałem ze o niego chodzi, jeśli chodzi o zagraniczne to eminem, 50 cent snoop dog :) wiem, teraz bedzie hejt ale bez takich tekstow... konia to ty możesz walić kolegą na wf-ie w szatni.... pewnie to lubisz, hmm? albo nie chce wiedziec, twoje prywatna sprawa.. niemyśl sobie że możesz sobie tak pisać do każdego... pewnie masz bardzo bogate zycie towarzyskie :) jak tą ręke nazywasz? Renia?? pewnie bardzo cię jara ta stara, wsumie jest z tobą od początku to takie słodkie pewnie z nią rozmawaisz? hahhahha dziecko prosze cie..

Opublikowano

UP najwięcej słucham polskiego i z tematu wywniosokowałem ze o niego chodzi, jeśli chodzi o zagraniczne to eminem, 50 cent snoop dog :) wiem, teraz bedzie hejt ale bez takich tekstow... konia to ty możesz walić kolegą na wf-ie w szatni.... pewnie to lubisz, hmm? albo nie chce wiedziec, twoje prywatna sprawa.. niemyśl sobie że możesz sobie tak pisać do każdego... pewnie masz bardzo bogate zycie towarzyskie :) jak tą ręke nazywasz? Renia?? pewnie bardzo cię jara ta stara, wsumie jest z tobą od początku to takie słodkie pewnie z nią rozmawaisz? hahhahha dziecko prosze cie..

Jaki ty jesteś najgorszy haha

Kiedyś ktoś na tym forumku pisał, że przesłanie jest dla wacków bez skilla żeby to ukryć. Podbijam.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

no bo Eminem, Snoop Dogg czy 50 Cent nie mieli takich kawałków imprezowych jak Bezele TDFa... ignorancie jebany

na życzenie:

http://www.youtube.com/watch?v=GtUVQei3nX4

http://www.youtube.com/watch?v=DI3yXg-sX5c

http://www.youtube.com/watch?v=SRcnnId15BA

http://www.youtube.com/watch?v=UDApZhXTpH8

http://www.youtube.com/watch?v=YVkUvmDQ3HY

http://www.youtube.com/watch?v=eJO5HU_7_1w

i co kurwa? gimbie, wyszedłeś w tej chwili na idiotę

ps jak ci nie wstyd walić konia za ścianą pod przekaz słonia gdy za ścianą matka kima?

Opublikowano

no bo Eminem, Snoop Dogg czy 50 Cent nie mieli takich kawałków imprezowych jak Bezele TDFa... ignorancie jebany

na życzenie:

http://www.youtube.com/watch?v=GtUVQei3nX4

http://www.youtube.com/watch?v=DI3yXg-sX5c

http://www.youtube.com/watch?v=SRcnnId15BA

http://www.youtube.com/watch?v=UDApZhXTpH8

http://www.youtube.com/watch?v=YVkUvmDQ3HY

http://www.youtube.com/watch?v=eJO5HU_7_1w

i co kurwa? gimbie, wyszedłeś w tej chwili na idiotę

ps jak ci nie wstyd walić konia za ścianą pod przekaz słonia gdy za ścianą matka kima?

jesteś tępy... heh o waleniu konia napewno nie pisze powazna i dorosła osoba więc ile masz? 11lat? dość tak że jeszcze nie ciśnieś tekstami ,,twoja stara" a gimb to moze ty jestes :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...