Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

★TechPack★[SerwerNaModach][Dedyk][24/7][WlasnyLauncher][MilaAdministracja][1.6.4]★Zapraszamy★

TechPack

Jak oceniasz serwer?  

60 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wyraz swoja opini? o serwerze. Czy serwer Ci sie podoba?

• Tak, super, naprawdo warto gra?.
    • Tak ale przyda?by si? pewne zmiany(podaj swoje pomys?y w teamcie)
    • Nie.Lubie inny tryb rozgrywki.
    • Nie, po prostu nie. [Podaj powód swojej opinii w temacie]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak widac masz ograniczony mózg bo ludzie czytający to którzy mają chodz troche oleju w głowie zdawali sobie sprawe z tego, że był to żart.

Ty drogi kolego odszedłeś z wielkim fochem bo Twoje racje dla mnie jako właściciela były nie do przyjęcia.

Z tego co pamętam walczyłeś o większą liczbe modów. Co gorsza modów które są dla serwera zabójcze, zbugowane, niedopracowane, obciążające.

Ja jako właściciel mam w paczce to co uważam za stosowane, to co nie powoduje, że serwer pada co chwile.

Dlatego działanie serwera ma uptime 98% i przerwy w działaniu zdarzaja sie raz na tydzień, raz na dwa.

Moje doświadczenie w prowadzeniu serwera nie pozwalało mi dodać tego co Ty drogi graczu byś chciał.

Twoje tlumaczenie, że crashe serwera graczom nie będą przeszkadzać jest o kant d.. obić i chyba się urwałeś z zeszło rocznej choinki.

Mój serwer, moje zasady.

Mój serwer, moja pczka.

Jak coś nie pasuje prosze zmienić serwer i robic syf gdzie indziej gdzie komuś to przeszkadzać nie będzie.

• Twoje postulaty powodowałyby:
  • crashe
  • konieczność usuwania chunków
  • znikanie itemów
  • oraz co gorsza zniszczenie całej mapy.
  • dodatkow na serwer nie weszly by osoby z ilościa ramu od 2GB w dół.
  • To samo tyczylo by sie osób posiadajacych stary typ karty graficznej ATI, nie każdy z małolatów który gra potrafi zaktualizować sterowniki, nie każdy potrafi je znależc w google.

Jak sie na czyms nie znasz to się nie wypowiadaj. Nie masz w tym doświadczenia jak pierd... jak byś studia skończył dotyczące minecrafta.

Wielu mądrych już było w robieniu serwera na modach, oba przypadki które znam spasowały po upływie 2 mc.

Ja jakoś ciągne już rok czasu i nie mam zamiaru zaprzestać. Gdybym zrobił tak jak chciałeś to serwera by już nie było, to też ciężko zrozumieć?

Nie widzę problemu by Polscy gracze poszli grać np. na ruski serwer gdzie modów jest 8 i nikt nie placze o więcej, maja szacunek, że ktoś im daje cos za darmo. Wy Polaczki chcecie, więcej, więcej, więcej....

Aż sobie tu żartem zarzucę.

Amerykanin, Francuz i Polak złapali złotą rybkę. Każdy dostał po jednym życzeniu. Amerykanin mówi:
- Mój sąsiad ma nowy samochód. Chciałbym mieć większy, lepszy i szybszy niż on.
Francuz:
- Mój sąsiad ma nową, piękną żonę. Chciałbym mieć jeszcze ładniejszą niż on.
Polak:
- Mój sąsiad ma nowy dom. Chciałbym, żeby mu spłonął.
Tak wygląda wasze podejscie do tego co dostajecie. Dlatego serwery padają! My właściciele serwerów mówi stanowczo nie wszystkim graczom którzy nie potrafią szanować tego co dajemy od siebie!
Lista:
możliwosc grania bez wpłat na serwer
możliwosc grania bez premium
czas który w to wkładamy nie oczekując niczego.
Jak się do Was mówi i pisze spokojnie to do tępych łbów nie dochodzi! Jak mówie nie to znaczy NIE!
I Ty albo grasz na moich zasadach albo puszczasz focha i robisz wypad w wielkim stylu, patrz wyżej.

Będe Ws wyzywał bo bezstresowe wychowanie rodziców powoduje zanik mózgu!

Zacytuj reszte wypowiedzi z tego tematu. Badz kozak! Ha! Sam to zrobie :)

I nikomu do głowy nie przyszło, albo też nie chce tego mówić głośno, że jak(aś/ieś) mendy usiłują specjalnie położyć serwer, żeby "motłoch" poszedł na seryjnie produkowane "bida" serwy. Skoro da się to zrobić z byle serwem na "butku" to tym bardziej z serwem technicznym. Wiem o czym piszę bo mój serw też tak "kładziono" aż opustoszał, bo nikt nie ma ochoty grać na ciągłych cofkach.
Lord gdzieś zaproponował zrobienie tuta. Fajny pomysł ale za diabła nie mam pojęcia jak zrobić taką "ścieżkę zdrowia" używając jako podstawy takiej ilości funkcjonalnych odmiennymi blokami i zasadami modów. A nawet jeśli już to uważasz Lord że "pustaki" cokolwiek z tego zapamiętają? Więcej - pisząc "nie wolno tak łączyć bloków" masz gwarancję, że gimb o inteligencji ameby właśnie to zrobi, bo przecież jest taki "elo", że nie obowiązują go zasady ograniczeń i zdrowego rozsądku. Nic obecnie tak nie bawi młodzieży jak to, że ktoś toczy pianę z nerwów. Wynik bezstresowego wychowania w którym mamusia powtarza szczylowi, że jest taki super, a w szkole go równają z posadzką. Musi później gdzieś bezpiecznie odreagować te wklepy.
Poważnym minusem jest jeśli admin/mod/dobrze poinformowana osoba informuje pozostałych dlaczego serwer padł. Po trzech takich tekstach nawet kompletny ignorant staje się specem od rozkładania serwera. I tu zestawienie kilku faktów - pewne osoby wodzące rej wśród swoich minionów dostało bana. Szefów nie ma a minony zostały i pragną "REVENGE". Miniony uzyskują straszliwą "broń ostatecznej zagłady" w postaci zgrabnych tekstów wypowiadanych na chat/forum czego mają nie robić. Na zasadzie "po mnie choćby piekło" ryją u podstawy aż wieża serwa się wywraca. I to wielokrotnie. Jakby tego było mało pojawiają się spadochroniarze z innego serwa z tekstami "dalej kopiujesz irydium?" skierowane mimochodem do innego gracza obecnego już na serwie. Po co pady serwa? Chyba wiadomo. Mission accomplished!
Oczywiście demonizuję (bo nie mam pojęcia czy przypadkiem sam gdzieś nie wywaliłem jakiegoś drastycznego błędu dokładającego się do ogólnej kondycji serwera) ale dziwnym dla mnie jest, że sytuacja jest do złudzenia podobna do mojej. Seria banów, kłopoty na serwie(kradzieże,cheaty,chamstwo), seryjne pady serwa, ogólny wkurw graczy i rwetes urządzany na chat/forum, ostateczna śmierć serwera.
Nie mam żalu do adminów o wl czy "nerw" bo pamiętam jak mnie krew zalewała, że ciężka praca kilku miesięcy szła do piachu przez bandę gówniarzy, którzy nie potrafią nic więcej poza destrukcją, czy kradzieżą. Wiem też, że ograniczenia "rekrutacji" czy "wpisowego" nie ochronią serwa przed debilami lub zwykłymi bydlakami, chociaż drastycznie pomogą ograniczyć ich ilość. Ograniczą też jednak mocno wpływy (bo dużo ludzi nie kupuje kota w worku) co może zaważyć na przyszłości finansowej serwera oraz ograniczą samą ilość graczy - być może wartościowych.Tak czy inaczej formularze rekrutacyjne można kopiować a posiadanie kasy z nikogo nie czyni geniusza. Nie ma złotego środka.
BabsBunny - odwoływanie się do zdrowego rozsądku i kultury u mentalnych zer mija się z celem. Cała reszta wie co ma robić, a przynajmniej stara się unikać poważnych utrudnień dla adminów/modów.
Mimo że nie grałem zbyt długo stwierdzam, że to jeden z najlepiej ogarniętych serwerów, dlatego chciałem podziękować całej ekipie za pracę jaką włożyli w postawienie i utrzymanie serwera. Życzę też by zaistniała sytuacja więcej się nie powtórzyła. Trochę mi przykro bo po wprowadzeniu opłat na serwer nie będę mógł grać dalej, ale cóż - bezrobotny ma nieco inne priorytety wydatkowe.
Pozdrawiam

W spojlerze wypowiedz jednej z osób, myśle, że napisała to pięknie :)

Nie będe nikomu tlumaczyć jak craftować . To kolejna zasada która panuje na serwerze której nie zmienie.

Od roku czasu administracja nie pomaga graczom w craftowaniu itemów, chcecie grać , nauczcie się korzystać z google. Ja na serwerze siedzieć nie będę i pomagać nie będę. Nie mam na to czasu ani checi, wystarczy, że serwer działa, aktualizuje paczkę o utrzymuje to by dzialało sprawnie.

Ciebie pozdrawiam i życzę powodzenia w wpieraniu innym swoich chorych i niczym nie popartych racji.

Jestem wesoły Tomek

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...