Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Magi: The Kingdom of Magic & Sinbad no bouken

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie czytam mangi, bo wierzę w 3 sezon ;p Jeśli za 2-3 lata jeszcze będę oglądał anime, a 3 sezon nie powstanie, to wtedy sobie poczytam mangę dla relaksu. 

Pozostaje tylko trzymać kciuki.

Ja bym czytal mange, gdybym lepiej umial angielski. Serio, fabula magi mnie tak interesuje, ze nie chce mi sie czekac na sequele w postaci anime, chetnie bym doczytal.

Tak btw. watpie, ze 3 sezon zakonczy magi. Teraz jest okolo 250-300 chapterow z tego co wiem, z tego co slyszalem to autorka mangi chce, zeby bylo ich tak 500. Wiec jeszcze kilka sezonow musialoby wyjsc, zeby historia magi w anime w koncu sie zakonczyla, wiec predzej, czy pozniej i tak siegne po mange, bo watpie, ze wszystko ladnie zostanie zekranizowane zalozmy w ciagu nastepnych 5 lat.

6108514433687761429644.png

• 5 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Sobie pozwolę na napisanie w tym temacie, bo nie czuję specjalnej potrzeby pisania nowego dla OVA.

A więc seria z Sindbadem leci już jeden miesiąc i dotychczasowe odcinki, to było po prostu OVA ze skróconymi lub specjalnymi scenami (bodajże pierwszy odcinek), jednak od 27 maja (za tydzień) historia będzie kontynuowana, tj. zobaczymy co dalej się dzieje po zdobyciu drugiego lochu. Polecam oglądać tutaj:

http://magi.wbijam.pl

Bardzo dobre tłumaczenie, bardzo szybko tłumaczone i fajni tłumacze - warto wspierać :P 
Ogólnie seria TV jest przyjemna i jak ktoś lubi te uniwersum, to najbardziej zachęcam do obejrzenia. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

A fabularnie ma coś soba ciekawego do zaprezentowania? Czy to po prostu seria z uniwersum magi, z fajną akcją i znanymi nam postaciami w młodszej wersji?

Opublikowano

A fabularnie ma coś soba ciekawego do zaprezentowania? Czy to po prostu seria z uniwersum magi, z fajną akcją i znanymi nam postaciami w młodszej wersji?

Nie wiem jak daleko zajdzie seria i nie czytam mangi, więc ciężko powiedzieć, mimo to do dnia dzisiejszego pokazana została przeszłość Jafara (jedna z moich ulubionych postaci) i dwóch (?) generałów Sindbada. Sam Sindbad jest bardzo fajną postacią i ciekawi mnie jak zdobył potęgę, tym bardziej, że przeczytałem o nim pewien spoiler. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

OVA to troszkę taka odskocznia od głównym bohaterów, które w większości były w sumie ciapami, lecz przyjemnie się oglądało. Sinban jako tako nie był zły, ale nie przypada mi to. Ogólnie w głównej wersji działo się nie tak wiele, bo stali w jednym miejscu.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...