Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Magi: The Kingdom of Magic & Sinbad no bouken

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Po najnowszym epie dalej nie wiem, za która stroną konfliktu być. Królestwo magów wydaję się ciekawe, ale z tym zabijaniem "goi" przesadzają. W każdym razie Cesarstwo Leam jak i Magnostadt na pewno lepsi nić Kou :D.
Aladyn jak zwykłe genialny ;f.

Transformers & Power Rangers aka bomba atomowa :ninja: 

; )

Opublikowano

No cóż przesunięcie odcinka nic nie pomogło (jak miało by pomóc ?). Odcinek jest już w internetach, można pobrać z angielskimi napisami tutaj: nyaa.se .

Opublikowano

Odcinek już dostępny. Mamy rozstrzygnięcie wojny. Aladyn jak zwykle epicki. Chociaż przyznam, że momentami wiało nudą :P

; )

Opublikowano

@up mnie bys dal w spoilera...

mnie zastanawia jak ten fanalis sie zachowal na koncu

Żaden spoiler. ;)

Możemy się spodziewać walki z początku następnego odcinka

; )

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Temat trochę umilkł a z odcinka na odcinek dzieje się coraz więcej. Najnowszy ep 10/10 czekam z niecierpliwością na następny.

Lektor to pała bez honoru zmieniam zdaniem o nim. :ninja:

; )

Opublikowano

Fajny odcinek, jak zwykle ZA KRÓTKI, epicka forma Alibaby po użyciu Amona, nawet imponująca moc tego gościa w czerwonych włosach z cesarstwa Kou.

Szkoda, że wkrótce koniec...

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Fajny odcinek, jak zwykle ZA KRÓTKI, epicka forma Alibaby po użyciu Amona, nawet imponująca moc tego gościa w czerwonych włosach z cesarstwa Kou.

Szkoda, że wkrótce koniec...

I znowu każą czekać na 3 Serie :(

Opublikowano

Było większe zainteresowanie w Polsce, czyli ogólnie też powinno być, dlatego przypuszczam, że w lato/zimę będzie (zależy jak z chapterami).

QtiV6xY.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

24 odcinek... To najlepszy odcinek serii!

Epickie wejście Morigiany i Sindbada, dużo użytkowników metalowych naczyń się zebrało, co mnie bardzo cieszy.

Widowiskowo, seria raczej 10/10.

Przypomina, że za tydzień ostatni odcinek serii!

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie mam słów, aby ocenić zakończenie.

Najlepsze zakończenie ze wszystkich anime, które oglądałem. Niesamowita walka, niesamowita atmosfera.

Mimo, że nie lubię szczęśliwych zakończeń

(Titus jako Magi),

to tutaj bardzo się cieszyłem.

No i zapowiedzenie następnej serii to chyba jeden z najlepszych momentów w tym odcinku.

yXltg6w.png

PYzq8cc.png

o55U4Wy.png

Kto się wstrzymywał z tym anime - polecam, według mnie najlepszy shounen (nawet przebił Fairy Tail na mojej liście, to jest coś!).

Trzeba tylko wytrzymać średnią pierwszą serię.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie mam słów, aby ocenić zakończenie.

Najlepsze zakończenie ze wszystkich anime, które oglądałem. Niesamowita walka, niesamowita atmosfera.

Mimo, że nie lubię szczęśliwych zakończeń

(Titus jako Magi),

to tutaj bardzo się cieszyłem.

No i zapowiedzenie następnej serii to chyba jeden z najlepszych momentów w tym odcinku.

yXltg6w.png

PYzq8cc.png

o55U4Wy.png

Kto się wstrzymywał z tym anime - polecam, według mnie najlepszy shounen (nawet przebił Fairy Tail na mojej liście, to jest coś!).

Trzeba tylko wytrzymać średnią pierwszą serię.

Powiem tak @pan up dobrze piszę. Polecam fanom shounenu można porównać MAGI do Bleacha pod względem tego ,że też były specjalne transformacjeza(Bleach -Bankai a w MAGI za pomocą rzeczy zdobytych w dungeonach)

W animę jest mnóstwo śmiesznych momentów np Alladyn i zamiłowanie do Dużych Cycków -bezcenne :) ,są momenty w ,których naprawdę idzie uronić łzy np. Odejście Kasima ;(. Między innymi za wszystkie walki/komedie/łzy i zachwyt anime ocena jest równomierna co do Anime :).

Serię Oceniam 10/10

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

1 seria byla ok. 7.5/10. W drugiej natomiast wiecej się działo, akcja się rozwinęła. Dlatego oceniam na 8.5/10. Bardzo fajne anime, ale troche takie shounenowe. Duzo watkow nie zostalo wyjasnionych, dlatego nie moge dac 9. 3 sezon musialby być zajebistszy od 2, zeby mial 9/10. Obawiam sie, ze trzeci sezon będzie jednak gorszy od drugiego. Nie bedzie juz zadnych tajemnic, tylko bezposrednia walka dobrej i zlej strony. 

XrgAYyk.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Po 2 sezonie leciała seria OVA, która opisywała przygody Sindbada - pokazany jest początek jego podróży i zdobycie drugiego lochu. Na tym się skończyło, jednak została zapowiedziana seria telewizyjna, której odcinki będą emitowane co tydzień i pokaże pełniejszą historię. Przewidywana premiera to kwiecień przyszłego roku.

Informacje zdobyłem stąd:

http://www.magi.wbijam.pl

Jeśli ktoś nie widział serii, to zapraszam:

http://www.magi.wbijam.pl/przygody_sindbada.html

Ciekawa i w miarę fajna, jednak oglądałem od pierwszego odcinka i ten czas oczekiwania na następne mnie zabijał, dlatego ciężko jest zrobić szerszą ocenę xD

3 sezon animu prawdopodobnie po tej serii telewizyjnej, obstawiam sezon jesienny następnego roku, raczej powinni mieć wystarczająco materiału.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Po 2 sezonie leciała seria OVA, która opisywała przygody Sindbada - pokazany jest początek jego podróży i zdobycie drugiego lochu. Na tym się skończyło, jednak została zapowiedziana seria telewizyjna, której odcinki będą emitowane co tydzień i pokaże pełniejszą historię. Przewidywana premiera to kwiecień przyszłego roku.

Informacje zdobyłem stąd:

http://www.magi.wbijam.pl

Jeśli ktoś nie widział serii, to zapraszam:

http://www.magi.wbijam.pl/przygody_sindbada.html

Ciekawa i w miarę fajna, jednak oglądałem od pierwszego odcinka i ten czas oczekiwania na następne mnie zabijał, dlatego ciężko jest zrobić szerszą ocenę xD

3 sezon animu prawdopodobnie po tej serii telewizyjnej, obstawiam sezon jesienny następnego roku, raczej powinni mieć wystarczająco materiału.

Skad pewnosc, ze 3 sezon w ogole bedzie? Nic nie wiadomo, choc przyznam, ze rowniez sie niecierpliwie, nie przepadam za battle shounenami, ale magi jest po prostu z*******e, nawet sobie w wakacje walnalem rewatcha. 50 odcinkow obejrzalem w 3 dni. Swietna seria, polecam kazdemu.

Niestety znam kilka spoilerow, nie pamietam juz jakie, na pewno ten, ze

aladyn jest synem salomona

6108514433687761429644.png

Opublikowano

Skad pewnosc, ze 3 sezon w ogole bedzie? Nic nie wiadomo, choc przyznam, ze rowniez sie niecierpliwie, nie przepadam za battle shounenami, ale magi jest po prostu z*******e, nawet sobie w wakacje walnalem rewatcha. 50 odcinkow obejrzalem w 3 dni. Swietna seria, polecam kazdemu.

Z tego co wiem, to 2 sezon sprzedał się bardzo dobrze, also bezpośrednia zapowiedź kontynuacji historii w ostatnim odcinku. 

Skoro mają hajs na jakieś poboczne serie o Sindbadzie, to co dopiero na główną ;p

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Z tego co wiem, to 2 sezon sprzedał się bardzo dobrze, also bezpośrednia zapowiedź kontynuacji historii w ostatnim odcinku. 

Skoro mają hajs na jakieś poboczne serie o Sindbadzie, to co dopiero na główną ;p

Co masz na mysli mwic o bezposredniej zapowiedzi? to, ze

jest nowy magi oraz hakuryou przeszedl na ciemna strone mocy

? Dla mnie to nie jest wystarczajaca zapowiedz, zeby miec 100% przekonania, choc nie ukrywam, ze rowniez licze, ze 3 sezon sie pojawi.

Ale roznie moze byc, bleacha do teraz nie doczekal sie kontynuacji, a materialu rowniez ma sporo, fanow tez.

Opublikowano

Co masz na mysli mwic o bezpo

yXltg6w.png

PYzq8cc.png

o55U4Wy.png

To mam na myśli ;p Jakby animu miało zachęcić do mangi, to by zrobiło to już w pierwszym sezonie. 

Tzn. wiesz, to tylko spekulacje, jednak nie widzę przeszkód, aby 3 sezon powstał.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

To mam na myśli ;p Jakby animu miało zachęcić do mangi, to by zrobiło to już w pierwszym sezonie. 

Tzn. wiesz, to tylko spekulacje, jednak nie widzę przeszkód, aby 3 sezon powstał.

ja tez nie widze, ale jestem troche pesymista, zaloze sie, ze wiele anime mialo miec kontynuacje, bo sprzedalo sie dobrze, byl material zrodlowy, a nic z tego nie wyszlo.

Tak btw. - jako fan magi, czytasz mange magi?

Opublikowano

ja tez nie widze, ale jestem troche pesymista, zaloze sie, ze wiele anime mialo miec kontynuacje, bo sprzedalo sie dobrze, byl material zrodlowy, a nic z tego nie wyszlo.

Tak btw. - jako fan magi, czytasz mange magi?

Nie czytam mangi, bo wierzę w 3 sezon ;p Jeśli za 2-3 lata jeszcze będę oglądał anime, a 3 sezon nie powstanie, to wtedy sobie poczytam mangę dla relaksu. 

Pozostaje tylko trzymać kciuki.

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...