Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Magi: The Kingdom of Magic & Sinbad no bouken

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-Magi-The-Kingdom-of-Magic-Poster-magi-t

Typ widowni: Shounen

Gatunek: Akcja, Fantasy, Przygodowy

Tematyka: Magia, Przemoc
Rok produkcji: 2013
Status: Emitowane

Magi: The Kingdom of Magic to druga seria anime. Pierwsza była zatytułowana Magi: The Labirynth of Magic.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Akcja tego anime dzieje się w świecie, w którym czternaście lat temu pojawiły się wysokie wieże, zwane lochami. Osoba, która przejdzie loch, zdobywa majątek i potęgę. Jeden z głównych bohaterów - Alibaba - zarabia, pracując u jednego z kupców. Marzy on o przejściu lochów, aby zyskać bogactwo. Pewnego dnia spotyka chłopca o imieniu Alladyn, który posiada magiczny flet.

Alibaba postanawia przejść loch właśnie z nim.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Moja ocena:

Fabuła - 10/10

Humor - 7/10

Kreska - 9/10

Piersi - 10/10

Anime bardzo fajne, moja recenzja dotyczy pierwszego sezonu, bo z drugiego by za bardzo spoilerowała.

Zdaję sobie sprawę, że jest już jeden temat, jednak ten dotyczy tylko drugiego sezonu.

Trailer:

Gdzie mogę obejrzeć Magi?

http://magi.wbijam.pl

Co prawda jest więcej stron, ale ta tłumaczy najszybciej. Można tam zobaczyć pierwszą, jak i drugą serię.

Zachęcam do oglądania!

QtiV6xY.gif

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Oglądam, odcinek bodajże 12, a oglądam od marca (?) :D.

Ciekawe, nie powiem. Wiecie skąd wykombinować napisy do odcinków >15?

@edit: sezon 1

• 2 tygodnie później...
Bywalec
Opublikowano

Pierwszego sezonu nie oglądałem, lecz zacząłem od drugiego i jak dla mnie, rewelacja.

Taki zastępnik Fairy Tail, na czas przerwy ^^.

Opublikowano

Panie @Up, jeśli nie ogladaleś 1 sezonu to lepiej na to zobacz poniewaz historia s2 zahacza o s1 :P Będziesz się musiał domyślać o co chodzi w niektórych sprawach :P Jak dla mnie anime dobre, originalna historia, fajna kreska i spoko rozwoj wydarzeń. Na 100% obejrze do końca ;>

Nie bądź cham, daj + za wypociny ;)

Opublikowano

KlauS "ostatni" to masz na myśli 13 czy 14? :] Ja tam teraz czekam tylko na wojenke bo jesli utrzyma poziom mangi to bd supcio :>

Nie bądź cham, daj + za wypociny ;)

Opublikowano

Postać Aladyna podoba mi się tak, że aż ciężko to opisać, jest genialny!

KlauS "ostatni" to masz na myśli 13 czy 14? :] Ja tam teraz czekam tylko na wojenke bo jesli utrzyma poziom mangi to bd supcio :>

ostatni to ostatni hehe ;)

; )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sorry, ale na wbijam jest najszybciej. NIGDZIE nie zobaczysz odcinków, bo animesub zatrzymało się na 12 odcinku i teraz szindeny nie mają skąd wziąć napisów xDDDDDDDDDDD

Dzisiaj zobaczysz na wbijam, musisz czekać.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Sorry, ale na wbijam jest najszybciej. NIGDZIE nie zobaczysz odcinków, bo animesub zatrzymało się na 12 odcinku i teraz szindeny nie mają skąd wziąć napisów xDDDDDDDDDDD

Dzisiaj zobaczysz na wbijam, musisz czekać.

Na ANSI napisów nie ma, a wbijam w tym samym czasie ma opóźnienie. Przypadek?

Strasznie prożydowska jest ta bajka. Nie podobuje mnie się to.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Na ANSI napisów nie ma, a wbijam w tym samym czasie ma opóźnienie. Przypadek?

Strasznie prożydowska jest ta bajka. Nie podobuje mnie się to.

Tak, przypadek. Animesub jest na 12 odcinku, a wbijam co tydzień ma lekkie opóźnienia (albo wieczorem w niedzielę albo rano w poniedziałek), więc to jest normalne. Fakt, trochę później niż zawsze, jednak oni sami tłumaczą i jestem tego pewny w 100%.

Odcinek już jest od ok. godziny na wbijam.

Komentarz do odcinka:

Lubię, gdy fabuła się rozwija. Pomimo braku walk - odcinek jest na plusie.

Anime kieruję się w dobrą stronę, a teraz będę czekał na wojnę :P

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Tak, przypadek. Animesub jest na 12 odcinku, a wbijam co tydzień ma lekkie opóźnienia (albo wieczorem w niedzielę albo rano w poniedziałek), więc to jest normalne. Fakt, trochę później niż zawsze, jednak oni sami tłumaczą i jestem tego pewny w 100%.

Odcinek już jest od ok. godziny na wbijam.

Komentarz do odcinka:

Lubię, gdy fabuła się rozwija. Pomimo braku walk - odcinek jest na plusie.

Anime kieruję się w dobrą stronę, a teraz będę czekał na wojnę :P

Dokładnie. Na wojnę chyba długo nie będziemy musieli czekać ;).

Ciągle czekam, co lektor pokaże.

; )

Opublikowano

Coś mnie ominęło? Czemu tak szybko, jakiś wyciek?

W zeszłm tygodniu w telewizji poleciały dwa odcinki. CR nie puscił od razu dwóch, przez co HorribleSubs, rpiują z CR i Hatsuyuki, bazujące na tłumaczeniu CR, nie wydały 17 epa. CR wydało odcinek, więc pojawią się relki.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

W zeszłm tygodniu w telewizji poleciały dwa odcinki. CR nie puscił od razu dwóch, przez co HorribleSubs, rpiują z CR i Hatsuyuki, bazujące na tłumaczeniu CR, nie wydały 17 epa. CR wydało odcinek, więc pojawią się relki.

Uważaj, bo ludzie tutaj wiedzą co to jest CrunchyRoll, HorribleSubs i Hatsuyuki xD

Wbijam.pl, anime-shinden/MPCforum/on/odcinki i cokolwiek tego typu to ich domena.

@Top

Anime nie przypadło mi do gustu

Aladyn, Sinbad, Alibaba itd.

Nope

s2c77Oa.png

Opublikowano

Uważaj, bo ludzie tutaj wiedzą co to jest CrunchyRoll, HorribleSubs i Hatsuyuki xD

Wbijam.pl, anime-shinden/MPCforum/on/odcinki i cokolwiek tego typu to ich domena.

@Top

Anime nie przypadło mi do gustu

Aladyn, Sinbad, Alibaba itd.

Nope

Imiona są brane z Baśni z Tysiąca i Jednej Nocy, jednak nie mają takich samych charakterów jak oryginalne postacie.

Naprawdę da się przyzwyczaić do tych imion. Fabuła jest niesamowita jak i kreska i według mnie warto oglądać.

@odcinek17

WOJNA WOJNA WOJNA WOJNA!

Nieźle się szykuje. Cesarstwo Leam vs Cesarstwo Kou vs Magnostadt.

Sindria raczej nie będzie stała w miejscu i przyłączy się do kogoś. Podejrzewam, że pomoże Cesarstwu Leam lub po namowie Alladyna wesprze Magnostadt. Jeszcze na końcu Alibaba po tak długim czasie treningu zmierza gdzieś. Nie mogę się doczekać.

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...