Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lekcje programowania Obiektowego prowadzone przez Microsoft

CODER_BEST

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 163
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość kamil40013
Opublikowano

I każdy wyśle to osobno jako swoja prace, czy jako grupa ? Co do Windowsa 8 to otrzymujecie go po dostarczeniu pracy domowej i musicie być ma 3 lekcjach minimum. Czyli tak jak w poprzedniej edycji. W poprzedniej edycji łatwiej było dostać Winde 8 niż w tej. Ale tu nie chodzi oto aby mieć oprogramowanie za darmo tylko żeby się czegoś nauczyć. Oprogramowanie które dostaniecie to tylko taka zachęta aby odrobić prace domowa Mam pytanie dla osób które były na poprzednim kursie. Otrzymaliście dreamspark stantard czy premium ?

Opublikowano

Na początku była mowa tylko o Windows 8 ale w końcu wyszło na to, że dali nam dostęp do całego DreamSparka Premium więc praktycznie cały soft za darmo.

Co do prac domowych... Nie ma opcji wysyłania pracy jako grupa. Po prostu zrobimy np. razem a potem każdy u siebie pozmienia... Nazwy zmiennych jakieś wartości jeśli będzie można...

Pozmienia wszystko to co każdy mógł by napisać inaczej i się wyśle :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Gość kamil40013
Opublikowano

@UP

Świetny pomysł. Aby się udało (:

Gość kamil40013
Opublikowano

Ja też tak pewnie będę mieć gdyż te lekcje to moje pierwsze starcie z C# (:

Szkoda, że tych najnowszych lekcji nie ma na skydrive. Czasami muszę coś obejrzeć dwa razy, aby dobrze to zapamiętać i zrozumieć.

Opublikowano

Ja też tak pewnie będę mieć gdyż te lekcje to moje pierwsze starcie z C# (:

Szkoda, że tych najnowszych lekcji nie ma na skydrive. Czasami muszę coś obejrzeć dwa razy, aby dobrze to zapamiętać i zrozumieć.

Jest prezentacja:

https://skydrive.live.com/?cid=504F35240537B925&id=504F35240537B925!14558&authkey=!AJ1ABFadlAoDYUA

HB5fLf7.png

Opublikowano

@UP No prezentacja jest zawsze ale w poprzednim kursie (link w pierwszym poście na końcu)

Każda lekcja była nagrywana.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj już myślałem że spotkania nie będzie bo dopiero około 15 przyszedł link strasznie późno. Dzięki Approx za linka

https://www.livemeeting.com/cc/UserGroups/join?id=H6ZP6W&role=attend

Dzisiaj o 18:00

Opublikowano

Ogólnie to nic poza tym DreamSpark'iem i certyfikatem nie jest specjalnego. Pomijając już te problemy techniczne, to dla zupełnie zielonego programisty takie meetingi się nie sprawdzą. No chyba, że ogarnie jeszcze raz te lekcje, ale nic nie przebije dobrze zrobionego kursu niekoniecznie stworzonego przez Microsoft ;-)

P.s.

Może zrobimy jakiś wspólnie program od MPCforum ? :P

Ja bym to w taki sposób zorganizował...

Był by główny programista, który łączyłby moduły (klasy) stworzone przez użytkowników forum. Każdy użytkownik do swojej klasy musiałby sporządzić dokumentacje jakie zawiera metody, atrybuty itp.. Jak ktoś miał by jakieś problemy, moglibyśmy sobie pomagać :)

Nie mówię tu o stworzeniu od razu cheat'a, ale też o tworzeniu kalkulatora. Coś pożytecznego, stworzonego przez MPCforum :D

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Spóźniłem się trochę podajcie mi szybko link do listy obecności ! :)

Opublikowano

Już zgarnąłem wczoraj od Approxa dzięki chłopaki :)

Opublikowano

Lekcja programowanie obiektowego nie odbędzie się dzisiaj tak jak miała. Została przełożona na 9 Grudnia (18:00)

Opublikowano

Przypominam, że dzisiaj jest 4 i zarazem ostatnia lekcja z programowania obiektowego.

Link do lekcji: https://www.livemeeting.com/cc/UserGroups/join?id=D88Z65&role=attend

Klikam accpet terms and install client jeśli jeszcze go nie pobraliśmy wcześniej. A jeśli tak to klikamy tylko join meeting :)

Opublikowano

Oczywiście że możesz.

Ale jak na razie są chyba jakieś problemy bo nic się nie dzieje. U mnie kumplom też nic nie śmiga pewnie jakieś problemy techniczne.

Opublikowano

Trzeba podać wszystkie dane na liście obecności?

Nie zamierzam podawać swojego nazwiska Microsoftowi.

Btw. U mnie coś ścina jego głos ;_;

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Trzeba podać wszystkie dane na liście obecności?

Nie zamierzam podawać swojego nazwiska Microsoftowi.

Btw. U mnie coś ścina jego głos ;_;

To podaj nazwisko swojego ojca xD <troll>

Ps. M$ jak chce to i tak już zna Twoje dane :D

Co do ścinania i jakości - taki już jest Lync. Nic nie poradzisz. A to co podasz to i tak zależy głównie od Ciebie.

9obpmnjr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...