Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Romecraft

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ma być ekonomia + ustroje polityczne +miasta graczy + trochę nowego qe... 

Jak dla mnie bomba. Kiedy mniej więcej start? Za miesiąc, rok? Czy też może za tydzień? 

Nova    tnXkN4Y.png    Regna

Opublikowano

Kiedy bedzie start, bo albo wystartował albo jestem ślepy

Ma być ekonomia + ustroje polityczne +miasta graczy + trochę nowego qe... 

Jak dla mnie bomba. Kiedy mniej więcej start? Za miesiąc, rok? Czy też może za tydzień? 

Start jest planowany na tegoroczne wakacje. Prawdopodobnie na początku lipca udostępniona zostanie graczom wersja testowa serwera i etap ten będzie trwał przez około miesiąc. W tym czasie dokonamy niezbędnych poprawek i na sierpień planujemy już oficjalny start. ;)

Jeśli chodzi o koncepcję serwera Age of Grepolis to z pewnością będzie można go scharakteryzować jako serwer Role Play, jednak dokonamy wszelkich starań, aby gra nie była nużąca i opierała się jedynie na tekście. Chcemy, aby na tworzonym przez nas serwerze miejsce znaleźli nie tylko koneserzy tego typu, ale także nowi gracze oraz osoby stawiające nacisk na dynamikę rozgrywki. Myślę, że połączenie tych elementów poskutkuje powstaniem naprawdę ciekawego systemu, jednak o tym już w kolejnych postach. :)

sygnatura_1.png

Opublikowano

O ile nie wmieszacie się w tę całą "wojnę serwerów rpg" to chętnie zobaczę co wam z tego wyjdzie, klimaty mitologii mogą się okazać całkiem fajnymi. 

Opublikowano

Mhm.. muszę wymyślić w tym czasie jakiś fajny nick RP do tego serwera (no i w końcu wiem jak rozmawiać na chat bo to mnie trochę zastanawiało).

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

O ile nie wmieszacie się w tę całą "wojnę serwerów rpg" to chętnie zobaczę co wam z tego wyjdzie, klimaty mitologii mogą się okazać całkiem fajnymi. 

Jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie, że w naszej ekipie panuje stoicki spokój.  :D  Nie mamy zamiaru angażować się w żadne konflikty z konkurencyjnymi projektami lub reagować na prowokacje. Tworzenie tego serwera to nasze hobby - nie widzę sensu psucia sobie nerwów właśnie poprzez jakieś wojenki.

Po prostu skupiamy się na tym, aby robić swoje i robić to najlepiej, jak tylko potrafimy. ^_^

Mhm.. muszę wymyślić w tym czasie jakiś fajny nick RP do tego serwera (no i w końcu wiem jak rozmawiać na chat bo to mnie trochę zastanawiało).

Heh. :D

Najlepszym sposobem jest wybranie jakiegoś greckiego imienia. Powyżej podaliśmy przykład rozmowy, jednak można tam dostrzec również mechanizm powstawania nick'u na naszym serwerze. Jest to mianowicie: tytuł postaci + wybrane imię + pochodzenie postaci. Jednak tylko imię jest niezmienne, pozostałe elementy ulegają zmianie w zależności od tego, w jaki sposób wykreujemy swoją postać. :)

sygnatura_1.png

Opublikowano

Tak trochę mieszając... Mógłbym być przybyszem z Egiptu, który by dołączył wspomagał lub nawet przewodniczył jakiemuś polis, czy też obce pochodzenie to na wstępie wyklucza (no jak barbarzyńca ma przewodniczyć polis!). A może w ogóle taki myk, ze jestem z Egiptu nie przejdzie? 

Pytam głównie z powodu swego nicku. Zazamuch jest to moja karykatura od Zazamoukh, czyli rodowego nazwiska, to znaczy dynastii będącej do wyboru w grze Faraon. 

Nie mniej... Plazaraz jest ciekawym imieniem xD Tzn. od imienia Plazma i Zaraza, by uczcić te dwa nicki xD Ewentualnie wezmę nick Sokrates i będę go udawał xD 

Jeśli nie te nicki to coś innego sobie wymyślę. 

Nova    tnXkN4Y.png    Regna

Opublikowano

Tak trochę mieszając... Mógłbym być przybyszem z Egiptu, który by dołączył wspomagał lub nawet przewodniczył jakiemuś polis, czy też obce pochodzenie to na wstępie wyklucza (no jak barbarzyńca ma przewodniczyć polis!). A może w ogóle taki myk, ze jestem z Egiptu nie przejdzie? 

Pytam głównie z powodu swego nicku. Zazamuch jest to moja karykatura od Zazamoukh, czyli rodowego nazwiska, to znaczy dynastii będącej do wyboru w grze Faraon. 

Nie mniej... Plazaraz jest ciekawym imieniem xD Tzn. od imienia Plazma i Zaraza, by uczcić te dwa nicki xD Ewentualnie wezmę nick Sokrates i będę go udawał xD

Jeśli nie te nicki to coś innego sobie wymyślę. 

Będzie to możliwe - nie mamy zamiaru zabraniać lub nakazywać graczowi odgrywania tylko i wyłącznie Greka, w końcu to on decyduje o losach i historii swojej postaci. Prawdopodobnie wybór nieszablonowego imienia oraz pochodzenia będzie związany z zaakceptowaniem przez ekipę napisanego przez zainteresowanego wniosku na naszej stronie. ;)

sygnatura_1.png

Opublikowano

Czy na serwerze gdy bd RolePlay, to bd oddzielne chaty IC i OOC, czy jeden chat ic tylko jak nieniegdzie się dopisze /b tekst-komenda by napisano coś w ooc a nie ic?

zu439g.jpg

Opublikowano

Istnieją dwa oddzielne chaty IC oraz OOC. Wyświetlane są standardowo, dla każdego. Jednakże każdy z nich opatrzony jest inną formą, kolorem, prefiksem itd...

Zwyczajne wysyłanie wiadomości skutkuje odebraniem ich jako normalną wypowiedź naszej postaci. Do tego istnieją specjalne i proste komendy m.in. odpowiednie dla: szeptania, krzyczenia oraz pisania OOC.

VwjVBMa.png

• 7 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeszcze nie zaplanowaliśmy dokładnej daty. Jednak obecnie prace są na dość zaawansowanym poziomie i niebawem będę informował o wszystkim tu - na forum. Zatem, powoli szykujemy się już do wystartowania wersji beta. Pozdrawiam i życzę cierpliwości ;).

VwjVBMa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...