Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Romecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

j6oVm9S.png

Czy pamiętasz tematy o starożytnej Grecji na lekcjach historii?
Zawsze imponowali Ci mityczni herosi, półbogowie i bohaterowie ludu? Chcesz samemu stać się żywą legendą?
A może byłeś pod wrażeniem dokonań kultury klasycznej, swobód politycznych, początków demokracji?
Być może jesteś jeszcze z innej gliny ulepiony i miłujesz się z spokojnym życiu obywateli polis, codziennie wypełniających swe obowiązki wobec ojczyzny.

Oferujemy wiele dróg, którymi możesz kroczyć!
Różnorodność greckich polis, na pewno cię zaskoczy. Każdy znajdzie dla siebie wymarzone zajęcie w imponującym świecie.
Świat Grecji skrywa wiele potężnych tajemnic, które czekają aby wyjść na światło dziennie.
Jedne doprowadzą Cię do władzy... inne mogą spowodować hańbę na Twoim imieniu.
Kto wie co czai się w nieodkrytym dotąd świecie?

6wjJ7sl.png

Chcemy stworzyć serwer nietuzinkowy, który zasłynie ze swojego niepowtarzalnego klimatu oraz wciągnie graczy w swoją oryginalną atmosferę.
Serwer opierać się będzie na historii starożytnej Grecji w kwestii położenia miast jak i w kwestii licznych atrybutów i umiejętności mieszkańców danego polis.

6wjJ7sl.png

Cechy naszego serwera:
- nietypowy klimat,
- oferujemy rozbudowany system państw i miast, wzorowany na greckich polis,
- nowe przedmioty: zarówno potężne i wyjątkowe artefakty bogów, jak i przedmioty codziennego użytku,
- niezliczona ilość lokalizacji do odkrycia, w których czyhają tajemnice tamtejszego świata,
- bitwy morskie,
- wojny/ sojusze między polis i państwami,
- rozbudowany system gospodarczy,
- możliwe zmiany ustrojów politycznych, które wpływają na cechy państwa oraz zapewniają odrębne bonusy.

6wjJ7sl.png

Jest to zapowiedź tworzonego przez nas serwera, który ukarze się niebawem.
Będziemy tu zamieszczać kolejne informacje o postępach na bieżąco. Chcielibyśmy też poznać też Wasze opinie i sugestie dotyczące serwera.

6wjJ7sl.png

fY3XaF3.jpg?1

6wjJ7sl.png

Autorzy: JarusB oraz Mulko

VwjVBMa.png

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ty sobie jaja robisz upie? co oni jeszcze mogą dodać,jak to zrealizują to będzie cudownie ,ja proponowałbym wprowadzenie wl tzn.by były imiona nazwiska rodowe itd. i by ludzie musieli odgrywać rp.

Opublikowano

Dodał byś coś ciekawszego bo mnie to nie zachęca do gry :)

Jeżeli masz jakieś konkrety, to proszę, zdradź je nam.

Ty sobie jaja robisz upie? co oni jeszcze mogą dodać,jak to zrealizują to będzie cudownie ,ja proponowałbym wprowadzenie wl tzn.by były imiona nazwiska rodowe itd. i by ludzie musieli odgrywać rp.

Na serwerze będzie WhiteList, nie chcemy aby na serwerze były osoby z nickami, które psułby klimat serwera. Nazwiska będą nadawane przez władcę miasta za wybitne czyny okazana dla polis.

VwjVBMa.png

Opublikowano

Czy będzie zachowany klimat RP? Chodzi mi o to czy np. będą dozwolone sytuacje w których jedna osoba podchodzi do drugiej i wita się z nią po nicku, czy będzie trzeba poznać ą osobę IC.

Opublikowano

Może jakieś dane serwerowe? Takie jak ilość slotów // maszyna.

Jest to na razie zapowiedź. Kiedy wszystko będzie już gotowe, to tuż przed oficjalnym startem podejmiemy razem z zainteresowanymi graczami tę decyzje. Oczywiście mając na uwadze przede wszystkim ich ilość.

Czy będzie zachowany klimat RP? Chodzi mi o to czy np. będą dozwolone sytuacje w których jedna osoba podchodzi do drugiej i wita się z nią po nicku, czy będzie trzeba poznać ą osobę IC.

Tak. Na serwerze ma panować klasyczny Role-Play, z tym, że oparty na wydarzeniach historycznych. Logując się na serwerze, stajesz się choćby Sokratesem, Leonidasem, Achillesem czy jakimś zwykłym Lysipposem. ;D

VwjVBMa.png

Opublikowano

Chętnie zagram i mam nadzieję, że serwer nie okaże się dnem jak np. culturis :)

|----Jedyny serwis z darmowymi skinami!----|

|------------Darmowe-Skiny.PL---------------|

|----Skiny i przedmioty do CS:GO, TF2----|

|------------------------------------------------|

|DOTA2, WarFrame i innych gier ze Steama!|

|--------------Start: NIEDŁUGO!!!--------------|

Opublikowano

Chętnie zagram i mam nadzieję, że serwer nie okaże się dnem jak np. culturis :)

Culturis nie jest dnem, dnem są gracze, stracili eq przez głupotę własnego władcy i już wszyscy rzymianie od gry odchodzą a potem reszta dlatego że już jest trochę mniej graczy... Już nie mówiąc o tym że musiałem usunąć czat globalny oraz komendę /me bo nikt z nich poprawnie nie korzystał, tylko spam, i oczywiście cała wina na serwer bo jest niby "hujowy", żal mi takich gimbusów bo to przez was upada większość serwerów.

A twórcy serwera życzę powodzenia oraz sukcesów i nie popełnieniu błędu wpuszczania swołoczy na swój serwer.

Opublikowano

Dziękuje wszystkim za dobre słowa. Obecnie trwają naprawdę intensywne prace, gdyż staramy się dopiąć wszystko na ostatni guzik. Niebawem ukarzą się wieści z postępu prac ;).

VwjVBMa.png

Opublikowano

Przeczytałem opis, i jestem zafascynowany, na pewno zagram i zgarnę ,,Ekipkę" kolegów, tylko mam jedno ale, mapa będzie tak jakby Grecja wersja duża tak? Czy ogółem cała Europa?

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

Culturis nie jest dnem, dnem są gracze, stracili eq przez głupotę własnego władcy i już wszyscy rzymianie od gry odchodzą a potem reszta dlatego że już jest trochę mniej graczy... Już nie mówiąc o tym że musiałem usunąć czat globalny oraz komendę /me bo nikt z nich poprawnie nie korzystał, tylko spam, i oczywiście cała wina na serwer bo jest niby "hujowy", żal mi takich gimbusów bo to przez was upada większość serwerów.

A twórcy serwera życzę powodzenia oraz sukcesów i nie popełnieniu błędu wpuszczania swołoczy na swój serwer.

NIc ci nie chce mowic. Ale Culturius jest dnem.... Samo to ze podkrecaliscie licznik graczy na serverze swiadczy o tym iz administracja ukrywa prawde przed graczami. 99/100 Dziwne bo caly dzien taka liczba stala. Poza tym jeden z administratorow na teamspeaku wyznal prawde co do licznika... 2. To chyba jasne ze gracze beda sie wzajemnie bili, Nawet jesli sa oni w jednym teamie.,Mogliscie dodac gildie typu [Rzym] kolo nicku. 3. Administracja ma wyrabane kompletnie na graczy, Nie odpisuje na teamspeaku ktoryz z administratorow odpisal mi na moje pytanie w ten sposob, Cytuje ´´Nie spam mi bo gram w gta..,, Swiadczy to o niedorozwinietej administracji. To wszystko .

A co do servera Age of Grepolis.

Mam nadzieje ze server sie wam uda. :) Ciekawie sie zapowiada pozdrawiam.

MQpg.png

| Polub ten Post | Sygnatury na Zamowienie | Bannery | Loga |

Opublikowano

Nie opłaca się zakładać White-Liste chyba, że będzie każdy dodawany a nie ograniczona liczba miejsc

0,50,100,200,300,500,600,750,900,1000,1200,1500,2000

NPPr

Ponieważ na post trzeba sobie zasłużyć

Opublikowano

NIc ci nie chce mowic. Ale Culturius jest dnem.... Samo to ze podkrecaliscie licznik graczy na serverze swiadczy o tym iz administracja ukrywa prawde przed graczami. 99/100 Dziwne bo caly dzien taka liczba stala. Poza tym jeden z administratorow na teamspeaku wyznal prawde co do licznika... 2. To chyba jasne ze gracze beda sie wzajemnie bili, Nawet jesli sa oni w jednym teamie.,Mogliscie dodac gildie typu [Rzym] kolo nicku. 3. Administracja ma wyrabane kompletnie na graczy, Nie odpisuje na teamspeaku ktoryz z administratorow odpisal mi na moje pytanie w ten sposob, Cytuje ´´Nie spam mi bo gram w gta..,, Swiadczy to o niedorozwinietej administracji. To wszystko .

A co do servera Age of Grepolis.

Mam nadzieje ze server sie wam uda. :) Ciekawie sie zapowiada pozdrawiam.

Prawdziwa liczba graczy zawsze była i jest na stronie głównej. Poza tym sam widzisz że ludzie to motłoch, od razu się atakowali zamiast sprawdzić kto z jakiej nacji jest, nie miałem zamiaru dodawać takich przedrostków bo miałem nadzieję że ludzie będą traktować się poważnie, akurat ja rzadko bywałem na TS ale jeśli jakiś admin robił coś innego to czego ty się do cholery spodziewasz? Ze nagle rzuci wszystko i ruszy niczym rycerz w lśniącej zbroi na pomoc? I to według Ciebie niedorozwinięta administracja? Spójrz lepiej na siebie, nie dość że udostępniam coś za darmo to jeszcze masz tak idiotyczne pretensje...darmozjady...

A co do serwera Age of Grepolis, jeśli nie będzie tam takich ludzi jak ty z pewnością im się uda :)

Opublikowano

Widzę, że nazbierało się w tym wątku parę pytań. Postaram się na nie teraz odpowiedzieć. ;)

[...]mapa będzie tak jakby Grecja wersja duża tak? Czy ogółem cała Europa?

Korzystamy na serwerze ze specjalnej mapy przedstawiające tereny Starożytnej Grecji i okolic. Obejmuje ona m.in. płw. Peloponez, Tesalie, Macedonię, zachodnie wybrzeża Azji Mniejszej, a na południu Kretę. Ponadto liczne wyspy znajdujące się na Morzu Śródziemnym pomiędzy wymieniony wcześniej krainami.

dodajcie bogów :D

W planach jest dodanie licznych bogów greckich, wzorowanych na mitologii ;). Będą oni prawdopodobnie spełniać ważne role fabularne, a także brać udział w losach graczy.

Lubię opcje zgłoś, użyłem jej aby zgłosić kłamstwo w nazwie, RP to skrót od Role Play.. a nie widzałem nigdzie info dla zielonych o komendach /me /do i dalej takim odgrywaniu.

Możecie nie liczyć na mnie. PSEUDOL.

Jak na razie jest to zapowiedź. Jednakże i tak nie uważam by samo użycie terminu Role-Play dla określenia rodzaju serwera wymagało napisania z mojej strony poradnika dla nowych, tym bardziej publikowania go w reklamie. Uspokoję jednak tutaj być może przyszłych graczy, nieobeznanych z zasadami RP, iż docelowo na naszej stronie będą znajdować się rozmaite artykuły opisujące rozgrywkę na naszym serwerze.

Nie opłaca się zakładać White-Liste chyba, że będzie każdy dodawany a nie ograniczona liczba miejsc

White Lista będzie obowiązkowo na serwerze. Posiadamy już w tej dziedzinie doświadczenie, zarówno z naszego serwera jak i innych serwerów RP, na których zdarzało nam się grać, że nie warto w przypadku takiego rodzaju rozgrywki stawiać na ilość, a jakość. Często jednak powtarzam, że ten aspekt idzie z sobą w parze, jeżeli ktoś naprawdę chce zagrać na naszym serwerze i umie odgrywać rolę to WL go nie zniechęci ;). Pozwoli natomiast to rozwiązanie ograniczyć liczbę osób, nie znających realiów RP, a także nie dostosowanych do takiej zabawy.

Ponad powyższe, chciałbym jednak uspokoić gorące emocje w tym temacie wynikające z opinii na temat innych serwerów. Sam osobiście nie miałem okazji grać na "Culturis", jednak zapoznając się z informacjami na jego temat sądzę, że jest on wręcz ciekawy. Uważam ponadto, że w przypadku serwerów RP o tym czy są one dobre lub nie, decyduje w większości społeczność osób na nim grających. Z własnych przeżyć wiem także, że trudno zadowolić graczy na takich serwerach. Dlatego tak liczę na waszą pomoc w późniejszym etapie prac, gdyż tworzymy nasz projekt przede wszystkim z myślą o Was i dobrej zabawie ;).

VwjVBMa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...