Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czołgi

4Gen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze myślałem nad piechotą ale to na 100% nie wejdzie bo ta gra miałaby zbyt wielki rozmiar i wymagania. Ale kto może za parę lat.

Nie będzie piechoty i dobrze, bo to nie kolejny Battlefield. Chyba, że jako boty pojawiające się w razie napraw.

Szkoda, że nie mam żadnego wpływu na decyzje twórców, bo naszła mnie myśl jak stworzyć tryb łączący czołgi i statki: są dwie wyspy oddalone od siebie. W początkowej fazie bitwy czołgi starają się przejąć kontrolę nad wyspą, a następnie są transportowane statkami na wyspę nr 2. Podczas rejsu konieczne jest eskortowanie jednostek, a na drugiej wyspie dochodzi do decydującego starcia :D

YGsMv3q.jpg
  • Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie będzie piechoty i dobrze, bo to nie kolejny Battlefield. Chyba, że jako boty pojawiające się w razie napraw.

Szkoda, że nie mam żadnego wpływu na decyzje twórców, bo naszła mnie myśl jak stworzyć tryb łączący czołgi i statki: są dwie wyspy oddalone od siebie. W początkowej fazie bitwy czołgi starają się przejąć kontrolę nad wyspą, a następnie są transportowane statkami na wyspę nr 2. Podczas rejsu konieczne jest eskortowanie jednostek, a na drugiej wyspie dochodzi do decydującego starcia :D

Nawet niezły pomysł, jednak weź pod uwagę to, że okręty transportowe musiałyby być botami, a twórcy musieliby pomyśleć, jak zręcznie wprowadzić system odrodzeń, ponieważ nie byłaby najlepszym pomysłem wysyłka czołgów cały czas okrętami transportowymi. Gracze nie zawsze będą chcieli osłaniać te okręty. Poza tym musieliby pomyśleć nad artylerią nadbrzeżną.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Wtedy by się przydało odrodzenie no nie wiem każdy gracz może się 5 razy odrodzić

Jeśli byłoby tylko 5 odrodzeń, a przeciwnik cały czas zatapiałby te statki transportowe to nie byłby to najlepszy pomysł. Poza tym większości graczy nie sprawia przyjemności 5 minut płynięcia na wyspę. Może w grze powinny pojawić się amfibie?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

A gdzieś czytałem i nie jestem pewien czy nie na forum WT coś o czołgach pływających. Znalazłem

Z oficjalnego forum WT

http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/48386-war-thunder-wojska-l%C4%85dowe-przecieki-i-ploty/

Pod znakiem zapytania:

Artyleria kontrolowana przez graczy,

Model kolizji i uszkodzeń w przypadku zderzenia z innym pojazdem,

Możliwość gry z jednym typem amunicji

Sposób aktywacji systemu gaszenia pożaru (pasywne umiejętności załogi czy aktywacja przyciskiem)

Czołgi pływające,

Maus - devsi nie dają odpowiedzi (żadnej odpowiedzi)

Opublikowano

Możliwość zniszczenia samolotu z działa czołgowego,

Możliwe będzie strzelanie ze wszystkich broni pojazdu (dział, karabinów maszynowych), a także obsługa wszystkich wież,

Zapowiadają się epickie bitwy :) Chcę zobaczyć jak jakiś kozak zestrzeliwuje czołgiem samolot.

Opublikowano

Prawdopodobnie jedno i drugie. Zrobią bitwy oddzielne, bo niektórzy będą takie woleć (no i pewnie mniejsze wymagania sprzętowe), ale pojawią się też łączone (być może ten tryb "Wojna Światowa", który jest w menu), zresztą widać w drugim gameplayu, że pracują już nad łączonymi bitwami.

Jak będzie wyglądać rozgrywka wojna światowa i czy mógł byś mi o niej troche powiedzieć ?

Opublikowano

Na razie (oficjalnie) nie wiadomo co będzie w trybie wojna światowa. Jest tylko dużo różnych przypuszczeń. Strzelanie z czegoś mniejszego niż armata raczej nie będzie potrzebne. Chyba, że jakieś działka na samoloty.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Hehe ciekawe :) Snajper. A mam pytanie czy ktoś wie kiedy będzie otwarta beta czołgów?

Kiedyś w wywiadzie jakiś "rzecznik" Gajin-u odpowiedział, że będzie to w 2013r, więc ja również stawiam na grudzień, ale grudzień to OBT, a CBT przypuszczalnie listopad...

Opublikowano

Gra ma mieć premierę w grudniu,aczkolwiek jest ona już przesuwana od września. Patrząc na gameplay z jednostek naziemnych naprawdę wątpię czy to wyjdzie w grudniu...Beta jest tylko betą,ale powinna prezentować pewien poziom,a z zaprezentowanego gameplaya wynika,że jest tam jeszcze cała masa pracy. Model jazdy pojazdów,ulepszenie terenu,likwidacja bugów,inny system celowania,bo ten aktualny to jest jakieś nieporozumienie. Do tego mam nadzieję,że usuną tą "gwiezdną artylerię z kosmosu" bo to już jest przeginka :) W skrócie...do zrobienia mają w trzy i trochę. Moje stanowisko jest takie,że nie wyrobią się przed grudniem. A jeśli w grudniu wypuszczą Betę jednostek naziemnych to będzie przypominała bardziej wczesną Alfę :P

Opublikowano

Gra ma mieć premierę w grudniu,aczkolwiek jest ona już przesuwana od września. Patrząc na gameplay z jednostek naziemnych naprawdę wątpię czy to wyjdzie w grudniu...Beta jest tylko betą,ale powinna prezentować pewien poziom,a z zaprezentowanego gameplaya wynika,że jest tam jeszcze cała masa pracy. Model jazdy pojazdów,ulepszenie terenu,likwidacja bugów,inny system celowania,bo ten aktualny to jest jakieś nieporozumienie. Do tego mam nadzieję,że usuną tą "gwiezdną artylerię z kosmosu" bo to już jest przeginka :) W skrócie...do zrobienia mają w trzy i trochę. Moje stanowisko jest takie,że nie wyrobią się przed grudniem. A jeśli w grudniu wypuszczą Betę jednostek naziemnych to będzie przypominała bardziej wczesną Alfę :P

Wiesz, wystarczy popatrzeć ile trwa beta samolotów :D Będą mieli dużo czasu na naprawę błędów, może liczą na to, że po udostępnieniu tak zbugowanej gry szerszemu gronu odbiorców szybciej wszystko wyłapią xD Ale skoro statki planują na 2014, to musieliby w takim przypadku wypuścić grę w dwuwymiarową bitwę na okręty rodem ze szkolnych zeszytów, do czego - mam nadzieję - nie dojdzie...

YGsMv3q.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak dopracują wojny między klanami na wszystkich frontach, to oficjalnie dla mnie nie ma lepszej gry.

Graj na Helium2 już teraz!

Vc801YR.png

Opublikowano

Naziemnego czego? I w ile godzin / dni? Bo 60 zwykłych jednostek naziemnych to raczej mało, w jeden dzień bezproblemowo da się wbić.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...