Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czołgi

4Gen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wazne jakie drzewko ;) mnie najbardziej ciekawi jak oni rozwiaza kwestie "zakupu" i odblokowywania tych czolgow... bo znajac zycie pewne kazdy od razu bedzie chcial zakupic "heavy tank" lub "tank destroyers"

...Vess/4Gen/VanBoogie...

30ab0c774b1bc1d2dac36c06cbfe2c37.png

...WHAT?...

• Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Drzewko będzie pewnie tak dobrze zrobione jak w samolotach. Mam nadzieję, że czołgi lekkie będą równie skuteczne co ciężkie. Tak samo jak w przypadku samolotów.

Samoloty o potężnej sile ognia są zazwyczaj mniej zwrotne albo posiadają jakieś inne wady.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

nie wazne jakie drzewko ;) mnie najbardziej ciekawi jak oni rozwiaza kwestie "zakupu" i odblokowywania tych czolgow... bo znajac zycie pewne kazdy od razu bedzie chcial zakupic "heavy tank" lub "tank destroyers"

Mnie bardziej będą korciły "medium tank" o ile panthera i t54 to będą medium tak jak w Wot. Czy mi się wydaje czy w niemieckich nie ma tiger i tiger 2 czyli tygrysa królewskiego ?

Opublikowano

Warto również dodać, że w Ground Forces (War Thunder Tanks) będzie można strzelać z każdego działka czołgu. W tym miejscu również warto wspomnieć, że będą czołgi, które posiadają po 5 działek!

Teraz pozostaje nam tylko czekać :)

Opublikowano

keis a jaki czołg posiada 5 działek? Chyba że rozchodz się też o karabinki.

Do pojęcia "działka" zawęziłem wszystko co strzela. Zrobiłem to dla tego, gdyż i tak 3/4 nie zrozumie o co mi chodzi, ponieważ dla nich to wiedza zbedna...

A tak z ciekawostek, na forum warthunder'a dużo mówi się o becie już w listopadzie, miejmy nadzieję, ze data się sprawdzi ;)

Opublikowano

Oby :) Jak wszystkimi działami to będzie jazda :) Bo w Wot czołg francuski bodajże b1 mógł strzelać tylko działem na wierzy a to wielka szkoda bo w kadłubie miał haubice 76 mm :)

Opublikowano

Ciężko będzie im wprowadzić ten system z wieloma działami, ale jeśli to zrobią bardzo pozytywnie wpłyną na różnorodność rozgrywki, a więc przyciągną większą liczbę graczy.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Trudno im będzie wprowadzić taki system, ponieważ tworząc tak wpływający na rozgrywkę czynnik trzeba dobrać siłę tych dział i ich skuteczność. I tak może się okazać, że czołg posiadający dużą liczbę dział będzie niepokonany na polu bitwy. Dlatego stworzenie takiego zwiększającego atrakcyjność rozgrywki elementu wymaga dużej ilości pracy.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Myślę, że nie będzie. Chyba, że zrobią te kierowane przez gracza i te nieporuszające się. Zresztą komu by się chciało pływać lotniskowcem (brak dział, niewielka prędkość). Poza tym taki lotniskowiec musiałby być chroniony przez eskortę, a wątpię by gracze pływali za wolnym lotniskowcem.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ale jeżeli lotniskowiec miałby na pokładzie samoloty którymi kieruje bot to kto wie :) Że np gracz by wydawał rozkazy tym samolotom. Ale tego raczej nie będzie bo chyba za dużo roboty.

Opublikowano

Jest to bardzo mało prawdopodobne. Nie wprowadzą do tej gry botów. Jednak będzie wiele innych ciekawych wyborów: krążowniki, niszczyciele, pancerniki... Może nawet łodzie podwodne.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Bo w drugiej wojnie to lotniskowce pełniły wielką rolę ale jeżeli będą łodzie podowdne to będzie cud miód. Ciekawe czy będzie Yamato. Pewnie każdy będzie chciał jak najszybciej pancernika. Ciekawe czy będą się dzielić na różne klasy. Niszczyciele, Krążowniki, Krążowniki liniowe i dalej zapomniałem :) A i czy będą tak zwane super pancerniki czyli ten yamato

Opublikowano

Podczas drugiej wojny światowej, a przynajmniej w jej późniejszych etapach lotniskowce decydowały o zwycięstwie.

Myślę, że twórcy spróbują odwzorować większość jednostek pływających, jednak nieciekawie by wyglądał krążownik na tle takiego superpancernika. Weź pod uwagę, że te pancerniki okazały się jednymi z najbardziej nieopłacalnych inwestycji mocarstw światowych. Dopiero podczas trwania II wojny światowej zaczęli doceniać lotniskowce, łodzie podwodne i niszczyciele.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ja tam żadnym specjalistą od 2 wojny nie jest i mało co wiem ale nawet jeżeli będą zwykłe pancerniki to niszczyciele nie będą miały szans. Chyba że to będą niszczyciele torpedowe to wtedy takie będą bardzo przydatne.

Opublikowano

Pewnie będą pogrupowane tierami i rzadko będą zmuszone ze sobą walczyć - a jeśli już do tego dojdzie, będzie jak z lekkim i ciężkim czołgiem - lżejszy będzie szybszy i zwrotniejszy (w końcu pociski lecą jakiś czas w powietrzu).

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...