Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czołgi

4Gen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z tymi czołgami od WT wydaje mi się, że będzie jak z Samolotami od WoT.

>>>> Jakże będą chrząkać warchlaki gdy usłyszą jak cierpiał stary dzik <<<<

Opublikowano

Z tymi czołgami od WT wydaje mi się, że będzie jak z Samolotami od WoT.

a grales wg w te samoloty od WoTa? nie chce zebys pisal jakas mega dluga wypowiedz ale krotka ocene :)

a ja jednak jestem dobrej myli co do czolgow w WT :) beda mega :)

...Vess/4Gen/VanBoogie...

30ab0c774b1bc1d2dac36c06cbfe2c37.png

...WHAT?...

Opublikowano

W piątek zaczyna się PGA, tam ma być Gajin i najprawdopodobniej będzie można sobie zagrać w czołgi.

Do stwierdzenia @Krupnik221

Nie wydaję mi się, "czołgi" są już prawie skończone, do wprowadzenia zostało kilka szlifów "upiększających" i poprawiających optymalizację silnika gry. Zresztą warto zobaczyć również na politykę Gajin-u i WarGaming-u, a dostrzeże się spore różnice w kontakcie z graczami oraz z innymi mniej istotnymi sprawami.

Polskich czołgów nie będzie, no chyba, że tzw. Eventowe, ale szczerze w to wątpię. Zresztą Polacy z dobrych i znanych modeli to może mieli ze 3, nic więcej ...

Opublikowano

a grales wg w te samoloty od WoTa? nie chce zebys pisal jakas mega dluga wypowiedz ale krotka ocene :)

a ja jednak jestem dobrej myli co do czolgow w WT :) beda mega :)

Tak grałem w te od WT i te od wota lecz mogę napisać tylko o moim pierwszym wrażeniu ponieważ w obydwie gry grałem po 20 bitew i szczerze lepiej spodobały mi się te do Wargaming, ale to na pewno dlatego, że sterowanie jest bardziej przybliżone do wot i znajomość całego menu choć grafika w WT jest zdecydowanie lepsza.

W piątek zaczyna się PGA, tam ma być Gajin i najprawdopodobniej będzie można sobie zagrać w czołgi.

Do stwierdzenia @Krupnik221

Nie wydaję mi się, "czołgi" są już prawie skończone, do wprowadzenia zostało kilka szlifów "upiększających" i poprawiających optymalizację silnika gry. Zresztą warto zobaczyć również na politykę Gajin-u i WarGaming-u, a dostrzeże się spore różnice w kontakcie z graczami oraz z innymi mniej istotnymi sprawami.

Polskich czołgów nie będzie, no chyba, że tzw. Eventowe, ale szczerze w to wątpię. Zresztą Polacy z dobrych i znanych modeli to może mieli ze 3, nic więcej ...

Nie mówię, że nie może czołgi od WT będą lepsze od Wot choć dla mnie to bez różnicy bo pewnie zostanę przy wocie dlatego, że się już przyzwyczaiłem. :P

>>>> Jakże będą chrząkać warchlaki gdy usłyszą jak cierpiał stary dzik <<<<

Opublikowano

Jeżeli czołgi będą miały osobne bitwy to raczej wot bedzie lepszy ale w WT będzie lepsza grafa. Ale i tak bardziej od czołgów korcą mnie statki. I mam takie pytanie czy ta firma od WT jest Rosyjska? Czy z tych okolic?

Opublikowano

Jeżeli czołgi będą miały osobne bitwy to raczej wot bedzie lepszy ale w WT będzie lepsza grafa. Ale i tak bardziej od czołgów korcą mnie statki. I mam takie pytanie czy ta firma od WT jest Rosyjska? Czy z tych okolic?

Gaijin Entertainment – rosyjskie studio produkujące gry komputerowe, założone w 2002 roku w Moskwie - zrodlo wikipedia :P

...Vess/4Gen/VanBoogie...

30ab0c774b1bc1d2dac36c06cbfe2c37.png

...WHAT?...

Opublikowano

Firma Gaijin jest rosyjska. Myślę, że WT będzie lepsze od WoT, a jeśli bitwy będą łączone to w kolejne odsłony gier wargaming nie odniosą takiego sukcesu, jak WoT.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Każdy twórca gry niezależnie od pochodzenia chciałby, aby w jego grę grała duża ilość graczy, a przewaga rosyjskich samolotów nie była czynnikiem, który przyciągnął graczy do tej gry.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Jak dla mnie to te rosyjskie nie są aż takie dobre. Ale mam 8 tier rosyjskich więc nie wiem jak jest dalej. Ale gdyby były zwrotniejsze to stały by się one maszynami doskonałymi. Ale jednak Rosjanie nie mieli aż takich złych czołgów. A i jeszcze zastanawia mnie podział na tiery czy będzie 1-10 czy 1-20

Opublikowano

Rosjanie nie mieli rewelacyjnych czołgów, jednak niektóre się wyróżniały. Problem tkwi w tym, że Rosjanie szli na ilość, a nie na jakość, więc czołgom niemieckim nie mogli dorównać.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Czołgi bt nie należały do wolnych, jednak miały słaby pancerz i uzbrojenie. Czołgi kw i is posiadały potężne armaty, jednak ich prędkość i sprawność bojowa nie były zbyt duże. Sławne Tygrysy były równie szybkie i ich wadą była awaryjność, jednak patrząc na takie konstrukcje jak PzKpfw III,IV czy Pzkpfw V (Panther) można śmiało stwierdzić, że Rosjanie dorównali Niemcom dopiero pod koniec wojny. Zresztą czołgi rosyjskie były robione na ilość, a nie na jakość, więc ich awaryjność była bardzo duża.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Jeśli czołgi będą miały (czasem)awarie to będzie to ciekawe ulepszenie rozgrywki, jednak bez napraw ten element byłby często denerwujący i twórcy musieli by pomyśleć nad jakąś realistyczną formą naprawy. Bardzo chętnie bym w tej grze zobaczył jak załoga wyskakuje z czołgu by naprawić gąsienice, jednak są małe szanse, że jej twórcy zrobią coś takiego.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

No to nawet byłoby ciekawe. Bardzo ciekawi mnie jak będzie wyglądało bombardowanie z perspektywy czołgu. Ciekawe czy będą bitwy gdzie będą statki czołgi i samoloty razem.

Opublikowano

Prawdopodobnie jedno i drugie. Zrobią bitwy oddzielne, bo niektórzy będą takie woleć (no i pewnie mniejsze wymagania sprzętowe), ale pojawią się też łączone (być może ten tryb "Wojna Światowa", który jest w menu), zresztą widać w drugim gameplayu, że pracują już nad łączonymi bitwami.

Spójrz na ten post. Myślę, że połączenie bitew będzie bardzo prawdopodobne.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Sądzę, że będzie obrona przed desantem. Może baza będzie atakowana od lądu i morza. Na pewno twórcy będą musieli wybrać nowy tryb rozgrywki, ponieważ samoloty bardzo łatwo połączyć z czołgami albo okrętami, ale nad połączeniem statków z czołgami będą musieli się dłużej zastanowić.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

O piechocie w WT możesz pomarzyć, to gra robiona tylko pod pojazdy. Jeśli zrobiliby piechotę to:

-musieliby poprawić grafikę od podstaw

-pieniądze przeznaczone na produkcję gry prawdopodobnie by się im nie zwróciły jeśli gra nie byłaby płatna

-może rozmiar miałaby znośny, a wymagania kosztem oprawy graficznej

-musieliby stworzyć od podstaw cały model walki pojazdów

-za duże mapy jak na piechotę

-mało osób grałoby piechotą, a ona jest najskuteczniejsza w grupie

Prawdopodobnie musieliby stworzyć prawie całą grę od podstaw, więc mało prawdopodobne, aby zrobili piechotę

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...