Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] RiseOfMetin - upadek Mt2

InQer`

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak myślicie ,czy jeśli ROM (czyt. Rise Of Metin) wystartuje w polskiej wersji językowej , to spowoduje upadek serwerów metin2 - global jak i prywatnych? Ja uważam ,że może tak się stać jeśli tak jak czytałem w innych tematach ROM ma być w wersji EU bardziej upodobniony do Metin2 , niż wersja chińska. Załęże się ,że każdy to grał w metin2 zagra w ROM , jedni zostaną , drudzy odejdą , ale według mnie to bliski upadek Prywatnych serwerów metin2 do czasu gdy powstanie w dalekiej przyszłości pierwszy chiński priv tej gry, a potem Polski.

Jakie macie zdanie na ten temat?

Bez hejtu pliz

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To całkiem możliwe, ale na ten moment możemy jedynie spekulować jakie będą reakcje polskich graczy. Do pierwszego prywatnego serwera czy też plików trochę jednak poczekamy jakby nie patrzeć. :)

Opublikowano

Mt2 i tak upada. Przy "życiu" trzymają go tylko privy. To jest kwestia czasu, kiedy na polskim rynku gier pojawi się jakieś inne, ciekawe mmo. Moze będzie to rise, tego dowiemy się w listopadzie, jak i marcu.

@Matzar. Przyjrzyj się zawartości folderu z ROM. Juz spokojnie można operować plikami. Wystarczy tylko zainstalować chińską czionke /przełączyć się na nią i można edytować pliki lua chociażby w notapadzie.

Opublikowano

żaden upadek metin2 - wogole mi sie ta gra nie pododa i nie ma nic wspolnego z metin2 -bardziej mi to przypomina przerobke 4story i tyle

Ichidai Sanzen Daisen Sekai

Opublikowano

żaden upadek metin2 - wogole mi sie ta gra nie pododa i nie ma nic wspolnego z metin2 -bardziej mi to przypomina przerobke 4story i tyle

Wez pod uwagę, ze na pl i eng będzie to wyglądać całkowicie inaczej. Nie ma nawet co wysuwać swojej opinii po zagraniu w "chinola". Oni zawsze gry pierdziela.

Opublikowano

Poczytaj wcześniejsze posty.

Wersja chińska =/= Wersja Europejska.

Wersja chińska = WoW + Lineage 2

Wersja europejska (wychodzi w listopadzie) = będzie zbliżona do Metin2

Wez pod uwagę, ze na pl i eng będzie to wyglądać całkowicie inaczej. Nie ma nawet co wysuwać swojej opinii po zagraniu w "chinola". Oni zawsze gry pierdziela.

Gry pierdzielą ale najlepszych programistów mają. :P

Opublikowano

Z tymi programistami to się mogę zgodzić. Co do samego Metina 2, w najbliższym czasie, w okresie roku przynajmniej, upadnie do kilkuset graczy, privów będą pojedyncze jednostki. Wszyscy przerzucą się na Rise Of Metin i będą robili privy, hackowali - jak to Polacy :)

Co do samej gry, zapowiada się ciekawie i z chęcią w to zagram.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Zajebista gierka po obejrzeniu kilku trailerów zapowiada się wyśmienicie zobaczymy jak zagramy. ;) Ale nie ma możliwości zastąpienia prawdziwego metina. Gra nie przypomina go nawet ;) Podchodzi bardziej pod grafike wowa, aiona, dekarona bądź znanego 4story.

image.png

Pomocnik
Opublikowano

Dopiero o europejskiej wersji mówi się m3 pełną gębą, ale przerabiać będą przecież z tego co mają chinole, oby zrobili to kozacko,

Opublikowano

Nie ma mowy, że Metin2 upadnie (ma swój klimat, urok), choć na pewno graczy ubędzie, a RoM to jest całkiem inna bajka porównując do Metina.

Opublikowano

W sumie coś w tym jest choć kamyki metin będą ale bić je w PT bo solo się nie da to przesada 8S Tak czy siak 3/4 graczy będzie testować RoM taka prawda wymagania na chinolu niewygórowane więc nawet na mikrofalówce pojdzie ;) Co do Priv serverów napewno będzie to odczuwalne ale się zacznie walka o pozostałych graczy <3 a jakie ddosy będą hahaha

75% kofeiny 15% nikotyny i jest kur**** moc.

Opublikowano

Nie ma mowy, że Metin2 upadnie (ma swój klimat, urok), choć na pewno graczy ubędzie, a RoM to jest całkiem inna bajka porównując do Metina.

Jeszcze nie ma co porównywać ;)

Wyszła dopiero chińska wersja.

Aczkolwiek nawet ta przypadła mi do gustu.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Kurde , nie wiedziałem że takie coś w ogóle jest w planach :D

Czyżby wrócą te czasy ?? kiedy na Globalu nie będzie jak sklepu postawić , bo all miejsca zajęte ??:D (wspomnienia z Eteor) :D

Każdy (Metinowiec) na pewno sciągnie tą grę , może już nie będziemy obserwować jak privy będą wyrastać jak grzyby po deszczu ;)

No oczywiście dopóki ktoś nie (dopadnie) plików serwerowych :D

No czekam , czekam na Polskie Wydanie :)

Opublikowano

Pliki serwerowe już można zdobyć, tyle, że chińskie - z uploadera gry.

Myślę, że nie będzie to upadek MT2, gra jest dość unikalna i twórcy musieliby na prawdę się postarać, aby 'wyrzucić' z niej większość graczy w celu zagrania w nową produkcję.

Zobaczymy jaka będzie wersja finalna, póki można tylko gdybać.

Opublikowano

Upadek Metin2? Jaasne...

A ktoś pomyślał, że to może być jeden wielki pic na wodę? Chwyt marketingowy twórców? Może tak na prawdę po prostu przetłumaczą tę grę na dany język a reszta niech robi się sama, bo skosili ogromną reklamę na ludziach usilnie myślących, że to będzie Metin3?

A potem będą się tłumaczyć tym, że Metin1 też nie był ni zgoła podobny do Metin2?

W sumie sama wątpię w moją wersję wydarzeń, bo możliwe, że twórcy naprawdę mocno przygotowują się do wejścia na linię europejską, ale kurczę. Boję się, że będziemy zawiedzeni.

who cares?

Opublikowano

Poczytaj wcześniejsze posty.

Wersja chińska =/= Wersja Europejska.

Wersja chińska = WoW + Lineage 2

Wersja europejska (wychodzi w listopadzie) = będzie zbliżona do Metin2

Gry pierdzielą ale najlepszych programistów mają. :P

Mam nadzieję, że dobrze spekulujesz, nie chcę, aby ROM to była jakaś totalna podróbka LoL, albo 4story, chętnie zagram na UE, jeżeli gra będzie bardziej podobna do Metin2

eurodos.png

Opublikowano

Pierwsze miesiące po starcie Rise of Metin będą na pewno trudne dla Metin2. Jeśli spełnione zostaną wszystkie zapowiedzi twórców odnośnie upodabniania gry do Metin'a - może spowodować to jeszcze większe pustki na globalnych serwerach.

Jeśli chodzi o serwery prywatne - tutaj sprawa może wyglądać zupełnie inaczej.

Opublikowano

Jeszcze nie ma co porównywać ;)

Wyszła dopiero chińska wersja.

Aczkolwiek nawet ta przypadła mi do gustu.

spodobała mi się też. Inni mówią, że to kolejna kopia WoW'a, ale z mojego punktu widzenia tak nie jest. Zagrajcie i dopiero się wypowiadajcie.
Opublikowano

żałośni jesteście, chcecie podobnej gry do metin2 globala w grze metin3? ludzie jak chcecie inne skórki, misje, cap lvl czy inne pierdoły idzcie na privy z milionami brońmi i skórkami !!!! to jest kolejna CZĘŚĆ gry, wszystkie gry sie zmieniaja z nadejsciem nowej czesci począwszy od klimatu i grafice na fabule kończąc !!!! czy naprawde wszyscy co graja w metina sa wyjęci z jednego koszyka ? [ czytaj Hejter i Gimb ] swoją drogą jak tak patrze na was i wasz ból dupy co do nowych produkcji to uważam że ten stereotyp jest jak najbardziej na miejscu .... na privy nie idziecie bo juz nudne są i trudno znaleść taki który was zadowoli, na globala nie idziecie bo GF !!! ludzie !!! Wychodzi nowy metin a nie nowy priv !!! To nie będzie ten sam metin co metin2 ? oczywiście że nie bo to metin3 !!! Jak to pojmiecie to może w końcu przestaniecie się "zawodzić" na produkcjach bo oczekujecie coś co jest bez sensu i nie wprowadza zmian ....

Podsumowując wasze nadzieje do seqeli sa takie że ma to być taka sama gra graficznie, fabularnie, kontentowo jak poprzednik, tylko ma mieć inna nazwe [ czytaj inny numerek ] Jeżeli chcecie się wypowiadać o grach to róbcie to w obiektywny sposób, a co najważniejsze jak zagracie w EUROPEJSKA wersje, bo takie ściskanie dupy pokazuje tylko wasz poziom intelektu bo jak można chwalić/Hejtować coś w co się nie grało nie widziało itp ... [ no jest jedno takie stwierdzenie RELIGIA, ale tym zajmujecie się w szkołach na lekcji ]

Opublikowano

Jak zawsze specjaliści którzy nie stworzyli tej gry mają najwięcej do powiedzenia i snują domysły , większość z was nadaje się na "Proroka". PL istniał tyle lat i jakieś gówno ma spowodować że upadnie tak? zabawni jesteście, teraz to wgl byle gównem można wam zaimponować.

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...