Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwsze fail'e z grą Metin2

Sathian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przedstawiam temat w którym piszemy swoje największe fail'e z grą Metin2 ;D

------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Gdy pierwszy raz wszedłem do gry wydropiłem jakieś śmieci i chciałem je sprzedać jakiemuś graczowi. W okienku handlu po mojej stronie dałem item i w miejscu kasy wpisałem cenę. ( myślałem że tam po mojej stronie ustawiam cenę za jaką musi on kupić :P). Zaakceptowałem, ucieszony dalej grałem ( nie z orientowałem się, że mi ubyło kasy )

2. Sprzedaż aury za 100k

3. Bijąc metki wyleciały mi oczywiście KD.

Wziąłem byle jaką broń (na moje oko była warta z 500 yang). Gdy próbowałem włożyć kamień, on pękł. Wtedy myślałem, że cena wzrasta 10x.

Biegałem po m1 pytając ludzi czy chcą to kupić (pisałem: "Chcesz to kupić? Próbowałem wsadzić kamień duszy. Musi być to sporo warte".

4. Zaczynając grę w Metina wydropiłem jakieś butki :) (był tam bon 1k HP). Grając już jakiś miesiąc (wbiłem 29lvl) dowiedziałem się co to "bony". Okazało się, że butki były sporo warte.

5. Tradycyjnie staty i skille po równo.

Teraz wy ;)

PS Posty nie na temat będę zgłaszał :)

Pozdrawaim!

Stary temat zakopany, robię nowy ;)

• Odpowiedzi 234
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sprzedałem smoczą+9 za 100k na S17 jakieś 4 lata temu. Miałem wtedy wystawić inną +2, jednak się pomyliłem. Było to dla mnie wtedy wystarczającym powodem, aby skończyć grę :D.

Opublikowano

1. Kiedyś jak pierwszy raz zrobiłem konia to go przypadkiem odwołałem i nie wiedziałem o co kaman i zacząłem go szukać po m2.

2. Dałem się oszukać na na taki niby hack, że dam handel z gościem, w oknie gdzie ja daję kasę wpsiałem max ilośc dziewiątek i dałem akcept. Całe eq niby miało się zrobić +9. Straciłem ciężko zarobione 80k i przestałem wtedy grać.

3. Mój pierwszy fms, chyba +7 był. Jak mnie pamięć nie myli to śr -2, um+5. Biegałem po m1, dawałem każdemu na handel i pytałem czy dobry, ludzi mówili, że to dla sury, a ja nie wiedziałem dlaczego.

Opublikowano

faili było sporo

pamiętam że na s14 grałem z jakimś ziomkiem mówił ze ma 11 lat chyba, ja juz w tedy ogarniałem o co chodzi i pewnego dnia mi napisał ze ulepszył fmsa na +9 od +0 to ja sie pytam czy ma jakiś sposób bo mi to pali jak cholera a on mi pisze że przed ulepszaniem puszcza kowalowi serduszka haha

nie no jebłem w tedy

Opublikowano

Na s6 miałem mentala 81 lv

skille P

full luda

dużo kryta i troche absow

miałem broń Złodzieja dusz+9 5b

10 kryt , 12 siła reszta syf

no i miałem range na -14k

przeważnie składałem kazdego na skilla / max 2 skille

wybieglem z tą rangą w rynku na shinsoo

zacząłem kozaczyc i napierdalac wszystko co się rusza aż nagle ninja dagger 99 lv wyjebał mi z zasadzki ,a BM 92 lv poprawił ze sferki i złodziej dusz wypadł

najlepsze było to że podniósł go jakis nupek z 32 levelem

pisałem do niego chciałem mu dać za niego Luske+9 5b i inne pro eq na mały lv ale on niechcial

to zwyzywalem go żeby mi ulżyło i tyle :(

za zlodzieja dalem 200 kamieni duchowych czyli jakies 200 zł

po tym failu skończyłem gre na PLu :p

miałem jeszcze taki jeden fail :)

jak wprowadzili te jebane skrzynki ucznia

i dowiedziałem się że dropi z nich dodania i zmianki to szybko chciałem zbonować sobie jakies buciki

miałem ekstazy+7 5b (bony słabe)

były ware jakieś 500 kk.

w sklepie w m1 stały fenki +9 to pomyslalem sobie sprzedam szybko ekstazy ,kupie fenki i zbonuje w pro elo

wystawilem ekstazy za 500kk czekam 10 min i nikt nie kupuje

byłem napalony jak chuj żeby szblybko zbonować te fenki a one byly wyystawione za 150 kk

to wystawilem szybko. ekstazy za 150 kk :)

zeszły po 10-ciu sekundach ,kupiłem fenki :D

wbilem postaci 20 lv otwieram skrzynie ucznia

biore dodania bonu przeciagam na fenki a tu nic

patrze co tam jest napisane a tam że mozna bonować bronie i zbroje do 40 lv :D

no co wkurwilem się i tyle :(

i jeszcze jeden fail

ulepszalem Magicznym Kamieniem fmsa na +8 na solarze (poczatki) :D

i jeeszcze jeden :))

jak zacząłem grać w metina (3 lata temu (

to wbilem tam jakiś 45lv i w jeden dzień okradla mnie cztery razy ta sama osoba na dużą kwote :p w tym konto :D

41196912334212939960.png

Opublikowano

plan był taki, chciałem przełożyć eq na inną postać z tego samego konta więc wywaliłem je za dozo (nie wiedziałem, że jest coś takiego jak magazyn) i miałem się przelogować -> podnieść, jednak pacze a tam 4 graczy a eq ni ma ^^

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

1. Expiłem z jakimś typkiem w m2, dropnął mi fms z łuczników, myślałem że to zwykły miecz i oddałem mu go ...

2. Przerzucałem eq na inne konto, dopiero gdy ktoś zaakceptował, zobaczyłem, że nie na tą postać myszką najechałem.

3. Zmiksowanie smoczej + 9 2k hp i 10 do pz ;/

Oczywiście to wszystko na pl ;d

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Hmm jeszcze jak było tam chyba z 4 serwery, grając na obsydianie szamanką rozdałam jej staty głównie w siłę, skille po równo a i w ogóle nie potrzebna mi była tarcza xD

Oddałam fmsa sr 32 ( w tedy to było coś), pierwszego dnia gry potowałam w pvp xD dopiero potem ktoś mnie w miarę jako tako wprowadził ;)

97993054676936328872.jpg

Opublikowano

Najczęstszy fail ludzkości metin2 to początki i rozdawanie stat + skilii po kolei :)

Nie zapomnę tej radości gdy "Wszedł mi pęknięty kamień do miecza" a później ktoś ostudził moją radość uświadamiając,że to śmieć :D

Opublikowano

Dobrych parę lat temu, miałem jakiegośtam Riba +9 ulepszonego u kowala. Napisał do mnie ziomek, żebym poszedł pod kapitana i wyrzucił go, a on stał bodajże przy Mirinne. Za pierwszym razem nic się nie stało, podniosłem go z powrotem. Ale za drugim razem, DH mu zadziałał i niestety straciłem RIba, skończyłem grę i usunąłem konto ;-;

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

1. Gosciu do mnie pisał czy chce gg gma , bo on daje eq , i potem gm chcial passy, mnie to nie zdziwilo ,wiec dalem bo przeciez to gm moge dostac fma , powiedzial zebym sie nie logowal przez 10minut wiec po 10 minutach patrze a znikneło mi eq:( , w tym 4 kawałki klejnotu które myslalem ze sa w uj drogie )

2. Ktos mi kiedys powiedzial ze jak sie ma amulet orka w eq , to wtedy z orków poleci Ząb orka ! i kupilem taki amulet za tygre +9 ;D

3. droplem fms 42sr, ulepszylem do +6 , a i tak gralem z halabardą +3 , bo mowili ze halka ma 3 kolce i bije 3 razy za jednym ciosem :D

4. tez dostalem takie ze jak sie zrobi taki trik ze ma sie na wędce aure miecza , to wtedy z kazdego karasie leciała małz , i za te info dalem Mnisią +6

Bylo tego wiecej ale nie pamietam :3

Opublikowano

1, Dawałem skille wszystkie po równo jak i staty.

2. Dałem Cie oszukać na kopiowanie itemów - fms poszedł.

3.Wystawiłem shopa i nie wiedziałem jak zamknąć .

4. Zabłądziłem w m2 na zaprzysiężonych chunjo.

5. Włożyłem kd defa +0 do lwiej +6 zbroji oczywiście i się jarałem ,że mam 2 defa więcej niż kolega :D

6.Dałem kiedyś kumplowi pasy do konta na privie , on się zalogował , chciałem zobaczyć czy jest noobem , wszedłem na inne noob konto , i napisałem do niego

[GM] : Witam , ze chce pasy itd . a on mi podał pasy - moje xD

dużo by pisać.

Opublikowano

Zamieniłem fms +2 sr 39% za kose +7 itp. ;)

Jak zacząłem gre, to robiłem cały czas szamana - wbijałem mu ok 20lvl, przekładałem eq na nowego i tak cały czas - chciałem się dorobić ;)

Expiłem na metinach ;)

52287137559562145640.png

Opublikowano

na mojej pierwszej postaci jaką kiedykolwiek grałem to był mental na gromo..

a faili było troche...

1. Skille po równo xD

2. staty to samo

3. wgl. na 24lv expiłem na białych tygrysach ... co okazało sie po czasie że istnieje takie coś jak m2 -.-

4. Moim marzeniem wtedy był rib ... nawet +0, dropiłem na ezotach jakies 4-5 h ...po czym poleciał mi ten rib, gdy tylko wbiłem do m1, jakiś koleś pisze czy skopiować mi riba, że bede miał dwa i wgl, tak mi namotał że rib mi wyskoczył a on go zabrał :) wymarzonego riba miałem około 10min

Możesz szczekać, a i tak mnie nie ugryziesz.

Opublikowano

1. Kiedyś typ powiedział abym wpisał max 9 w handlu jeśli to wpisze to dostane 100kk a miałem 19kk a potem 10kk
2. Miałem wystawić zala za 999kk a wystawilem za 99kk i w 1 min kupiona (zal +8)

Opublikowano

Za pierwszym razem kiedy się zalogowałem - poszedłem expić, ale bez miecza :D (nie wiedziałem, że jest coś takiego jak EQ). Psy mnie zabijały więc przestałem wtedy grać bo uznałem, że głupia gra xD

No i standardowo - staty po równo

ex

Opublikowano

mnie nie pobijecie 2009 rok już 2 lata od rozpoczęcia gry , dropłem sobie sokoła z nno , myślałem że to zabiera mi pż to sprzedałem u npc , tak samo zrobiłęm fms na 9 i zamieniłem za buty 100hp i tygre+6 i halabarde+9 ^^ fms miał chyba sr +20! , a jeszcze lepszy fail 2011 rok wojownik twierdza przekładanie zała+6 sr 41 zamiast na woja 77 to jakiemuś typkowi dałem -.- powód do skończenia gry ? nie sądze , na drugi dzień koleś mi oddał tego zala i go zrobił na 7 jeszcze ^^ to chyba nie fail ale win z metinem !

Opublikowano

Przypomniał mi się:

1. Bijąc metki wyleciały mi oczywiście KD.

Wziąłem byle jaką broń (na moje oko była warta z 500 yang). Gdy próbowałem włożyć kamień, on pękł. Wtedy myślałem, że cena wzrasta 10x.

Biegałem po m1 pytając ludzi czy chcą to kupić (pisałem: "Chcesz to kupić? Próbowałem wsadzić kamień duszy. Musi być to sporo warte".

2. Zaczynając grę w Metina wydropiłem jakieś butki :) (był tam bon 1k HP). Grając już jakiś miesiąc (wbiłem 29lvl) dowiedziałem się co to "bony". Okazało się, że butki były sporo warte.

Teraz fail innej osoby + moje szczęście :]

Krążąc po bezdrożach M1 znalazłem sklep jakiegoś noobka. Otwieram, a tam: Skórzane Buty +1500 PŻ. Cena: 100 yang.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...