Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy duchy naprawdę istnieją czy to nasz wymysł?

Makja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według mnie tak. Oglądam co tydzień w piątki na ID Discovery "Duchy" I "Doświadczyć niezwykłego" I tam są . Np. nawiedzony dom, że drzwi się im otwierają, przedmiotami rzucają itd. Te opętania przez duchy... Czy opętanie to też nasz wymysł? Nie sądzę. Według mnie istnieją. Wypowiadajcie się czy wierzysz w duchy, lub czy je kiedyś widziałeś ?

Opublikowano

rzadko kiedy można zobaczyc ducha, ogólnie wierze i wiem że istnieją ale nie sram sie z tym i nie zgłębiam wiedzy, jedyne w co nie wierze to to że np krwawa mery z lustra moze nas wciagnac w lustro xD o ile sie wogole pojawi...

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

InQer, czyli według Ciebie po życiu dostajesz 1 HP gratis? xD , wiadomo że duchy istnieją

Może i masz racje , ale dowiemy się tego gdy przyjdzie na nas czas :)

Osobiście jestem realista , muszę zobaczyć aby uwierzyć.

Opublikowano

Zobacz program Duchy itd. egzorcyzmy ... I ty w to nie wierzysz? Zapraszam do opuszczonego miasta w Ameryce, spędź tam noc :)

Opublikowano

Ale patrzcie mówie ,że gdy nadejdzie na mnie pora to się dowiem , ale tego wam już nie powiem .

W programy żadne nie wierze - bo to jest wymysł - tylko po to aby była oglądalność .

Opublikowano

Zobacz program Duchy itd. egzorcyzmy ... I ty w to nie wierzysz? Zapraszam do opuszczonego miasta w Ameryce, spędź tam noc :)

Byłem, nuda.

Co do duchów, powiem tak.

Wierze nie wierze, sam nie wiem. Zdjęcie mam jedno z białą plamą za sobą, nie wiadomo co to było... prawdopodobnie własnie jakieś paranormalne zjawisko.

Ja tam osobiscie do takich rzeczy jestem neutralny, póki sobie gdzieś tam latają to niech sobie latają, byle by ludzi nie wkurwiały ;)

LwG

Opublikowano

Ja wierzę, że duchy istnieją. ;) I szczerze liczę na to, wierzę i mam nadzieję, że naprawdę są. Wiszą mi te wszystkie filmy, zdjęcia w necie i programy dokumentalne, zwyczajnie ja czuję, że ktoś jest z nami cały czas, nikt mi mebli nie przestawia i obrazów nie zrzuca, ale ja myślę, że te dusze są obecne. Nie trzeba mi dowodów i mam gdzieś, że niektórzy się z tego nabijają. Kiedyś gdzieś czytałam, że duchy przychodzą do tych którzy w nie nie wierzą, jeśli to prawda, to chyba nigdy nie będę musiała się bać żadnych dziwnych zjawisk. Chociaż tak mówię,że te filmy po mnie "spływają" to na pewno nigdy nie zamieszkam w domu w którym ktoś umarł. ;)

Opublikowano

Nie wierzę, co nie znaczy, że nie lubię. Nie rozmyślam o takich pierdołach; powiedzmy: jak mi się przyśnią to są prawdziwe, nawet, jeśli przez moment:)

Opublikowano

Istnieją, no bo niby co się dzieje z człowiekiem gdy umrze?, rodzi się na nowo jako zupełnie nowa osoba tzn, nie pamięta co się działo, że urodził się na nowo itp. Nikt tego nie wie. Wiem że jak będę duchem to zostanę na ziemi by ludzi straszyć xD

Opublikowano

Tak, wierze. Widziałam. Dziwne takie trochę uczucie obudzić się w środku nocy i zobaczyć coś.. czarnego obok okna, zasłaniającego diodę telewizora. No, ale właśnie w tą noc minęła rocznica śmierci mojego dziadka, więc to chyba nic aż tak dziwnego.

Co do tych samo otwierających drzwi i latających rzeczy - Kilka razy mi się otworzyły drzwi (chyba?) same i spadło kilka rzeczy z szafki. Nie wiem dokładnie jak - bo w nocy.

Opublikowano

rzadko kiedy można zobaczyc ducha, ogólnie wierze i wiem że istnieją ale nie sram sie z tym i nie zgłębiam wiedzy, jedyne w co nie wierze to to że np krwawa mery z lustra moze nas wciagnac w lustro xD o ile sie wogole pojawi...

Hehe a próbowałeś z tą mery o 12 w nocy ? xD

@Top

Nie wiem czy istnieją , czasami jest tak że jak sobie wmówisz że istnieją to będą różne rzeczy się dziać (np. słyszysz jakiś szum sądzisz że to duch ,a tak na prawdę to był wiatr , lub myszka sobie biega ..)

..

Opublikowano

Według mnie tak. Oglądam co tydzień w piątki na ID Discovery "Duchy" I "Doświadczyć niezwykłego" I tam są . Np. nawiedzony dom, że drzwi się im otwierają, przedmiotami rzucają itd. Te opętania przez duchy... Czy opętanie to też nasz wymysł? Nie sądzę. Według mnie istnieją. Wypowiadajcie się czy wierzysz w duchy, lub czy je kiedyś widziałeś ?

To nie jest możliwe, dlatego radzę Ci z całego serca - nie oglądaj takich programów.

Nie wierzę w duchy.

Wierzę, że prawdopodobnie duch kieruje człowiekiem, ale żeby sobie latały po domach - nie.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie uważacie, że rzeczywistość byłaby cholernie nudna, gdyby zjawiska paranormalne były tylko wymysłem? Wierzę, a raczej chce wierzyć w nie.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Ducha nigdy nie widziałem, wszystkie 'paranormalne' akcje zawsze mogłem czymś wyjaśnić prócz jednej. Wracając z jeziora ze znajomymi wstąpiłem na cmentarz do mojej rodziny, wychodząc zacząłem robić zdjęcia, bo jeden stwierdził 'że na cmentarzu są duchy itd, chciałem go trochę zeschizować ), na jednym było widać zarys postaci jakby w jakiejś czarnej szacie, z białą/szarą 'głową' spoglądająca na płytę pomnika, każdy komu pokazaliśmy zdjęcie uważał, że to przeróbka, ale widzieli tą 'postać'. Na 2gi dzień poszliśmy i w miejscu gdzie była postać nie było żadnej rzeczy, krzaków czy czegokolwiek co mogłoby tak wyglądać.

Ale nadal nie wierze ;)

52287137559562145640.png

Opublikowano

Czasami tak jest u mnie np. Szkicowałem Jana Kochanowskiego chyba 3 dni na ścianie (dość spory obraz) przyklejony taśmą , rano wstaje ,a on leży nikt nie słyszał jak spadał , może jak ci np. spadło coś z szafki do nie miałaś otwartego okna?

Okna nie miałam otwartego, a nawet jeżeli by było, to wątpię, że cięższe rzeczy, np. zeszyt spadł od lekkiego wiatru. Co do tych drzwi.. to może komuś z moich domowników się nudziło.. nie chcę się opierać na tych wszystkich programach i filmach. Tak, czy siak cały czas czuję, że ktoś jest obok.

Opublikowano

Ja wierzę, że duchy istnieją. ;) I szczerze liczę na to, wierzę i mam nadzieję, że naprawdę są. Wiszą mi te wszystkie filmy, zdjęcia w necie i programy dokumentalne, zwyczajnie ja czuję, że ktoś jest z nami cały czas, nikt mi mebli nie przestawia i obrazów nie zrzuca, ale ja myślę, że te dusze są obecne. Nie trzeba mi dowodów i mam gdzieś, że niektórzy się z tego nabijają. Kiedyś gdzieś czytałam, że duchy przychodzą do tych którzy w nie nie wierzą, jeśli to prawda, to chyba nigdy nie będę musiała się bać żadnych dziwnych zjawisk. Chociaż tak mówię,że te filmy po mnie "spływają" to na pewno nigdy nie zamieszkam w domu w którym ktoś umarł. ;)

hmmmm

Tak, wierze. Widziałam. Dziwne takie trochę uczucie obudzić się w środku nocy i zobaczyć coś.. czarnego obok okna, zasłaniającego diodę telewizora. No, ale właśnie w tą noc minęła rocznica śmierci mojego dziadka, więc to chyba nic aż tak dziwnego.

Co do tych samo otwierających drzwi i latających rzeczy - Kilka razy mi się otworzyły drzwi (chyba?) same i spadło kilka rzeczy z szafki. Nie wiem dokładnie jak - bo w nocy.

Jak się czułaś? JA bym się zesrał jakbym zobaczył ducha

To nie jest możliwe, dlatego radzę Ci z całego serca - nie oglądaj takich programów.

Nie wierzę w duchy.

Wierzę, że prawdopodobnie duch kieruje człowiekiem, ale żeby sobie latały po domach - nie.

A te egzorcyzmy itd to po co jest? Człowiek jest psychicznie chory i niby podczas egzorcyzmów ma inny głos? Hmm pewnie, że to duch ! Pytajcie się egzorcystów omg....

Opublikowano

Jak się czułaś? JA bym się zesrał jakbym zobaczył ducha

No bałam się, nie powiem, że nie. ;_; .. ale cóż, zamknęłam oczy i modliłam się, by tylko zasnąć.

aaa.. kolejna noc z głowy xD

Opublikowano

A te egzorcyzmy itd to po co jest? Człowiek jest psychicznie chory i niby podczas egzorcyzmów ma inny głos? Hmm pewnie, że to duch ! Pytajcie się egzorcystów omg....

Bo człowiek to słaba istota i potrzebuje czegoś, co myśli, że działa.

Egzorcyści są, aby zarabiać pieniądze na ludziach, którzy mają słabą psychikę/za dużo przeczytali w internecie lub zobaczyli w telewizji.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Czytam ten temat i nagle baza wirusów programu avast została zaktualizowana, zawał ;__;

@topic: Kiedyś wierzyłem, teraz nie, to tylko bajeczki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...