Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy duchy naprawdę istnieją czy to nasz wymysł?

Makja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli duchy istnieją, to nie da się ich zobaczyć.

Aby coś było widzialne, musi odbijać światło, musi być stworzone z materii,

jak może sobie przenikać przez ściany to nie może być stworzone z materii.

Zaprzecza to więc:

- widzialność

- poruszanie obiektami

a

- przechodzenie przez ściany

- opętywanie

PS. Polecam zobaczyć filmy na których malutkie dzieci opowiadają o tym, że mają gdzieś dom, dzieci.

Rodzice sprawdzają tamte miejsca i faktycznie, są tam domy, ludzie o takim nazwisku i mówią, że faktycznie gdy

się urodziło to dziecko, to ojciec tamtych zmarł itp..

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Mówi się, że koty czy psy potrafią widzieć duchy, dlatego ja mam zawał za każdym razem jak widzę psa lub kota wpatrującego się np z jakiejś odległości w ścianę albo w pustą przestrzeń. Chciałabym żeby ktoś kiedyś na 100% udowodnił,że są...a tak to niestety jedni wierzą,drudzy nie...

Opublikowano

Ja osobiście myślę że duchy istnieją.

Gram obecnie tylko w Minecrafta

Jeśli masz problem z konfiguracją serwera bukkit, permissions, lub z konfiguracją jakiegoś konkretnego pluginu, pisz na GG

Opublikowano

Bóg istnieje, diabeł istnieje, są zjawiska paranormalne, których doświadczyło już kilka osób na świecie.

Jak tego uniknąć? Nie oglądaj horrorów i tego co cię przeraża.

Opublikowano

Zależy czy uważasz że dusza i duch to to samo, wierzę że dusza istnieje naprawdę i jest to potwierdzone badaniami (osobę umierającą postawili na wadze, jak już umarła to było 0.5kg mniej) w duchy zresztą wierzę również ze względu na doświadczenia (kiedyś jak byłem sam w domu, wszystkie okna i drzwi były pozamykane, na dworze 0 wiatru, oglądam telewizję a tu nagle firanka się poruszyła i wyglądało to tak jakby ktoś za nią stanął bo było widać zarysy twarzy) to dużo się również nasłuchałem, kiedyś mi kolega opowiadał jak po śmierci ojca (miał około 3/4 lata) na pogrzebie zaczął rozmawiać ze ścianą, jak rodzice się go zapytali z kim rozmawia to powiedział że z ojcem.

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Czytając nazwe tematu jebłem hahahahaha...

Nikt Ci na to nie odpowie.. Jak widzisz duchy to wierzysz że istnieją, ja nie wierze w coś czego nie widze i mam wyjebane..

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

W telewizji zawsze jest jakiś wymysł, aby nas pobudzić do myślenia i zachęcić do oglądania.

Np. gdy oglądałem magika Dynamo nagle zaczął chodzić po wodzie, a jak się okazało później pod wodą były przeźroczyste tafle szkła na których chodził.

Tak samo zapewne jest z duchami i innymi 'potworami' nie z tego świata.

Osobiście nie wierzę w takie rzeczy.

Opublikowano

I niech zaś taki się nie boi iść do kibla w nocy jak to przeczyta :D

Nie uwierzycie osobie, która widziała ducha, ani wam nikt nie uwierzy gdybyście doznali takiego zjawiska. Ludzie są tacy stanowczy i raczej nigdy nie dojdzie do pełnego poznania prawdy przez taki obieg. ;)

Opublikowano

Wierzę w duszę, w duchy nie.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Według mnie tak. Oglądam co tydzień w piątki na ID Discovery "Duchy" I "Doświadczyć niezwykłego" I tam są . Np. nawiedzony dom, że drzwi się im otwierają, przedmiotami rzucają itd. Te opętania przez duchy... Czy opętanie to też nasz wymysł? Nie sądzę. Według mnie istnieją. Wypowiadajcie się czy wierzysz w duchy, lub czy je kiedyś widziałeś ?

Ja oglądałem harrego potera i to znaczy że czarodzieje istnieją?

Top: Nie wierze w nie, ale się ich boje :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...