Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

*Owocowy Sad* II Edycja Serwera Sv+Frakcje*Mody*Nowe Biomy*Własny Launcher*START 1/11/13*

Miodq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Od piątku 18:00 rozpoczyna się druga edycja z tymi samymi modami na serwerze.

Po pierwszej edycji i wyciągnięciu wniosków, na drugiej edycji zajdą następujące zmiany:
- Rozbudowane i częstsze Kity dla zwykłych graczy, by mogli szybciej dogonić starych graczy.
- zablokowane ulepszone OP jabłka
- Ender chest będzie dostępny, ale tylko na spawnie (plecaki zostają)
- Enchant na spawnie
- Odliczanie czasu do meteorytu na spawnie
- Max 10 osób we frakcji (aktualnie najlepsza frakcja ma 24 osoby i jest nie do ruszenia
- wywalenie mcmmo
- mniejsze backpacki

Od jutra rana każdy może wejść na serwer z gamemodem i przetestować możliwości modów

owocowy.png

pxdf.png

Miodq

infoinf.png

Typ: Survival + frakcje + mcmmo+ mody

Sloty: 50 (serwer dedykowany, możliwość nielimitowanego zwiększenia)

IP serwera: Automatycznie wrzucone w launchera

Premium: nie

BialaLista: nie

Własny launcher: TAK !

Kopanie diaxów przez tydzień i jesteś wykoksany na max? Wszystko enchantowane? Nuda...

Przyjdź i pochwal się do nas swoim pedalskim diax secikiem, może wytrzymasz dzień schowany w jakiejś jaskini, ale w końcu znajdzie Cię jakiś gracz albo potwór boss. Chcesz więcej? Bujnij się po lepsze surowce. Teraz dostępne lepsze rudy do wykopania 3x, a nawet 75x rzadsze niż diamenty.

Masz dość zniewieściałych adminów i moderatorów? 10 osób w ekipie serwera? Ban z dupy i dwa dni wyjaśniania na forum? A może rozdają sobie itemy? Na pewno nie tutaj. Tylko jeden admin, zero moderatorów.

Dodany został również o wiele wygodniejszy system enchantu. Już nie musisz dobijać 30 lvl i wracać do bazy. Nabij 60, a enchantujesz więcej niż dwa itemy. Zbieraj expa na później i chowaj w skrzynkach!

A może chcesz, by Twoja baza wyglądała wyjątkowo? Lubisz bawić się w ozdabianie? Są nowe możliwości!

Nudne lasy, kilka gatunków drzew w kółko? A co powiesz na ponad 20 nowych drzew owocowych, które możesz jeść prosto z drzewa, albo ugotować o wiele lepsze jedzenie.

gracza.png

Nowa wersja launchera. W sobotę będzie nowa paczka, więc stary launcher już nie obsłuży ściągania nowej.

Launcher

http://www.owocowysad.za.pl/OwocowySad/Launcher.jar

skan

https://www.virustotal.com/pl/file/a27208050455cce0bb048dd0481d4b5198832ac7c6319caddc5ea533f3e9e340/analysis/1383316636/

Instalacja:
Otwierasz pobrany plik, pobierz paczkę, uruchom Minecraft.
bflc.png

evvm.png

.

• Odpowiedzi 310
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wbiłem co prawda na chwile ale powiem, że serwer całkiem fajny, chociaż jak dla mnie za mało modów magicznych, lub dodających jakieś ciekawe przedmioty. Przedmioty nowe są ale jak zwykle to tylko łuki, miecze i zbroje. Wrzuć Thaumcrafta, Ars Magice, chociaż Twillight Forest, RPG Inventory, jest tego pełno można coś wybrać. Nowi przeciwnicy też się przydadzą ;)

P.S jak zwykle polecę More pistons mod :)

bipsMal.png

Opublikowano

Już ON

Był off, ponieważ dodawałem nowe mody, w tym całkiem nowy END z silniejszym smokiem i dodatkowymi umiejętnościami, Twillight Forest, pokazywanie zadawanych obrażeń - no i usuwałem konflikty ID z nowych modów.

Ze względu na dodane mody obowiązuje NOWA paczka (link zmieniony w pierwszym poście). Ponadto zaktualizowałem spawn, który wciąż jest budowany. Ustawiłem obok spawna również teleporty i spawnery, by łatwiej testowało się nowe ekwipunki. Połowa nowych narzędzi i broni już dodana do mcmmo.

Screeny:

nowy end, poza wyspą główną jest wiele małych wysepek, niektóre z wieżami do podbicia ze spawnerami endermanów.

http://img62.imageshack.us/img62/1319/3q20.png

Bossy, każdy dostaje losowe umiejętności, którymi mogą być niewidzialność, rzucanie potionami, szybkość, siła, wyrzucanie broni, oślepienie i wiele innych. Niektóre bossy skupiają w sobie po kilka umiejętności a Endermany z kategorii bossów w bardzo rzadkich przypadkach posiadają ponad 200 hp.

http://img96.imageshack.us/img96/5020/zhkl.png
http://img856.imageshack.us/img856/4999/6rbo.png

@Nightingale mody magiczne są dobre dla serwerów bez frakcji, z uwagi na kompletną niekompatybilność mod <-> plugin. Dla magii niestety claimy nie istnieją, co już przetestowane zostało na innym serwerze - technicznym.

PS. z konsoli wynika, że 80% zainteresowanych ma problem z połączeniem przez brak FML. Wynika to z niedostosowania się do instrukcji z pierwszego posta, tj.

Instalacja paczki:
Rozpakowujesz gdzie chcesz, paczka ssie swoje własne pliki, a nie Twoje z czystego minecrafta. Clienta otwierasz poprzez Owocowy_PREMIUM.bat albo Owocowy_PIRAT.bat
Po włączeniu dla PREMIUM: logujesz się > edit profile > use version: release 1.6.2-Forge9.10.0.804 > save profile > grasz

I dla was piraci: odpalasz > wpisujesz nick > wybierasz version 1.6.2_forge > grasz

Nie robisz żadnego update, bo wszystko zdechnie i będziesz musiał kombinować od nowa.

.

Opublikowano

Serwer jest off, bo jak pisałem beta była otwarta do wczoraj włącznie. Teraz zajmuję się usuwaniem reszty błędów, które sypie mi konsola plus konfiguracja pozostałych pluginów i modów. Warto to zrobić przed odpaleniem dla graczy, bo już widziałem serwery "drugiej edycji" po tygodniu, przez niewyeliminowane błędy.

W każdym bądź razie wszyscy zainteresowani mają jeszcze możliwość ściągnięcia clienta, którego wrzucałem w pierwszym poście i włączenie gry single player. Nie będziecie mieli dostępnej mapy, kitów, factions i mcmmo (pluginy), ale wszystkie mody odróżniające ten serwer od czystego minecrafta macie w paczce, więc można sobie testować. Jest też NEI, więc poszukiwania nowych itemów są ułatwione.

.

Opublikowano

A dodał, byś kilka modów technicznych, bo z tego co widzę. Jest liquid XP ale nie zbuduje się z niego, fajnych rzeczy bez Przede wszystkim Rur, Tanków itd :(

Samsung Corby > Samsung Delphi > Xperia mini pro (sk17i) > Galaxy Mini2.

Opublikowano

@multi2

Daty jeszcze nie podam, bo w trakcie budowy paczki dzieją się różne rzeczy opóźniające potencjalny termin. Na pewno poinformuję, gdy będzie już gotowe 95%

A dodał, byś kilka modów technicznych, bo z tego co widzę. Jest liquid XP ale nie zbuduje się z niego, fajnych rzeczy bez Przede wszystkim Rur, Tanków itd :(

Serwer techniczny już mamy.

W kwestii liquid XP, cały exp jest gromadzony w medalionach, więc tanki są zbędne. Jednak zdaję sobie sprawę z tego, że tanki są wygodniejszym rozwiązaniem w raz transportowaniem przez rury. Prawdopodobnie zdecyduję się na thermal expansion - udostępniając tylko tanki, rury i wrencha.

Na multi-tanki nie ma co liczyć. Chociażby te z railcrafta w dłuższej perspektywie czasu ZAWSZE powodują crashe i trzeba usuwać chunka z nim.

.

Opublikowano

Jak to macie, serwer techniczny mogę prosić o jakąś prezentacje, link do paczki itd na pw? :)

Samsung Corby > Samsung Delphi > Xperia mini pro (sk17i) > Galaxy Mini2.

Opublikowano

Serwer rusza w jutro o 19:00

IP zostanie podane odpowiednio wcześniej. Link do nowej paczki zostanie podany również jutro przed 19:00.

Wszyscy któzy będą chcieli się połączyć muszą pamiętać o zmianie wersji na FORGE, by nie wyskakiwał błąd FML

.

Opublikowano

Gdy uruchamiam Owoc_Premium.bat jak i pirat wyskakuje mi błąd: System Windows nie może znaleźć pliku "C:/Documents". Upewnij się, że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie..

Mam wina xp.

P.S. Jak stworze ten folder na C otwiera mi go jak odpale owoc_premium.bat (lol), chociaż jak zobaczyłem co jest napisane w tym pliku bat powinno uruchomić launcher a jest inaczej..

Opublikowano

Masz to wypakować na dysk C: i z dysku C: odpalać
Wszyscy użytkownicy widnows xp jeśli paczki nie wypakują na C będą mieć ten komunikat.
Problemem jest spacja w katalogu >Documents... dlatego paczke wypakowujesz bezposrednio na c i startujesz bez edycji
PS. Jeśli to jakimś cudem nie pomoże, pisz, będziemy myśleć.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

To nic nie kosztuje, a daje mi wiele przyjemności

:)

Opublikowano

Koledze bedzie zrobiony launcher, mysle że do jutra bedzie można go pobierać :)

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

To nic nie kosztuje, a daje mi wiele przyjemności

:)

Opublikowano

Czuję, że serwer będzie zajebiocha, właśnie pobiera mi się paczka :D

Dam jeszcze Edita :D

(Jeśli nie będę edytował tego postu oznacza to, iż serwer tak mnie wciągnął i nie udało mi się znaleźć czasu :D)

EthanaEU2.png

CZAS NA ZMIANĘ Z - NA + LICZĘ NA WASZE WSPARCIE.
PAJACYK.PL- wejdź i kliknij :)

Opublikowano

Trochę popracowałem nad tą paczką, wczoraj nawet mi ktoś przyznał racje że plecaki to było by złą rzecz, a na początku chciał :P

W każdym razie w konsoli widzę, że 3x więcej osób chce wbić, niż rzeczywiście wbija. A wszystko przez używanie .exe zamiast .bat

Będzie niedługo launcher z uprzejmości techpacka, to i się sprawa online poprawi.

.

Opublikowano

7:50, praca do rana. Z nowego launchera wywalone wszystkie błędy. Niestety mod Battlegear2 kompletnie blokował launcher, więc został wykopany. Jak autor ogarnie, to w nowszej wersji może wrócić.

Launcher jest prosty jak dupa węża. Najpierw aktualizacja paczki, później gra.

Aktualnie wgrywany jest backup na serwer, co potrwa do około 10:00. Idę kimnąć 2 godziny, mam nadzieję że wstanę o tej 10 by odpalić serwer :P

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...