Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przeszłość lepsza?

Multiman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak sądzicie czy przeszłość była lepsza? Brak tych wojen itp. Ludzie byli wobec siebie życzliwyi. No i ta oldskullowa muza :* :) Trochę gorsza technika ale jak się jechało pociągiem nocnym nad morzem z bagażem i jak był pusty przedział albo się siedziało na peronie to zajebiście jest i te wspomnienia klimat. Ahhhh zarombiście uwielbiam te 2000 rok i poniżej ^^<3

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gorsza bo nie było Crysisa 3, BF 4, CoD'a Ghosta, GTA V i tych super hiper wyjebanych w kosmos filmów + rozwijanie technologi, NANO TECHNO BEST!

Tyle powiem xD

3t6EGVz.png

Opublikowano

Świat idzie w górę a technologia również w zaskakującym tępię. i nic tego nie zmieni. ;) Jedni będą narzekać a drudzy cieszyć ;)

Opublikowano

Szczerze to nie chciałbym tak, osobiście gdy oglądam stare filmy to tak dziwnie się czuje, tak nie dobrze.

Jestem osoba która idzie za postępem czasu a jestem zaraz fanem starych samochodów ( ale nie przesadzajmy, nie tak starymi, tak lata 1950+ ) ale jeśli o inne sprawy to ciesze się, że żyje w tym wieku.

Tak poza tym, nie chciałbym żyć tak w okresie za ok 50 lat, przyszłość człowieka jest skończona, skończy się ropa, skończy się wszystko inne, cofniemy się do " kuniów " a po drodze zginie miliony ludzi.

; *

Opublikowano

Jak sądzicie czy przeszłość była lepsza? Brak tych wojen itp. Ludzie byli wobec siebie życzliwyi. No i ta oldskullowa muza :* :) Trochę gorsza technika ale jak się jechało pociągiem nocnym nad morzem z bagażem i jak był pusty przedział albo się siedziało na peronie to zajebiście jest i te wspomnienia klimat. Ahhhh zarombiście uwielbiam te 2000 rok i poniżej ^^<3

Napisal 15 latek xD

jak dla mnie teraz jest lepiej, mamy internety mamy wladze :D

Opublikowano

Szczerze to nie chciałbym tak, osobiście gdy oglądam stare filmy to tak dziwnie się czuje, tak nie dobrze.

Jestem osoba która idzie za postępem czasu a jestem zaraz fanem starych samochodów ( ale nie przesadzajmy, nie tak starymi, tak lata 1950+ ) ale jeśli o inne sprawy to ciesze się, że żyje w tym wieku.

Tak poza tym, nie chciałbym żyć tak w okresie za ok 50 lat, przyszłość człowieka jest skończona, skończy się ropa, skończy się wszystko inne, cofniemy się do " kuniów " a po drodze zginie miliony ludzi.

Odnosząc się do drugiego akapitu twojej wypowiedzi. Co do dóbr mineralnych na ziemi nie sądzę żeby był z tym problem. Jeśli zajdzie potrzeba znajdziemy materiał zastępczy zamiast tego co się skończy. Przykładowo jakiś czas temu czytałem (nie wiem co z tym dalej bo nie specjalnie mnie to interesuje) o możliwości zastosowania bakteri "duru brzusznego" (mogę się mylić, możliwe że chodziło o inną chorobę) do wytwarzania paliwa które może sukcesywnie zastąpić ropę. Druga sprawa jeśli coś się skończy a my nie będziemy mogli tego na coś zamienić to zdobędziemy to w inny sposób. Przykładowo ostatnio (kilka dni temu zresztą :P) słyszałem gdzieś tam przelotem w telewizji o możliwości pozyskiwania minerałów z asteroid. Oczywiście to w miarę odległa przyszłość ale koncepcja już jest i wystarczy tylko teraz zdobyć sprzęt który na to pozwoli. No i oczywiście jakaś asteroida musi przelatywać w miarę blisko ziemi :P

Opublikowano

Nie da się tego określić.

Przeszłość ma zalety jak i wady.

Zalety:

- Brak pokus, typu komputer, laptop, tablet, smartfon, telewizor(no może był, ale nie taki jak teraz) itp.

- Pokolenie było mądrzejsze.

Wady:

- Technologia w medycynie.

- Wojny(1 wojna światowa i druga + inne pomniejsze).

- Brak Unii Europejskiej.

Można tak wymieniać.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

@up

Brak unii europejskiej która na Polskę nakłada gigantyczne kary za używanie węgla i pogłębia kryzys kraju uważasz za minus? Beka.

21515.jpg

Opublikowano

Po słowie 'zarombiste' uważam, że w latach 2000- nie było Cię jeszcze na świecie, bądź nie potrafiłeś jeszcze mówić. A w związku z tym, jak możesz porównywać teraźniejszość do tego co było, skoro wtedy nie żyłeś? Jeśli po opowieściach, to w dupę sobie je wsadź. Zazwyczaj pamiętamy to, co dobre.

Opublikowano

W średniowieczu było zajebiscie

mozna było ruchać od 12 lat :D

ja bym tam całe krolestwo wyrochał i zrobił swoją mini armie :D

potem misja by rozjebać inne kraje i byłbym Król Nakou I

a czasy o 30 lat od teraźniejszość były w chuj gorsze

jakieś choroby na ktore nie ma lekow

wojny , alkoholizm :D i inne chuje muje

w sumie to obecne czasy są najlepsze

wyjebane mam na wojny w Iraaku , Afganistanie , Syri , Egipcie i inne

wisi. mi to koło chuja :)

chcą to niech się napierdalają do woli

ja jedynue napierdalam w CSa i. mi to pasuje

tu się upije tam ujaram ledwie na nogach stoje ale jakoś zapierdalam

Obecne czasy i średniowiecze to najlepsze czasy :D

41196912334212939960.png

Opublikowano

Zalety:

- Brak pokus, typu komputer, laptop, tablet, smartfon, telewizor(no może był, ale nie taki jak teraz) itp.

Wady:

Można tak wymieniać.

- Nie bardzo rozumiem o co chodzi z pokusami. Wedle tego co piszesz można także uznać że książki oraz seks to pokusy a wtedy były.

- Co rozumiesz pod pojęciem mądrzejsza?

- Zgadzam się.

- 2000 rok może nie koniecznie ale przeszłość ogólnie tak

- Też się zgadzam.

@up

Brak unii europejskiej która na Polskę nakłada gigantyczne kary za używanie węgla i pogłębia kryzys kraju uważasz za minus? Beka.

Możesz napisać poradnik jak wypowiadać się na temat na który nie ma się zielonego pojęcia.

Kary nie są nakładane. Polska zgodziła się na to że do któregoś tam roku ileś tam procent energii w naszym kraju będzie ze źródeł odnawialnych (nie podaje dokładnych danych bo ich nie znam ale jak mam podawać z pamięci to 2016 rok i 30% ale jak pisałem nie jestem pewien). Nie wiem jak według ciebie pogłębia kryzys bo chętnie o tym poczytam ale trzeba przyznać że wspieranie działalności, miast, państwa i tak dalej, i tak dalej dotacjami to rzeczywiście działa na naszą nie korzyść.

Opublikowano

Xdestructix mam 16 lat to se policz ile mialem lat debilku

Ale huj nie rozumiecie mnie. Niepotraficie czuć slodkosci tych podroz pociogami itp. tylko cs i mc do zamkniecia temat

Opublikowano

Ale huj nie rozumiecie mnie. Niepotraficie czuć slodkosci tych podroz pociogami itp. tylko cs i mc do zamkniecia temat

Sam przecież pytałeś więc co ty od nas chcesz -.-

Jak sądzicie czy przeszłość była lepsza?

Twoje pierwsze zdanie pyta co my o tym sądzimy... -.-

Ps.

Pociogami, zarombiście. 16 lat? Proszę, nie wypieraj się dysleksją i innymi rzeczami ;)

3t6EGVz.png

Opublikowano

Zalety:

Wady:

Można tak wymieniać.

6831366dccbb5f5b5b951864ba1f4b62.jpg?133

Technologia w medycynie jest wadą? Chyba raczej chodzi ci o jej brak, proszę o sprostowanie skarbuniu :*

@TOP

Według mnie jest lepiej teraz :D

Opublikowano

Piszesz o 2000 roku czyli miałeś wtedy 3 lata a piszesz jakbyś był już wtedy dorosły. I co ty masz do tych podróży pociągami? Sądzę że jest kilka innych osób które lubią nocą podróżować pociągami ale wyobraź sobie że taka możliwość była nie tylko w roku 2000. A po za tym o grach napisały tylko 2 osoby więc też nie wiem o co się czepiasz.

Opublikowano

6831366dccbb5f5b5b951864ba1f4b62.jpg?133

Technologia w medycynie jest wadą? Chyba raczej chodzi ci o jej brak, proszę o sprostowanie skarbuniu :*

Wadą jest technologia w medycynie, bo wtedy była gorsza niż teraz.

@Eraken

Unia Europejska nie dość, że zapewnia nam spokój, to jeszcze daje fundusze.

@Gravity

Właściwie obydwie zalety dotyczą tego samego.

Sytuacja typowego ucznia.

Teraźniejszość:

Przychodzi ze szkoły, robi zadania i siada do komputera.

Przeszłość:

Przychodzi ze szkoły i uczy się.

Wtedy można było się skupić na nauce, więc pokolenia były mądrzejsze.

Może inaczej to ujmę... Teraz są idioci, co latają po dworze, piszą po blokach i cały czas z ich ust wypadają wulgaryzmy.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Może inaczej to ujmę... Teraz są idioci, co latają po dworze, piszą po blokach i cały czas z ich ust wypadają wulgaryzmy.

A za 10 lat, będą doły kopać z powodu braku jakiegokolwiek wykształcenia :P

Opublikowano

Wadą jest technologia w medycynie, bo wtedy była gorsza niż teraz.

@Eraken

Unia Europejska nie dość, że zapewnia nam spokój, to jeszcze daje fundusze.

@Gravity

Właściwie obydwie zalety dotyczą tego samego.

Sytuacja typowego ucznia.

Teraźniejszość:

Przychodzi ze szkoły, robi zadania i siada do komputera.

Przeszłość:

Przychodzi ze szkoły i uczy się.

Wtedy można było się skupić na nauce, więc pokolenia były mądrzejsze.

Przykro mi ale piszesz głupoty równie dobrze można napisać tak

Przeszłość: Przychodzi ze szkoły, uczy się/Wychodzi na dwór/czyta książka

Teraźniejszość: Przychodzi ze szkoły, uczy się/Wychodzi na dwór/czyta książka/siada do komputera/ogląda telewizje

Wszystko zależy od osoby, jej poglądów, priorytetów i oczywiście rodziców. Zupełnie inna sprawą jest to że kiedyś głównie ojciec pracował a matka zajmowała się dziećmi. Natomiast teraz gdy oboje rodziców pracuje nikt nie zmusza dziecka do nauki. Ale ja znam osoby które po powrocie ze szkoły idą spać/siadają na kompie/oglądają telewizje ale są też takie które wracają i siadają na kilka godzin do nauki. Tak jak pisałem wszystko zależy od przypadku.

A co do ostatniego zdania myślisz że kiedyś nie było takich osób? Tylko nie pisała po ścianach bo wiedzieli że jak ktoś ich złapię to będą mieli "nieprzyjemną sytuacje"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...