Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przeszłość lepsza?

Multiman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapytaj się dziadka czy przeszłość była lepsza, ale nie wydaje mi się. Jak ojciec mi opowiadał jak to fajnie się stało rano w kolejce po chleb to aż mnie skręca, choć sklep mam za ogrodzeniem.

Kartki na mięso, pamiętamy jeszcze o nich? :D

Chociaż jeśli już powołujemy się na PRL... To nie było jeszcze tak tragicznie, bo praca była? Jaka była taka była praca, ale zawsze coś a nie to co teraz...

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kartki na mięso, pamiętamy jeszcze o nich? :D

Chociaż jeśli już powołujemy się na PRL... To nie było jeszcze tak tragicznie, bo praca była? Jaka była taka była praca, ale zawsze coś a nie to co teraz...

Pracy nie ma z powodu postępu czasu i tego że kiedyś gdy wszystko robiło się masowo i wszystko było jednakowe potrzeba było prostych i głupich pracowników. Takich których można łatwo zastąpić a ich szkolenie trwa kilka godzin i potem mogą pracować. Natomiast teraz gdy nie ma już produkcji masowej a jest bardziej detaliczna w wielu dziedzinach naszego życia pracownicy muszą być wyspecjalizowaniu i mieć doświadczenie. Bo co z tego że ktoś jest architektem i przez 10 lat zajmował się budową domów skoro nam jest potrzebny architekt do budowy mostów. To jest powód dla którego w dzisiejszych czasach jest trudniej znaleźć pracę.

Opublikowano

Lepsza? Bez wojen? A to co się u nas działo to co było, kłótnie o kawałki ziemi? Litości. W dupach się od nieróbstwa poprzewracało. Siedzi się przed kompem 24/7, zbija bąki w szkole i popitala po podwórku ze znajomym, ale przeszłość była lepsza?Może przeszłość naszych rodziców, albo dziadków którzy musieli walczyć? Wspaniały poziom. Może i nam teraz jest ciężej z pracą, ale tak naprawdę jest nam zaje**scie. Wiekszosc dzieciakow ma podstawione wszystko pod nos,mają się tylko uczyć i wykonywać jakieś swoje obowiazki, dlatego trzeba puknąć się w łeb jak się uważa, że byłoby nam lepiej w przeszłości, bo teraz wojny są, ale nie centralnie u nas. W ogóle post założyciela tematu i nawalenie słitaśnych emotek trochę naświetla sytuację jaką osobą jest ktoś, komu źle w dzisiejszych czasach. DNO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...