Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakich znacie hyper carry ?

Klocki_Lego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Up. śmieszysz :D

Termin HC nie powinien dotyczyć jedynie adc. Ktoś kto jest weak early/mid a staje się strong w late, to nie tylko sami ad carry. Wspomniałem na początku tryndamere, chyba się ze mną zgodzicie, że zatrzyma go tylko DUPNE (!) cc. Choć to i tak nic nie da kiedy w drużynie będzie morgana. Co do vayne, to nie mam wątpliwości. Bawicie mnie tym karthusem (:D), on w late nigdy nie był i nie będzie HC. Pokusiłbym się o nazwanie xeratha HC, ale czytając wzmiankę o tym z LoLwiki od Battlelet'a to raczej zrezygnuję.

klockilego.png
nick EUNE: the OSTR

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kurwa... Hyper carry to postac (adcarry [nie tylko ranged, moze byc tez melee np. trynda]), ktora nawet 0/15 w late sieje spustoszenie bo ma jebane buffy do statystyk (np. vayne, trist, twitch itd.)

Zrozumiecie to ludzie?

Opublikowano

Wytłumacze to - HC to ADC, niekoniecznie ranged który jeżeli dobrze się nafarmi w early i mid w late dzięki bonusowi

do np. DMG, albo AS nawet bez ostrego feedu potrafi wyciągnąć np. 19/2

928011413476457403957.png

Opublikowano

Ok więc, już wiemy że czytanie ze zrozumieniem Cię przerosło.

Skoro jest słaby w early albo mid. To znaczy że Reginald nie wyklucza swoim stwierdzeniem Karthusa. Lecimy dalej, tam wcale nie jest napisane że to określenie "opisuje ADC" tylko, że zazwyczaj opisuje ADC a to zasadnicza różnica.

Oczywistym jest, że w late musi być bardziej nafeedowany, choćby z tego powodu że więcej wyfarmi, a jak wiemy panie highelo pro player, czym wyższy poziom tym bardziej feed zależy od farmy, a mniej od killi.

Karthus ma POTĘŻNY MID GAME, czytanie ze zrozumieniem. Lecimy dalej, "zazwyczaj opisuje" bo jak nie tym określeniem to określa się go po prostu carry.

A linijka o tym że bazuję na auto ataku? Chciałeś zabłysnąć a tu nagle "zapomniałeś" o jednej, najważniejszej linijce.

Poddaje sie, pisać 3 strony o tym samym ludzie dalej nie czytają wcześniejszych postów tylko piszą o karthusach, pozdro MPC.

Opublikowano

Jak dla mnie hypercarry jest ryze. Ma boskie late game, a dzięki aoe z ulta może rozkoksić nawet więcej niż jedną osobę.

KomaNdoRamBoo_eune_64_3_logo.png

Jestę w brązię i się nię wstydzę.

Opublikowano

Potężny mid game? Silny zgoda, ale potężny? Niby z czego ta potęga się ma brać, ani jakiś szczególnie tankowaty nie jest, ani jeszcze nie robi chorego dmg. Ba większość postaci wciąż jest w stanie go zjeść na kombo. No ale cóż widać nie tylko czytanie ze zrozumieniem u Ciebie kuleje.

Tak linijka z autoatakiem... przypomnisz mi jak to sam przetłumaczyłeś? Ahh tak ADC najczęściej oparte na autoataku. Nie wyłącznie, ba nawet nie ADC oparte o autoatak, tylko najcześciej. Przez grzeczność pominę fakt, że often nie znaczy nawet najczęściej. Mimo wszystko w dalszym ciągu polecam czytanie co się wkleja bo potem wychodzą takie kwiatki.

Opublikowano

Vayne, ult, true dmg, mobilna, late assasin.

Tristana, Ogromny zasięg w late, boost 100% do as, doskok,odskok, ulti do dobijania.

Twitch, mocne true dmg w late, z ultem około 900 range oraz spory boost ad, nieziemski boost do as

Tristana ma 90% as więcej

Opublikowano

Potężny mid game? Silny zgoda, ale potężny? Niby z czego ta potęga się ma brać, ani jakiś szczególnie tankowaty nie jest, ani jeszcze nie robi chorego dmg. Ba większość postaci wciąż jest w stanie go zjeść na kombo. No ale cóż widać nie tylko czytanie ze zrozumieniem u Ciebie kuleje.

Tak linijka z autoatakiem... przypomnisz mi jak to sam przetłumaczyłeś? Ahh tak ADC najczęściej oparte na autoataku. Nie wyłącznie, ba nawet nie ADC oparte o autoatak, tylko najcześciej. Przez grzeczność pominę fakt, że often nie znaczy nawet najczęściej. Mimo wszystko w dalszym ciągu polecam czytanie co się wkleja bo potem wychodzą takie kwiatki.

To był cytat Reginalda, ale i tak Karthus musiałby mieć słabe mid żeby być HC.

ADC najczęściej oparte na autoataku. ADC, jest Ezreal który nie jest oparty na AA tylko na skillshootach.

Pozdro.

Opublikowano

myślę, że przed reworkiem AP Yi był HyperCarry, teraz pod AD nie jest juś aż tak "hyper" ale nadal b. dobrze carruje gry.

IMO hyper Carry może być też Nasus w late game (albo z wystackowanym +500-600Q)

Do tego Veigar w late game tak samo z pasywki wyciągnie ze 200 AP + mnożniki i ma +1k AP w late game -> ult na APC/ADC i TF wygrany (albo DFG+ULT+Q+Ignite na tanka i go nie ma) :)

Fizz? może nie hyper, ale postać dobrze carrująca gry, do tego bym jeszcze dorzucił Jax'a też ma świetne możliwości od mid'a.

Opublikowano

To był cytat Reginalda, ale i tak Karthus musiałby mieć słabe mid żeby być HC.

ADC najczęściej oparte na autoataku. ADC, jest Ezreal który nie jest oparty na AA tylko na skillshootach.

Pozdro.

Nie musiał... zróbmy rozbiór logiczny tego co sam napisałeś wcześniej.

1. Postać musi mieć słabe early albo mid, jest to więc warunek konieczny: Karthus z bardzo słabym early go spełnia i w tej chwili jego mid game staje się już nieistotne.

2. Postać musi posiadać niesamowicie mocny end game, gdzie jest w zasadzie samemu carrować gry, drugi warunek konieczny: Karthus również go spełnia, szczególnie biorąc pod uwagę jak chory dmg robi nawet po zabiciu postaci.

3. Zazwyczaj jest to ADC, w tym wypadku nie może być mowy o warunku koniecznym ani ograniczającym, jako że angielskie often dopuszcza wyjątki od takiej sytuacji

4. Zazwyczaj bazuje na AA, patrz wyżej.

To co napisałem pochodzi z przywołanych przez Ciebie cytatów. To że je nie doczytałeś, ewentualnie nie potrafisz pojąć tego co sam przytoczyłeś, to już nie jest problem reszty użytkowników tego forum.

Opublikowano

kha zix i zed? od kiedy.

burst w adc i znikasz papapa

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

Nie musiał... zróbmy rozbiór logiczny tego co sam napisałeś wcześniej.

1. Postać musi mieć słabe early albo mid, jest to więc warunek konieczny: Karthus z bardzo słabym early go spełnia i w tej chwili jego mid game staje się już nieistotne.

2. Postać musi posiadać niesamowicie mocny end game, gdzie jest w zasadzie samemu carrować gry, drugi warunek konieczny: Karthus również go spełnia, szczególnie biorąc pod uwagę jak chory dmg robi nawet po zabiciu postaci.

3. Zazwyczaj jest to ADC, w tym wypadku nie może być mowy o warunku koniecznym ani ograniczającym, jako że angielskie often dopuszcza wyjątki od takiej sytuacji

4. Zazwyczaj bazuje na AA, patrz wyżej.

To co napisałem pochodzi z przywołanych przez Ciebie cytatów. To że je nie doczytałeś, ewentualnie nie potrafisz pojąć tego co sam przytoczyłeś, to już nie jest problem reszty użytkowników tego forum.

1.MUSI mieć słaby mid game.

2.Karthus nie ma mocnego late :O Chyba że zrobisz z niego 30/5

3. Nie, nie dopuszcza, jest to ADC które najczęściej bazuję na AA, jeżeli nie to jest to Ezreal bazujący na skillshootach.

4.Nie, on ma bazować na AA.

Ładnie kombinujesz, ale Karthus za chuj nie jest hypercarry.

My tu gadamy... ale teraz podaj swoją dywizje.

burst w adc i znikasz papapa

Hypercarry to adc z mocnym late i jakimiś dodatkami do autoataków (as tristany, ad ulti vayne i w, w Varusa etc).

Kha'zix nie jest hypercarry.

Opublikowano

1.MUSI mieć słaby mid game.

2.Karthus nie ma mocnego late :O Chyba że zrobisz z niego 30/5

3. Nie, nie dopuszcza, jest to ADC które najczęściej bazuję na AA, jeżeli nie to jest to Ezreal bazujący na skillshootach.

4.Nie, on ma bazować na AA.

Ładnie kombinujesz, ale Karthus za chuj nie jest hypercarry.

My tu gadamy... ale teraz podaj swoją dywizje.

A

champion that have an extremely weak early or mid game, but scales

extremely well late game to the point of being nearly unstoppable if

well fed and farmed. This term often describes adcs that are often

highly dependent on auto-attacking (i.e.20px-TristanaSquare.png20px-KogMawSquare.png20px-VayneSquare.png)

Niech stracę.... sam to wkleiłeś jako definicję. A więc lecimy z nauką języka angielskiego na poziomie szkoły podstawowej. Angielskie słowo "or" w tym wypadku użyte w zdaniu "early or mid game". Więc twój punkt numer jeden został obalony przez Ciebie. Pkt. 2 żaden hyppercarry który nie będzie najedzony czy to w wyniku farmy czy mordowania innych nie będzie miał mocnego late. I to niezależnie czy będzie to Vayne, Kog czy jakakolwiek inna postać. A kille w tej grze nie są głównym źródłem złota w tej grze. Punkt trzeci, Sam wkleiłeś definicję która mówi: "Termin ten zazwyczaj opisuje ADC". Słowo klucz to "often" którego również uczą w szkole podstawowej. Punkt czwarty dokładnie na tej samej zasadzie co wcześniejszy, pojawia się magiczne słowo "often".

Reasumując, posługując się tylko i wyłącznie Twoją definicją obalamy całą twoją radosną twórczość na ten temat. To, że nie znasz angielskiego i nie umiesz czytać ze zrozumieniem jest wyłącznie Twoim problemem. Jednak jeżeli chcesz uchodzić, za autorytet to przestań atakować innych personalnie, a poucz się języków bo bez tego test gimnazjalny może jednak okazać się za trudny.

Opublikowano

Niech stracę.... sam to wkleiłeś jako definicję. A więc lecimy z nauką języka angielskiego na poziomie szkoły podstawowej. Angielskie słowo "or" w tym wypadku użyte w zdaniu "early or mid game". Więc twój punkt numer jeden został obalony przez Ciebie. Pkt. 2 żaden hyppercarry który nie będzie najedzony czy to w wyniku farmy czy mordowania innych nie będzie miał mocnego late. I to niezależnie czy będzie to Vayne, Kog czy jakakolwiek inna postać. A kille w tej grze nie są głównym źródłem złota w tej grze. Punkt trzeci, Sam wkleiłeś definicję która mówi: "Termin ten zazwyczaj opisuje ADC". Słowo klucz to "often" którego również uczą w szkole podstawowej. Punkt czwarty dokładnie na tej samej zasadzie co wcześniejszy, pojawia się magiczne słowo "often".

Reasumując, posługując się tylko i wyłącznie Twoją definicją obalamy całą twoją radosną twórczość na ten temat. To, że nie znasz angielskiego i nie umiesz czytać ze zrozumieniem jest wyłącznie Twoim problemem. Jednak jeżeli chcesz uchodzić, za autorytet to przestań atakować innych personalnie, a poucz się języków bo bez tego test gimnazjalny może jednak okazać się za trudny.

Nom, postarałeś się. Gratuluje.

1. Karthus nie bazuję na autoataku

2. Karthus nie ma "sterydów" do autoataku jak np.W/Ulti Vayne, W Varusa, W Gravesa, Q Tristany, Ulti Twitcha.

Dwa NAJWAŻNIEJSZE punkty definicji hypercarry.

Pozdrawiam, nie wyszło tobie "obalanie" poraz 3 (4?).

Opublikowano

battlelet obala mity :DDD według mnie ten temat powinien ktoś zamknąć bo wszystkie hypercarry zostały wymienione .

poleci kolejny warn :D ?

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

2. Karthus nie ma "sterydów" do autoataku jak np.W/Ulti Vayne, W Varusa, W Gravesa, Q Tristany, Ulti Twitcha.

Czyli gankplank to HC, tak samo jak lux bo ma pasywe ze sterydami.

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Wtrącę coś od siebie: nie jestem jakimś wybitnym graczem, jednakże analizując wasze posty, to właśnie ChevalierP obalił Twoje (Battlete) słowa, a przynajmniej ich połowę, skrupulatnie analizując tekst.

Mi osobiście zwisa to czy owy Karthus jest owym HC czy też nie - bój o złote kalesony mnie jakoś nie interesuje.

Aby mój post nie był typowym spamem, to mogę ująć, iż chyba najpopularniejszymi HC są Tristana, Kog, Twitch i Vayne, którzy posiadają genialne late dzięki swoim przelicznikom, rekompensując marne lub tragiczne early.

Opublikowano

haha weź ty sie koleś idź schowaj lepiej.

Głupszego człowieka nie widziałem.

Wiesz co to znaczy "often"? Z angielskiego chyba często uciekałeś.

A tak poza tym karthus ma steryda w postaci dodatkowego czasu na używanie skilli z pasywa.

Karthus ma słabe late? haha ale się uśmiałem.

Ty chyba 20 lvlu w lolu nie wbiłeś.

Mi się zdaję że te twoje posty są po to żeby potrollować, bo chyba nikt nie jest na tyle głupi żeby tak pisać.

To ty się pochwał dywizją to sie pośmieje jak taki debil nisko lub wysoko siedzi, tak czy siak i tak będzie to zabawne.

Koleś tu udowodnił że wszystko co napisałeś zaprzecza samo sobie, ale ty dalej udajesz niedorozwoja .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...