Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Gra

Why

Rekomendowane odpowiedzi

Arcymistrz
Opublikowano

Tak... oglądając filmik Mijoszi zachciało mi się pograć i teraz kilka pytań.

1. Postać do gry solo? Mam szelmę 32 na globalu, ale mi się nie podoba, gustuję w magicznych postaciach.

2. Farmienie, potrzebuję przypomnienia

3. Ulepszanie, co i jak

4. Global czy jakiś priv <raty nie muszą być zwiększone>?

Na razie tyle ;)

Opublikowano

Tak... oglądając filmik Mijoszi zachciało mi się pograć i teraz kilka pytań.

1. Postać do gry solo? Mam szelmę 32 na globalu, ale mi się nie podoba, gustuję w magicznych postaciach.

2. Farmienie, potrzebuję przypomnienia

3. Ulepszanie, co i jak

4. Global czy jakiś priv <raty nie muszą być zwiększone>?

Na razie tyle ;)

Miło słyszeć. :3

1. Powiem Ci, że na chwilę obecną grać solo można każdą postacią ofensywną. Z magicznych masz czarodziejkę, zaklinacza, cienia, arcymaga (tylko global + bodajże jeden priv).

2. Farmienie to inaczej zbieranie PU (punktów umiejętności). Są one niezbędne do wykupienia skilli. Jak zdecydujesz się czy chcesz grać na globalu, czy na privie to opiszę Ci dokładnie co i jak, bo na każdym serwerze jest inaczej. :P

3. Tu też kwestia serwera. Na globalu jest maksymalne ulepszenie do +18, a np. na serwerze, z którego widziałeś film do +25 set, a do +20 broń. I system ulepszania także jest wszędzie inny. Na globalu najczęściej do +3 kamienie siły, do +6 kamienie szczęścia, do +13 niebiany i doskonały do +14, a później cover. Opcjonalnie można używać kamieni chaosu od +6 do +12, bo mają 100% szansy na powodzenie i cover z księgą +3. ;) Sposób na pewne zrobienie broni.

4. Jak masz dużo czasu, chęci i samozaparcia to graj na globalu. Niemniej gra na privach (takich porządnych) daje tyle samo frajdy, co osiągi na PL-u. :)

Arcymistrz
Opublikowano

<Lajki jutro>

W takim razie jaki priv polecasz oraz którą z wymienionych postaci magicznych najbardziej?

Jak to jest z tymi kolorami, bo pamiętam, że farmi się na białych i można jeszcze na jednych i jest jeszcze zielony i niebieski, ale nie pamiętam dokładnie - doprecyzuj jeśli możesz.

Opublikowano

<Lajki jutro>

W takim razie jaki priv polecasz oraz którą z wymienionych postaci magicznych najbardziej?

Jak to jest z tymi kolorami, bo pamiętam, że farmi się na białych i można jeszcze na jednych i jest jeszcze zielony i niebieski, ale nie pamiętam dokładnie - doprecyzuj jeśli możesz.

Ja zawsze będę polecać LC GenericName02. :3 Tam nie musisz farmić, bo skille masz darmowe. :) Z lepszych privów jest jeszcze LC GenericName01 (ale za tym serwerem nie przepadam), Destiny, Eternia i Universe chyba. :)

100% PU dostajesz za mobki, które są na Twoim lvlu i wyższe. Za mobki o jeden poziom niższe od Twojego dostajesz 90% PU, a dwa poziomy niższe 80%. Kolejno za zielone 70%, 60%, 50%, a za niebieskie już tylko 40%. Mobki białe masz +/- 2 poziomy od swojego.

Opublikowano

Tomb to jest świątynia w Dratan. Idziesz do teleportera i przenosisz się do Dratan. Wychodzisz poza miasto i włączasz mapę (M) i masz tam w lewym dolnym rogu takie zazielenione miejsca, a na samym dole jest ta świątynia. Niemniej myślę, że jeżeli przyszedłbyś do nas do gildii to dostałbyś te 100kk, bo to są grosze i fachową pomoc. :D

Opublikowano

Pierdol privy i pomoc Moniczki..Wbijaj na pla padrino Ci pomoze , zrobi plvl da Ci kase , slonia i cover.To jest hackier - ma wszystko ;)

Buhaha, tak - Bonzo. ;)

Opublikowano

@up Nie, nie umiesz hejtować.

Nie wiem co w tym śmiesznego, ale wszystkim osobom robie plvl za darmo (only znajomi, czyli np. Ty plebsie nie licz na to).

@Graj na PL bo np. Generic nie różni się niczym od metina.

Bo LC odróżnia się od MT2 tylko dzięki pu (Punkty umiejętności).

A na Generic zostało to usunięte.

Dej kazał usunąć beke z niego więc trudno :c

Jbc. piszcie pw :D

Opublikowano

Znajomi ? Wymień choć jednego.

@ Privy są po to aby zobaczyć jak się gra na wyższych lvlach, bo wiadomo, że na globalu tak szybko się nie wyexpisz. Na razie możesz zobaczyć którą postacią Ci się najlepiej gra i ew. później zagrać na PL-u.

Opublikowano

Znajomi ? Wymień choć jednego.

@ Privy są po to aby zobaczyć jak się gra na wyższych lvlach, bo wiadomo, że na globalu tak szybko się nie wyexpisz. Na razie możesz zobaczyć którą postacią Ci się najlepiej gra i ew. później zagrać na PL-u.

Dokładnie. Słodka dobrze mówi.

@up Nie, nie umiesz hejtować.

Nie wiem co w tym śmiesznego, ale wszystkim osobom robie plvl za darmo (only znajomi, czyli np. Ty plebsie nie licz na to).

@Graj na PL bo np. Generic nie różni się niczym od metina.

Bo LC odróżnia się od MT2 tylko dzięki pu (Punkty umiejętności).

A na Generic zostało to usunięte.

Ostatnio tak się rzucałeś, że wnioskowałam o regulaminową karę dla użytkownika, a sam przeginasz z tymi psami. ;)

Generic różni się od Metina i nie gadaj głupot. Global jest okej, nie mówię, że nie. Jednak proszę nie snuć jakichś głupich insynuacji, jakoby Generic miał coś wspólnego z Metinem, heh.

Arcymistrz
Opublikowano

Pójdę na PL'a głównie z tego powodu, że nic nie potrafię, a na tym privie jest 100 i wgl. porażka dla mnie :D

Na PL"u jest jakiś wybór serwera? Jak tak to na jakim grać?

<Się kłóco guptaski>

Opublikowano

Dokładnie. Słodka dobrze mówi.

Ostatnio tak się rzucałeś, że wnioskowałam o regulaminową karę dla użytkownika, a sam przeginasz z tymi psami. ;)

Generic różni się od Metina i nie gadaj głupot. Global jest okej, nie mówię, że nie. Jednak proszę nie snuć jakichś głupich insynuacji, jakoby Generic miał coś wspólnego z Metinem, heh.

Jak nie?

Fabuła jest taka sama.

Questy, bicie mobków.

Tylko cap większy.

@Co do psów. Ja staram się o perma bo nie można go dostać na prośbe (gdybyś się uczyłą to byś o tym wiedziała xD ).

@Why Są 2 serwery.

Elision: to serwer europejski, cała europa (i Turcja) grają na nim (exp i pu *2 większe).

Jednak Pangea to Polski serwer, raty są *1 (fuck logic xDD ).

Arcymistrz
Opublikowano

Jak nie?

Fabuła jest taka sama.

Questy, bicie mobków.

Tylko cap większy.

@Co do psów. Ja staram się o perma bo nie można go dostać na prośbe (gdybyś się uczyłą to byś o tym wiedziała xD ).

@Why Są 2 serwery.

Elision: to serwer europejski, cała europa (i Turcja) grają na nim (exp i pu *2 większe).

Bany na życzenie od RMCF'a są.

Super, opisałeś mi, ale ja dalej nie wiem który polecasz xD

Więc?

Opublikowano

Bany na życzenie od RMCF'a są.

Super, opisałeś mi, ale ja dalej nie wiem który polecasz xD

Więc?

Polecam global (Pangea) bo jest pro :D

Nie no, bo na Elysion jest według mnie za łatwo, i same "dzieci" tam grają.

A PL jest bardziej ogarnięty, 99% gildi ma ts'a i wgl.

Opublikowano

Jak nie?

Fabuła jest taka sama.

Questy, bicie mobków.

Tylko cap większy.

@Why Są 2 serwery.

Fajnie masz serio, jeśli naprawdę uważasz, że LCGN02 to bicie mobków i robienie questów. ;) Naprawdę - nie masz nic sensownego do powiedzenia, nie wiesz, jak jest to się nie odzywaj, plox. ;x

Opublikowano

Fajnie masz serio, jeśli naprawdę uważasz, że LCGN02 to bicie mobków i robienie questów. ;) Naprawdę - nie masz nic sensownego do powiedzenia, nie wiesz, jak jest to się nie odzywaj, plox. ;x

Skoro Ty nie grasz w mt2 na plikach 2k12 to się nie wypowiadaj ;)

Wszystko jest PRAWIE (bo jakby było identyczne to wszyscy graliby w mt2 e_e ) identyczne.

Opublikowano

Skoro Ty nie grasz w mt2 na plikach 2k12 to się nie wypowiadaj ;)

Wszystko jest PRAWIE (bo jakby było identyczne to wszyscy graliby w mt2 e_e ) identyczne.

A Ty naucz się najpierw czytać. Ja mówiłam o tym, że bzdury gadasz i ludzi w błąd wprowadzasz pisząc, że LCGN02 to tylko exp i robienie questów, a nie o tym, że LC jest podobne do MT2.

Opublikowano

A Ty naucz się najpierw czytać. Ja mówiłam o tym, że bzdury gadasz i ludzi w błąd wprowadzasz pisząc, że LCGN02 to tylko exp i robienie questów, a nie o tym, że LC jest podobne do MT2.

To Ty naucz się pisać.

Fajnie masz serio, jeśli naprawdę uważasz, że LCGN02 to bicie mobków i robienie questów. ;)Naprawdę - nie masz nic sensownego do powiedzenia, nie wiesz, jak jest to się nie odzywaj, plox. ;x

A co, to nie jest sensowne że gn02 jest podobne do mt2?

Opublikowano

To Ty naucz się pisać.

A co, to nie jest sensowne że gn02 jest podobne do mt2?

naked-gun-facepalm.gif

Ja cały czas piszę o głupotach, jakie wypisujesz o rzekomym 'tylko robieniu questów i expieniu'. ;) A Ty dalej swoje o MT2. Weź idź do swoich Włoch, bo widać, że z czytaniem po polsku masz duże problemy, lolz.

Opublikowano

God, ale offtop macie xD

Na globalu czarodziejka czy uzdrowiciela <bez spin mi tu xD>

Zależy od indywidualnych przekonań. Czarodziejka jest świetną postacią, bo ma dużo mocnych skilli, a w tym obszarówki. Jej wadą jest mała ilość HP/obrony, więc trzeba uważać, żeby się nie zabić. Uzdrowicielka wypada podobnie jeżeli chodzi o defa/hp. :f Jej plusem jest to, że ma stuna na 70 poziomie, skilla, który blokuje umiejętności oraz buffka podnoszącego HP/MP. Ja i tak bym wzięła czarodziejkę, a jeszcze lepiej arcymaga. :f

Opublikowano

God, ale offtop macie xD

Na globalu czarodziejka czy uzdrowiciela <bez spin mi tu xD>

Uzdrowicielka.

@Jest pro, ma dużo skilli atakujących.

Teraz na PL jest OP bo są przecież jewele które dodają nawet 2k hp ;)

(Nie będe teraz tłumaczył co to jewele, grając się dowiesz ;) ).

Jedyny minus jest taki, że mana szybko się kończy :c

Ale są też jewele na mane, więc nie ma problemu ;x

Opublikowano

Ja bym jednak poleciła czarodziejkę. ;) Exp nią jest o wiele przyjemniejszy niż uzdrowicielką, skille o wiele mocniejsze i łatwiej o zaskoczenie abs'a. :) Poniżej masz filmik przedstawiający exp czarownicą w Tombie. :3

Tu dla porównania masz filmik ze strzelcem (uzdrowicielka):

Różnica jest taka, że czarodziejką bijesz szybciej i efektywniej, bo masz skille obszarowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...