Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Gra

Why

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgaduje że serwer na którym jest nagrywany filmik czarki to ep1.

A na ep1 jest zbugowany skill pasywny na 55lvl który zamiast dawać gdzieś 100 defa, dodaje ponad 1k.

Dej kazał usunąć beke z niego więc trudno :c

Jbc. piszcie pw :D

Opublikowano

Zgaduje że serwer na którym jest nagrywany filmik czarki to ep1.

A na ep1 jest zbugowany skill pasywny na 55lvl który zamiast dawać gdzieś 100 defa, dodaje ponad 1k.

Co to za różnica? :) Ja expiłam czarką, na którym nie był zbugowany skill, bez setu +15 i spokojnie wyciągałam z takim lurem w Tombie.

Arcymistrz
Opublikowano

Wybrałem czarodziejkę. Teraz kolejne pytania.

1. od 10 do 17 czytałem, żeby expić w świątyni Belfist, prawda to?

2. Od 17 do Procyon (jakoś tak), jednak na stronie pl last chaos jest napisane, aby expić tam do 31. Ostatnio jak grałem szelmą 31 wbijałem na questcie z drzewoludami.

Więc świątynia czy drzewoludy?

3. Robić jakieś questy między 1-31 czy po prostu expić?

4. Jaka profesja (?) na 31 dla czarodziejki?

Opublikowano

Wybrałem czarodziejkę. Teraz kolejne pytania.

1. od 10 do 17 czytałem, żeby expić w świątyni Belfist, prawda to?

2. Od 17 do Procyon (jakoś tak), jednak na stronie pl last chaos jest napisane, aby expić tam do 31. Ostatnio jak grałem szelmą 31 wbijałem na questcie z drzewoludami.

Więc świątynia czy drzewoludy?

3. Robić jakieś questy między 1-31 czy po prostu expić?

4. Jaka profesja (?) na 31 dla czarodziejki?

1. Ja zawsze expiłam w Juno i dokańczałam na harpiach w Dratan. Możesz bić w Belfist, ale tam mobki mają chyba większy atak niż te z polanek.

2. Ja polecam iść do Procyon na 20 poziomie, bo wtedy będziesz miał już event +15 i nie będziesz miał problemu z ubijaniem potworów.

3. W Procyon możesz siedzieć do czasu aż zrobią Ci się niebieskie mobki, bo w Procyon jest mnożnik PU i opłaca się tam bić.

4. Czarownica. Wiedźma nie nadaje się do expa na globalach. :)

I pamiętaj - wybierz sobie mistrza, bo inaczej nie dostaniesz eventu na 20 poziomie!

Arcymistrz
Opublikowano

Czytam teraz ten poradnik:

http://polski-lastchaos.wikifoundry.com/page/Czarownica+%28Wicca%29

Pytania:

1.Robić ten quest z małpoludami i dedać się cały czas czy expić, później Belfist i Procyon?

2.Lepszy zysk w PU jest jak expię w Procyon czy na questach z drzewoludów?

3.Czy rozłożenie skilli w linku w/w jest dobre?

4.Max rozumiem, że oznacza aby wymaksować wszystkie umki do 30 lvl jakie tam zostały podane?

Opublikowano

Czytam teraz ten poradnik:

Pytania:

1.Robić ten quest z małpoludami i dedać się cały czas czy expić, później Belfist i Procyon?

2.Lepszy zysk w PU jest jak expię w Procyon czy na questach z drzewoludów?

3.Czy rozłożenie skilli w linku w/w jest dobre?

4.Max rozumiem, że oznacza aby wymaksować wszystkie umki do 30 lvl jakie tam zostały podane?

Co do PU to dobrym sposobem jest ten, który został opisany w tym poradniku: http://www.mpcforum.pl/topic/704965-tutfarma-na-pl-u-ii-sposob/

Rozłożenie skilli i rzeczy na pasku to sprawa indywidualna i dopasujesz sobie wszystko wedle własnych upodobań. :)

Tak, tam gdzie masz "max" ma być wymaksowane. Poradnik jest wiarygodny, bo osoba grająca Wiccą naprawdę dobrze znała czarownicę i jej możliwości. :)

Arcymistrz
Opublikowano

Japierdziele, ale z wami trudno xD

Jeden to, druga tamto i weź się tu zdecyduj.

Co z tym paskiem? Prosiłbym o kolorki z tych bonusów.

Żeby aktywować ten bonus muszę kliknąć czy wystarczy, że będzie kolor? <>xD<>

Opublikowano

Witam, zacznijmy od tego, że opłaca się używać tylko 2 pasek (zapewne osoby nie grające na PL wyrażą się inaczej).

Pasków jest 5:

1 pasek jest koloru zielonego, dodaje on 50% ataku.

2 pasek jest koloru żółtego lecz dodaje on aż 100%.

3 pasek jest koloru jasno-fioletowego (nie wiedziałem jak Ci go bardziej sprecyzować xD ) i podwyższa nasze damage hitów *7.

4 pasek jest koloru purpurowego, nie tylko podwyższa on 10* damage hitów, lecz są też podwyższane PU o 50%.

5 pasek jest koloru fioletowego, podwyższa on 15* damage hitów, lecz, tak jak 4 pasek podwyższa PU o 50%, ten podwyższa EXP.

Jeśli użyjesz 3, 4 lub 5 pasek, przy biciu mobków nie będzie Ci się on ładował (do wygaśnięcia buffa).

Dlaczego opłaca się używać tylko 2 pasek?

Bo wyższy bije się zbyt długo.

Na początku tak, wbijaj pasek 4lvl.Lecz po 60lvl będzie coraz trudniej go nabić.

Co do 1 i 2 paska nie jestem pewny, bo na globalu wydaje mi się że dodaje 50%, a na privach 100% ;s

Opublikowano

Ja tylko wtrącę że exp czarko owszem jest przyjemniejszy niż uzdro , ale tylko do wejścia do Nairat ( Czyli około 110-115 lvl jak kto uważa ) . Tam i wyżej czarka nie może już utrzymać takiej ilości mobów i exp jest niewydatny ponieważ często pada a nie ma skila o mocy pożogi ( skil uzdrowicielki na 122 lvl ) i gdzie ważne jest zabijanie mobów pojedynczymi skilami to niestety wysiada . Przynajmniej takie moje zdanie .

Opublikowano

Ja tylko wtrącę że exp czarko owszem jest przyjemniejszy niż uzdro , ale tylko do wejścia do Nairat ( Czyli około 110-115 lvl jak kto uważa ) . Tam i wyżej czarka nie może już utrzymać takiej ilości mobów i exp jest niewydatny ponieważ często pada a nie ma skila o mocy pożogi ( skil uzdrowicielki na 122 lvl ) i gdzie ważne jest zabijanie mobów pojedynczymi skilami to niestety wysiada . Przynajmniej takie moje zdanie .

Nie prawda. :> Pożoga ładuje się 60 sekund, nawet z castingiem 30% będzie to ponad pół minuty. Skille czarodziejki ładują się o wiele szybciej i bijąc po jednym/dwa mobki exp jest efektywniejszy niż uzdrowicielką. :f Przynajmniej moim zdaniem i z moich testów tak wynika. ;>

Arcymistrz
Opublikowano

Dobra zaryzykuję...

Co jest bardziej opłacalne pod PU?

10-16 Świątynia Belfist

10-16 białe moby i quest na małoludy (bez padania)

Oraz...

Jak mam padać na 20-24 to w jakiś specjalnych miejscach czy normalnie < xD>? Gdzie najwygodniej

Opublikowano

Nie prawda. :> Pożoga ładuje się 60 sekund, nawet z castingiem 30% będzie to ponad pół minuty. Skille czarodziejki ładują się o wiele szybciej i bijąc po jednym/dwa mobki exp jest efektywniejszy niż uzdrowicielką. :f Przynajmniej moim zdaniem i z moich testów tak wynika. ;>

Ty chyba nigdy nie biłaś w nairat.

Na duszach ja szelmą nie ogarniałem bez słonia i jeweli na hp (miałem 4k hp, teraz mam 9k).

Bo jak walniesz hitem jedną dusze, to zlecą się wszystkie, czasami nawet 10-15.

@Up Nie rozumiem, tego pytania:

Jak mam padać na 20-24 to w jakiś specjalnych miejscach czy normalnie < xD>? Gdzie najwygodniej

Opublikowano

Na duszach ja szelmą nie ogarniałem bez słonia i jeweli na hp (miałem 4k hp, teraz mam 9k).

._. Boże, widzisz i nie grzmisz. Mnie nie obchodzi czy Ty szelmą ogarniałeś, czy nie, bo to nie jest teraz ważne (jakby w ogóle było). Skąd wiesz, że Why do czasu wejścia do Nairat nie zainwestuje w set z jewelami, a może nawet słonia? Co do dusz to nie musisz mi mówić, że rzucają się wszystkie, ale przypominam Ci, że dalej czarodziejka z obszarowymi skillami ma większe pole do popisu + X razy większą szansę na wejście abs'ów. Ponadto jeśli pójdzie expić zawsze może zaopatrzyć się w mps/hps i wtedy nie powinien paść. Mam wrażenie, że chcesz zrobić z czarki łamagę, którą nie da się grać tylko i wyłącznie na przekór mojej osobie.

Dobra zaryzykuję...

Co jest bardziej opłacalne pod PU?

10-16 Świątynia Belfist

10-16 białe moby i quest na małoludy (bez padania)

Oraz...

Ja bym biła na polankach, czyli białe mobki i małpoludy. ._. Bo nie lubię Belfist, gdyż zawsze na niskich lvlach tam padałam. xD Może tam jest to bardziej opłacalne, ale też bardziej ryzykowne. ;>

Nie rozumiem pytania?xD

Opublikowano

._. Boże, widzisz i nie grzmisz. Mnie nie obchodzi czy Ty szelmą ogarniałeś, czy nie, bo to nie jest teraz ważne (jakby w ogóle było). Skąd wiesz, że Why do czasu wejścia do Nairat nie zainwestuje w set z jewelami, a może nawet słonia? Co do dusz to nie musisz mi mówić, że rzucają się wszystkie, ale przypominam Ci, że dalej czarodziejka z obszarowymi skillami ma większe pole do popisu + X razy większą szansę na wejście abs'ów. Ponadto jeśli pójdzie expić zawsze może zaopatrzyć się w mps/hps i wtedy nie powinien paść. Mam wrażenie, że chcesz zrobić z czarki łamagę, którą nie da się grać tylko i wyłącznie na przekór mojej osobie.

Nie, bo Ty opisujesz czarke jako OP postać, a przecież jakby nią była to wszyscy by nią grali.

Opublikowano

Nie, bo Ty opisujesz czarke jako OP postać, a przecież jakby nią była to wszyscy by nią grali.

Nie opisuję jako OP (chociaż poniekąd taką postacią jest; o skille chodzi gwoli ścisłości). Przedstawiam swój punkt widzenia i staram się doradzić graczowi. :)

Opublikowano

Czyli albo nie umiesz bić albo robisz to w złym miejscu :) Można bić spokojnie po 2-3 dusze a nawet po jednej , ja osobiscie biłem zakiem od 114 do 18 na duszach i nie zaliczyłem żadnego deda ( zaraz powiesz że zaklin ma w ... uników ale powiem że nie ma ich aż tyle magicznych ;) ) . Jedyne co moge ci polecic to to co ja miałem czyli słonia 60 lvl ( jedynie 6k hp ) i buff nietoperka "wyssanie" bardzo przydatny buff jeśli kogoś nie stać na złodziejki a chce spokojnie bić, moło kto wie o jego istnieniu bo każdy tylko chce expić i expić ... Przypominam iż zak do 122 bije z łapy bo nie ma żadnego sensownego skila więc szelmą powinieneś spokojnie dawać radę .

Czarka i uzdro to ciężko porównac bo są to inne postacie lecz czarka nie masz szans z 3-4 duszami bo poprostu ma za mało hp i tu jej atuty znikają , czyli obszary . Uzdro owszem też nie jest super mocna ale ma kilka niezłych skili do 122 i może bić spokojnie po 1 mobie . Lecz na wyższych lvlach uzdro jest lepsza . Dlaczego ? Ponieważ owszem pożoga ładuje się długo ale za to ma bardzo dużą siłe a do tego już na 155 można mieć 100 casta :) A z tego co pamiętam to skile czarki na 133 + ładują się po 5/3 i nie są powalające a niestety nova chaosu nie ma rozwoju na wyższych lvlach i czarka traci ... No ale cóż kwestia gustu :)

Co do pytania Why to myślę że chodzi gdzie może zbijać exp więc :

Kup u handlarza w dzielnicy handlowej juno ( tam gdzie magazynierka ) mape juno , otwórz ją i przewiń troche w dół aż znajdziesz " Othar [Teleporter] " wybierasz go i teleportujesz się potem wchodzisz do świątyni i tam możesz spowodnie zbić exp na mobkach , dla mnie najbardzej efektywne zbijanie expa na mniejszych lvlach :) .

Opublikowano

Robić jakieś questy czy tylko te z drzewoludami i małpoludami przed 30?

Rób tylko te, dla pewności sprawdze i zaraz dam edita.

@Edit tak, tzn. są questy które dają 10-20 pu ale po co jak masz te ;)

Opublikowano

Ile PU powinienem mieć na 32 lvl +/- aby wkupić to tak jak tu pisze?

2. Blok mozna zakładać tylko w gildii? Bo z moim lvl to raczej cięzko będzie się do jakiejś dostać...?

2304 PU :)

Ale nie maksuj skilla na 1lvl, ani na 5lvl (oczywiście mówie o aktywnych).

Reszte musisz mieć wyuczone na full ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...