Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Rozwiązanie problemu z crashami serwera ! [1.5.2]

RevoTV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko..Dużo osób ma problemy z crashami serwera !

Przedstawie Wam sposób który sam użyłem i który zadziałał mi na wersji bukkita Bukkit 1.5.2-R1.0 (Minecraft 1.5.2) Recommended Build + działa na wersji bukkita 1.6.1

1.Skopiuj sobie mapke i pluginy na pcta

2.Sformatuj serwer

3.Wgraj bukkita

4.Odpal serwer

5.Zatrzymaj serwer

6.Wejdz w ftp -> plugins -> wgraj TYLKO SAME PLUGINY Z KOŃCÓWKĄ .JAR

7.Cofnij sie w ftp do głównego folderu (Tam gdzie jest mapka itp)

8.Skasuj mape (Ta czynnosc jest jak chcesz miec stara mape)

9.Podaj seeda mapki w server.properties

10.Odpal serwer

11.Ciesz sie smigającym serwerem :P

Mi tak odpaliło ^^

Opublikowano

Słuchajcie

Robicie tak jak w TuTcie tylko po wgraniu tych pluginów tylko z .jar i odpaleniu serwera bedziecie miec nieskonfigurowane..to tez dlatego wam "kazałem" robic sobie kopie zeby potem te foldery z ftp skasować i wgrać te stare :)

na 1.6.1 też bedzie działac :)

Opublikowano

@up

Ten format dotyczy całego serwera?

Czy wystarczy mapa + pliki ?

Jest to dla mnie bardzo ważne, gdyż tracę graczy.

Ja skopiowałem sobie mapke i pluginy na pcta następnie sformatowałem cały serwer potem po formacie wgrałem bukkita na 1.5.2 bo to jego chce używać następnie odpaliłem serwer poczekałem aż sie tam wszystko załaduje wyłączyłem go skasowałem świat wgrałem ten swiat który był przed formatem (Dzieki niemu grazce mieli takie eq jakie mieli przed tym całym zajściem z crashami) wgrałem pluginy ale tylko te .jar. Odpaliłem serwer poczekałem aż sie wszystko załaduje potem znowu go zatrzymałem wbiłem na ftp do folderu plugins skasowałem wszystkie foldery i wgrałem te stare przed crashami :)

Zrób sobie format całego serwera tylko skopiuj sobie world i plugins przed formatem :) Potem się zastosuj do tego co napisałem..

Opublikowano

Właśnie nie mogę formata całkowicie serwera, gdyż mam za dużo backupów i bym to z 60h usuwał ;/

Może wystarczy mapka i pluginy, no cóż, zobaczę.

Opublikowano

Właśnie nie mogę formata całkowicie serwera, gdyż mam za dużo backupów i bym to z 60h usuwał ;/

Może wystarczy mapka i pluginy, no cóż, zobaczę.

Nie masz takiej opcji w panelu na hostingu ? Powinno być coś w stylu "reinstalacja serwera" albo "formatuj"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...