Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Last Chaos PL

Punisher10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aaa fakt źle przeczytałem :D

Dobra mam już mistrza.

Pora znaleść gildie... :D

Kolejne pytanie ;) Do jakiego lvl expić smoka? I jak kiedyś zdobędę flet to do jakiego go expić i na jakim przemieniać?

Smoka expisz do końca życia. xD Wbijasz mu maksymalny lvl, on podnosi Ci statystyki i jego zostawiasz petem. Wierzchowca expisz do 37 lvl'a i zmieniasz na wierzchowca (możesz oczywiście później, ale nie ma sensu, bo na 37 będziesz mógł wymaksować buffy, dla których się w ogóle konia expi). ;)

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ok :) kolejne pytanie :D

Zbieram ciągle te PU ale coś wolno mi to idzie :D opłaca się skile ogólnie wszystkie robić dla szelmy czy tylko jakieś konkretne robić?

2 pytanie. Czemu nie mogę ukończyć misji zółtodziób mimo tego że mam już mistrza?

Opublikowano

Misje można ukończyć , co jednak nie pokazuje się w menu zadań , bezpośrednio u Loerin ( Czy też Esteli )<nie pamiętam> można ją oddać . Co do skili to maksuj wszystkie pasywne i nie maksuj tych bijących z aktywnych , tzn wymaksuj siate , rzut , trucizne , niewidke i chyba tyle z tych przydatnych aktywów :P

56685804704469024697.png

Opublikowano

Czemu nie rozumiecie?

Pety takie jak koń i smok nie są już używane na PL.

Ostatnio koń 37lvl był za 100kk dlaczego?

Bo wszyscy wolą p2.

Co z tego że każdy pu dawany w obrone u smoka dodaje 10 obrony (mniej więcej) skoro buff słonia dodaje 2,5 damage???

Ja Ci Punisher polecam, jako jedyna osoba grająca na PL, na zbieranie na słonia, a na wyższym lvl'u na maksia ;)

Dej kazał usunąć beke z niego więc trudno :c

Jbc. piszcie pw :D

Opublikowano

Padrin , czy ja mówię ,że się opłaca? Chciał dostać na ich temat informacje to dostał .

Btw jaki masz nick ? Bo jak grasz na tym PL'u , to dobrze by było mieć na liście kogoś kto ogarnia :D

56685804704469024697.png

Opublikowano

jako jedyna osoba grająca na PL

Ciekawe. Sam znam jedną osobę, która udziela się tu na forum w dziale Last Chaos, ma większy poziom od Twojego i gra na LCPL xD

@topic

Koń i smok są dobre, jeśli chce się dostać porządną dawkę defa lub jeśli chce się, żeby koń/smok tankował. We wszystkich innych wypadkach słoń wypada lepiej (według mnie zbyt OP pet).

Opublikowano

Padrino ty plebsie, co już nie grasz na LC GN 02 bo co wstyd Ci było jak cie z dissowałem nawet Pani Profesor (Ali) może potwierdzić aż się usunąłeś z gildi haha...

Serwer: Elysion

Klasa: Cień

LvL: 95 i rośnie :P

Gildia: Chwila

Zapraszamy do niej !

Opublikowano

Ciekawe. Sam znam jedną osobę, która udziela się tu na forum w dziale Last Chaos, ma większy poziom od Twojego i gra na LCPL xD

@topic

Koń i smok są dobre, jeśli chce się dostać porządną dawkę defa lub jeśli chce się, żeby koń/smok tankował. We wszystkich innych wypadkach słoń wypada lepiej (według mnie zbyt OP pet).

Chodziło mi w tym temacie.

Proszę wbij na jakieś expowisko i popatrz ile osób lata ze smokiem lub koniem, a ile ze smokiem i maksiem...

Może koń jest używany, ale tylko dla speeda ;)

@up

Nigdy nie rozmawiaj z debilem, bo najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Chodziło mi w tym temacie.

Było to uwzględnić.

@top

Bo w takim tombie to trudno paść na czymkolwiek jak się ma ten 90+ LvL. Mooraska, to bierze się słonia i zakładam, że taka czarownica stwory na strzała rozwala jeśli tylko trafia.

Ten słoń niszczy grę.

Opublikowano

Było to uwzględnić.

@top

Bo w takim tombie to trudno paść na czymkolwiek jak się ma ten 90+ LvL. Mooraska, to bierze się słonia i zakładam, że taka czarownica stwory na strzała rozwala jeśli tylko trafia.

Ten słoń niszczy grę.

Patrz np. na Nairat, dusze biją w chooy mocno, nawet z niebieskim nenkiem 12lvl można było paść.

Odkąd mam słonia nie padłem ani raz, bo nie nadążają za mną ;3

Do plvl on też jest pomocny.

Np. szelma na 145lvl ma 4k ataku, z buffem słonia ma 10k ;x

Opublikowano

Dobrze, wszystko fajnie. Ale zastanów się "geniuszu" skąd nowy gracz ma wziąć na słonia! Chyba, że zainwestuje tonę cashu bądź kupi gold, a to raczej w początkowej fazie gry odpada. Niech na początku expi sobie konia, a później smoka. Może mieć te dwa pety oraz kiedyś zarobić sobie na słonia i maksia. To, że Ty kupujesz gold na allegro, masz jakiś tam staż nie znaczy, że każdy nowy ma robić tak samo. Poza tym utrzymanie konia/smoka to żaden wydatek, a słonia? Dość dużo idzie na ciasteczka, bandaże i inne duperele, nie? ;)

Opublikowano

Dobrze, wszystko fajnie. Ale zastanów się "geniuszu" skąd nowy gracz ma wziąć na słonia! Chyba, że zainwestuje tonę cashu bądź kupi gold, a to raczej w początkowej fazie gry odpada. Niech na początku expi sobie konia, a później smoka. Może mieć te dwa pety oraz kiedyś zarobić sobie na słonia i maksia. To, że Ty kupujesz gold na allegro, masz jakiś tam staż nie znaczy, że każdy nowy ma robić tak samo. Poza tym utrzymanie konia/smoka to żaden wydatek, a słonia? Dość dużo idzie na ciasteczka, bandaże i inne duperele, nie? ;)

Ale wytłumacz mi PO CO ma robić konia skoro mu się nie przyda.

Ok, wbije mu 37 lvl i co?

Czemu ma tracić godziny na expienie go, skoro na rynku on nie jest nic wart.

To że Ty grałaś z 5lat temu na globalu jak nie było jeszcze petów p2, to nie znaczy że teraz jest tak samo.

Zresztą... po co tutaj się wypowiadają osoby które nie grają na globalu i nie ogarniają wszystkich update?

Już lepiej wydropić 10 niebków i za nie kupić konia 37lvl e_e

Opublikowano

Ale wytłumacz mi PO CO ma robić konia skoro mu się nie przyda.

Ok, wbije mu 37 lvl i co?

Czemu ma tracić godziny na expienie go, skoro na rynku on nie jest nic wart.

To że Ty grałaś z 5lat temu na globalu jak nie było jeszcze petów p2, to nie znaczy że teraz jest tak samo.

Zresztą... po co tutaj się wypowiadają osoby które nie grają na globalu i nie ogarniają wszystkich update?

Już lepiej wydropić 10 niebków i za nie kupić konia 37lvl e_e

Skąd wiesz, że JEMU się nie przyda? Do przemieszczania się, do tych buffków. Moje granie na PL-u nie ma nic do tego i bynajmniej nie było to 5 lat temu, geniuszu. ;) Skoro może mieć, a nie mieć, to chyba lepiej mieć, prawda? Przynajmniej na początku, bo słonia czy maksia od razu sobie nie kupi. :)

Opublikowano

Skąd wiesz, że JEMU się nie przyda? Do przemieszczania się, do tych buffków. Moje granie na PL-u nie ma nic do tego i bynajmniej nie było to 5 lat temu, geniuszu. ;) Skoro może mieć, a nie mieć, to chyba lepiej mieć, prawda? Przynajmniej na początku, bo słonia czy maksia od razu sobie nie kupi. :)

Wiem że jestem geniuszem, nie musisz tego powtarzać co drugie zdanie.

Mi chodzi o to że PO CO ma go expić 2 tyg. skoro za 10 niebków go kupi? e_e

Opublikowano

Wiem że jestem geniuszem, nie musisz tego powtarzać co drugie zdanie.

Mi chodzi o to że PO CO ma go expić 2 tyg. skoro za 10 niebków go kupi? e_e

Bo za 10 niebków może kupić sobie coś innego, a nie koniecznie konia, którego może sam wyexpić. ;)

Opublikowano

No i w tym momęcie nie wiem co robic :D nie planuje wydawać kasy na tą gre przynajmniej na razie ;)

No ale i tak się nie dowiedziałem czy w każdy skil konia mam dawać te pkt PU?

Byłem u tej Lorien czy jakoś tak ale nie ma dalej tam żeby zakończyć misji... A te 60 PU by sie przydało :D a mistrza mam na pewno ;/

Opublikowano

Co do tej misji to ona się czasami buguje i musiał byś jeszcze raz mistrza wybrać żeby zakończyć ją. A jaki lvl masz?

Opublikowano

No i w tym momęcie nie wiem co robic :D nie planuje wydawać kasy na tą gre przynajmniej na razie ;)

No ale i tak się nie dowiedziałem czy w każdy skil konia mam dawać te pkt PU?

Byłem u tej Lorien czy jakoś tak ale nie ma dalej tam żeby zakończyć misji... A te 60 PU by sie przydało :D a mistrza mam na pewno ;/

Dopóki nie wbijesz mu 37 poziomu u trenera masz do wykupienia skille pasywne na defa, atak, defa magicznego i atak magiczny. Ładuj w to, co przyda się Twojej postaci.;>

Opublikowano

Oj Padrino, Padrino... Miyoshi ma rację, może chce sobie wyexpić? Z przyjemności? A może jako towarzysza go zostawi, jak się to robi zazwyczaj ze smokiem? Co do słonia... tak, pomaga w expie, ale początkujący będzie musiał troszkę się namęczyć, żeby go zdobyć. Dosyć dobrą możliwością na zarobek jest alvitar i drop żetonów i zamienianie je na kufry, ale to level 60+. Ja z ciekawości sprawdziłem moim starym dropkiem i zarobiłem około 300kk przez godzinkę. Teraz mam zupełnie inny sposób zarobkowania, czyli kaplica, crafting itd., ale to nie o mnie się rozchodzi. :) Na początku znajdź gildię, weź kogoś na mistrza i poproś o założenie przez szefa gildii bloka expa 50% (będziesz dostawał mniej expa, a co za tym idzie więcej czasu będziesz mógł farmić pu). 1 całe pu = 10000 mini pu, które dostajesz w komunikatach, gdy zabjesz potwora. Dużo nie potrzebujesz, na 60-75 są 3 questy, które jak oddasz na platynce pu dadzą Ci razem 10,5k pu. Do tego bodajże na 99-100 lvl są questy dzienne za 100, 200 i 300 PU i quest na Weterana za 1000PU, więc nie ma się co o to martwić. Teraz próbuj troszkę farmić i zarabiać jakoś, abyś mógł w miarę wkroczyć do expowiska. I nie zapomnij wziąć mistrza przed 20 lvl, dzięki temu dostaniesz bronie 21+15 (tzw. eventówki). I nie zrywaj nauczania, bo na 50 poziomie dostaniesz tytuł, broń i zbroję 49+10. Wtedy Twoje nauczanie dobiegnie końca. Jeśli potrzebujesz pomocy, pytaj, spróbuję Ci odpowiedzieć. ;)

zSCFQrN.png

Opublikowano

Pomocy póki co potrzebuje i chciałbym wam podziękować za pomoc :)

Na jakiego zwierzaka zbierać? Słonia czy na coś innego? Ile może taki zwierzak na 1 lvl kosztować co mu jest potrzebne do jedzenia leczenia i gdzie to zdobyć?

Aktualnie posiadam 24 lvl bronie +15 odebrałem. Mam wykonywać misje u npc czy iść expić na orkach w procyon?

Opublikowano

Pomocy póki co potrzebuje i chciałbym wam podziękować za pomoc :)

Na jakiego zwierzaka zbierać? Słonia czy na coś innego? Ile może taki zwierzak na 1 lvl kosztować co mu jest potrzebne do jedzenia leczenia i gdzie to zdobyć?

Aktualnie posiadam 24 lvl bronie +15 odebrałem. Mam wykonywać misje u npc czy iść expić na orkach w procyon?

Idź na orki w procyon.

I zbieraj na słonia, kosztuje on 1,8kkk na 30lvl ale na 1lvl za 1kkk powinieneś znaleść.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...