Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CoD Ghosts VS BF4  

121 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lepsze ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem BF'a włączyłem SP.... Wszystko fajnie przeszedłem pierwszą misję i dupa.... Przechodzę na Multiplayer dlaczego? Gorszej rzeczy niż z tym Helikopterem nie mogli zrobić. Na pewno dało się to jakoś zrobić by tego nie było widać że helikopter najpierw jest niezniszczalny, a później z granatnika można nawet nie trafić i on się rozwala...

Nie wiem jak można być za BF'em. Mówicie o tych super hiper mega łatkach których i tak wszystkich nie będziecie mieli bo będą płatne... No jak ktoś ma hajs to może sobie pozwolić na zainwestowanie co rok-dwa w nowego BF'a 300-400 zł..

Głos na CoDa.

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie wiem czym się zachwycacie jak BF4 to po raz kolejny ten sam kotlet który EA odgrzewa. Znów wyjdzie z 5-6 dodatków za 50 dych a potem BF5 z prawie tą samą grafiką. Ach zapomniałem, będzie Frostbite 3145

76561198001815076.png
Opublikowano

Miałem ten sam dylemat rok temu kiedy miałem do kupna CoD'a mw3 i bf3 , kupiłem oby dwie gry i jestem zadowlony ..

Co do bf4 .. Zagrałem na becie trochę się zawiodłem , nie powiem , jak dla mnie niczym szczególnym nie różni się od poprzedniej wersji , można to nazwać aktualizacją , oczywiście nie urażając fanów battlefielda. Obejrzałem kilka filmików z CoD'a Ghosts i wygląda na dobre gówno , masz fajnego singla , multi też jest fajne nie oszukujmy się.Dodano nowe rzeczy , edytowanie wyglądu żołnierza (wybieranie pasków , rękawic etc.) małe bajery , a jednak mordę cięszą :) W grze będzie wam towarzyszył pies , coś jak Szarik czterem pancernym hehe i na pewno dużo innych ciekawych rzeczy , zapewne ktoś zaraz mi odpiszę postem jak przystało na 12latka " i tak cod to gówno , zjebana grafika " czy coś w tym stylu , pamiętajcie , że w grach nie tylko liczy się grafika :) Liczy się grywalność, ale jak kto woli :) Peace :) . Grę zamówiłem bez zastanowienia ! Polecam :)

205mkw.png

Opublikowano

Miałem ten sam dylemat rok temu kiedy miałem do kupna CoD'a mw3 i bf3 , kupiłem oby dwie gry i jestem zadowlony ..

Co do bf4 .. Zagrałem na becie trochę się zawiodłem , nie powiem , jak dla mnie niczym szczególnym nie różni się od poprzedniej wersji , można to nazwać aktualizacją , oczywiście nie urażając fanów battlefielda. Obejrzałem kilka filmików z CoD'a Ghosts i wygląda na dobre gówno , masz fajnego singla , multi też jest fajne nie oszukujmy się.Dodano nowe rzeczy , edytowanie wyglądu żołnierza (wybieranie pasków , rękawic etc.) małe bajery , a jednak mordę cięszą :) W grze będzie wam towarzyszył pies , coś jak Szarik czterem pancernym hehe i na pewno dużo innych ciekawych rzeczy , zapewne ktoś zaraz mi odpiszę postem jak przystało na 12latka " i tak cod to gówno , zjebana grafika " czy coś w tym stylu , pamiętajcie , że w grach nie tylko liczy się grafika :) Liczy się grywalność, ale jak kto woli :) Peace :) . Grę zamówiłem bez zastanowienia ! Polecam :)

Z tym psem to nie do końca.

On będzie jak szarik ale tylko na single, w mutli będzie za 5 killstreak :D

Opublikowano

bf4 to gowno zwykle, to bf3 z jakims dodatkiem , ludzie sie podniecaja, a tak naprawde dalej graja w swojego bf3, licze ze cod cos wprowadzi, bo battlefield jak zwykle ssie

Opublikowano

Z tym psem to nie do końca.

On będzie jak szarik ale tylko na single, w mutli będzie za 5 killstreak :D

No kolego w sumie masz racje , ale dużo osób też patrzy na takie "duperelki " hehe pozdro :D

205mkw.png

Opublikowano

Zdecydowanie pod względem nowości i świeżości zwycięża produkcja IW.

Gdyby CoD miał grafikę BF'a to wszyscy byście BeeFa zostawili. Bo w Polsce to tylko grafika się liczy. No nic i tak pod względem sprzedarzy EA może pomarzyć o wynikach Activision.

Opublikowano

Błahahahaha, grafika w bf4 xD Najebane shaderów, świeci się jak psu jajca i to wszystko.

Żadna z gier nie wykorzystuje nowej generacji.

W obie gry się przyjemnie gra. Zależy od dnia, na co się ma ochotę.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

BF4 nie wprowadził nic nowego , no trzeba ich pochwalić nowy silnik graficzny , niszczenie budynków ale nic po za tym ...

W Ghosts rozwinięto kampanię , dodano fajniejsze tryby gry , trudniej zdobyć CAMO do broni niż wcześniejszych częściach .

Nie stawia się tylko na ruch w grze. W każdej części gra multiplayer polegała tylko na ruchu i refleksie ,teraz trzeba myśleć .

Powiększono dostępność mapy , nie są tak duże jak w bf4 ale większe od poprzednich COD .

Nowy tryb chowania się za ściany , wślizgi , zmiana żołnierza , clany i poziomy clanowe .

Po prostu super :)

PS - W obie gry grałem więc mogę raczej oceniać :)

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Jestem wielkim fanem CoD'a ale niestety graficznie bf4 niszczy go. Cod jak zwykle świetna fabuła bf4 przepiękna grafika oraz genialny multiplayer.

Zagłosowałem na bf4. Nie za fabułe lecz za efekty i grafikę. Gdyby tylko wzieli się za strone fabularną nic by nie powstrzymało bf'a przed byciem najlepszym shooterem w tych czasach.

Opublikowano

Powiem tak.. Call of duty mogło by mieć nowy silnik, bo czemu nie? Zarabiają najwięcej na rynku gier, więcej od takiego battlefielda, więc coś jest na rzeczy. Tutaj w gre nie wchodzi tylko grafika, a grywalność. Producenci wiedzą że ludzie nie mają takich sprzętów jakich wymaga silnik bfa przy czym obniżając wymagania zwiększają sobie popyt u ludzi. W końcu i tak zmienią bo technologia niestety szybko leci w górę i wiedzą o tym, same wstępne informacje były, że gra powstanie na nowym silniku a jednak jeszcze nie ten moment.

Sam osobiście kupuje Call of duty bo najprościej w świecie mój komputer nie udźwignie bfa 3.. 4 jedno i to samo. Żeby nie było grałem w obie gry i battlefield przeważa jedynie trybem multi i tą grafiką, natomiast call of duty ma naprawdę dobrych scenarzystów przynajmniej od infinityward, ponieważ treyarch zdecydowanie pod tym względem odstaje. Multiplayer też cieszy, dynamiczny i dobrze rozbudowany choć ta dynamika powoduje że po pewny czasie się niestety może znudzić. A grafika to naprawdę najmniejszy pikuś jeśli ktoś ceni sobie dobrą zabawę.

Osobiście ta i ta gra dla mnie zasługuje na to samo miejsce, gdyż to są w sumie jedyne tego typu strzelanki.. no jeszcze medal of honor ale to nie za często wychodzi.. i nie ma co rozdzielać tych gier że gram w bfa to nienawidzę coda bo to nie ma żadnego sensu.

I tak znajdą się mądrzejsi ;)

Opublikowano

To Tak jakby zapytać czy kebab w bułce czy w naleśniku. To samo gowno tylko w innym opakowaniu.

Czyli "NEIN"

"Jeżeli coś chcesz, to powiedz, i tak tego nie dostaniesz"

Opublikowano

Cod I battdefiled sa glupie to odgrzewane były że shaderami ustalonymi i jakimis appdatami nowymi ktire dodają spacery i misję nowr i psa

Wróć i minecraft rzindza na Wii u super grafika ps ssie po sie placi za ukti Xbox rules ale kosztuje 2000

Nie kupje żadnego oba to gunwa appdatów nawalili i sprzedają na bazarze gowno ttakie

Pozdrawiam

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Patrząc na to co oferują nam obie gry to Battlefield 4 wygrywa jak dla mnie pod każdym względem. Nie głosujcie na grę dlatego, że bardziej daną serię lubicie.. Zastanówcie się co one nowego wprowadzą. A co do tego psa do proszę Was.. Może i fajnie, że jest ale wygląda jak z wosku. Nawet sierść mu nie powiewa. A co do tej twarzy, to może i zła. Jak kupisz pre-order to dostaniesz gratis mapę, jedną mapę na której niby jest system destrukcji. Jak Wy sobie to wyobrażacie na silniku takim jak Call of Duty? Zapewne będzie to też oskryptowane... A battlefield da nam to, czego nie było. A zwłaszcza będzie na FB3. Zobaczcie sobie, co oferuje ten silnik graficzny. A dodatkowo kupując pre-order BF4 otrzymasz dodatek o wartości 50zł.

A co do CODa to powiem szczerze, że nie chodzi już nawet o grafikę ale grywalność. Jedyne jakie mam, to World at War, BO1 oraz BO2. Tylko ze względu na tryb zombie, którego jestem wielkim fanem. A ten multiplayer przynajmniej w BO2 jest zbugowany. Cały czas jak tam coś gram to trafiam na błędy, przez które odechciewa się grać. A no i w COD zawsze ten multiplayer był owiany tajemnicą.. Nie wiem po co. Nie wiem czy kupię. Jak już to na pewno nie w dzień premiery tylko poczytam trochę recenzji, pooglądam filmy i wtedy. BFa to ja w ciemno mogę brać.

@up, zajebistą fabułę? :O

Kolejny pseudo-inteligentny fanboy BF'a.

O CoD : G widzę że powiela to, co widzieliśmy już w poprzednich częściach. Nowe tekstury i skopana optymalizacja pod odsłoną kolejnego odgrzewanego kotleta. Mimo to lubię serię i bardzo możliwe że zakupię

Co do BF'a - KOMERCHA, KOMERCHA, KOMERCHA. Za samo podejście do klientów maja u mnie taki minus ze NIC więcej nie kupie od EA. Co mam przez to na myśli? DLC'ki, mnóstwo DLC'kow kosztujących tyle co sama gra lub polowa ceny gry. Dodają możliwości dzięki którym gracze posiadający dodatki staja się OP. Dodatkowo polityka wydawania DLC jest beznadziejna. Jeden z dodatków wydany został na ponad 2 miesiące przed premierą samej gry a usługa premium niewiele później (również przed premierą). Już wyraźniej pazerności podkreślić EA nie może. Sama gra BF4 jest podobnie jak w przypadku COD'a - odgrzewanym kotletem. Zbędną iteracją świetnej marki która powoli staje się jak tasiemcowaty serial który oglądasz z przyzwyczajenia. Grafika, system zniszczeń i ogólna rozgrywka znana jest już z poprzednich części.

Gdybym miał jednak wybrać jedną z 2 gier, wybrałbym CoD'a. Nie tylko ze względu na sentyment, lecz również na to że bardziej pociąga mnie taki styl rozgrywki. Mimo reklamowania ogólnej otoczki kooperacji i gry drużynowej w BF, ja tego nie dostrzegam. Wszyscy i tak chodzą swoimi ścieżkami, a pomagają sobie jedynie dlatego że za to są punkty

666/666/666/666/666/666/666/666/666

Opublikowano

Już wole zapłacić za DLC DO BF'a i dostać porządne mapy na których można zrobić niezły rozpierdol niż takie z ghosta na których mogę jedynie sobie otworzyć dźwi lub rozwalić kawałek oskryptowanej ściany xD

W ghosts nie grałem ,ale mam bo2 i wiem jak tam wyglądają mapy z dlc, małe gówna pokopiowane z poprzednich części ze zjebanymi respami na których nic się nie da ugrać.

@

Opublikowano

Jako osoba która od ponad 5-6 lat zajmuje się graniem klanowym na scenie konsolowej stwierdzam że Call of Duty Ghosts kompletnie nie nadaje się do grania Competive.

Usunięcie trybów CTF czy HP to kompletny bezsens,ciągłe tłuczenie Znajdz i Zniszcz najzwyczajniej się nudzi. Na Black Ops 2 był League Play i była różnica , bo raz graliśmy CTF raz HP raz Ziz i nie nudziły się tryby.

Battlefield 4 w tym roku trochę mnie zawiódł.

random.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...