Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Transarctica: [Postapokaliptyczne Rpg][Mody][Launcher][Sieć serwerów Avernus]

Levy838

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 115
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Uczeń
Opublikowano

Jeśli będzie Atomic Science, to będzie można tworzyć elektrownie i zasilać pociągi elektryczne energią z nich? :> Oczywiście, do tego trzeba by było odblokować redstone.

Opublikowano

Nie będzie jednak Atomic science. Po pierwsze to by popsuło klimat, który będzie wyglądał trochę jak survivalowy Dziki Zachód (pociągi, broń prochowa), trochę jak Fallout (strefy skażenia, ruiny), a trochę jak Stalker (znajdowanie różnych rzadkich artefaktów typu silniki diesla, akumulatory, elementy konstrukcyjne wagonów i lokomotyw). Po drugie Atomic Science wymaga do sensownego działania 1-2 innych modów które mają konflikty z podstawowymi modami.

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

vx1dnc.png

Fragment mapy zamarzniętego świata. Widać na niej rzekę i kilka polodowcowych jeziorek (obszary bogaty w glinę), a także wzgórza i lodowce. Większe jezioro otaczają lodowe rowniny - obszar piasku zasypany śniegiem. Tam można będzie wydobywać ropę naftową.

2hnw9dw.jpg

Uczeń
Opublikowano

Będzie w przyszłości dodawany jakaś modyfikacja na robienie fabryk, czy coś w tym stylu? Jestem przeciwny modyfikacją typu IC czy BC, ale szczerze mówiąc, niektóre elementy z tych modyfikacji, by się tutaj podpasowały. :) A, no i jeszcze jedno pytanie. Czy będzie modyfikacja na bardziej rozbudowane "rolnictwo"? ;d

Opublikowano

Nie są planowane żadne modyfikacje techniczne. Tego rodzaju rzeczy będą zredukowane do minimum z tego powodu, ze serwer nie będzie konstrukcyjny tylko survivalowo-rpgowy. Jeśli chodzi o rolnictwo, to nie są planowane tutaj żadne zmiany poza tym, że uprawianie ziemi będzie baaardzo ograniczone (między innymi przez dostępność gleby). Innych pomysłów nie ma, ale czekam na sugestie i propozycje modów.

2hnw9dw.jpg

Uczeń
Opublikowano

Nie wiem czy by się to sprawdziło, ale można dodać Flan's moda. ;) Wprowadziło by się tylko parę samochodów, a może nawet jakiś helikopter? Oczywiście, wszystko by się bardzo rzadko respiło.

I może by się jakiś system miast dodało? :D (Nie mówię o factions.)

Opublikowano

Nie wiem czy by się to sprawdziło, ale można dodać Flan's moda. ;) Wprowadziło by się tylko parę samochodów, a może nawet jakiś helikopter? Oczywiście, wszystko by się bardzo rzadko respiło.

I może by się jakiś system miast dodało? :D (Nie mówię o factions.)

Nie będzie wiele nowoczesnych rzeczy, nawet najlepsze pociągi będa miały lokomotywy spalinowe. Broń będzie bronią prochową odpowiadającą XVIII wiekowi. Żadnych samochodów, helikopterów... Ogładałeś The Colony? Zobacz jak tam wygląda świat. Samochody i śmigłowce to tylko wraki wystające gdzieś spod śniegu. Miasta będą na zasadzie stref - w takich miejscach będzie można kupować, sprzedawać, ulepszać i naprawiać przedmioty. Można będzie konfigurować swoje pociągi itd. Będą tez miasta "questowe" - ruiny do przeszukania. W planach jest też jedno miasto-habitat, nakryte kopułą ze szkła. Będą tam normalnie rosły drzewa, trawa, będzie można hodować zwierzęta i uprawiać zboże.

2hnw9dw.jpg

Uczeń
Opublikowano

Okej, wybacz Poncjusz. Właśnie obejrzałem film i zrozumiałem, dlaczego nie chcesz broni, samochodów itp. ;d To mam jeszcze pytanie po obejrzeniu filmu. Będą kolonie takie jakie były w filmie i czy będzie można tworzyć nowe?

Opublikowano

Okej, wybacz Poncjusz. Właśnie obejrzałem film i zrozumiałem, dlaczego nie chcesz broni, samochodów itp. ;d To mam jeszcze pytanie po obejrzeniu filmu. Będą kolonie takie jakie były w filmie i czy będzie można tworzyć nowe?

Będzie kilka kolonii-schronów "oficjalnych" ale oczywiście gracze będą mogli własne tworzyć. Pod warunkiem że będzie to trzymać klimat.

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

Zastanawiam się nad pluginem umożliwiającym kontrolę nad terenem. Rozważam Factions oraz Towny. Dodatkowo nie wiem jeszcze jak rozwiązać możliwość budowy/niszczenia poza cywilizowanym terenem. Najchętniej zrobiłbym to w ten sposób, że poza obszarem kontrolowanym przez daną grupę nikt z tej grupy graczy nie może nic (prawie nic) robić. Zmusiłoby to ludzi do powiększania strefy wpływów, chociażby w celu pozyskania surowców. Z drugiej jednak strony ograniczy swobodę. Jakieś pomysły, sugestie?

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

a kiedy start

i proponuje fractions,gdyz mozna robic wojny i mozna przejmowac,

Factions jest nastawiony właściwie tylko na walkę. Towny byłoby trochę lepsze pod tym względem, ale jest zbyt skomplikowane.

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

Poncjuszu a może plugin clans ?

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

fractions jest wedlug mnie idealne,

bo w innych(nie wszystkich) podobnych pluginach jest tak ze albo nie mozna walczyc na terenie clajma albo nie mozna przejanc

Opublikowano

Zna ktoś sposób zabezpieczenia pojazdów (vehicles) przed niszczeniem (zdejmowaniem)? chodzi o to, aby nie można było zdejmować wagonów z torów. Potrzebuję na to pluginu albo jakiejś innej metody typu permisje.

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

Zablokuj za pomocą noitem. Taki plugin jest :D

//edit

Tu macie linka: http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/noitem/

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...